Στηρίξτε μας

Φταίνε τ’ αδέσποτα, τα κουνούπια ή μεταδοτική άγνοια του Συλλόγου Γονέων του 51ου Δημοτικού Σχολείου Αθηνών;

17 Οκτωβρίου 2015 13:06 | Καταγγελίες
Φταίνε τ’ αδέσποτα, τα κουνούπια ή μεταδοτική άγνοια του Συλλόγου Γονέων του 51ου Δημοτικού Σχολείου Αθηνών;

Της Ελένης Ηλιοπούλου

Με μια νέα ανακοίνωση του ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 51ου Δημοτικού Σχολείου Αθηνών συνεχίζει να παραπληροφορεί παιδιά και ενήλικες για τους κινδύνους μολύνσεων από τ’ αδέσποτα ζώα και αντί να κατευνάσει τις αντιδράσεις – σχετικά με την πρόθεση του όσοι ταΐζουν αδέσποτα έξω από το σχολείο να σταματήσουν να το κάνουν εκεί – δημιουργεί νέες.

Dimotiko51oPlateiaVathiH ανακοίνωση που κόλλησε ο σύλλογος έξω από το σχολείο.

Και αυτό γιατί τονίζει ότι στα σημεία όπου σιτίζονται τ’ αδέσποτα ζώα κάνουν χρήση ναρκωτικών ουσιών με σύριγγες τοξικοεξαρτημένοι και εκεί συγκεντρώνονται κουνούπια και άλλα παράσιτα τα οποία μεταδίδουν ασθένειες στους ανθρώπους!

Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 51ου Δημοτικού Σχολείου Αθηνών θα πρέπει να πληροφορηθεί ότι αν τα κουνούπια (ή άλλα έντομα) στην Ελλάδα μετέδιδαν τις ασθένειες των ανθρώπων τότε θα ήμασταν όλοι ασθενείς (από AIDS, ηπατίτιδα κ.ο.κ).

Όμως αυτό δεν συμβαίνει και η άγνοια των εκπροσώπων του συλλόγου επί του ζητήματος είναι εξαιρετικά επικίνδυνη και για τα ζώα, που μπαίνουν στο στόχαστρο επιτήδειων, αφού αν κάποιοι πειστούν για τους ανύπαρκτους ουσιαστικά κινδύνους κάποιοι θα στραφούν εναντίον τους. Γι’ αυτό και οι γονείς πριν αναφερθούν δημοσίως σε θέματα που δεν γνωρίζουν θα πρέπει τουλάχιστον να ρωτούν τους ειδικούς.

Η ύπαρξη κουνουπιών ή σκνιπών δεν σχετίζεται με την ύπαρξη απορριμμάτων ή ζωοτροφής κοντά ή έξω από το σχολείο καθώς αυτά τα έντομα τρέφονται με αποκλειστικά και μόνο με αίμα γι’ αυτό και είναι τουλάχιστον άστοχο να συσχετίζουν την ύπαρξη τους με την παροχή τροφής στ’ αδέσποτα.

Φυσικά για την ύπαρξη τοξικοεξαρτημένων ατόμων σε μια πράγματι υποβαθμισμένη περιοχή της Αθήνας όπως είναι η πλατεία Βάθη δεν ευθύνονται σε καμιά περίπτωση τα ζώα, που καλούνται να επιβιώσουν σ’ αυτό το αστικό περιβάλλον.

Στην απαράδεκτη ανακοίνωση του ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 51ου Δημοτικού Σχολείου Αθηνών κάνει λόγω για παρερμηνεία και επισημαίνει: «Ενημερώνουμε όσους δεν γνωρίζουν την περιοχή πως το κοινωνικοοικονομικό επίπεδος είναι ιδιαίτερα χαμηλό, αποτέλεσμα πολλές φορές να υπάρχει μεγάλη δυσκολία διαβίωσης των οικογενειών και των παιδιών. Αυτό σημαίνει πως δεν υπάρχει καμιά δυνατότητα συλλογής χρημάτων για την απαραίτητη φροντίδα των ζώων και την τήρηση των κανόνων υγιεινής για τα ίδια τα ζώα.

