Στηρίξτε μας

Βασίλης Τζιγκούρας: Κατασκεύασε 55 αμαξίδια για ανάπηρα ζώα μέσα σε 4 μήνες

10 Δεκεμβρίου 2015 08:21 | Τα καλά νέα
Βασίλης Τζιγκούρας: Κατασκεύασε 55 αμαξίδια για ανάπηρα ζώα μέσα σε 4 μήνες

Το 55ο ήταν το αμαξίδιο που κατασκεύασε ο Βασίλης Τζιγκούρας για ένα ακόμα ανάπηρο ζώο, ένα παράλυτο στα πίσω πόδια κουνέλι, μέσα σε μόλις τέσσερις μήνες. Από τον περασμένο Ιούλιο από τότε δηλαδή που ξεκίνησε να ασχολείται με κατοικίδια, που αντιμετωπίζουν προβλήματα βάδισης, ο άνεργος υδραυλικός δέχτηκε δεκάδες κλήσεις και μηνύματα στη σελίδα του στο facebook +2feet για βοήθεια από κάθε γωνιά της χώρας κυρίως για σκυλιά, γατιά - και όχι μόνο - που έπεσαν θύματα τροχαίων ή πάσχουν από κάποια ασθένεια η οποία δεν του επιτρέπει να πατήσουν τα πίσω πόδια τους.


KouneliAnapiroAmaxidioΟι ρόδες βοηθούν το ανάπηρο ζώο να περπατήσει ξανά.

Οι πλαστικοί σωλήνες, οι ρόδες και τα λουριά που απαρτίζουν το αναπηρικό καροτσάκι δεν είναι καθόλου απλή υπόθεση για να συναρμολογηθούν από κάποιον που δεν ξέρει ή δεν κάνει τις κατάλληλες μετρήσεις ώστε το ζώο να μην τραυματιστεί τρέχοντας, να μην υποφέρει περαιτέρω, αλλά και να μην επιδεινωθεί η κατάσταση του.

Το ανάπηρο κουνελάκι όπως θα δείτε στο βίντεο που ακολουθεί τρέχει ξανά!

Μάλιστα ο κ. Τζιγκούρας απαντά μέσω του www.zoosos.gr στους επικριτές του που τον κατηγορούν ότι «εκμεταλλεύεται την αναπηρία των ζώων για να βγάλει λεφτά». Τονίζει ότι πολλά από τα καροτσάκια τα προσέφερε δωρεάν καλύπτοντας ο ίδιος ακόμα και τα έξοδα αγορά των υλικών, αφού οι κηδεμόνες των ζώων ήταν είτε άνεργοι είτε στα όρια της επιβίωσης ή επρόκειτο για αδέσποτα σκυλιά και γατιά που κάποιοι ανέλαβαν να τα βοηθήσουν.

TzigourasVassilisΟ Βασίλης επί το έργο!

«Αποφάσισα να ασχοληθώ επαγγελματικά με την κατασκευή των αμαξιδίων μετά από μήνες μελέτης όχι για να πλουτίσω αλλά για να βοηθήσω τα ίδια τα ζώα και εκείνους που νοιάζονται γι’ αυτά τα ανυπεράσπιστα πλάσματα. Η χρέωση γίνεται ανά περίπτωση καθώς δεν είναι όλα τα περιστατικά ίδια και οι ώρες που απαιτούνται για την κατασκευή αμαξιδίων είναι πολλές. Σε όσους με κατηγορούν απαντώ ότι για να μπορείς να βοηθάς πρέπει να μπορείς να ο ίδιος αρχικά να ζήσεις.

Το κουνέλι που τραυματίστηκε στην Παλλήνη είναι το δεύτερο κουνέλι στο οποίο βάζουμε ρόδες. Το πρώτο ήταν στην Σπάρτη και χρειάστηκε να ταξιδέψω ως εκεί για να το δω από κοντά να παρατηρήσω πως περπατάει και να καταφέρω να φτιάξω τον μηχανισμό που θα κάνει τη ζωή του καλύτερη και δεν θα το επιβαρύνει» μας τόνισε ο κ. Τζιγκούρας.

