Στηρίξτε μας

Η επιλεκτική φιλοζωία και η απελευθέρωση του Ρούμπη

27 Μαρτίου 2013 17:27 | Επικαιρότητα
Η επιλεκτική φιλοζωία και η απελευθέρωση του Ρούμπη

Η Τρόικα και οι αντιστασιακοί δήθεν φιλόζωοι

Εδώ και μερικές εβδομάδες αναπαράγονται από δεκάδες ιστοσελίδες «πληροφορίες» σύμφωνα με τις οποίες οι εκπρόσωποι της Τρόικας στην Ελλάδα ζήτησαν την απομάκρυνση των αδέσποτων, που συχνάζουν στην οδό Ερμού πέριξ του Υπουργείου Οικονομικών. Η «είδηση» αυτή έκανε τον γύρο του διαδικτύου επειδή κάποια σκυλιά βλέποντας στις 3 Μαρτίου 2013 τον Ματίας Μoρς να μπαίνει στο κτίριο του υπουργείου από την οδό Νίκης του γαύγισαν!

Αυτή η «είδηση» μας έκανε εθνικά υπερήφανους και στάθηκε η αφορμή για τα πλείστα όσα δημοσιεύματα, που έλεγαν στη συνέχεια ότι ζητήθηκε η απομάκρυνση των ζώων. Το γαϊτανάκι ξεδιπλωνόταν και οι «πληροφορίες» ξεσήκωσαν κάμποσους επαναστάτες του καναπέ, αν και ποτέ δεν επιβεβαιώθηκε από πουθενά…

Όμως προφανώς και βόλευε  κάποιους που το παίζουν δημοσιογράφοι – αντάρτες – Ελληνάρες και συνέχιζαν να την αναπαράγουν ξεφεύγοντας από την ουσία των πραγμάτων, από τα πραγματικά γεγονότα, ότι δηλαδή η κυβέρνηση της χώρας μας υποδέχεται τους εκπροσώπους, που επιβάλλουν τη μνημονιακή πολιτική, με «τα σκυλιά δεμένα», όπως ο λαός μας συνηθίζει να λέει.

Θα επανενταχθεί ο διάσημος πια Ρούμπη

Όμως ένα τυχαίο συμβάν – μια καταγγελία από έναν άνδρα που είπε ότι στις 7 Μαρτίου 2013 τον δάγκωσαν δύο μαύρα σκυλιά καθώς έβγαινε από τον σταθμό του Μετρό στην πλατεία Συντάγματος – οδήγησε σε θύελλα αντιδράσεων.

Κυρίως φιλόζωοι του καναπέ άρχισαν τις απειλές και τα μεγάλα λόγια επειδή ο Ρούμπης, ένας από τα σκυλιά που ζουν στην οδό Ερμού είχε μεταφερθεί στις 19 Μαρτίου από το Τμήμα Αστικής Πανίδας του Δήμου Αθηναίων στο κυνοκομείο, που υπάρχει στα Μέγαρα, αφού ο άνθρωπος που δαγκώθηκε είπε ότι τον αναγνώρισε, όταν του τον έδειξαν!

Μάλιστα ο καταγγέλλων προσκόμισε στο Τμήμα Αστικής Πανίδας του Δήμου Αθηναίων φωτογραφίες από το τραύμα στο πόδι του και βεβαίωση αντιτετανικού ορού αλλά όχι ιατρική γνωμάτευση. Όμως ο Ρούμπη, που «συνελήφθη»  από τους δημοτικούς υπαλλήλους, είναι καφέ χρώματος και όχι μαύρου!

Η Βίκυ Χρήστου, που είναι μεταξύ άλλων και εκπρόσωπος της Πανελλαδικής Φιλοζωικής και Περιβαλλοντικής Ομοσπονδίας στην 5μελή επιτροπή του Δήμου Αθηναίων, η οποία είναι αρμόδια για τη διαχείριση των αδέσποτων και τον έλεγχο των συνθηκών κάτω υπό τις οποίες τα σκυλιά γίνονται επιθετικά, δέχτηκε πλήθος τηλεφωνημάτων και μηνυμάτων από εκείνους, που νοιάζονταν για το σκυλί και ζητούσαν να μη θανατωθεί, ενώ κανείς δεν είχε θέσει τέτοιο θέμα!

Τελικά ο Ρούμπη, που είχε μεταφερθεί από το Τμήμα Αστικής Πανίδας στο κυνοκομείο στα Μέγαρα, το οποίο πρόσφατα κληροδοτήθηκε στη δημοτική αρχή, μετά τη συνεδρίαση της 5μελούς επιτροπής που έγινε σήμερα αποφασίστηκε ομόφωνα - λόγω αμφιβολιών - να αφεθεί ελεύθερος και να επανενταχτεί στον φυσικό του χώρο δηλαδή στην οδό Ερμού.

