Στηρίξτε μας

Ενοχλούνται οι έμποροι του Χαλανδρίου από το παζάρι του φιλοζωικού;

7 Απριλίου 2012 11:12 | Επικαιρότητα
Ενοχλούνται οι έμποροι του Χαλανδρίου από το παζάρι του φιλοζωικού;

Οι έμποροι καλούν τους φιλόζωους να μαζέψουν τα ενοχλητικά αδέσποτα!

Ο Σύλλογος Φίλων των Ζώων Χαλανδρίου διαμαρτύρεται καθώς ο δήμος δεν έδωσε φέτος της άδεια να πραγματοποιηθεί το πασχαλινό παζάρι, τα έσοδα του οποίου προσφέρονται σε δράσεις προς όφελος των αδέσποτων ζώων, στον κεντρικό πεζόδρομο της πόλης, στην οδό Χαϊμαντά.

Ο Δήμος Χαλανδρίου απάντησε αρνητικά στο αίτημα αυτό, και στέλνει τους εθελοντές φιλόζωους εκτός εμπορικού κέντρου, γιατί διαμαρτύρονται οι έμποροι!

Αν και ο πεζόδρομος χρησιμοποιείται εδώ και χρόνια για το παζάρι του φιλοζωικού τα βασικά επιχειρήματα του Δήμου Χαλανδρίου για τη μη παραχώρηση του φέτος είναι, ότι «πλειάδα φορέων ζήτησαν να κάνουν παζάρι στο σταυροδρόμι των εμπορικών πεζόδρομων, που χαλάει την εικόνα της πόλης από τη μια και από την άλλη θα οδηγούσε σε έριδες ανάμεσά τους για τη θέση, που θα έπαιρνε ο καθένας και το δεύτερο η αντίδραση των εμπόρων και ειδικότερα η ενόχλησή τους από το παζάρι του Συλλόγου Φίλων των Ζώων Χαλανδρίου, που γίνεται μια φορά το μήνα.

Χρόνια τώρα, στις γιορτινές μέρες, 3-4 τουλάχιστον φορείς, στήνουν αρμονικά τα παζάρια τους στους πεζόδρομους του Χαλανδρίου, χωρίς κανένα πρόβλημα ανάμεσά τους. Αποτελούσαν μάλιστα πόλο συσπείρωσης και σημείο συνάντησης των συμπολιτών μας, που διαχέονταν μετά στους εμπορικούς πεζόδρομους, λειτουργώντας θετικά υπέρ της εμπορικής κίνησης.

Όμως, η συμπαθής τάξη των εμπόρων, δεν το βλέπει με την ίδια οπτική, αντίθετα φαίνεται ότι κατέληξε στο ότι η μειωμένη καταναλωτική κίνηση οφείλεται στο μηνιαίο παζάρι μας και πως τα μεταχειρισμένα αντικείμενα των 2,3 και 5 ευρώ είναι ανταγωνιστικά των καινούργιων και μοντέρνων ειδών που πωλούνται στα εμπορικά του Χαλανδρίου.

Μας πικραίνει το γεγονός, ότι η Δημοτική Αρχή, που έργο που είναι δικό της από το Νόμο, το πήραμε στις πλάτες μας με κόστος οικονομικό και κόπο, αντί ν’ αναγνωρίσει αυτή τη προσφορά, υποκύπτει σε μεμονωμένες πιέσεις εμπόρων, που ενεργούν για το δικό τους και μόνο συμφέρον. Είμαστε αναγκασμένοι να επανεξετάσουμε τη θέση μας απέναντί της.

Αλλά και οι φίλοι έμποροι του Χαλανδρίου δεν πρέπει να ξεχνούν, πως κι εμείς είμαστε πελάτες τους και δεν πάμε σε άλλες αγορές γιατί πιστεύουμε στην αλληλεγγύη μεταξύ μας και όχι σε ανταγωνισμούς, που δεν υφίστανται.

Και φυσικά το Δ.Σ. του Εμπορικού Συλλόγου αν έχει αυτή την αρνητική άποψη για το Παζάρι μας, ουδέποτε μας κάλεσαν σε συζήτηση σαν φορέα, που η δράση του καθημερινά εξυπηρετεί κι ανταποκρίνεται άμεσα στις κλήσεις των εμπόρων – μελών του.

Εμείς θα στήσουμε αύριο Σάββατο το Πασχαλινό Παζάρι μας στη Κεντρική Πλατεία Χαλανδρίου, αλλά θα συνεχίσουμε να διεκδικούμε το χώρο που θεωρούμε ότι είναι πιο πρόσφορος για την αποτελεσματικότητα του έργου μας» τονίζει με ανακοίνωση του το Δ.Σ. του Συλλόγου Φίλων των Ζώων Χαλανδρίου.

Διαβάστε επίσης:

Χαλάνδρι: Κοπάνησε τη γάτα, τη σφήνωσε σε μπουκάλι και νεκρή την πέταξε στην πόρτα της γυναίκας που την φρόντιζε

Για περισσότερο από 2 χρόνια σκύλος ζούσε με τον σπάγκο να του πνίγει τον λαιμό στο Χαλάνδρι

Δηλητήριο για τ’ αδέσποτα στη μάντρα του Ι.Κ.Α. Χαλανδρίου

Οι φιλόζωοι του Χαλανδρίου έφθασαν στα όρια τους

Κουνέλια ελεύθερα μέσα σε μπαρ; Φυσικά στο Χαλάνδρι!

Tagged: , , ,

Βοηθήστε μας να συνεχίσουμε να σας ενημερώνουμε για όσα συμβαίνουν στα ζώα στην Ελλάδα ενισχύοντας το www.zoosos.gr

2 Σχόλια

  1. κωστας

    κακως κανετε πισω . με επιστολες και παρακλησεις θα μασταν ακομα στα δεντρα ! μαζευτειτε αποφασιμενοι , στηστε τα , παρτε μαζι σας καμερες και φωτογραφικες ετοιμες να καταγραψουν πιθανη βιαιη εκδιωξη σας παρτε και καμια ντουντουκα για να εξηγειτε το λογο που ειστε εκει στο κοσμο και καντε το !!!

  2. markos dimitriadis

    Peiite ekei sta blachakia.. choriates emporous..kai stous athigganous...emporous na bgaloune ton skasmo tous.
    Os filozoiiko.. min perimenete apo kanenan tin adeia. Draste monoi sas kai avtonoma. Episis.Parrte ton nomo sta cheria sas. Me boula kai ipografi. Markos Dimitriadis.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μοιραστείτε

και βοηθήστε κι εσείς!

error: Απαγορεύεται η αντιγραφή περιεχομένου.