Στηρίξτε μας

E. Γρανιτσιώτη, δικηγόρος ιδιοκτήτη Όλιβερ: Έκκληση προς τους μάρτυρες να μιλήσουν για ό,τι έγινε στον σκύλο στην Αράχωβα

28 Δεκεμβρίου 2023 23:58 | Επικαιρότητα
E. Γρανιτσιώτη, δικηγόρος ιδιοκτήτη Όλιβερ: Έκκληση προς τους μάρτυρες να μιλήσουν για ό,τι έγινε στον σκύλο στην Αράχωβα

Μέσω facebook η Έφη Γρανιτσιώτη μια εκ των δικηγόρων της οικογένειας του Όλιβερ, του σκύλου που κακοποιήθηκε μέχρι θανάτου στην Αράχωβα Βοιωτίας τις 27 Νοεμβρίου 2023 απευθύνει έκκληση στους μάρτυρες να μιλήσουν και να καταθέσουν στις αρχές ό,τι γνωρίζουν γι’ αυτήν την πολύκροτη υπόθεση.

«Δε θα κάνετε ούτε ρουφιανιά, ούτε γενναία πράξη. Θα κάνετε το αυτονόητο.»

Η κα Γρανιτσιώτη που κατάγεται από την Αράχωβα απευθυνόμενη στους συγχωριανούς της στις 28 Δεκεμβρίου με τρεις διαδοχικές αναρτήσεις στο facebook επισημαίνει τα εξής:

«Effie Granitsioti

Συγχωριανοί μου,

όσοι ξέρετε μιλήστε.  Σηκώστε το τηλέφωνο και καλέστε στο Τμήμα Ανθρωποκτονιών. Πείτε ότι θέλετε να καταθέσετε για την υπόθεση του Όλιβερ. Δε θα κάνετε ούτε ρουφιανιά, ούτε γενναία πράξη. Θα κάνετε το αυτονόητο. Πάρτε την ευθύνη και πείτε αυτό που είδατε ή ακούσατε. Και μη φοβάστε. Είναι εντελώς παράδοξο να φοβάται αυτός που κάνει το σωστό και να μη φοβάται ο εγκληματίας. Μην υποστηρίζετε και μην τροφοδοτείτε τέτοιες νοοτροπίες. Πάρτε θάρρος, σκεπτόμενοι ότι κάνετε μία δίκαιη πράξη. Υψώστε το ανάστημά σας και πείτε αυτό που πρέπει.

AraxovaSkylosProktosGranitsiotiEfi28 12 2023 1

Αλήθεια, όσοι ξέρετε, πως νιώσατε όταν ακούσατε για το πόρισμα της πραγματογνωμοσύνης; Πως επιτρέπετε να υποτιμάται τόσο προκλητικά η στοιχειώδης νοημοσύνη; Είμαστε ό,τι έχουμε επιλέξει και ό,τι έχουν προδιαγράψει οι πράξεις και οι παραλείψεις μας:  Ελεύθεροι Άνθρωποι, ή κατευθυνόμενα ανθρωπάκια.

Effie Granitsioti

Σκέψεις μίας αραχωβιτισσας (ακολουθεί σεντόνι, διαβάζεις με δική σου ευθύνη).

Στην Αράχωβα, τα τελευταία  χρόνια, δεν έχουμε αδέσποτα σκυλιά, τόσα τουλάχιστον ώστε να σχηματίζουν αγέλη. Σόρυ που σας το χαλάω, αλλά δεν έχουμε. Έχουμε αδέσποτα γατιά. (Ελπίζω να μη σας βάζω ιδέες για την επόμενη επίσημη ανακοίνωση ...). Ακόμη όμως και αν υπήρχαν αδέσποτα σκυλιά, δε θα επιτίθεντο στα αχαμνά του Όλιβερ, ούτε θα του έβγαζαν το λουρί να το κρατήσουν για λάφυρο. Οι σκύλοι, όταν επιτίθενται στοχεύουν στον τράχηλο. Τα τραύματα που έφερε το δόλιο σκυλάκι, δεν παρέπεμπαν σε επίθεση ζώου. Δεν είχε εκδορές, ούτε δαγκωματιές στο σώμα του. Είχε υποδόρια τραύματα, επειδή τον χτυπούσαν με μανία, με κάποιο αντικείμενο (ίσως ξύλο;). Το σακάτεψαν στο ξύλο και του έμπηξαν και ένα  τέμνον όργανο στον πρωκτό. Αυτά είναι ανθρώπων έργα. Τόση ανωμαλία και διαστροφή δεν υπάρχει στη φύση.