Μάλιστα αυτό θα γίνει μέσα στις επόμενες μέρες. Για την απόφαση αυτή φυσικά και έπαιξε ρόλο η πίεση που άσκησε η κοινή γνώμη. Όμως όπως διαπιστώσαμε ενώ καθημερινά γύρω μας γίνονται δεκάδες πραγματικά εγκλήματα εις βάρος ανώνυμων ζώων τέτοιο πάθος δεν βλέπουμε.

Μόνο τα διάσημα ζώα έχουν δικαιώματα;

Δικαίως η κα Χρήστου αναρωτιέται που είναι όλοι αυτοί, οι οποίοι τόσο νοιάζονται για τον Ρούμπη; Που είναι όλοι αυτοί για τα υπόλοιπα ζώα, που έχουν ανάγκη φροντίδας και αγάπης και για τα οποία ο Δήμος Αθηναίων κάνει έκκληση ξανά και ξανά ώστε να υιοθετηθούν και να γλυτώσουν από τα κλουβιά;

Πόσο επιλεκτική είναι η φιλοζωία και το νοιάξιμο μας; Πότε θα καταλάβουμε ότι ζώα μας χρειάζονται εκεί έξω και πως τα like τα σχόλια στις αναρτήσεις στο facebook και στα υπόλοιπα μέσα κοινωνικής δικτύωσης είναι απλά βόλεμα και όχι δράση;

Διαβάστε επίσης:

Επανατοποθετήθηκε ο Ρούμπη στην Πλατεία Συντάγματος

ANT1: «ΑΔΕΣΠΟΤΑ… ΚΥΝΗΓΗΣΑΝ ΤΟΝ ΜΟΡΣ»

Αθήνα: Η διαμαρτυρία των πολιτών έσωσε τον Ρούμπη!

Δήμος Αθηναίων: Επανατοποθέτησε τον μη επιθετικό σκύλο

Αθήνα: Φταίει ο σκύλος που επιτέθηκε σ’ εκείνον που τον χτύπησε;

Αθηναίοι αποδείξτε τη φιλοζωία σας! Υιοθετήστε αδεσποτάκια!

Ζητούν εκπαιδευτές σκύλων για να βοηθήσουν τα 17 σκυλιά του Δήμου Αθηναίων

Tagged: , , , , , ,

Βοηθήστε μας να συνεχίσουμε να σας ενημερώνουμε για όσα συμβαίνουν στα ζώα στην Ελλάδα ενισχύοντας το www.zoosos.gr

4 Σχόλια

 1. Ελένη

  "Επιλεκτική ζωοφιλία" και "ζωόφιλοι του καναπέ";
  α) Ο Ρούμπη ήταν από τις λίγες περιπτώσεις σκύλων που "μαζεύτηκαν" που είχε τόσους μάρτυρες του πόσο καλός χαρακτήρας είναι, ώστε να μπορέσουν να τον υπερασπιστούν αποτελεσματικά. Όλα τα άλλα σκυλιά που σίγουρα "μαζεύονται" άδικα, μας είναι άγνωστα και ενώ θα θέλαμε πολύ να τα βοηθήσουμε, δε μπορούμε γιατί δε τα γνωρίζουμε όπως τον Ρούμπη. Επίσης, μόνο ο Ρούμπη έφτασε στα ΜΜΕ ώστε να το μάθουμε. Να είστε βέβαιη οτι αν ξέραμε και τα υπόλοιπα, και για τα υπόλοιπα θα σπάγαμε τα τηλέφωνα.
  β) Πολλοί από μας έχουμε ήδη τιγκάρει τα σπίτια μας με ζώα και μας είναι αδύνατο είτε για οικονομικούς είτε για άλλους λόγους να συντηρήσουμε περισσότερα. Θα θέλαμε να βοηθήσουμε και άλλα, αλλά δε μας παίρνει. Το μόνο που μπορούμε από κει και πέρα να κάνουμε για να συνεισφέρουμε, είναι να τηλεφωνήσουμε για τον Ρούμπη και τον κάθε Ρούμπη.

  Καταλαβαίνω την αγανάκτησή σας για την γενικότερη αδιαφορία του κόσμου, αλλά μην "βαράτε" τους συμμάχους σας...

