Στηρίξτε μας

Χωρίς τροφή αφήνει τ’ αδέσποτα ο δήμος Ελευσίνας – Μαγούλας όπως καταγγέλλουν τα «Αδέσποτα Μυστήρια»

12 Απριλίου 2020 02:40 | Επικαιρότητα
Χωρίς τροφή αφήνει τ’ αδέσποτα ο δήμος Ελευσίνας – Μαγούλας όπως καταγγέλλουν τα «Αδέσποτα Μυστήρια»

Ανοιχτή επιστολή στον δήμαρχο Ελευσίνας – Μαγούλας, Αργύρη Οικονόμου, απευθύνει η φιλοζωική ομάδα «Αδέσποτα Μυστήρια» και σε αυτή καταγγέλλει ουσιαστικά ότι τα αδέσποτα της περιοχής έμειναν χωρίς τροφή αφού ο διαγωνισμός για την προμήθεια της ακυρώθηκε από τη δημοτική αρχή ενώ οι υποσχέσεις για τι ταΐστρες έμειναν μόνο στα λόγια...

Συγκεκριμένα επισημαίνουν τα εξής: «Κύριοι, Ενημερωθήκαμε εχθές από τον Φιλοζωικό Σύλλογο Ελευσίνας, που φροντίζει τα ζώα Δήμου Ελευσίνας στο παρακείμενο οικόπεδο του Lidl, ότι λόγω εξάντλησης των τροφών που τους παρείχε ο Δήμος, ως νομικά οφείλει, από αύριο δεν θα έχουν τροφές για τη σίτιση των ζώων. Επίσης τους ζητήθηκε να κάνουν ειδικό έγγραφο προς το δήμο με τον αριθμό των ζώων και την ανάγκη που έχουν σε μηνιαία βάση για όταν υπάρξουν πάλι τροφές.

Όσον αφορά την έλλειψη τροφών στον Δήμο είναι κάτι που γνωρίζαμε ότι μπορεί σύντομα να συνέβαινε και αυτός ήταν ο λόγος που είχαμε κάνει έκκληση για τροφές από τη σελίδα μας πιστεύοντας βέβαια ότι θα ήταν κάτι παροδικό μιας και είχε ήδη ξεκινήσει διαγωνισμός του Δήμου Ελευσίνας για προμήθεια τροφών.

Όμως προς μεγάλη μας έκπληξη πληροφορηθήκαμε, ενώ είχαμε μιλήσει και με τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο Οικονομικών, ότι ακυρώθηκε ο εν λόγω διαγωνισμός ο οποίος ήταν στο τελευταίο στάδιο όπως είχε ανακοινωθεί και από την επίσημη σελίδα του Δήμου.

Και ρωτάμε δημόσια τον Δήμο Ελευσίνας αν οι λόγοι της ακύρωσης ήταν τόσο σημαντικοί ώστε να μείνουν τα αδέσποτα του Δήμου Ελευσίνας-Μαγούλας χωρίς τροφή, πράγμα υψίστης ζωτικής σημασίας, και πόσο μάλλον εν όψη πανδημίας.

Ο Δήμος αψηφώντας εμάς, τους ζωόφιλους πολίτες, τον υφυπουργό Εσωτερικών και συντοπίτη μας κύριο Λιβάνιο αλλά πάνω από όλα τον Νόμο που ορίζει ξεκάθαρα τον κάθε Δήμο ως τον αρμόδιο για τα αδέσποτα της πόλης του, δεν έχει κάνει τίποτα για τη σίτιση των αδέσποτων αλλά αντιθέτως φέρνει κωλύματα χωρίς δυνατότητα ευελιξίας.

Βλέπουμε με λύπη ότι τελικά ο Δήμος Ελευσίνας στέκεται κατώτερος των περιστάσεων επάνω σε αυτό το θέμα, το οποίο έπρεπε να έχει προσεγγίσει εδώ και ένα μήνα με την ανάλογη ευαισθησία όπως είχε δείξει τόσα χρόνια και ως όφειλε εκ του νόμου.