Το κουνελάκι,όπως μας είπε η Αφροδίτη η ιδιοκτήτρια του, τραυματίστηκε σοβαρά πριν από δύο μήνες πέφτοντας από το μπαλκόνι του σπιτιού τους στο έδαφος από ύψος τεσσάρων μέτρων. «Το ζώο χτύπησε πολύ στα πίσω του πόδια, το ένα εκ των οποίων είναι τελείως παράλυτο και θα του αφαιρεθεί, ενώ το δεύτερο αν και το αισθάνεται δεν μπορεί να το πατήσει. Ο κτηνίατρος μας προέτρεψε να βρούμε αναπηρικό καροτσάκι για θηλυκό κουνέλι μας και ψάχνοντας βρήκαμε τον Βασίλη Τζιγκούρα. Πλέον το ζώο μπορεί και κινείται ξανά» μας εξήγησε.

Αν θέλετε να επικοινωνήσετε με τον κ. Τζιγκούρα για να παραγγείλετε καροτσάκι για ένα ανάπηρο ζώο καλέστε στον στο τηλέφωνο: 6945824117.

Διαβάστε επίσης:

Το Λαμπραντόρ που εγκαταλείφθηκε σε ορεινή περιοχή της Βούλας επειδή έμεινε παράλυτο τρέχει και πάλι!

Με αναπηρικό αμαξίδιο ο παράλυτος αρκούδος κάνει βόλτες και απολαμβάνει το καρπούζι (βίντεο)

Με αναπηρικό αμαξίδιο κάνει βόλτες ο παράλυτος αρκούδος που φιλοξενεί ο ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ (βίντεο)

Προσφέρουν δωρεάν 10 αναπηρικά αμαξίδια για παράλυτα σκυλάκια

Η Pet Mobility και τα αναπηρικά αμαξίδια για κατοικίδια σας περιμένουν στο Ζάππειο στις 17/12

Tagged: , , , , , , , , , , , ,

Βοηθήστε μας να συνεχίσουμε να σας ενημερώνουμε για όσα συμβαίνουν στα ζώα στην Ελλάδα ενισχύοντας το www.zoosos.gr

10 Σχόλια

 1. Δώρα Πιάγκου

  Έλεος πια σε αυτήν την χώρα με τις επικρίσεις του κάθε πικρόχολου κομπλεξικού! Με ποια λογική δηλαδή πρέπει αυτός ο άνθρωπος να επιβαρύνεται το κόστος και να απασχολείται τόσες ώρες χωρίς να παίρνει χρήματα ούτε για τα υλικά? Πως θα ζήσει για να συνεχίσει να το κάνει...? Δεν τους αρέσει που από εκεί που τα αμαξίδια ήταν πανάκριβα και έπρεπε να έρθουν από το εξωτερικό, τώρα τα βρίσκει κάθε άνθρωπος που θέλει να βοηθήσει το ζωάκι του σε λογική τιμή και στην χώρα μας, πρέπει να το κάνει πληρώνοντας ο ίδιος και το κόστος? Μα δεν είναι ένα, ούτε δύο, ούτε πέντε, δεν μπορούν να καταλάβουν ούτε τα στοιχειώδη...?

 2. Amfie

  Επειδή κα Πουλτίδου,

  Απαντήσατε μετά το δικό μου σχόλιο και αναφέρεστε στην έκφραση που εγώ χρησιμοποίησα "αφιλοκερδώς" και προφανώς προσπαθείτε να διαψεύσετε ή μπορεί να θεωρείτε ότι γράφω ψεύδη, και με ενοχλεί γιατί γνωρίζετε ποιο άτομο μιλάει...΄και δεν γράφει ποτέ π@ριές χωρίς λόγο, να σας ενημερώσω ότι έχω όλες τις αποδείξεις σχετικές (μηνύματα, αναρτήσεις και μάρτυρες) με το αληθές του περιστατικού.

  Το αρχικό δημοσίευμα έγραφε επακριβώς τα εξής και υπήρχε σαφής αναφορά στην λέξη "αφιλοκερδώς", όπου μετά την δική μου παρέμβαση και διαμαρτυρία στον κο Τζιγκούρα και στην αθρογράφο κα Κλειάννα Μαλαματίνα αφαιρέθηκε η λέξη "αφιλοκερδώς" από το δημοσίευμα.

  Διορθωμένο Δημοσίευμα: http://3vita.gr/enas-idravlikos-kanei-anapira-skilakia-na-ksanaperpatisoun-14657

  Αρχικό δημοσίευμα, πριν την παρέμβασή μου, ότι δεν ισχύει το "αφιλοκερδώς".

