Στηρίξτε μας

Τι απαντάει ο Δήμος Αρταίων για τις τραγικές συνθήκες διαβίωσης σκυλιών στο δημοτικό κυνοκομείο (βίντεο)

2 Αυγούστου 2021 22:41 | Επικαιρότητα
Τι απαντάει ο Δήμος Αρταίων για τις τραγικές συνθήκες διαβίωσης σκυλιών στο δημοτικό κυνοκομείο (βίντεο)

Οι επισημάνσεις - για άλλη μια φορά - της Κατερίνας Λαμπράκη ανάγκασαν τον Δήμο Αρταίων να μας δείξει το... φιλοζωικό του έργο και να μας τονίσει πόσα χρήματα ξοδεύει για τα αδέσποτα, τη στιγμή που αρνείται την περίθαλψη γατιών, προφανώς γιατί σύμφωνα με τους αρμόδιους αδέσποτα ζώα είναι μόνο τα σκυλιά, ενώ οι γάτες δεν εγκυμονούν, δεν αρρωσταίνουν, δεν κακοποιούνται από τους ανθρώπους, δεν πέφτουν θύματα τροχαίων...

Ο Δήμος Αρταίων προσπαθεί να καλύψει τα όσα δεν κάνει - παρά τα λεφτά που ξοδεύει - καθώς τα βίντεο και οι φωτογραφίες που δημοσιεύονται από τους φιλόζωους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και στο www.zoosos.gr αποκαλύπτουν και δείχνουν ποιο ακριβώς είναι το... φιλοζωικό έργο της δημοτικής αρχής και τι δεν κάνουν οι αρμόδιοι με αποτέλεσμα έγκλειστα σκυλιά μέσα σε κλουβιά να υποφέρουν, να πεθαίνουν από έλλειψη περίθαλψης, να ζουν για μήνες αιχμάλωτα...

 

Στη σχετική ανακοίνωση επισημαίνει τα εξής:

«Με αφορμή τις υψηλές θερμοκρασίες που επικρατούν το τελευταίο διάστημα σε ολόκληρη την χώρα και ειδικότερα στην περιοχή της Άρτας, ο Δήμος Αρταίων εφοδίασε με επιπλέον ποσότητες τροφής και νερού τις ταΐστρες που έχουν τοποθετηθεί σε διάφορα σημεία του Δήμου για τα αδέσποτα ζώα.

O Δήμος Αρταίων ζητά την υποστήριξη όλων των πολιτών, ώστε κανένα αδέσποτο ζώο να μη μείνει χωρίς νερό εν μέσω καύσωνα. Ειδικότερα, οι δημότες, μπορούν να αφήνουν νερό σε διάφορα σημεία όπου γνωρίζουν ότι διέρχονται αδέσποτα ζώα.

Επίσης, όταν βλέπουν ότι ένα ζωάκι έχει πάει να προφυλαχθεί από την ζέστη σε κάποιο μέρος σκιερό ας μη το ενοχλούν.

Οι ιδιοκτήτες ζώων συντροφιάς να έχουν τα ζωάκια τους σε δροσερό μέρος και σκιερό περιβάλλον, οι βόλτες να γίνονται ή πολύ νωρίς το πρωί ή αργά το απόγευμα, προς βράδυ και φυσικά για κανέναν λόγο να μη τα αφήνουν στο αυτοκίνητο αλλά και στα μπαλκόνια χωρίς σκίαστρο.

To βίντεο δείχνει την κατάσταση στα κλουβιά στις 24 Ιουλίου 2020

Διαρκής μέριμνα για τα αδέσποτα από την αρμόδια υπηρεσία του Δήμου Αρταίων. Σχετικά με το Δημοτικό καταφύγιο ισχύουν τα εξής:

Το δημοτικό καταφύγιο, το οποίο λειτουργεί στις εγκαταστάσεις της πρώην ΚΟΜΔΕ, στο Χανόπουλο Άρτας, διαθέτει άδεια από το έτος 2017, είναι κατασκευασμένο σε υφιστάμενο χώρο και διαθέτει τις απαραίτητες προδιαγραφές. Τα δύο άτομα που εργάζονται εκεί, ως προσωπικό καθαριότητας, καλύπτουν καθημερινά δύο βάρδιες, ώστε να εξασφαλίζεται η όσο το δυνατόν μεγαλύτερη επάρκεια σε τροφή και νερό κατά το διάστημα της ημέρας.

KynokomeioArtasSkyliaEgkleista2021 1«Άρης: Μέσα εδώ και 1 χρόνο».

KynokomeioArtasSkyliaEgkleista2021 2«Φοίβος: Φέτος κλείνει 3 χρόνια μέσα στο κλουβί»

Βάσει του προγράμματος διαχείρισης αδέσποτων ζώων και της σύμβασης που έχει υπογραφεί με τον κτηνίατρο, υπάρχει ρητή υποχρέωση από πλευράς του, της πραγματοποίησης επισκέψεων στο καταφύγιο για τον κτηνιατρικό έλεγχο των ζώων και της χορήγησης φαρμάκων, όπου απαιτείται. Η τελευταία τέτοια επίσκεψη πραγματοποιήθηκε πριν από λίγες ημέρες (20-7-2021). Τα αποτελέσματα της επίσκεψης, καταγράφτηκαν σε ειδικό έντυπο, με την ένδειξη «ΚΑΛΩΣ», δεδομένου ότι δεν καταγράφτηκε κάποιο περιστατικό άρρωστου και ασθενούς ζώου.