Να υποθέσουμε ότι είναι πολιτική βούληση η ακύρωση του διαγωνισμού αφού ο παρακείμενος Δήμος Μάνδρας είχε την ευαισθησία και ενώ δεν είχε προϋπολογισμό για τροφές έβαλε ταΐστρες με τροφές σε όλα τα σημεία της πόλης και επίσης χορήγησε με τροφές πάρα πολλούς πολίτες για να σιτίσουν αδέσποτα αυτές τις δύσκολες μέρες;
ΖΗΤΑΜΕ

1. από το ΔΗΜΟ ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ όχι μόνο σε εμάς αλλά προς όλους τους ζωόφιλους πολίτες σε όλα αυτά γιατί όπως προάγουμε οτιδήποτε καλό γίνεται από τον Δήμο έτσι οφείλουμε να παίρνουμε θέση και σε οτιδήποτε βλέπουμε ότι δεν είναι νόμιμο και είναι κατά της ευζωίας των αδέσποτων της πόλης μας.
Και γνωστοποιούμε ότι σε δεύτερη φάση θα γίνει ερώτηση/κοινοποίηση και προς το Υπουργείο Εσωτερικών και στον αρμόδιο εισαγγελέα εάν και εφόσον χρειαστεί.
Ρωτάμε επίσης:

2. Οι ταΐστρες στην πόλη μας, για τις οποίες έγινε εξαγγελία επίσημα από τις σελίδες του Δήμου και ήδη σας είχαμε στείλει σχετική επιστολή την 25/3/2020, θα μπουν μετά το πέρας των μέτρων κατά του κορονοϊού;

3. Με τι θα τις γεμίσετε κύριε Δήμαρχε αφού δεν θα υπάρχουν τροφές;

4. Η ακύρωση του διαγωνισμού είναι απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου; είναι ενήμερα τα μέλη του;
Γνωρίζετε ότι ένας νέος διαγωνισμός θα πάρει πάνω από ένα μήνα που σημαίνει ότι μέχρι τότε τα αδέσποτα δεν θα έχουν να φάνε.

Αυτές οι ενέργειες από τον Δήμο Ελευσίνας μόνο πίσω μας πάνε και ελπίζουμε να μην είναι πολιτική βούληση ή σκοπιμότητα κανενός από τη Δημοτική Αρχή ενάντια στην ευζωία των αδέσποτων.
Γνωρίζετε πολύ καλά εκ του νόμου τι οφείλετε να κάνετε ως Δήμαρχος και συνολικά ως Δήμος και αναμένουμε την απάντηση σας. Και η καλύτερη απάντηση θα είναι αύριο να έχουν τα αδέσποτα τροφή. Αν δεν σας ενδιαφέρει, ενδιαφέρει εμάς.

Αν πιστεύετε ότι οι φιλόζωοι πρέπει να βρουν λύση κάνετε λάθος διότι εθελοντικά κάνουν ό,τι κάνουν, σε αντίθεση με τον Δήμο που είναι υποχρέωση του. Η μόνη λύση που θα έχουμε εμείς είναι το ζήτημα να περάσει στη δικαιοσύνη που τόσο καλά γνωρίζετε.

Έχουμε κάνει υπομονή και έχουμε δείξει καλή θέληση λόγω της απειρίας τους πρώτους μήνες θητείας της νέας Δημοτική Αρχής. Δεν θα επιτρέψουμε όμως αυτή η απειρία να έχει αντίκτυπο στα ζώα.

Με εκτίμηση,
Αδέσποτα Μυστήρια
Φιλοζωική Ομάδα Ελευσίνας».

Τι υποσχέθηκε ότι θα κάνει ο δήμος

Στις 6 Απριλίου στη σελίδα του δήμου στο facebook διαβάσαμε τα εξής για τη μέριμνα που έχει ληφθεί: «Σε αυτή την δύσκολη συγκυρία ο Δήμος Ελευσίνας προσπαθεί να κάνει ότι είναι απαραίτητο έτσι ώστε να διασφαλιστούν οι συνθήκες που απαιτούνται προκειμένου τα αδέσποτα να έχουν την φροντίδα που πρέπει.

Το προηγούμενο διάστημα εγκρίθηκαν οι τεχνικές προδιαγραφές για την δαπάνη φύλαξης και φιλοξενίας αδέσποτων ζώων, καθώς επίσης και οι δαπάνες για την στείρωση και σίτιση τους.
Το επόμενο διάστημα προγραμματίζουμε την τοποθέτηση ταϊστρών σε σημεία της Ελευσίνας και της Μαγούλας.

Ως Δήμος και επειδή τίποτα δεν είναι στατικό, είμαστε ανοιχτοί σε οποιαδήποτε πρόταση από φορείς και εθελοντές για την φροντίδα των αδέσποτων ζώων.

