Στηρίξτε μας

Διαγωνισμό για περισυλλογή και διαχείριση των αδέσποτων προκήρυξε ο Δήμος Πατρέων

12 Ιανουαρίου 2016 13:37 | Επικαιρότητα
Διαγωνισμό για περισυλλογή και διαχείριση των αδέσποτων προκήρυξε ο Δήμος Πατρέων

Με ανακοίνωση του στην ιστοσελίδα του στις 30 Δεκεμβρίου 2015 ο Δήμος Πατρέων ενημερώνει ότι προκηρύχτηκε πρόχειρος διαγωνισμός για το έργο της περισυλλογής και διαχείρισης των αδέσποτων ζώων προϋπολογισμού δαπάνης 73.615,50 ευρώ και η αυτός θα διενεργηθεί στον Δημαρχείο στις 28 Ιανουαρίου 2016.

Ολόκληρη η ανακοίνωση του Δήμου Πατρέων

Από τις 23 Δεκεμβρίου ο Δήμος έχει προκηρύξει πρόχειρο διαγωνισμό, για την περισυλλογή και διαχείριση των αδέσποτων

Θέμα των ημερών η «τύχη» των αδέσποτων ζώων από τούδε και στο εξής και η παραφιλολογία δίνει και παίρνει. Για το λόγο αυτό, από τον Δήμο Πατρέων γίνεται γνωστό, ότι ήδη από τις 23 Δεκεμβρίου, προκηρύχθηκε πρόχειρος διαγωνισμός, για το έργο της περισυλλογής και διαχείρισης αδέσποτων ζώων, προϋπολογισμού δαπάνης 73.615,50 ευρώ.

Ο διαγωνισμός θα διενεργηθεί στο Δημαρχείο την Πέμπτη 28 Ιανουαρίου 2016. Οι συμμετέχοντες στον διαγωνισμό και καταθέτοντες προσφορές δεσμεύονται με την προσφορά τους για διάστημα τριών μηνών, από την επομένη του διαγωνισμού.

Η σχετική διακήρυξη έχει ήδη δημοσιευθεί στον τοπικό Τύπο, καθώς και στην ιστοσελίδα του Δήμου, ενώ περισσότερες πληροφορίες για την διακήρυξη και τον διαγωνισμό, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να έχουν από το Τμήμα Προμηθειών και Δημοπρασιών του Δήμου (Μαιζώνος 147, τηλ. 2613610327 και 2613610243), κατά τις εργάσιμες μέρες και ώρες.

Τι ορίζει η νομοθεσία

Θυμίζουμε ότι σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία η περισυλλογή των αδέσποτων μπορεί να είναι μόνο προσωρινή αφού παραμένουν έγκλειστα μόνο για όσο χρόνο απαιτεί ο εμβολιασμός, η στείρωση, ή θεραπεία τους και στην συνέχεια επανεντάσσονται στο φυσικό τους περιβάλλον. Ενώ η δημοτική αρχή θα πρέπει να έχει προβλέψει να υπάρχουν ταΐστρες για τ’ αδέσποτα.

Ο Δήμος Πατρέων αντί να προχωρήσει στην δημιουργία Δημοτικού Κτηνιατρείου – όπως έχει π.χ. ο Δήμος Λευκάδας – ώστε με λιγότερα χρήματα να δημιουργήσει μια δομή για την στείρωση και την φροντίδα αδέσποτων ζώων μπαίνει στη διαδικασία της διενέργειας του διαγωνισμού ώστε ιδιώτης να αναλάβει αυτές τις πράξεις με κόστος πολύ μεγαλύτερο.

Π.Φ.Π.Ο. οι δήμοι παραβιάζουν τη νομοθεσία αναθέτοντας σε ιδιώτες την διαχείριση των αδέσποτων

Η σύμβαση που σκοπεύει να υπογράψει ο Δήμος Πατρέων παραβιάζει την αποκλειστική αρμοδιότητα της διαχείρισης των αδέσποτων, που η νομοθεσία αναθέτει αποκλειστικά στους Δήμους και τα Φιλοζωικά Σωματεία (άρθρο 9 Παρ. 2 του Ν.4039/2012 , όπως τροποποιήθηκε και συμπληρώθηκε από το άρθρο 46 του Ν.4235/2014).

