Στηρίξτε μας

Δημοτικά Κυνοκομεία: Φριχτές συνθήκες διαβίωση για τα ζώα και οικονομικές ατασθαλίες (βίντεο)

18 Δεκεμβρίου 2012 18:47 | Επικαιρότητα
Δημοτικά Κυνοκομεία: Φριχτές συνθήκες διαβίωση για τα ζώα και οικονομικές ατασθαλίες (βίντεο)

Ενημερωτική καμπάνια για να αποκαλυφθεί το έγκλημα

Στο πλαίσιο της ενημερωτικής καμπάνιας για τα Δημοτικά Κυνοκομεία της χώρας που όχι άδικα χαρακτηρίζονται ως «Νταχάου» αδέσποτων ψυχών αντιπροσωπία της Πανελλαδικής Φιλοζωικής και Περιβαλλοντικής Ομοσπονδίας (Π.Φ.Π.Ο.) αύριο το πρωί θα επιδώσει στον αναπληρωτή υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Μάξιμο  Χαρακόπουλο, σχετική επιστολή.

Σε αυτήν την οποία μπορείτε να διαβάσετε ολόκληρη στο www.zoosos.gr περιγράφεται το τι πραγματικά συμβαίνει σε αυτούς του χώρους, που μόνο κατ’ ευφημισμό χαρακτηρίζονται ως «καταφύγια».

Η αντιπροσωπία της Π.Φ.Π.Ο. θα συζητήσει με παράγοντες του ΥΠ.Α.Α.Τ. όχι μόνο για τα κυνοκομεία – κολαστήρια αλλά και για τις αλλαγές, οι οποίες πρέπει να γίνουν στον νόμο 4039/2012, ώστε αυτός να λειτουργήσει αποτελεσματικότερα.

Άλλωστε σχετική επιστολή με τις προτεινόμενες τροπολογίες έχει σταλεί πριν από μερικούς μήνες από την Π.Φ.Π.Ο. και σύμφωνα με την Παναγιώτα Παπαδάκη, προϊσταμένη της Διεύθυνσης Κτηνιατρικής Δημόσιας Υγείας, έχουν ληφθεί σοβαρά υπ’ όψιν οι σχετικές προτάσεις.

Η επιστολή στην οποία οι εκπρόσωποι των φιλοζωικών σωματείων, που απαρτίζουν τη συγκεκριμένη ομοσπονδία, εξηγούν τι συμβαίνει στα περισσότερα Δημοτικά Κυνοκομεία της χώρας (καθώς οι εξαιρέσεις μετριούνται στα δάχτυλα του ενός χεριού) δεν απευθύνεται μόνο στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Στο πλαίσιο της ενημερωτικής καμπάνιας γι’ αυτό το θέμα η επιστολή θα σταλεί και στην Εισαγγελία του Άρειου Πάγου και στους προϊσταμένους των Εισαγγελιών Πρωτοδικών της χώρας, αφού οι συνθήκες αυτές, που επικρατούν στα κυνοκομεία – κολαστήρια, συνιστούν ξεκάθαρη κακοποίηση των ζώων.

Θυμίζουμε, ότι τα αδικήματα αυτά σύμφωνα με τον νόμο 4039/2012 τιμωρούνται με μεγάλα διοικητικά πρόστιμα αλλά και ποινές φυλάκισης.

Η Π.Φ.Π.Ο. απευθύνεται και στους Ελεγκτές Δημόσιας Διοίκησης καθώς τα κυνοκομεία χρησιμοποιούν χρήματα και δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις που γίνονται ατασθαλίες.

Δεν είναι λίγες οι φορές, όπως καταγγέλλεται, που υπογράφονται από του δήμους συμβάσεις με συγκεκριμένα ιδιωτικά κυνοκομεία και χώρους φιλοξενίας ζώων ή μόνο με συγκεκριμένους κτηνιάτρους.

Και αυτές οι συμβάσεις δεν είναι πάντα οι πλέον συμφέρουσες για τον αρμόδιο δήμο και για τα ίδια τα ζώα. Συχνά μάλιστα εκταμιεύονται κονδύλια π.χ. για ζωοτροφές, οι οποίες δεν καταλήγουν ποτέ στα αδέσποτα.