Όσον αφορά δε τις τροφές που υπάρχουν αποθηκευμένες στο καταφύγιο, είναι γνωστό στο Διοικητικό Συμβούλιο του Φιλοζωικού Σωματείου Άρτας, ότι κατόπιν συνεννόησης με τα μέλη του, δίδονται τσουβάλια τροφής, προς εξυπηρέτηση της σίτισης, σε εθελοντές-μέλη του, εθελοντές εκτός φιλοζωικών.

Παραγγελίες τροφής γίνονται συνεχώς κατόπιν συνεννόησης με τους εργάτες του καταφυγίου, λαμβάνοντας υπόψη και τις ποσότητες που ζητούνται από τους εθελοντές για την σίτιση των αδέσποτων. Οι εθελοντές που λαμβάνουν τροφή για την σίτιση, ενημερώνουν, ταυτόχρονα και το Φιλοζωικό Σωματείο Άρτας.

Σχετικά με τις επανεντάξεις:

Για οποιαδήποτε επανένταξη και έξοδο αδέσποτου σκύλου από το καταφύγιο ερωτάται το Φιλοζωικό Σωματείο Άρτας και λαμβάνεται η σχετική απόφαση από την 5/μελή επιτροπή, η οποία έχει και τον πρώτο λόγο στο θέμα αυτό.

Σχετικά με τα χρήματα του προγράμματος διαχείρισης αδέσποτων ζώων:

Το πρόγραμμα, έτους 2021, καλύπτεται από μια δαπάνη, της τάξης των 68.000,00 ευρώ. Λόγω του ότι, ειδικά φέτος, προέκυψαν πολλά τροχαία ατυχήματα με αδέσποτα ζώα τα οποία εντάχθηκαν στο πρόγραμμα περίθαλψης, το ποσό που αντιστοιχεί στην περίθαλψη, αυξήθηκε σημαντικά και πολύ σύντομα, εξαντλείται. Για τον λόγο αυτό ο Δήμος Αρταίων, έχει κάνει ήδη ενέργειες για τη εξασφάλιση νέων οικονομικών πόρων για τη συνέχιση του προγράμματος. Ήδη εξασφαλίσθηκε νέα πίστωση, της τάξης των 6.500,00 ευρώ  περίπου, ως επιχορήγηση από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, ενώ γίνονται ενέργειες και για την ενίσχυση του ποσού αυτού από ιδίους πόρους, σε επόμενη αναμόρφωση προϋπολογισμού.

Τέλος, υπενθυμίζουμε ότι,  ο Δήμος Αρταίων, είναι ο μοναδικός Δήμος στον νομό μας που εφαρμόζει ολοκληρωμένο πρόγραμμα διαχείρισης και διαθέτει καταφύγιο. Όλα τα στοιχεία του προγράμματος σε αριθμούς (περισυλλογές, επανεντάξεις, υιοθεσίες, στειρώσεις, εμβολιασμοί, κλπ.), αναρτώνται σε εφαρμογή του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και είναι διαθέσιμα στον οποιονδήποτε τα ζητήσει. Άλλωστε, δεν είναι τυχαίο, από τα νούμερα που κατατίθενται, ότι συγκαταλέγεται στους πρώτους Δήμους, με τα μεγαλύτερα ποσοστά αποτελεσματικότητας του προγράμματος διαχείρισης.

FilozoikoSomateioArtasGates6 5 2021

Από τις 6 Μαΐου το Φιλοζωικό Σωματείο Άρτας έχει επισημάνει ότι ο Δήμος Αρταίων δεν κάνει τίποτα για τις γάτες.

"Ο Δήμος Αρταίων είναι ο πρώτος Δήμος που εφαρμόζει πρόγραμμα διαχείρισης, ενώ από το 2014 μέχρι και σήμερα, το πρόγραμμα είναι ολοκληρωμένο, περιλαμβάνοντας και την προσωρινή φιλοξενία των ζώων στο καταφύγιο. Ο καλύτερος φίλος του ανθρώπου αξίζει μια θέση πλάι μας, υιοθετήστε μην αγοράζετε», ανέφερε σε δήλωση του ο Αντιδήμαρχος Αγροτικής Ανάπτυξης, Καθημερινότητας και Πρασίνου, Παντελής Κωλέτσος."».

Διαβάστε επίσης:

Κολαστήριο για τα σκυλιά και λόγω καύσωνα το παράνομο Δημοτικό Κυνοκομείο Άρτας (βίντεο)

Χωρίς περίθαλψη αφήνει τις αδέσποτες γάτες και ο Δήμος Αρταίων

Μέσα στα κόπρανα ζουν διαρκώς τα έγκλειστα σκυλιά στο παράνομο Δημοτικό Κυνοκομείο του Δήμου Αρταίων (βίντεο)

Tagged: , , , ,

Βοηθήστε μας να συνεχίσουμε να σας ενημερώνουμε για όσα συμβαίνουν στα ζώα στην Ελλάδα ενισχύοντας το www.zoosos.gr

0 Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μοιραστείτε

και βοηθήστε κι εσείς!

error: Απαγορεύεται η αντιγραφή περιεχομένου.