Στηρίξτε μας

Δεν είναι παράνομο να διοργανώνονται φιλοζωικά παζάρια

12 Ιουλίου 2012 12:02 | Επικαιρότητα
Δεν είναι παράνομο να διοργανώνονται φιλοζωικά παζάρια

Το παζάρι, που διοργάνωσε το Φιλοζωικό Σωματείο Κατερίνης «Άργος» στις 30 Ιουνίου, στάθηκε η αιτία όχι μόνο να έρθουν οι φιλόζωοι εθελοντές αντιμέτωποι με την οργή των καταστηματαρχών της περιοχής στην παραλία. Αποτέλεσε και την αφορμή, ώστε μεταξύ τους τα μέλη του Δ.Σ. του συλλόγου να έρθουν σε σύγκρουση, και τελικά τέσσερα να παραιτηθούν από την οργανωμένη φιλοζωική δράση.

Η προετοιμασία και η επιμέλεια του παζαριού – όπως πληροφορηθήκαμε – ανατέθηκε σε τρία μέλη του συλλόγου και τέσσερις εθελοντές, λόγω έλλειψης ενδιαφερομένων.

Έπειτα από απειλές και αντιδράσεις των καταστηματαρχών της παραλίας Κατερίνης, ιδίως του κ. Κουνδή (ιδιοκτήτης κοσμηματοπωλείου) και του κ. Κουθουρίδη (ιδιοκτήτης ταβέρνας και δημοτικός σύμβουλος), το μπαζάαρ σταμάτησε, διότι κρίθηκε ζημιογόνο για τα καταστήματα τις έξι μέρες, που θα λειτουργούσε.

Τα μέλη, που είχαν αναλάβει τη διοργάνωσή του, δέχθηκαν επίπληξη από σχεδόν το υπόλοιπο διοικητικό συμβούλιο του συλλόγου. Κατηγορήθηκαν, ότι λειτούργησαν αυθαίρετα χωρίς να έχουν ενημερώσει για τη δράση τους, αν και όλα έγιναν νόμιμα με την έγκριση και του Δήμου Κατερίνης και την αρμόδια Δ.Ο.Υ..

Η ιδέα για τη διοργάνωση του μπαζάαρ, αλλά και άλλων εκδηλώσεων – όπως γίνεται παντού στην Ελλάδα από αντίστοιχα σωματεία – είχε ως στόχο την οικονομική ενίσχυση του σωματείου, ώστε να γίνουν εμβολιασμοί και θεραπείες σε αδέσποτα, αλλά και να ξεχρεωθούν οι οφειλές σε κτηνιάτρους. Το θέμα της διοργάνωσης είχε τεθεί προς συζήτηση από τα τέλη του Μαρτίου.

Μάλιστα, είχαν γίνει σχετικές συζητήσεις με τα μέλη, που θεωρούνται αρμόδια, και έπειτα αναρτήθηκε σχετική ανακοίνωση στο διαδίκτυο. Ο πάγκος με τα προϊόντα είχε στηθεί από τον ίδιο τον Δήμο Κατερίνης, αφού μετά από αίτησή του συλλόγου είχε γίνει η σχετική αδειοδότηση.

Η Πολυξένη Ρούντου και η Λίζα Πιπερίδου, πλέον πρώην μέλη του Δ.Σ. εξήγησαν στο www.zoosos.gr, ότι χωρίς καμία άλλη στήριξη από το σωματείο, επισκέφθηκαν τον προϊστάμενο της εφορίας έχοντας μαζί τους τη νομοθεσία περί μη κερδοσκοπικών σωματείων, ώστε να πληροφορηθούν περαιτέρω και να ενημερωθούν για τι επιτρέπεται, να κάνουν για το παζάρι.

Η απάντηση φυσικά από την Δ.Ο.Υ. ήταν θετική, και μάλιστα τους γνωστοποιήθηκε το δικαίωμα υποβολής αιτήσεως για φοροαπαλλαγή του σωματείου εξαιτίας της συγκεκριμένης δραστηριότητας.

Η εκδήλωση παζαριού θα αναδιοργανωνόταν σε πείσμα των αντιδρώντων καταστηματαρχών, εάν δεν υπήρχε σθεναρή αντίσταση από τα υπόλοιπα μέλη του «Άργους», τα οποία τόνιζαν, ότι «αμαυρώθηκε το όνομα του σωματείου», ενώ καμιά παρανομία δεν είχε γίνει.

Σε έκτακτη συνεδρίαση του Δ.Σ. και των αναπληρωματικών μελών του πριν από μερικές μέρες παραδόθηκαν οι παραιτήσεις τεσσάρων μελών (τριών τακτικών μελών και ενός αναπληρωματικού).

