Στηρίξτε μας

Ανασκεύασε η Ν. Μπομπολάκη για τα «Δεκάδες πρόστιμα σε πολίτες που βγήκαν για να σιτίσουν αδέσποτα ή ζώα σε εξοχικές κατοικίες βάζουν αστυνομικοί»

24 Μαρτίου 2020 21:03 | Καταγγελίες
Ανασκεύασε η Ν. Μπομπολάκη για τα «Δεκάδες πρόστιμα σε πολίτες που βγήκαν για να σιτίσουν αδέσποτα ή ζώα σε εξοχικές κατοικίες βάζουν αστυνομικοί»

Νεότερη Ενημέρωση: Ανασκεύασε η πρόεδρος της Π.Φ.Π.Ο. Νατάσα Μπομπολάκη σχετικά με την καταγγελία της εξηγεί ότι τα 160 πρόστιμα μπήκαν συνολικά χωρίς να γνωρίζουμε για ποιες παραβάσεις

Ν. Μπομπολάκη: 160 πρόστιμα μπήκαν συνολικά χωρίς να γνωρίζουμε για ποιες παραβάσεις

Η καθυστέρηση από πλευράς Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας και Υπουργείου Εσωτερικών να διευκρινίσει ότι επιτρέπεται η μετακίνηση για το τάισμα αδέσποτων ή για τη φροντίδα ζώων σε άλλη περιοχή από τη μόνιμη κατοικία ή για μεταφορά σε κτηνιατρείο έχει ως αποτέλεσμα αστυνομικοί να βεβαιώνουν πρόστιμα σε ανθρώπους που δεν νοιάζονται μόνο για τον εαυτό τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες ετοιμάζεται Κ.Υ.Α. εντούτοις αυτή έχει καθυστερήσει δραματικά και οι άνθρωποι που πληρώνουν από την τσέπη τους τις τροφές για να σιτίσουν αδέσποτα σε κάθε γωνιά της Ελλάδας – αφού ελάχιστοι δήμοι μεριμνούν ουσιαστικά – πρέπει να πληρώσουν και το πρόστιμο καθώς έρχονται τώρα αντιμέτωποι με την αναλγησία των αρχών και με το αν ο αστυνομικός, που θα τους ελέγξει, καταλαβαίνει την αναγκαιότητα να βγεις από το σπίτι του για να ταΐσεις ζώα τα οποία πεινάνε σε άλλη περιοχή από αυτή που διαμένεις και είναι είτε αδέσποτα είτε οικόσιτα.

160 πρόστιμα μόνο χθες

Η Νατάσα Μπομπολάκη, πρόεδρος της Πανελλαδικής Φιλοζωικής και Περιβαλλοντικής Ομοσπονδίας μέσω facebook σήμερα τόνισε τα εξής: «ΠΑΡΤΕ ΟΛΟΙ ΤΗΛΕΦΩΝΟ και ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΗΘΕΙΤΕ 213 13 64934 Γραμματεια Υφυπουργου Θ. Λιβάνιου.

 

ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΝΟΥΝ ΕΠΙΣΗΜΑ ΟΤΙ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ Η ΣΙΤΙΣΗ ΤΩΝ αδεσποτων πολυ περισσοτερο των ιδιοκτητων που βρισκονται σε αλλο μερος απο την οικια μας.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ Η ΣΙΤΙΣΗ , ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΤΟ ΕΛΕΟΣ ΤΟΥ ΚΑΘΕ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥ.

ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΣΥΖΗΤΗΣΙΜΟΣ ΟΚ , ΑΝ ΟΧΙ ΠΡΟΣΤΙΜΟ.

MpompolakiKoronoiosProstima 24 3 2020 2

MpompolakiKoronoiosProstima 24 3 2020 1

Χθες μπηκαν 160 προστιμα σε ατομα που ταιζαν κι ας ειχαν τη φορμα Β6.Η ΦΟΡΜΑ Β6 ΔΕΝ ΚΑΛΥΠΤΕΙ ΤΟ ΤΑΙΣΜΑ ΑΠΟ ΦΙΛΟΖΩΙΚΑ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΕΣ .ΜΑΡΙΝΑ ΝΑ ΤΟ ΠΙΣΤΕΨΕΙΣ ,ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΤΟΙΧΕΙΑ .Η ΣΤΑΜΑΤΙΝΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ ΜΕ ΝΥΧΙΑ ΚΑΙ ΜΕ ΔΟΝΤΙΑ .

2131364934

.Γραμ/ατεια Θ.Λιβάνιου.ΠΑΡΤΕ ΟΛΟΙ .ΣΙΤΙΣΗ ΖΩΩΝ

160 πρόστιμα μόνο χθες σε πολίτες που τάιζαν . ΕΙΧΑΝ ΤΗΝ ΦΟΡΜΑ Β6».

Ενήμεροι οι αρμόδιοι...

H Μ.Κ.Ο. ANIMAL ACTION με αφορμή το πρόβλημα που έχει προκύψει εδώ και μέρες έστειλε επιστολή σήμερα στον υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκο Χαρδαλιά, καθώς και στον υφυπουργό Εσωτερικών, Θεόδωρο Λιβάνιο, επισημαίνοντας τους το σοβαρό ζήτημα.

Στην ανακοίνωση του ο φιλοζωικός φορέας τονίζει τα εξής: «Όπως όλοι γνωρίζουμε από τα ξημερώματα της Δευτέρας έχει τεθεί απαγόρευση κυκλοφορίας – πλην ορισμένων εξαιρέσεων – σε ολόκληρη τη χώρα. Από την πρώτη στιγμή οι Έλληνες φιλόζωοι έθεσαν ως βασικό ζήτημα το θέμα της σίτισης των αδέσποτων, για το οποίο ευτυχώς έχουν ήδη μεριμνήσει ορισμένοι δήμοι, ενώ αναμένουμε σύντομα να αναγνωριστεί επισήμως και από την κυβέρνηση ως ακόμη μια κατηγορία κατ’ εξαίρεση μετακίνησης.