Σε αυτό συμπεριλαμβάνεται ακόμα και η αγορά των κατάλληλων φαρμάκων για την αποπαρασίτωση των ζώων και ψεκασμός του χώρου, αφού οι σιτιστές τους δεν έχουν φροντίζει γι’ αυτό όπως ορίζει ο νόμος 4235/2014, άρθρο 46…» και μεταξύ άλλων τονίζει: «Ο σύλλογος μας δεν έχει καμιά αντιφιλοζωική πρόθεση ή διάθεση παραπληροφόρησης των γονέων ή των παιδιών του σχολείου ή οποιουδήποτε διάβασε την ανακοίνωση μας.

Σας ενημερώνουμε ότι τα ζώα δεν έχουν καμιά άλλη φροντίδα πέραν του φαγητού και του νερού, ενώ μας έχουν παρουσιαστεί στο παρελθόν, όπως να μας ενημέρωσε ο διευθυντής του σχολείου, παράσιτα όπως ψύλλοι.

Dimotiko51oPlateiaVathiAnakoinosi1Ο κυριότερος λόγος ανησυχίας μας λοιπόν, είναι ότι στον ίδιο χώρο που σιτίζονται τα ζώα, δηλαδή έξω από το σχολείο, υπάρχουν πολλά κρούσματα χρήσης ενέσιμων ναρκωτικών ουσιών, με σύριγγες αμφιβόλου προέλευσης, από ανθρώπους πιθανά μολυσμένους από μεταδιδόμενες ασθένειες, που θέτουν σε κίνδυνο και τα ζώα αλλά ευνοούν τη μετάδοση ασθενειών μέσω των παρασίτων αλλά και άλλων εντόμων όπως κουνούπια και σκνίπες.

Σύμφωνα λοιπόν με την παρούσα κατάσταση αλλά και τη δεδομένη οικονομική αδυναμία, θεωρήσαμε πως με απλή συνεννόηση με τους σιτιστές των ζώων για να μεταφερθεί η τροφή τους λίγα μέτρα παρακάτω, είναι το μοναδικό που μπορούμε να κάνουμε ως σύλλογος.

Σε ένδειξη καλής προθέσεως αφήνουμε ανοιχτή την πόρτα για διάλογο, βοήθεια αλλά και ενημέρωση των παιδιών και των γονέων του σχολείου, σε οποιοδήποτε επίσημο φιλοζωικό φορέα θα ήθελε να συνεισφέρει προστατεύοντας και τα ζώα αλλά κατά συνέπεια και τα παιδιά μας που βρίσκονται κοντά σε αυτά. Δεν επιθυμούμε την αντιπαράθεση με κανέναν συνάνθρωπο μας και ευελπιστούμε στην ταχεία επίλυση του θέματος»

Τι πρέπει να κάνει ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 51ου Δημοτικού Σχολείου Αθηνών

Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 51ου Δημοτικού Σχολείου Αθηνών θα πρέπει να γνωρίζει ότι εκείνοι που βάζουν τροφή στ’ αδέσποτα δεν σημαίνει ότι μπορούν και να καλύψουν το κόστος της αποπαρασίτωσης των ζώων ή τον ψεκασμό της περιοχής.

Είναι άλλο το μιλάμε για την τήρηση των κανόνων υγιεινής που όσοι βάζουν τροφή σε ζώα θα πρέπει να τηρούν κάτι που ευθύς εξ αρχής αναφέραμε και διαρκώς επαναλαμβάνουμε και είναι άλλο ζήτημα η συνολική φροντίδα των αδέσποτων.