Η κα Ρούντου (πρώην ταμίας) εξηγεί στο www.zoosos.gr: «Προσπαθήσαμε να διοργανώσουμε ένα μπαζάαρ, όπως έχουν επιτυχώς κάνει και άλλες ζωοφιλικές στην υπόλοιπη Ελλάδα, και κατηγορηθήκαμε γι' αυτό.

Επίσης, επειδή είμαι απόφοιτη δημοτικού και σύμφωνα με άλλους, πιο μορφωμένους από εμένα, δε δύναμαι να γνωρίζω, θα ήθελα πολύ κάποιος να μου εξηγήσει τι σημαίνει η φράση ''οριστικά και αμετάκλητα'', γιατί μάλλον την έχω παρερμηνεύσει...

Μέχρι τώρα ήμαστε τα ''μαύρα πρόβατα'' του σωματείου, διότι λέγαμε τα πράγματα, όπως έχουν και προσπαθούσαμε να κινητοποιηθούμε και να κινητοποιήσουμε. Η δική μας απόφαση για παραίτηση όμως είναι οριστική και αμετάκλητη, χωρίς υπονοούμενα, προσβολές, ψέματα και πισωγυρίσματα”.

Από τη μεριά της η κα Πιπερίδου δηλώνει: «Ο λόγος που παραιτήθηκα είναι διότι δεν ανέχομαι καμία προσβολή, κριτική και διαταγή για το άτομό μου από πρόσωπα, που ουδεμία σχέση έχουν με το αντικείμενο, και κυρίως από όσους προσποιούνται, ότι έχουν.

Έβαλα υποψηφιότητα στις εκλογές Μαρτίου στο Δ.Σ., για να προσπαθήσω όσο μπορώ να προσφέρω παραπάνω σε αυτές τις αδέσποτες ψυχές που καταλήγουν εξιλαστήρια θύματα από επιτήδειους που χρησιμοποιούν το αξίωμα της ζωοφιλίας για την εξυπηρέτηση δικών τους σκοπιμοτήτων.

Η θητεία μου ως διοικητικό μέλος έληξε μέσα σε μόλις 3 μήνες, κυρίως για λόγους αυθαίρετων ενεργειών και έλλειψης συνεννόησης και υπόληψης στο πρόσωπό μου, αλλά και σε υπόλοιπα μέλη.

Προσφάτως με είχαν προειδοποιήσει, πως εάν δε συμμορφωθώ με τα θέλω τους, υπάρχει και άλλος τρόπος να ''αποχωρήσω''.

Όσον αφορά τα πράγματα του μπαζάαρ, που έχουν περισσέψει, έχει ήδη βγει σχετική ανακοίνωση, πως εάν δε ζητηθούν από τους δωρητές τους, θα δοθούν σε οικογένειες που τα έχουν ανάγκη και ΟΧΙ στα μέλη του σωματείου, που τα αποζητούν για άγνωστη χρήση, ισχυριζόμενα, ότι είναι πλέον ιδιοκτησία του 'Άργους', ενώ οι ίδιοι δεν έκαναν καμία κίνηση για να συγκεντρωθεί έστω και ένα αντικείμενο».

Εμείς ως www.zoosos.gr τονίζουμε ότι συγκρούσεις μεταξύ των μελών των σωματείων είναι μόνο λυπηρή διαπίστωση, αφού σχεδόν πάντα έχει συνέπειες στις προσφερόμενες υπηρεσίες προς τα αδέσποτα, αφού λιγότερα χέρια έχουν να αντιμετωπίσουν έναν τεράστιο όγκο δουλειάς.

Αφού οι καταστηματάρχες ζημιώνονται από τα φιλοζωικά μπαζάαρ κάθε φορά, που οι δημότες αντιμετωπίζουν πρόβλημα με τα αδέσποτα, δηλαδή βρίσκουν ζώα χτυπημένα, άρρωστα, γατάκια και σκυλάκια πεταμένα μέσα στα σκουπίδια ή σε κούτες εγκαταλελειμμένα οπουδήποτε, να απευθύνονται στους εμπορικούς συλλόγους και όχι στους φιλοζωικούς συλλόγους.

Διαβάστε επίσης:

Κατερίνη: Σταμάτησαν το φιλοζωικό μπαζάαρ γιατί ζημιώνονται οι καταστηματάρχες

Ενοχλούνται οι έμποροι του Χαλανδρίου από το παζάρι του φιλοζωικού;

Το καθιερωμένο παζάρι του συλλόγου «Φίλοι Των Ζώων Χαλανδρίου»

Tagged: , , , ,

Βοηθήστε μας να συνεχίσουμε να σας ενημερώνουμε για όσα συμβαίνουν στα ζώα στην Ελλάδα ενισχύοντας το www.zoosos.gr

0 Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μοιραστείτε

και βοηθήστε κι εσείς!

error: Απαγορεύεται η αντιγραφή περιεχομένου.