Στα Μ.Μ.Ε. τοπικά και πανελλαδικά θα σταλεί και το τηλεοπτικό σποτ, που δημιούργησε ο κινηματογραφιστής και συνεργάτης του www.zoosos.gr Δημήτρης Ζησόπουλος και η σχετική αφίσα ευαισθητοποίησης την οποία σχεδίασε εθελόντρια του σωματείου «Αδεσποτολόγιο».

Το κείμενο διαμαρτυρίας, που περιγράφει το διαρκές έγκλημα, κοινοποιείται και στις αρμόδιες επιτροπές της Ε.Ε. αλλά και σε πανευρωπαϊκούς φιλοζωικούς οργανισμούς καθώς και σε προσωπικότητες των Γραμμάτων και Τεχνών, που δείχνουν έμπρακτα το ενδιαφέρον τους για όσα συμβαίνουν και εις βάρος των ζώων στη χώρα μας.

Ολόκληρη η επιστολή

«ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΥΜΕ ΤΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΚΥΝΟΚΟΜΕΙΑ  ΤΗΣ  ΝΤΡΟΠΗΣ, ΤΗΣ  ΕΞΑΘΛΙΩΣΗΣ, ΤΑ  ΣΥΓΧΡΟΝΑ ΝΤΑΧΑΟΥ ΖΩΝΤΩΝ  ΨΥΧΩΝ

Η Ομοσπονδία μας καταγγέλλει  τα παρακάτω δημοτικά κυνοκομεία ανά την Επικράτεια για πλήρη παραβίαση  κάθε νομιμότητας και  ηθικής τάξης, για αδιαφάνεια πεπραγμένων  εν γένει,  για πλήρη καταπάτηση των δικαιωμάτων  των ζώων και ζητά:

1.       Να γίνει άμεσα έλεγχος από επιτροπή όσο το δυνατόν αδιάφθορη και   αντικειμενική, με πλήρη διαφάνεια ενεργειών, με γνώμονα το συμφέρον των ζώων  και όχι την συγκάλυψη ανομιών επί ζητημάτων  ευζωίας πρωτίστως, διαφάνειας, οικονομικών, νομιμότητας υιοθεσιών, νομιμότητας περισυλλογής των ζώων νομιμότητα  επί της επανατοποθέτησης αυτών.

H επιτροπή  προτείνουμε να απαρτίζεται  από  2 μέλη του φιλοζωικού ή φιλοζωικών συλλόγων, 1 δημοτικό σύμβουλο της συμπολίτευσης, 1 της μείζονος αντιπολίτευσης του οικείου Δήμου και 1 κτηνίατρο της τοπικής  κτηνιατρικής διεύθυνσης.

2. Ο έλεγχος να γίνει απροειδοποίητα.

3. Να περαιωθεί  εντός  του  Ιανουαρίου του 2013.

4.Να αποδοθούν, εάν  προκύψουν,  κυρώσεις διοικητικές  και ποινικές κατά  παντός  υπευθύνου, όσο  υψηλά ιστάμενος και αν είναι.

5.Να κλείσουν  τα  κυνοκομεία της  ντροπής,  που δεν επιδέχονται   βελτιώσεων τέτοιων, ώστε να μιλάμε για  ευζωία των εκεί ζώων.

6. Να βελτιωθούν οι προϋποθέσεις, εκεί που αυτό είναι εφικτό, τηρουμένης  και πάλι της  αυτονόητης  ευζωίας.

7. Να τηρηθεί  ο νόμος περί  μη μόνιμης παραμονής των ζώων  στα κυνοκομεία και να  αναπτυχθεί εκ μέρους των Δήμων σε συνεργασία με τα φιλοζωικά σωματεία, Δίκτυο  Υιοθεσίας  των ζώων των καταφυγίων  είτε στην Ελλάδα, είτε σε άλλες χώρες της Ε.Ε. καθώς και Δίκτυο ενημέρωσης  των δημοτών.

Τα διαδημοτικά κέντρα  ΣΥ.Π.Π.Α.Ζ.Α.Θ. και ΔΙ.ΚΕ.Π.Α.Ζ.  να ελεγχθούν   για  έλλειψη διαφάνειας και  προτιμησιακές συνεργασίες  με φιλοζωικά σωματεία και  αποκλεισμό άλλων μη αρεστών  στους  ιθύνοντες  καθώς και για όλα τα ανωτέρω.

Να ελεγχθούν εξονυχιστικά οι συνθήκες  από κάθε άποψη  των ιδιωτικών επαγγελματικών ξενώνων  με τους οποίους  συμβάλλεται  το ΣΥ.Π.Π.Α.Ζ.Α.Θ.  ή και άλλοι Δήμοι.