Ωστόσο, έχει υποπέσει στην αντίληψη μας ακόμη ένα θέμα που αντιμετωπίζουν αρκετοί φιλόζωοι, το οποίο αφορά τη σίτιση και γενικότερη φροντίδα ζώων που διαμένουν μακριά από την κύρια κατοικία των φροντιστών τους.

Οι άνθρωποι αυτοί δεν είναι νόμιμα καλυμμένοι για την ώρα ώστε να μπορούν να μεταβούν στα σημεία που φροντίζουν τα ζώα. Για τον λόγο αυτό λάβαμε άμεσα δράση επικοινωνώντας με τον Υφυπουργό Εσωτερικών και τον Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας & Διαχείρισης Κρίσεων,  ζητώντας να επιληφθούν του ζητήματος».

«Θέμα: Μετακίνηση φιλόζωων εθελοντών»

«Αξιότιμοι,

Η φιλοζωική οργάνωση Animal Action Hellas/Δράση για τα Ζώα στην Ελλάδα δραστηριοποιείται εδώ και περίπου 60 χρόνια στην Ελλάδα έχοντας ως βασικό σκοπό την διασφάλιση της ευζωίας των ζώων σε όλη την χώρα.

Τις τελευταίες ημέρες και με αφορμή τα μέτρα απαγόρευσης κυκλοφορίας τα οποία, πολύ ορθά, έλαβε η κυβέρνηση γινόμαστε αποδέκτες πληθώρας τηλεφωνημάτων και μηνυμάτων από φιλόζωους εθελοντές που σιτίζουν ζώα οι οποίοι είναι ιδιαίτερα ανήσυχοι.

Γνωρίζουμε πως ο Υφυπουργός Εσωτερικών κ. Λιβάνιος έχει αποστείλει από την Κυριακή 22 Μαρτίου επιστολή προς όλους τους Δήμους τονίζοντας την υποχρέωσή τους να μεριμνήσουν ώστε να φροντίζονται όλα τα αδέσποτα του Δήμου τους αλλά και τα δεσποζόμενα των οποίων οι κηδεμόνες μπορεί να αντιμετωπίζουν κάποιο πρόβλημα.

Έχουμε επίσης ενημερωθεί ότι αναμένεται να υπάρξει τροποποίηση/προσθήκη στην φόρμα μετακίνησης που συμπληρώνουν οι πολίτες ώστε να περιλαμβάνεται στις εξαιρέσεις και η σίτιση των αδέσποτων.

Υπάρχει όμως ένα θέμα στο οποίο αναφέρονται πολλοί φιλόζωοι που ξεπερνά τα όρια των Δήμων και είναι κάτι που θεωρούμε πως απαιτεί μια λύση σε κεντρικό επίπεδο. Μεγάλος αριθμός φιλόζωων φροντίζει αδέσποτα ή/και δεσποζόμενα ζώα σε σημεία εκτός του Δήμου κύριας κατοικίας τους, όπως στο εξοχικό τους ή κάποιο ιδιωτικό καταφύγιο. Η ερώτηση που μας κάνουν είναι πώς θα μπορούσαν να είναι νόμιμα καλυμμένοι ώστε να μεταβαίνουν στα σημεία αυτά σε περίπτωση που δεν υπάρχει δυνατότητα να βρουν κάποιον τοπικό εθελοντή να τα φροντίσει. Αντιλαμβανόμαστε τις κρίσιμες ώρες που περνάει τόσο η χώρα όσο και ολόκληρος ο πλανήτης καθώς και ότι υπάρχουν δεκάδες εξαιρέσεις στις οποίες θα μπορούσε κάποιος να αναφερθεί οι οποίες δεν είναι δυνατόν να καλυφθούν στο σύνολό τους.

Όμως, στην συγκεκριμένη περίπτωση αναφερόμαστε σε έμβια όντα τα οποία κινδυνεύουν να χάσουν την ζωή τους από ασιτία και γενικότερη παραμέληση. Πλάσματα των οποίων η επιβίωση εξαρτάται αποκλειστικά από τους ανθρώπους.

Θεωρώντας πως η φροντίδα και η προστασία των αδύναμων είναι ακόμη πιο επιτακτική υπό αυτές τις πρωτόγνωρες συνθήκες, η οργάνωσή μας σας παρακαλεί να εξετάσετε σοβαρά την δυνατότητα παροχής βεβαίωσης και για αυτού του είδους την μετακίνηση, ίσως με πολύ συγκεκριμένους όρους που θα μπορούσαν να επιφέρουν βαρύτερα πρόστιμα σε περίπτωση που κάποιος προσπαθήσει να εκμεταλλευτεί την εξαίρεση αυτή για οποιοδήποτε άλλο λόγο.

Με εκτίμηση,

Άννα Σταματίου, πρόεδρος Animal Action Hellas

Paul MacGlone, CEO GAWF/Animal Action Hellas»

Διαβάστε επίσης:

Επιτρέπεται η βόλτα με το κατοικίδιο  – Ζητείται από τους δήμους να μεριμνήσουν για τ’ αδέσποτα (βίντεο)

Tagged: , , , , ,

Βοηθήστε μας να συνεχίσουμε να σας ενημερώνουμε για όσα συμβαίνουν στα ζώα στην Ελλάδα ενισχύοντας το www.zoosos.gr

0 Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μοιραστείτε

και βοηθήστε κι εσείς!

error: Απαγορεύεται η αντιγραφή περιεχομένου.