«Από πουθενά δεν προκύπτει η δικαιοδοσία των Δήμων, να αναθέτουν αυτή την εργασία (το σύνολο της διαχείρισης αδέσποτων ζώων ή τμήμα αυτής) σε ιδιώτες. Μάλιστα, καθώς η Παρ. 3 του Άρθρου 20 του Ν. 3731/08 δίνει το δικαίωμα στους Δήμους να αναθέτουν, απευθείας ή με συνοπτική διαδικασία (πρόχειρο διαγωνισμό) παροχή υπηρεσιών, που δεν υπάγονται στις διατάξεις του ν. 3316/2005 (ΦΕΚ 42 Α) - και άρα σύμφωνα με αυτή την παράγραφο θα είχαν αυτή την δυνατότητα, εν τούτοις, το Άρθρο 23 του Ν.4039/2012 προβλέπει τα εξής: "Από την έναρξη ισχύος του νόμου αυτού καταργούνται οι διατάξεις των άρθρων 1 έως 13 του ν. 3170/2003 εκτός από την παράγραφο 6 του άρθρου 7, καθώς και κάθε άλλη γενική ή ειδική διάταξη, που ρυθμίζει με διαφορετικό τρόπο θέματα του νόμου αυτού ή αντίκειται στις διατάξεις του".

Σύμφωνα με το Διοικητικό Δίκαιο (Ε. Σπηλιωτόπουλος, Εγχειρίδιο Διοικητικού Δικαίου, Τόμος 1, 13η Έκδοση, σ. 61) οι διατάξεις παλαιότερων Νόμων, μπορούν να αντικατασταθούν με διατάξεις νεότερων Νομοθετημάτων και ως εκ τούτου δεν τίθεται θέμα αμφισβήτησης της υπερίσχυσης των διατάξεων του Ν.4039/2012 όπως αυτές τροποποιήθηκαν και συμπληρώθηκαν με το Άρθρο 46 του Ν.4235/2014» επισημαίνει η Πανελλαδική Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία (Π.Φ.Π.Ο.) σε επιστολή που έστειλε για το ίδιο θέμα στον Δήμο Μεγαλόπολης.

Διαβάστε επίσης:

Ούτε ευρώ δεν έδωσε ο Δήμος Πατρέων σ’ αυτούς που ανέλαβαν τ' αδέσποτα

Έσωσαν τον σκύλο που βρέθηκε εγκλωβισμένος σε βάθος 5 μέτρων σε μια δεξαμενή στην Ανθούπολη Πάτρας (βίντεο)

Πάτρα: Έκαναν κατάληψη σε κανάλι για να μεταδώσουν βίντεο που δείχνει πόσο οι άνθρωποι βασανίζουν τα «παραγωγικά» ζώα

Βρήκαν τον σκύλο θαμμένο ζωντανό στα Ζαρουχλέικα Πάτρας

Πάτρα: Το έκλεισε σε τσουβάλι τον σκύλο και τον πέταξε στο δρόμο

Πάτρα: Εγκατέλειψε την σκελετωμένη και άρρωστη σκυλίτσα για να την αναλάβουν άλλοι

Έκκληση για τη σωτηρία του σκελετωμένου σκύλου που βρέθηκε στο Τ.Ε.Ι. Πάτρας

Πάτρα: Πέθανε η ακρωτηριασμένη σκυλίτσα που δύο γυναίκες προσπάθησαν να σώσουν

Έκκληση για τη φροντίδα 20 σκυλιών καθώς τραυματίστηκε σοβαρά o άνδρας που τα «φρόντιζε» στην Πάτρα

Βρήκαν τον σκύλο να περιφέρεται σκελετωμένος και άρρωστος στον Κουρλαμπά Πάτρας (βίντεο)

 

Tagged: , , ,

Βοηθήστε μας να συνεχίσουμε να σας ενημερώνουμε για όσα συμβαίνουν στα ζώα στην Ελλάδα ενισχύοντας το www.zoosos.gr

0 Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μοιραστείτε

και βοηθήστε κι εσείς!

error: Απαγορεύεται η αντιγραφή περιεχομένου.