Να ελεγχθεί το "ΚΑΤΑΦΥΓΙΟ" ΖΩΩΝ του Αβραμίδη στην Γλυφάδα, όπου οι καταγγελίες μιλούν  για εγκλήματα κατά των ζώων.

Σχετικό video:

ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΟΣ ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ  ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ  ΚΟΛΑΣΤΗΡΙΩΝ:

Κοζάνης, Πτολεμαΐδας, Σερρών, Ναυπάκτου, Βέροιας, Καστοριάς, Γρεβενών, Καβάλας, Λάρισας, Χαλκίδας, Ξάνθης, Γιαννιτσών, Κατερίνης, Δράμας, Φλώρινας.

Ευχαριστούμε  και ευελπιστούμε σε μια άμεση   απάντησή  σας.

Για την

Πανελλαδική Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία και το Φορουμ

Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή 115 Ζωοφιλικών Σωματείων

Η Πρόεδρος                       Η Αντιπρόεδρος                    Η Γραμματέας

Αν. Μπομπολάκη             Μάριζα Χριστοδούλου        Μαρία Χουστουλάκη».

Διαβάστε επίσης:

Ενημερωτική καμπάνια για τα Δημοτικά Κυνοκομεία - «Νταχάου» αδέσποτων ψυχών (βίντεο)

Ένα κολαστήριο ζώων στη Ναύπακτο με τη σφραγίδα του Δήμου Ναυπακτίας (βίντεο)

Τα σκυλιά αλληλοσπαράσσονται στο Δημοτικό Κυνοκομείο Καστοριάς

Σπαραξικάρδια η κραυγή της Αναστασίας Πρωτόγερου για το έγκλημα στην Καστοριά (βίντεο)

Aντιδήμαρχος χαρακτηρίζει υποκριτικές τις μομφές εις βάρος του Δ. Καστοριάς για το Κυνοκομείο

Κυνοκομείο Σερρών: Επιτρέπουν στα ζώα να ζευγαρώνουν, δεν στειρώνουν τις σκυλίτσες που εγκυμονούν!

Κολαστήριο για τα σκυλιά το Δημοτικό Κυνοκομείο Φλώρινας (βίντεο)

Μήνυση κατά του Δήμου Φλώρινας για το Δημοτικό «Καταφύγιο» - κολαστήριο για τα σκυλιά

Φλώρινα: Σκελετωμένο μέσα στο κλουβί του Δημοτικού Κυνοκομείου…

Τι πρέπει να αλλάξει στον νόμο 4039/2012;

Tagged: , , , ,

Βοηθήστε μας να συνεχίσουμε να σας ενημερώνουμε για όσα συμβαίνουν στα ζώα στην Ελλάδα ενισχύοντας το www.zoosos.gr

4 Σχόλια

 1. STEFANIA DIMMEN ( DIMMEN ANIMAL PROTECTION )

  ΝΗΣΤΕΥΕΤΕ ΣΩΣΤΑ ΟΠΟΤΕ ΠΡΕΠΕΙ.
  Η ΝΗΣΤΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ,ΑΝΑΓΚΗ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟΝ ΘΕΟ Η ΚΑΙ ΔΙΑΤΑΓΗ .

  ΠΟΛΛΟΙ ΑΚΤΙΒΙΣΤΕΣ ΕΧΟΥΝ ΜΠΕΙ ΦΥΛΑΚΗ ΟΧΙ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΝΤΑΝ ΣΩΣΤΑ
  ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΝΗΣΤΕΥΑΝ .ΠΡΟΣΕΧΕΤΕ .

  http://www.dimmenanimalprotection.blogspot.gr

 2. Vasos

  Καλή ενέργεια, έχει αποσταλεί και κοινοποιηθεί εκεί όπου πρέπει. Θα πρέπει να δούμε κάποιες θετικές αλλαγές στη χρόνια απαράδεκτη αυτή κατάσταση. Γιατί όμως μόνο προτείνονται πάλι έλεγχοι, τήρηση του νόμου κλπ. και δε γίνονται παράλληλα και μερικές αγωγές, τόσο σχετικό αποδεικτικό υλικό υπάρχει?

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μοιραστείτε

και βοηθήστε κι εσείς!

error: Απαγορεύεται η αντιγραφή περιεχομένου.