Στηρίξτε μας

Δικηγόρος οικογένειας Όλιβερ: Η έρευνα για τη διαλεύκανση της υπόθεσης στην Αράχωβα δεν προχωράει παρά τα στοιχεία που έχουμε δώσει στην Αστυνομία (ηχητικό)

9 Ιανουαρίου 2024 19:25 | Επικαιρότητα
Δικηγόρος οικογένειας Όλιβερ: Η έρευνα για τη διαλεύκανση της υπόθεσης στην Αράχωβα δεν προχωράει παρά τα στοιχεία που έχουμε δώσει στην Αστυνομία (ηχητικό)

«Η έκθεση διέρρευσε πριν κατατεθεί επίσημα στο Αστυνομικό Τμήμα. Διέρρευσε το πρωί της Παρασκευής στο protothema.gr και κατατέθηκε επισήμως στο απόγευμα της Παρασκευής» επισήμανε μεταξύ άλλων μιλώντας στο www.zoosos.gr η η Έφη Γρανιτσιώτη μια εκ των δικηγόρων της οικογένειας του Όλιβερ, του σκύλου που κακοποιήθηκε μέχρι θανάτου στην Αράχωβα Βοιωτίας τις 27 Νοεμβρίου 2023.

Για την υπόθεση του Όλιβερ μίλησε στον 105,5 Στο Κόκκινο και στην εκπομπή της Τζούλυς Τσίγκα η Ελένη Ηλιοπούλου στις 9 Ιανουαρίου.

 

Η κα Γρανιτσιώτη μας εξήγησε ότι η διαρροή της πραγματογνωμοσύνης κατά τη γνώμη της «ενέχει δόλο». Και πως τον τεχνικό σύμβουλο τον καθηγητή Κτηνιατρικής του Α.Π.Θ., Νικόλαο Παπαϊωάννου, που την υπέγραψε τον διόρισε η Αστυνομία, ο οποίος έβγαλε το συμπέρασμα βλέποντας φωτογραφίες του ζώου.

Την αυτεπάγγελτη προανάκριση τη διεξάγει η Αστυνομία και το αν έβλαψε ή όχι την υπόθεση η διαρροή του συγκεκριμένου πορίσματος, που καταλήγει στο συμπέρασμα πως ο «Όλιβερ δέχθηκε επίθεση από άλλo ζώo ή ζώα» και ότι «Δεν τεκμαίρεται ανθρώπινη παρέμβαση» θα φανεί προσεχώς όπως μας εξήγησε η κα Γρανιτσιώτη, «Ακόμα δεν το ξέρουμε».

Η υπόθεση δικαστικά δεν προχωράει, μόνο δημοσιογραφικά προχωράει μας επισήμανε εξηγώντας ότι πιο πολλά μαθαίνουν οι δημοσιογράφοι από τις διαρροές παρά οι δικηγόροι που έχουν αναλάβει την υπόθεση.

Η συνήγορος της οικογένειας μας τόνισε ότι αρχικά έλαβε τηλεφώνημα γυναίκας που δήλωνε τι είδε στον χώρο τον οποίο αρκετοί αναφέρουν ως το σημείο τέλεσης του εγκλήματος αλλά εξηγούσε πως είναι άλλος ο δράστης σε σχέση με όσα άλλοι δηλώνουν ανεπισήμως.

Ίσως θέλησε και σκόπιμα να μας παραπλανήσει. «Μέχρι τώρα από όσα γνωρίζουμε μάρτυρας δεν υπάρχει και όταν ρωτώ τους ανώνυμους που με καλούν – καθώς κατάγομαι από την Αράχωβα και πολλοί με εμπιστεύονται λόγω εντοπιότητας – “γιατί δεν πας να καταθέσεις”. Μου απαντούν “δεν θα βρω άκρη και θα βγω και εκτεθειμένος”».

Η κα Γρανιτσιώτη μας τόνισε ότι οι αρχές δεν έχουν αντιμετωπίσει με σοβαρότητα το περιστατικό. «Δεν έχουμε πρόσβαση στη δικογραφία». «Δεν ξέρω αν έχει γίνει έρευνα στον χώρο που έχουμε υποδείξει, αλλά και τόσες εβδομάδες μετά θα έχουν αλλοιωθεί και τα όποια στοιχεία.».

«Δεν είναι μόνο το φρικτό, το αποτρόπαιο και το πρωτοφανές έγκλημα. Έχουμε απρόκλητη προσπάθεια κουκουλώματος.»

Οι μάρτυρες φοβούνται ίσως γιατί ο δράστης έχει άκρες, οικονομική επιφάνεια, είναι κλειστή κοινωνία όλοι γνωρίζονται και αλληλοεμπλέκονται και ίσως υπάρξουν αντίποινα και αυτό ως ένα βαθμό το καταλαβαίνω.

«Το γεγονός ότι πολλοί μιλούν για αυτοδικία – κυρίως μέσα από τα σόσιαλ – αποδεικνύει τη δυσπιστία των πολιτών στις αρχές και αυτό είναι σημάδι παρακμής.».