AraxovaSkylosProktosGranitsiotiEfi28 12 2023 2

 

Ο σκύλος, στην κατάσταση που ήταν , δε θα μπορούσε να μετακινηθεί περισσότερο από 100 μετρα. Επομένως, όχι, δεν είχε ανέβει στον Παρνασσό και δεν του επιτέθηκαν λύκοι, αγριογούρουνα και το σπανιότατο είδος hyaena arachovita , που ως γνωστόν ευδοκιμεί στον Παρνασσό και τον Ελικώνα. Ο σκύλος βασανίστηκε πέριξ της γειτονιάς του. Από άνθρωπο. Έστω κατ' ευφημισμό. Ο ιδιοκτήτης, όταν τον βρήκε, παρατήρησε ότι πάνω στη γούνα του είχε μουτζούρες και στάχτες. Άρα ο σκύλος βρισκόταν κοντά σε τζάκι; Φωτιά; Σε σημείο που απορρίπτονται οι στάχτες από τα τζάκια; Δε θα το πω εγώ, εγώ απλά υποθέτω. Ο σκύλος ήταν αστείρωτος. Επομένως ζυγάρωνε. Πιθανότατα γι' αυτό και να μην επέστρεψε σπίτι του άμεσα εκείνη τη μέρα. Γιατί μύριζε κάποια θηλυκή που είχε οίστρο. Εκεί γύρω ξαναλέω.  Στην Αράχωβα. Στη γειτονιά. Πόσοι και ποιοι έχουν θηλυκά σκυλιά εκεί; Που είναι το λουρί του Όλιβερ; Έχει χτενιστεί η περιοχή πίσω από το σπίτι του ιδιοκτήτη; Πιθανότατα να μη βρεθεί, αλλά έχει ψαχτεί; Θα μου πείτε τώρα, η μάνα του Άλεξ, ακόμη ψάχνει , εσύ περιμένεις να βρεις απαντήσεις για ένα σκύλο; Που δεν είναι καν ο Peanut ή η Farlie; Nαι, θα πω. Γιατί ξέρω ότι η Δικαιοσύνη αργεί, αλλά δε λησμονεί. Ιδίως όταν πρόκειται για κάποιον αδύναμο. Είτε άνθρωπο, είτε για ένα άκακο ζώο.

Effie Granitsioti

Και συνεχίζω, μιας και τελευταίες μέρες του χρόνου απασφαλίζω, δε θέλω να μεταφέρω σκέψεις στην καινούρια χρονιά΄: Μας κατηγορούν ότι είμαστε μαλθακοί, ότι φοβόμαστε, ενώ μέρες που είναι δεν έλειψαν τα γεμάτα αγάπη και φιλαλληλία μηνύματα καλών χριστιανών, όπου μας εύχονταν τα δέοντα (καρκίνους, ψόφους κλπ) ,μας ρωτούσαν πόσα έχουμε πάρει για να το συγκαλύψουμε, επέκριναν τους χειρισμούς μας και άλλα υπέροχα . Αγαπητοί μου συμπολίτες, μη μπερδεύετε τη μαχητικότητα ενός δικηγόρου , με τη μόνιμη και αδιάλειπτη παρουσία του σε κάθε πάνελ και κάθε παράθυρο. Μην αγοράζετε την ψέκα που σας πουλούν τα ΜΜΕ και το twitter.Τα νομικά, όπως και τα ιατρικά, όπως και η χημεία, η βιολογία, τα μαθηματικά, δεν εξαντλούνται σε τηλεοπτικές δηλώσεις και τηλεδίκες.

