Στηρίξτε μας

«Χρωματίζω και Φωνάζω: ΟΧΙ ΑΛΛΑ ΑΣΤΕΓΑ ΖΩΑ!» το νέο βιβλίο της Κ. Παπαποστόλου κυκλοφορεί

16 Μαΐου 2024 23:05 | Προτάσεις
«Χρωματίζω και Φωνάζω: ΟΧΙ ΑΛΛΑ ΑΣΤΕΓΑ ΖΩΑ!» το νέο βιβλίο της Κ. Παπαποστόλου κυκλοφορεί

Η Κατερίνα Παπαποστόλου η εκπαιδευτικός, η ζωοθεραπεύτρια και ιδρύτρια της Α.Μ.Κ.Ε. «Ζωοφιλικές Ενημερώσεις Σχολείων» σε συνεργασία με τις εκδόσεις «Welldone!» έχει εκδόσει έως τώρα έξι φιλοζωικού περιεχομένου βιβλία για παιδιά και πολλά από αυτά διακρίθηκαν ή αποτέλεσαν διδακτική πρόταση για τα σχολεία. Στις 18/5 παρουσιάζει ένα ακόμα στη Διεθνή Έκθεση Βιβλίου στη Θεσσαλονίκη. Το νέο βιβλίο έχει τον τίτλο «Χρωματίζω και Φωνάζω: ΟΧΙ ΑΛΛΑ ΑΣΤΕΓΑ ΖΩΑ! - Μπορούμε να τα σώσουμε όλα!».

Με τη βοήθεια της εικονογράφου Λιάνας Δενεζάκη όλα τα βιβλία έχουν μετατραπεί σε φιλοζωικά εργαστήρια δημιουργικής γραφής, μυθοπλασίας και εικονογράφησης και «ταξιδεύουν» σε σχολεία σε όλη την Ελλάδα εκπαιδεύοντας μικρούς και μεγάλους.

Τα βιβλία έχουν φτάσει στα χέρια χιλιάδων αναγνωστών και συνέβαλαν στην αλλαγή στάσης πολλών απέναντι στα ζώα, αλλά και έφεραν στο προσκήνιο ένα θέμα που αποτελεί σημαντική αιτία του υπερπληθυσμού των αδέσποτων ζώων και είναι η παράνομη εκτροφή αλλά και η ακατάλληλη κηδεμονία.

Έτσι λοιπόν, ένα παλάτι γίνεται το επίκεντρο της ιστορίας με το βασιλικό ζεύγος να αλλάζει όλη την πλοκή. Μια παράνομη εκτροφή που οδήγησε στην απόφαση διωγμού όλων των ζώων αλλά και φυλάκισης όσων έμειναν πίσω.

Ένα Δάσος γεμάτο ευχές για την επιστροφή στη χαμένη πατρίδα και μια Μεγάλη Πόλη που φιλοξένησε τη Διώνη, τον κεντρικό ήρωα της ιστορίας, μέχρι να βρει την παντοτινή της οικογένεια και να επιστρέψει μαζί της στο παλάτι ελευθερώνοντας όλα τα ζώα και εκπληρώνοντας την αρχαία προφητεία.

Σημαντικοί βοηθοί της ο Πόθος και ο Άξελ, όπου με την τσαχπινιά του και την αισιοδοξία του ο πρώτος και με την ευαισθησία  και τη λογική του ο άλλος αλλάζουν μαζί της όλη την ιστορία των δικαιωμάτων των ζώων.

Βασικός ήρωας της ιστορίας και ο Δράκος για να συμβολίσει την αγάπη που όλα τα νικάει, τη συγχώρεση και τη δύναμη της ευγνωμοσύνης αλλά και τη δημιουργία του Νέου Σχολείου που διδάσκει ενσυναίσθηση. Πολύ σημαντικό κομμάτι των βιβλίων η μουσική και τα τραγούδια που γράφτηκαν για αυτά τα οποία μπορεί να βρει πολύ εύκολα κανείς μπαίνοντας στο κανάλι «Katerina Papapostolou» στο youtube.

Κεντρικοί ήρωες είναι η Διώνη, ο Άξελ και ο Πόθος, τρεις σκύλοι πρώην αδέσποτοι που βρέθηκαν από τη συγγραφέα πολύ κακοποιημένοι και εδώ και χρόνια ως σκύλοι εκπαιδευτικής διαμεσολάβησης «μπαίνουν» στα σχολεία και γίνονται η φωνή όλων εκείνων που δεν έχουν φωνή. Τα βιβλία αυτά, με μέρος των εσόδων από τις πωλήσεις τους, έχουν στηρίξει μέχρι σήμερα εκατοντάδες αδέσποτα ζώα σε όλη τη χώρα, πολλούς φιλοζωικούς αλλά και φιλανθρωπικούς σκοπούς, ενώ όλα τα συγγραφικά δικαιώματα η συγγραφέας επίσης τα δωρίζει για τα άστεγα ζώα.

Στη Διεθνή Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης η παρουσίαση

Σε λίγες μέρες, ένα ακόμη βιβλίο από τις εκδόσεις «Welldone!» κυκλοφορεί και παρουσιάζεται για πρώτη φορά το Σάββατο 18 Μάη στη Διεθνή Έκθεση Βιβλίου στη Θεσσαλονίκη που ανοίγει τις πόρτες της για το κοινό την Πέμπτη 16 Μάη από το πρωί για να υποδεχτεί αρχικά σχολεία.