Υπεύθυνος για τ’ αδέσποτα ζώα κατά τον νόμο στην περιοχή της πλατείας Βάθη είναι ο Δήμος Αθηναίων – ο οποίος διαθέτει ειδικά κονδύλια γι’ αυτό – και οφείλουν να επικοινωνήσουν με το Τμήμα Αστικής Πανίδας ζητώντας τον εμβολιασμό, την περίθαλψη, την αποπαρασίτωση ή τον καθαρισμό της περιοχής. Ο Δήμος Αθηναίων είναι υποχρεωμένος να κάνει όλα αυτά όχι μόνο στα σκυλιά αλλά και στα γατιά τα οποία έχει αφήσει στη μοίρα τους.

Διαβάστε επίσης:

Τρομοκρατεί τους μαθητές και παραπληροφορεί τους πολίτες ο Σύλλογος Γονέων του 51ου Δημοτικού Σχολείου Αθηνών

Δύο νηπιαγωγοί διδάσκουν την αγάπη για τα ζώα στα πιτσιρίκια του Ασπρόπυργου

«Όλοι εσείς που σκοτώνετε και βασανίζετε σκυλιά είστε οι πιο χαζοί»

Κάποιοι μαθητές μποϋκοτάρουν το Δελφινάριο στα Σπάτα!

1.000 μαθητές παρακολούθησαν τα μαθήματα φιλοζωίας στη Χίο

Η νηπιαγωγός των Γιαννιτσών που διδάσκει την αγάπη για τα ζώα στους μικρούς μαθητές

Η πολυαγαπημένη σκυλίτσα των μαθητών του 1ου ΕΠΑ.Λ. Χίου

Το Γυμνάσιο – Λύκειο Μήλου ταΐζει τις αδέσποτες γάτες του σχολείου

Είναι υποχρέωση μας να ταΐζουμε και να ποτίζουμε τ’ αδέσποτα

Όποιος ταΐζει αδέσποτα δεν έχει ευθύνη για τις αντιδράσεις των ζώων!

Εγκύκλιος προς τις Εισαγγελίες για να μην αδιαφορούν για τα εγκλήματα εις βάρος των ζώων

Τι ακριβώς διευκρινίζει η εγκύκλιος που εστάλη στις Εισαγγελίες

Οι νόμοι που προστατεύουν τα ζώα

Είναι νόμιμο να ταΐζουμε τα αδέσποτα ζώα

Tagged: , , , , , , , , , , , ,

Βοηθήστε μας να συνεχίσουμε να σας ενημερώνουμε για όσα συμβαίνουν στα ζώα στην Ελλάδα ενισχύοντας το www.zoosos.gr

1 Σχόλιο

  1. Sophia

    "Ο κυριότερος λόγος ανησυχίας μας λοιπόν, είναι ότι στον ίδιο χώρο που σιτίζονται τα ζώα, δηλαδή έξω από το σχολείο, υπάρχουν πολλά κρούσματα χρήσης ενέσιμων ναρκωτικών ουσιών, με σύριγγες αμφιβόλου προέλευσης, από ανθρώπους πιθανά μολυσμένους από μεταδιδόμενες ασθένειες, που θέτουν σε κίνδυνο και τα ζώα αλλά ευνοούν τη μετάδοση ασθενειών μέσω των παρασίτων αλλά και άλλων εντόμων όπως κουνούπια και σκνίπες."

    Ωρες ειναι να μας πουνε οτι για τους χρηστες ουσιων που ειναι πιο επικινδυνοι για τα παιδια απο τα ζωα, φταινε τα αδεσποτακια!!!!
    ΤΑ ΖΩΑΚΙΑ ΚΥΡΙΟΙ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΟΝΕΩΝ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΘΥΜΑΤΑ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΜΑΣ, ΜΗΝ ΤΑ ΣΤΟΧΟΠΟΙΕΙΤΕ ΠΕΡΑΙΤΕΡΩ. ΑΝ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΠΡΟΣΤΕΤΕΩΕΤΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΑΣ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΕΤΕ ΤΟΥς ΧΡΗΣΤΕΣ ΟΥΣΙΩΝ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μοιραστείτε

και βοηθήστε κι εσείς!

error: Απαγορεύεται η αντιγραφή περιεχομένου.