Επίσης το Υπουργείο Εσωτερικών στο πλαίσιο δράσεων του για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού, σε συνεργασία με την Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος, ξεκίνησε να λειτουργεί πλατφόρμα για τα αδέσποτα ζώα.

Συγκεκριμένα στον ισότοπο #AnimalSolidarityGR, επιχειρήσεις, ιδιώτες και κτηνίατροι, μπορούν να προσφέρουν ξηρά τροφή και φάρμακα για σκύλους και γάτες αλλά και ιατρική βοήθεια.

Τέλος ως Δημοτική Αρχή παρέχουμε βεβαίωση για την σίτιση αδέσποτων ζώων για όσους επιθυμούν να ταΐσουν τους τετράποδους φίλους μας, στο πλαίσιο των μέτρων απαγόρευσης της κυκλοφορίας για την μετάδοση της διασποράς του κορωνοϊού, στα παρακάτω τηλ:
☎️ 210 5541359
☎️ 2100100696-7, Γραμματεία Αντιδημάρχου Καθαριότητας.
#Μένουμε_σπίτι 🏡 αλλά δεν ξεχνάμε τα αδέσποτα ζώα της πόλης μας.» καταλήγει η ανακοίνωση.

Τελικά, δήμαρχε, θα υλοποιηθεί κάτι από όλα αυτά;

Διαβάστε επίσης:

Ελευσίνα Αττικής: Πέταξε στα σκουπίδια κούτα με τρία ζωντανά νεογέννητα κουταβάκια

Ελευσίνα: Συνελήφθη μετά από καταγγελία μαθήτριας η καθηγήτρια που ψέκασε σκύλο με εντομοκτόνο

Ελευσίνα: Κρατούν δεμένα γατιά για να παίζει ο γιος τους!

Πέθανε το σκυλί που εντοπίστηκε σοβαρά τραυματισμένο κοντά στο νεκροταφείο της Ελευσίνας Αττικής

Εξαντλημένο και σε κακή κατάσταση θηλυκό σκυλί που βρέθηκε στα Ναυπηγεία Ελευσίνας

Ελευσίνα: Βρήκαν τον σκύλο σφαγμένο με το φίμωτρο ακόμα στο στόμα του

Θριάσιο: Άδειασε την καραμπίνα του πάνω στον σκύλο

Εννιά ζώα (γάτες και σκυλιά) νεκρά από φόλες πέριξ της πλατείας Μικρασιατών στην Ελευσίνα

Με φόλες δηλητηριάζουν τα σκυλιά γύρω από το νοσοκομείο Ελευσίνας

Οργανώνουν αποπαρασίτωση των αδέσποτων της Μαγούλας & σας καλούν να βοηθήσετε

Ζητείται εθελοντής να βοηθήσει στη θεραπεία του άρρωστου σκύλου που βρέθηκε στην Ελευσίνα

Πέθαναν τα 4 από τα 5 κουταβάκια που βρέθηκαν στα σκουπίδια κλεισμένα σε σακούλα στην Μάνδρα Αττικής

Επικήρυξαν τον δράστη που δηλητηρίασε τον μη επιθετικό σκύλο για να τον ξεφορτωθεί στην Μαγούλα Αττικής

Γνωρίζουν ποιος πυροβόλησε & άφησε παράλυτη την σκυλίτσα στην Μάνδρα Αττικής αλλά δεν τον καταγγέλλουν

Πυροβόλησε τον σκύλο στο κεφάλι και τον τύφλωσε στα Βίλια Αττικής

Αναζητούν τον δράστη που πυροβόλησε εξ επαφής και τύφλωσε τον σκύλο στα Βίλια Αττικής

Υιοθέτησαν τον σκύλο που τυφλώθηκε μετά τον εξ επαφής πυροβολισμό στα Βίλια Αττικής

Ελευσίνα: Ο σκύλος βρέθηκε δεμένος με σύρμα του αξίζει μια οικογένεια που να τον αγαπά (βίντεο)

Ελευσίνα: Έσωσαν τον σκύλο που βρήκαν κακοποιημένο & του αξίζει ένα κανονικό σπιτικό

Tagged: , , , ,

Βοηθήστε μας να συνεχίσουμε να σας ενημερώνουμε για όσα συμβαίνουν στα ζώα στην Ελλάδα ενισχύοντας το www.zoosos.gr

0 Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μοιραστείτε

και βοηθήστε κι εσείς!

error: Απαγορεύεται η αντιγραφή περιεχομένου.