 2. ΕΛΕΝΗ ΑΝΔΡΕΑΔΑΚΗ

  Ελένη Ηλιοπούλου στο άρθρο σου επιτίθεσαι σε εθελοντές που προσπαθούν πάντα με ανιδιοτέλεια να κάνουν το καλλίτερο για τα ζώα. Μας αποκαλείς φιλόζωους του καναπέ και βολεμένους στα δυο λόγια που θα γράψουμε στο FB, πως μπορείς εσύ να γνωρίζεις από τον δικό σου τον καναπέ της δημοσιογραφίας πόσο και τι προσφέρει για τα ζώα ο κάθε απλός άνθρωπος που σήκωσε το τηλέφωνό του χθες το πρωί για να υπερασπιστεί αδέσποτα σκυλιά ? Λυπάμαι αλλά εδώ μας έδειξες καθαρά το πόσο άπειρη είσαι σε θέματα ζωοφιλίας!!! τα επεξεργάζεσαι και αυτά όπως ακριβώς διαχειρίζεσαι όλα τα θέματα ενημέρωσης… με το μάτι της δημοσιογραφίας και της προβολής…. λειτουργείς λοιπόν με την λογική του συμφέροντος σου και όχι με το συναίσθημα όπως ένας ζωόφιλος. Μας απέδειξες με τα γραπτά σου ότι ουδόλως σε χαροποίησε το γεγονός που τόσοι άνθρωποι ασχολήθηκαν με το θέμα του αδέσποτου Ρούμπη πράγμα που αν πραγματικά σε ενδιέφερε από την ζωοφιλική του πλευρά θα το χαιρόσουν, όπως ακριβώς χαρήκαμε όλοι εμείς οι βολεμένοι, έστω και αν όλο αυτό ήταν ένα ψέμα ή μια υπερβολή των δημοσιογράφων όπως μας αραδιάζεις στο άρθρο σου, εμείς οι ψευτοζωόφιλοι του καναπέ όπως μας αποκαλείς, από εσάς τους δημοσιογράφους τα μάθαμε και η αντίδραση μας ήταν άμεση και αποτελεσματική, τώρα κατά πόσον έχεις δίκιο εσύ που μας το παρουσιάζεις σαν ένα απλό γεγονός και εννοώ την επαναμεταφορά του Ρούμπη στο κυνοκομείο του Δήμου Αθηναίων, αφού το ζώο ήταν στειρωμένο, ελεγμένο και επανενταγμένο στο φυσικό του περιβάλλον, άρα δεν συνέτρεχε ούτε ένας λόγος να το ξαναμαζέψουν και κατά πόσον έχουν δίκιο οι άλλοι που ανησύχησαν γι’ αυτό και προσπάθησαν να ενημερώσουν ώστε να αποτρέψουμε οποιαδήποτε κακοπροαίρετη ενέργεια πάνω στο ζώο... αυτό θα το κρίνουν οι εθελοντές που τηλεφωνούσαν από τον καναπέ τους χθές. Και να σου πω κάτι εγώ από τον καναπέ μου το απόλαυσα, το καταχάρηκα τόσο πολύ που άρχισα να γελώ και να κλαίω συγχρόνως, και ξέρεις γιατί? γιατί με συγκίνησε το ενδιαφέρον του κόσμου! Με συγκίνησαν όλοι αυτοί που για μια ακόμα φορά έδειξαν έστω και απολαμβάνοντας την άνεση του καναπέ τους την αγάπη τους για τα αδέσποτα… Μακάρι να εξακολουθήσουν να γίνονται τέτοιες κινήσεις και πράξεις για την διεκδίκηση των δικαιωμάτων των ζώων και ας γίνονται από τους καναπέδες μας.
  Αλλά ας μην έχουμε ψευδαισθήσεις γλυκιά μου τι είναι αυτό που θέλεις να περάσεις πάλι στο κοινό σου, τον κακό Έλληνα που δεν ενδιαφέρετε παρά μόνο για το τομάρι του…??? άλλαξαν και οι Έλληνες άρχισαν να μαθαίνουν και ξέρουν που πρέπει να αντιδράσουν και να είσαι σίγουρη ότι θα το έκαναν για οποιοδήποτε αδέσποτο που θα κινδύνευε αρκεί να το γνώριζαν… αυτό συμβαίνει στον δικό μου υπέροχο κόσμο των ζωόφιλων…

 3. xristos

  Den thewrw oti einai epilektiki filozwia aplos einai enas skulos pou ton xeroun kai agapoun para polu anthwpoi logo oti vriksete sto kentro tis athinas se ena apo tous pio kentrikous dromous tis athina tin ermou.. makari na kanamou kai alla kai na swthoume polla zwa alla einai ena thema pou prepei na xenikisei apo ti riza tou pros ta exw diladi tous idious tous anthwpous pou mpainoun sti diadikasia na paroun skulo kai to 60% kai isws kai parapanw kataligei ston dromo.. ekei na estiasete kai oxi oti kanoume epilektiki filozwia. uparxoun ontws agnwsta skulia giati aplos den ta xeroume kai alla toso pou exoun thanatwthei skotwthei exafanistoi... oloi mazi mporoume na kanoume kati

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μοιραστείτε

και βοηθήστε κι εσείς!

error: Απαγορεύεται η αντιγραφή περιεχομένου.