Στηρίξτε μας

Δ.Ε.Η. Μεγαλόπολης: Είμαστε διατεθειμένοι να στειρώσουμε τ’ αδέσποτα αφού ο Δήμος αδιαφορεί

10 Νοεμβρίου 2015 08:41 | Επικαιρότητα
Δ.Ε.Η. Μεγαλόπολης: Είμαστε διατεθειμένοι να στειρώσουμε τ’ αδέσποτα αφού ο Δήμος αδιαφορεί

Ο Κωνσταντίνος Γίδης διευθυντής του Λιγνιτικού Κέντρου Μεγαλόπολης μετά από τηλεφωνική επικοινωνία που είχαμε μαζί του με αφορμή την θανάτωση δύο σκυλιών και τον ξυλοδαρμό ενός ακόμα στα τέλη Οκτωβρίου εντός των εγκαταστάσεων της Δ.Ε.Η. κάνει λόγω για μεμονωμένα περιστατικά και όχι για συστηματική κακοποίηση ή εξόντωση αδέσποτων από τους εργαζόμενους, ενώ μας επισήμανε ότι είναι επανειλημμένες οι κρούσεις που έχει κάνει για το θέμα στον Δήμο Μεγαλόπολης αλλά δυστυχώς καμιά ενέργεια εκ μέρους της δημοτικής αρχής δεν έγινε για την φροντίδα τόσων ζώων.

MegalopoliDEHSkylia10-2015 (1)To κουτάβι που βρέθηκε νεκρό χτυπημένο στο κεφάλι στις 25/10.

Ο κ. Γίδης αν αρχικά μας δήλωσε ότι αγνοούσε τα περιστατικά που δημοσιεύσαμε στην γραπτή απάντηση του προς το www.zoosos.gr επί του θέματος στις 4/11 χαρακτηρίζει ως ανυπόστατα τα γεγονότα τα οποία περιγράφουμε σε σχετικά ρεπορτάζ από το 2012 μετά από καταγγελία που έκαναν εργαζόμενες στην Δ.Ε.Η. στην Ελληνική Φιλοζωική Εταιρεία ακόμα και για απαγχονισμό σκύλου με καλώδιο, οι οποίες όμως δεν πήγαν στην Αστυνομία φοβούμενες μη χάσουν τη δουλειά τους αποκαλύπτοντας επώνυμα το έγκλημα.

MegalopoliDEHSkylia10-2015 (4)Ένα ακόμα αδέσποτο δηλητηριάστηκε εκεί στις 26/10.

Την κακοποίηση των ζώων πέριξ και εντός του εργοστασίου με φόλες και απαγχονισμούς έχουμε καταγγείλει επανειλημμένα με δημοσιεύματα μας στο www.zoosos.gr και όταν είχαμε ζητήσει το 2012 την άποψη της Δ.Ε.Η. γι’ αυτά τα εγκλήματα που διαπράττονται και μέσα στις εγκαταστάσεις της μέσω του Γιάννη Παπάζογλου, τότε σύμβουλου επικοινωνίας του τότε προέδρου της εταιρίας, Αρθούρου Ζερβού, ακούσαμε μόνο ωραία λόγια και τις προφορικές διαβεβαιώσεις του περί σεβασμού αυτών των πλασμάτων.

MegalopoliDEHSkylia10-2015 (6)Το σκυλί περιφέρεται με χτυπημένο πόδι από τις 26/10.

Εντούτοις ο διευθυντής του Λιγνιτικού Κέντρου Μεγαλόπολης δηλώνει διατεθειμένος με έξοδα της Δ.Ε.Η. να γίνουν στειρώσεις των σκυλιών που συστηματικά εγκαταλείπονται εκεί από τους κατοίκους των γύρω περιοχών που θέλουν να τα ξεφορτωθούν, ώστε να μην πολλαπλασιάζονται για να μην προκαλούν οι αγέλες προβλήματα σε όσους εργάζονται στα εργοτάξια και στο εργοστάσιο που καταλαμβάνουν συνολικά έκταση 46.000 στρεμμάτων.

Ο κ. Γίδης μας εξήγησε ότι πρόθεση δική της Δ.Ε.Η. είναι να παραχωρήσει έκταση για την δημιουργία κυνοκομείου για το διαχειριστεί ο φιλοζωικός σύλλογος της περιοχής ο οποίος όμως δεν είναι ενεργός. Εμείς από την πλευρά μας του εξηγήσαμε ότι αυτή είναι αρμοδιότητα του Δήμου Μεγαλόπολης και όχι κάποιων ιδιωτών και πως ο εγκλεισμός των αδέσποτων απαγορεύεται καθώς η δημοτική αρχή είναι υποχρεωμένη να στειρώνει, να εμβολιάζει τα ζώα και στη συνέχεια να τα αφήνει και πάλι ελεύθερα στο φυσικό τους περιβάλλον αφού έχει φροντίσει για σημεία σίτισης και ποτίσματος.