AraxovaSkylosProktosGranitsiotiEfi28 12 2023 3

Είναι πολύ πιο δαιδαλώδη και πολύ πιο βαρετά. Η απόλυτη ακυρότητα της προδικασίας, λ.χ., είναι μία έννοια για την οποία έχουν γραφεί τόμοι και έχει χυθεί πολύ μελάνι. Δε θα μάθετε δικονομία από το πρωινάδικο. Δεν είναι άλλωστε αυτός ο στόχος τους. Ο στόχος είναι να πλάσουν μία ιστορία και να αναδείξουν συγκεκριμένες πτυχές και πρόσωπα.. Όταν πέσει η αυλαία της δημοσιότητας από την υπόθεση Όλιβερ, τότε θα εκπλαγείτε για ακόμη μία φορά, με το πόσο γρήγορα ξεχνιούνται όλα.'Ολη αυτή η δημοσιότητα, ιδίως όταν προέρχεται από συστημικά ΜΜΕ αποσκοπεί κάπου πολύ συγκεκριμένα: Στον αντιπερισπασμό και την εκτροπή της κοινής γνώμης. Στις αρχές του μήνα, όπου το θέμα παιζόταν από όλες τις πρωινομεσημεριανές εκπομπές, ψηφιζόταν και ένα ασφαλιστικό και ένα φορολογικό...Μία χαρά λοιπόν βόλεψε πολλούς ο Ολιβεράκος και ο δύστυχος ο κηδεμόνας του, τον οποίον έβγαλαν στα μανταλάκια, χωρίς ίχνος ενσυναίσθησης.» καταλήγει η Έφη Γρανιτσιώτη.

Διαβάστε επίσης:

Π. Καπλάνης: Ανυπόστατες οι κατηγορίες σε βάρος μου ουδεμία σχέση έχω με τον βασανισμό του Όλιβερ στην Αράχωβα

Π.Φ.Ο.: Ανησυχητική υποβάθμιση της υπόθεσης του άγριου βασανισμού σκύλου στην Αράχωβα Βοιωτίας

Δικηγόρος ιδιοκτήτη Όλιβερ: Τον δράστη θα δικάσει το δικαστήριο όχι ο όχλος - Όλη η Αράχωβα δεν είναι συνένοχη

Δικηγόρος ιδιοκτήτη Όλιβερ: Οι «μαρτυρίες» για κατασπάραξη του σκύλου από αγέλη είναι σε αντίθεση με τα κτηνιατρικά ευρήματα

Δ. Παπαδημητρίου, δικηγόρος: Η Αστυνομία προσπαθεί να κλείσει την υπόθεση επειδή δεν βρίσκει τον δράστη που βασάνισε τον σκύλο στην Αράχωβα

Δεν έχει μεταφερθεί στην Καρδίτσα στο Παν. Θεσσαλίας ό,τι απέμεινε από τον Όλιβερ που κακοποιήθηκε στην Αράχωβα Βοιωτίας (βίντεο)

Ταβέρνα «Καπλάνης» στην Αράχωβα: Συνεργαστήκαμε με τις αρχές και δώσαμε βίντεο από κάμερα ασφαλείας

Ξενοδόχοι Αράχωβας: Καταδικαστέο το έγκλημα – Θέλουμε να βρεθεί ο δράστης (βίντεο)

Κατεπείγουσα έρευνα για τον άγριο βασανισμό σκύλου στην Αράχωβα διέταξε η αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου

Αράχωβα Βοιωτίας: Πέθανε ο σκύλος που υπέστη φρικτά βασανιστήρια στον πρωκτό

Η ανακοίνωση του Δήμου Διστόμου Αράχωβας Αντίκυρας για την άγρια κακοποίηση του σκύλου

Σκελετωμένα αδέσποτα σκυλιά στην Αράχωβα Βοιωτίας

Δύο σκυλιά δολοφονημένα με φόλες στην Αράχωβα Βοιωτίας

Π.Φ.Π.Ο. κατά δημάρχου Αράχωβας που απαγορεύει το τάισμα αδέσποτων ζώων

Δολοφονία αδέσποτων με φόλες και στην Αράχωβα Βοιωτίας

Συνελήφθη ο 26χρονος που εκτέλεσε σκύλο στην Αράχωβα

Φόλες στα αδέσποτα και στην τουριστική Αράχωβα

Tagged: , , , , ,

Βοηθήστε μας να συνεχίσουμε να σας ενημερώνουμε για όσα συμβαίνουν στα ζώα στην Ελλάδα ενισχύοντας το www.zoosos.gr

0 Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μοιραστείτε

και βοηθήστε κι εσείς!

error: Απαγορεύεται η αντιγραφή περιεχομένου.