Το Σάββατο 18 Μάη στις στις 16:00 στην αίθουσα 3 στο Περίπτερο 12 σε συνεργασία με την ομάδα Yupi Yaya ετοιμάζεται μια μεγάλη γιορτή για όλους τους μικρούς φίλους, καθώς θα πραγματοποιηθεί η επίσημη πρώτη πανελλαδική παιδική παρουσίαση του νέου βιβλίου της Κατερίνας Παπαποστόλου με τίτλο «Χρωματίζω και Φωνάζω: ΟΧΙ ΑΛΛΑ ΑΣΤΕΓΑ ΖΩΑ! - Μπορούμε να τα σώσουμε όλα!».

Μαζί τους ο Άξελ, πιστοποιημένος σκύλος εκπαιδευτικής διαμεσολάβησης, ο οποίος θα έχει ενεργό ρόλο στην παρουσίαση αποδεικνύοντας πώς ένας πρώην αδέσποτος σκύλος που έχει βιώσει δύσκολες στιγμές, μπορεί να ξεκινήσει τη ζωή του από την αρχή και να προσφέρει τα μέγιστα στην αλληλεπίδρασή του με τους ανθρώπους, μικρούς και μεγάλους.

Μετά το τέλος της παρουσίασης, η συγγραφέας θα υπογράψει αντίτυπα του βιβλίου της στο Περίπτερο 12 στο stand 29 όπου θα μπορείτε να ενημερωθείτε και για τα υπόλοιπα βιβλία της.

Λίγα λόγια για το βιβλίο

«Ζωγραφίζουμε Φωνές Αγάπης & Ενσυναίσθησης για τα Ζώα! Γινόμαστε Ζωγράφοι Φιλοζωικών Συνθημάτων! Οι σκέψεις μας και οι λέξεις μας έχουν μεγάλη δύναμη και μπορούν να αλλάξουν τον κόσμο!» διαβάζουμε στο νέο βιβλίο της Κατερίνας Παπαποστόλου που επιστρέφει για να δώσει ξανά φωνή σε όλα τα ζώα, αλλά και να τα υποστηρίξει οικονομικά.

Ένα βιβλίο που σας καλεί να δώσετε φωνή στα ζώα, χρωματίζοντας και ζωγραφίζοντας την αγάπη σας για αυτά. Είστε έτοιμοι να φωνάξετε δυνατά;:

ΚΑΝΕΝΑ ΖΩΟ ΑΣΤΕΓΟ ΞΑΝΑ. ΚΑΝΕΝΑ ΖΩΟ ΣΕ ΚΛΟΥΒΙ.

ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΑ ΣΩΣΟΥΜΕ ΟΛΑ!

Σελίδες με φιλοζωικά συνθήματα, φράσεις γεμάτες αγάπη και σεβασμό για τα ζώα, είναι έτοιμες να γεμίσουν χρώματα. Σελίδες κενές όπου ο κάθε ήρωας του βιβλίου έχει αφήσει μια μικρή βοήθεια, χώρος για να δημιουργήσετε τα δικά σας φιλοζωικά έργα τέχνης, τα δικά σας αριστουργήματα!

Με τη ζωγραφική και τη δημιουργική γραφή σε αυτό το βιβλίο, εκφράζουμε την αγάπη μας για τα ζώα και τον σεβασμό στα δικαιώματά τους, μαθαίνουμε για τη σημασία της υιοθεσίας ενός άστεγου ζώου αλλά και για τη συμπεριφορά των σκύλων. Ενώ παράλληλα αναπτύσσουμε τη δημιουργικότητά μας, διασκεδάζουμε με ωφέλιμο τρόπο και εξελίσσουμε τις καλλιτεχνικές μας δεξιότητες.

Ένα βιβλίο για όλα τα παιδιά που αγαπούν τα ζώα, για όλη την οικογένεια που θέλει να περάσει ποιοτικό χρόνο, για τους εκπαιδευτικούς που επιθυμούν να εντάξουν τη φιλοζωία με δημιουργικό τρόπο στην εκπαίδευση, αλλά και για όλους όσοι θέλουν να κάνουν τον κόσμο μας πιο φιλικό προς τα ζώα.

Κάθε ζωγραφιά και κάθε φιλοζωική ιστορία μετράει! Ας κάνουμε τη διαφορά».

Διαβάστε επίσης:

Κυκλοφορεί το βιβλίο της Κ. Παπαποστόλου «Το Δώρο» που είναι η πρώτη «αυτοβιογραφία» ενός κακοποιημένου σκύλου

Κ. Παπαποστόλου: Απαραίτητη η εκπαίδευση στην ενσυναίσθηση για μαθητές και καθηγητές (ηχητικό)

Σκότωσε ή βασάνισε ζώο και εκεί μπαίνει τελεία!

4 Οκτωβρίου: Μια ημέρα που μας θυμίζει πως ο οίκτος μόνο προς τα ζώα είναι άνευ αξίας

Διώνη: Πυροβολήθηκε, μαχαιρώθηκε και τώρα διδάσκει τα παιδιά να σέβονται τα ζώα επειδή μια δασκάλα την αγάπησε πολύ!

Άξελ: Ένα κακοποιημένο σκυλί που πλέον μαθαίνει στα παιδιά να καταλαβαίνουν τα ζώα

Επιδιώκουν να διδάξουν στους μαθητές την αγάπη για τα ζώα

Tagged: ,

Βοηθήστε μας να συνεχίσουμε να σας ενημερώνουμε για όσα συμβαίνουν στα ζώα στην Ελλάδα ενισχύοντας το www.zoosos.gr

0 Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μοιραστείτε

και βοηθήστε κι εσείς!

error: Απαγορεύεται η αντιγραφή περιεχομένου.