Η απάντηση του διευθυντή του Λιγνιτικού Κέντρου Μεγαλόπολης        

«Με έκπληξη αλλά και λύπη ενημερωθήκαμε για τις καταγγελίες σας σχετικά με την εξόντωση των αδέσποτων σκύλων  που  ζουν εντός και πέριξ  του  χώρου των εργοστασίων και των ορυχείων της ΔΕΗ Μεγαλόπολης.

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι εντός των χώρων της Διεύθυνσης του Λιγνιτικού Κέντρου Μεγ/λης και των Ατμοηλεκτρικών Σταθμών Μεγ/λης εργάζονται καθημερινά, μαζί με το προσωπικό των εργολάβων περί τα 2000 άτομα και o συνολικός χώρος εγκαταστάσεων εκτείνεται σε 46000 στρέμματα.

Η παρουσία των αδέσποτων σκύλων σε όλους τους χώρους έχει επιδεινωθεί σε μεγάλο βαθμό όσον αφορά τον αριθμό τους με συνέπεια να τίθεται σε κίνδυνο τόσο η υγεία όσο και η ασφάλεια των εργαζομένων εξαιτίας των μικροβίων ή και των ασθενειών που     μεταφέρουν, ενώ έχουν σημειωθεί, και καταγγελθεί επανειλημμένα, κρούσματα επίθεσης αδέσποτων σκύλων σε εργαζόμενους εντός του χώρου εργασίας, με αποτέλεσμα των τραυματισμό τους.

Υπήρξε και υπάρχει μεγάλη ευαισθητοποίηση από τη Διεύθυνση του Λιγνιτικού Κέντρου Μεγ/λης αλλά και από την  Δ/νση του Ατμοηλεκτρικού Σταθμού Μεγ/λης και επανειλημμένα έχουν γίνει επαφές και διαβήματα προς τον Δήμο Μεγ/λης. Υπενθυμίζουμε ότι με βάση τη νομοθεσία οι Δήμοι είναι αρμόδιοι για την περισυλλογή και κατ’ επέκταση τον έλεγχο των αδέσποτων σκύλων (κτηνιατρική μέριμνα, δημιουργία καταφύγιων κλπ).

Σημειώνεται ότι η Διεύθυνση Λιγνιτικού Κέντρου Μεγ/λης έχει παραχωρήσει στο Δήμο Μεγ/λης χώρο εντός των εγκαταστάσεων της για την φύλαξη των αδέσποτων.

Με βάση  τα  παραπάνω,  θεωρούμε ότι οι καταγγελίες είναι ανυπόστατες  και  αφορούν  μεμονωμένα περιστατικά και δεν εκφράζουν ούτε τη Διεύθυνση του ΛΚΜ αλλά ούτε και το σύνολο  των εργαζομένων στη ΔΕΗ Μεγ/λης που είναι ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένοι με το θέμα των αδέσποτων. Πολλοί εργαζόμενοι μάλιστα ταΐζουν και φροντίζουν τα ζώα.

Σε κάθε περίπτωση η Διεύθυνση του ΛΚΜ η οποία είναι ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένη με το θέμα και θα εξετάσει άμεσα το ενδεχόμενο πρόσληψης κτηνιάτρου στα πλαίσια της  νομοθεσίας μέχρι να δοθεί οριστική λύση.

Είμαστε στη διάθεση σας αν υποπέσει στην αντίληψη σας οποιοιδήποτε περιστατικό κακομεταχείρισης αδέσποτων να το αντιμετωπίσουμε από κοινού.

Ελπίζουμε στην καλή συνεργασία σας και να γίνει ότι καλύτερο για τα αδέσποτα σκυλιά.

Κων/νος Γίδης

Διευθυντής ΔΛΚΜ».

Διαβάστε επίσης:

Δολοφονούν συστηματικά τ' αδέσποτα εντός του εργοστασίου της Δ.Ε.Η. στη Μεγαλόπολη

Μεγαλόπολη: Κρέμασαν τον σκύλο που ζούσε στο εργοστάσιο της Δ.Ε.Η.

Tagged: , , , , , , ,

Βοηθήστε μας να συνεχίσουμε να σας ενημερώνουμε για όσα συμβαίνουν στα ζώα στην Ελλάδα ενισχύοντας το www.zoosos.gr

0 Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μοιραστείτε

και βοηθήστε κι εσείς!

error: Απαγορεύεται η αντιγραφή περιεχομένου.