Η εντολή της αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Αναστασία Μασούρα, αν και είμαστε κατά των διαρροών έχει αξία, γιατί είναι ουσιώδες το πως κατασπαράχθηκε αν και το ζώο πάνω του δεν έχει σημάδια επίθεσης από άλλα ζώα.

Από την Αστυνομία εξ αρχής αναφέρθηκαν ως αιτία θανάτου του ζώου την ύπαρξη αγέλης, εντούτοις δεν έχει απαντηθεί από κανέναν, που είναι οι αγέλες, που είναι όλα αυτά τα αδέσποτα, είναι τελικά καταγεγραμμένα από τον Δήμο, ο οποίος είναι αρμόδιος για τη διαχείριση τους;

Επίσης στην τεχνική μας σύμβουλο – που δεν θέλει να δημοσιοποιηθεί το όνομα της – δεν έχει δοθεί καμιά απάντηση στο αίτημα μας για τα αποτελέσματα των εξετάσεων από τα δείγματα που πήρε η κτηνίατρος Κλεονίκη Τόλα.

Αφού οι μάρτυρες δεν μιλούν, την απάντηση θα μας την δώσει η επιστήμη καθώς έχει ληφθεί από το ζώο DNA, ιστοί και αναμένουμε τα αποτελέσματα των ιστοπαθολογικών εξετάσεων, του μοριακού ελέγχου, μας εξήγησε.

Με ενημέρωσαν όταν πρωτοανέλαβα την υπόθεση ότι σε ομάδα του facebook πριν καν η Αστυνομία μιλήσει για αγέλες, άνδρας αναρωτιόταν πως ξέρουμε ότι στον Όλιβερ δεν επιτέθηκε αγέλη αδέσποτων και αυτό είναι μια ακόμα σύμπτωση.

Έχω ξεκάθαρη εικόνα του τι συνέβη, έχω πληροφορίες, δεν θα βγω να τα πω τώρα, γνωρίζω και ποιος εμποδίζει τι, αλλά θα περιμένω ακόμα τους αρμόδιους να κάνουν τη δουλειά τους μας επισήμανε η κα Γρανιτσιώτη.

Διαβάστε επίσης:

Για συγκάλυψη κάνει λόγο ο δικηγόρος της οικογένειας του Όλιβερ – Έρευνες για τη διαρροή εγγράφων και τα περί αγέλης στην Αράχωβα ζητάει η αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου

E. Γρανιτσιώτη, δικηγόρος ιδιοκτήτη Όλιβερ: Έκκληση προς τους μάρτυρες να μιλήσουν για ό,τι έγινε στον σκύλο στην Αράχωβα

Π. Καπλάνης: Ανυπόστατες οι κατηγορίες σε βάρος μου ουδεμία σχέση έχω με τον βασανισμό του Όλιβερ στην Αράχωβα

Π.Φ.Ο.: Ανησυχητική υποβάθμιση της υπόθεσης του άγριου βασανισμού σκύλου στην Αράχωβα Βοιωτίας

Δικηγόρος ιδιοκτήτη Όλιβερ: Τον δράστη θα δικάσει το δικαστήριο όχι ο όχλος - Όλη η Αράχωβα δεν είναι συνένοχη

Δικηγόρος ιδιοκτήτη Όλιβερ: Οι «μαρτυρίες» για κατασπάραξη του σκύλου από αγέλη είναι σε αντίθεση με τα κτηνιατρικά ευρήματα

Δ. Παπαδημητρίου, δικηγόρος: Η Αστυνομία προσπαθεί να κλείσει την υπόθεση επειδή δεν βρίσκει τον δράστη που βασάνισε τον σκύλο στην Αράχωβα

Δεν έχει μεταφερθεί στην Καρδίτσα στο Παν. Θεσσαλίας ό,τι απέμεινε από τον Όλιβερ που κακοποιήθηκε στην Αράχωβα Βοιωτίας (βίντεο)

Ταβέρνα «Καπλάνης» στην Αράχωβα: Συνεργαστήκαμε με τις αρχές και δώσαμε βίντεο από κάμερα ασφαλείας

Ξενοδόχοι Αράχωβας: Καταδικαστέο το έγκλημα – Θέλουμε να βρεθεί ο δράστης (βίντεο)

Κατεπείγουσα έρευνα για τον άγριο βασανισμό σκύλου στην Αράχωβα διέταξε η αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου

Αράχωβα Βοιωτίας: Πέθανε ο σκύλος που υπέστη φρικτά βασανιστήρια στον πρωκτό

Η ανακοίνωση του Δήμου Διστόμου Αράχωβας Αντίκυρας για την άγρια κακοποίηση του σκύλου

Tagged: , , ,

Βοηθήστε μας να συνεχίσουμε να σας ενημερώνουμε για όσα συμβαίνουν στα ζώα στην Ελλάδα ενισχύοντας το www.zoosos.gr

0 Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μοιραστείτε

και βοηθήστε κι εσείς!

error: Απαγορεύεται η αντιγραφή περιεχομένου.