Στηρίξτε μας

Δήμος Αρταίων: Εντατικοί έλεγχοι για σήμανση και καταγραφή δεσποζόμενων ζώων συντροφιάς

16 Οκτωβρίου 2015 20:11 | Επικαιρότητα
Δήμος Αρταίων: Εντατικοί έλεγχοι για σήμανση και καταγραφή δεσποζόμενων ζώων συντροφιάς

Ελέγχους άρχισε να πραγματοποιεί ο Δήμος Αρταίων με σκοπό την ελαχιστοποίηση του προβλήματος της εγκατάλειψης των οικόσιτων ζώων συντροφιάς από τους ιδιοκτήτες τους αλλά και για να αντιμετωπίσει την αύξηση του αριθμού των αδέσποτων ζώων.

Οι έλεγχοι γίνονται από κλιμάκιο της Ελληνικής Αστυνομίας, υπαλλήλους της Δημοτικής Αστυνομίας και της Διεύθυνσης Τοπικής Οικονομικής Ανάπτυξης, Γεωργίας, Κτηνοτροφίας και Αλιείας σε σημεία εντός της πόλης της Άρτας, όπου συχνάζουν οι ιδιοκτήτες δεσποζόμενων ζώων μαζί με τα κατοικίδια, και με την χρήση ειδικού ανιχνευτή (σκάνερ) θα εντοπίζονται οι παραβάτες.

Η σήμανση και η καταγραφή των δεσποζόμενων ζώων, αποτελεί υποχρέωση των ιδιοκτητών και η παράλειψή της αποτελεί παράβαση που επισύρει πρόστιμο της τάξης των 300 εύρω. Ήδη, από χθες σύμφωνα με τον Δήμο Αρταίων ξεκίνησαν οι πρώτοι έλεγχοι στην περιοχή του παραλίμνιου πάρκου και στο κέντρο της πόλης και υποβλήθηκαν οι πρώτες συστάσεις από τα μέλη του κλιμακίου, στους ιδιοκτήτες δεσποζόμενων ζώων συντροφιάς, των οποίων τα ζώα δεν είχαν σημανθεί, ενώ ταυτόχρονα ενημερώθηκαν για τις υποχρεώσεις τους ως προς τη σήμανση και τη καταγραφή, η παράλειψη των οποίων επιφέρει υψηλά πρόστιμα.

Δημιουργία μητρώου οικόσιτων κατοικιδίων

Η δεύτερη πρωτοβουλία αφορά στη δημιουργία μητρώου δεσποζόμενων ζώων συντροφιάς του Δήμου Αρταίων από την υπηρεσία της Διεύθυνσης Τοπικής Οικονομικής Ανάπτυξης, Γεωργίας, Κτηνοτροφίας και Αλιείας του Δήμου. Σύμφωνα με την παράγραφο 1 του άρθρου 5 του νόμου 4039/2012, όπως αυτή τροποποιήθηκε με την παράγραφο 3 του άρθρου 46 του Ν. 4235/2014, «ο ιδιοκτήτης του δεσποζόμενου ζώου συντροφιάς υποχρεούται να προσκομίζει ή αποστέλλει ταχυδρομικά, επί αποδείξει, στον οικείο Δήμο αντίγραφο του πιστοποιητικού ηλεκτρονικής σήμανσης του ζώου του».

Για το λόγο αυτό, ο Δήμος Αρταίων καλεί τους ιδιοκτήτες δεσποζόμενων ζώων, από τις 19-10-2015 και μετά να προσέλθουν άμεσα στην Διεύθυνση Τοπικής Οικονομικής Ανάπτυξης, Γεωργίας, Κτηνοτροφίας και Αλιείας (Περιφερειακή Οδός και Αυξεντίου, 1ος όροφος), καθημερινά από 8:30 π.μ. – 15:00 μ.μ., προσκομίζοντας το βιβλιάριο υγείας του ζώου μαζί με το πιστοποιητικό ηλεκτρονικής σήμανσης.

Διαβάστε επίσης:

Τα διοικητικά πρόστιμα ανά παράβαση για τους ιδιοκτήτες ζώων

Ο Δήμος Ηρακλείου Κρήτης καλεί τους δημότες να τσιπάρουν τα κατοικίδια τους

 

Tagged: , , , , , , , ,

Βοηθήστε μας να συνεχίσουμε να σας ενημερώνουμε για όσα συμβαίνουν στα ζώα στην Ελλάδα ενισχύοντας το www.zoosos.gr

0 Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μοιραστείτε

και βοηθήστε κι εσείς!

error: Απαγορεύεται η αντιγραφή περιεχομένου.