  "Αξίζει να σημειωθεί ότι το εγχείρημα που ονομάζεται +2feet πραγματοποιείται αφιλοκερδώς από τον εμπνευστή του παρότι το κόστος για τα υλικά μπορεί να ξεκινά από τα 70 ευρώ και να αγγίζει σε κάποιες περιπτώσεις ακόμα και τα 200 ευρώ. Για αυτές τις απαιτητικές περιπτώσεις γίνεται μερικές φορές και έρανος μέσω facebook, οπότε μπορείτε και εσείς αν θέλετε να βοηθήσετε με ένα μικρό ποσό!
  Αν ωστόσο κάποιος έχει ένα σκυλάκι στην οικογένειά του που έμεινε ανάπηρο και ζητά λύση, ο κ Τζιγκούρας εφόσον ο ιδιοκτήτης αναλαμβάνει το κόστος, μπορεί να επενδύσει με ακόμα καλύτερα υλικά την κατασκευή του, όπως αναρτήσεις mountain bike ή ελαστικούς ιμάντες για την απόλυτη άνεση του σκύλου."

  Κα Πουλτίδου μην είστε τόσο σίγουρη για κανέναν εκτός του εαυτού σας και κυρίως μην αμφισβητείτε ανθρώπους που δεν είναι τυχαίοι και δεν θα έβγαιναν να λασπολογήσουν, ούτε να γράψουν ψεύδη!

 3. Θάνος

  Για σταθείτε ρε παιδιά… Αν είναι άνεργος και το κάνει με οικονομικό κέρδος χωρίς να αισχροκερδεί, πού είναι το κατακριτέο;

 4. Μάρθα Πουλτίδου

  Ο Βασίλης είναι πραγματικά φιλόζωος και κάνει αυτό που κάνει με γνώση και πολύ αγάπη.Δεν υπήρξε ποτέ άνεργος υδραυλικός.Άφησε τη δουλειά του και αποφάσισε να ασχοληθεί επαγγελματικά με την κατασκευή αμαξιδίων για ανάπηρα ζώα.Και δεν καταλαβαίνω προς τι το μένος και η μομφή προς το πρόσωπό του.Αφιλοκερδώς ξέρουμε όλοι τι σημαίνει.Αφιλοκερδώς δηλώνουν κι άλλοι ότι το κάνουν,αλλά από μένα ζήτησαν και τα υλικά τους και τα μεταφορικά τους!(Και φυσικά οι αποδείξεις των λεγομένων μου είναι στη διάθεση οποιουδήποτε.) Εκεί δεν ενοχλεί το "αφιλοκερδώς"?Ο Βασίλης,εν προκειμένω,το έκανε αφιλοκερδώς!Βοήθησε το παράλυτο Λαμπραντόρ να περπατήσει,χωρίς να πληρωθεί,ούτε μισό ευρώ!Προσέφερε το αμαξίδιο ΕΝΤΕΛΩΣ ΔΩΡΕΑΝ!!!!!!!!!Ο άνθρωπος αυτός είναι άξιος συγχαρητηρίων και θαυμασμού γι αυτό που προσφέρει και οποιοδήποτε αρνητικό σχόλιο και μομφή εναντίον του,είναι απλά εμετικά και κακοήθη.
  Βασίλη κράτα γερά,κάνε αυτό που κάνεις κι εμείς σε στηρίζουμε.Είμαστε δίπλα σου!
  Από την άλλη,ποιός μπορεί να προσφέρει,αν ο ίδιος δε μπορεί να εξασφαλίσει τα του ζειν??

 5. Amfie

  Ο ίδιος δημιούργησε κάποιες αρνητικές εντυπώσεις στους φιλόζωους πολίτες και καταθέτω την προσωπική μου εμπειρία.

  Όταν σε δημοσίευμα πριν καιρό όταν πρωτοδημιουργήθηκε η ομάδα 2 feet, δήλωνε ο κος Τζιγκούρας ότι το κάνει αφιλοκερδώς και όταν διαμαρτυρήθηκα για το γεγονός ότι δεν το κάνει αφιλοκερδώς και ζήτησα να διορθώσουν τις δηλώσεις του στο δημοσίευμα όπως το ζήτησα και από την αρθρογράφο, καθώς γνώριζα ότι ζήτησαν από Φιλοζωικό Σωματείο για παράλυτη σκυλίτσα για την κατασκευή αμαξιδίου ένα σεβαστό ποσό και αφού το έβαλα στην ομάδα τους 2 feet ως διαμαρτυρία-διευκρίνηση και ο κος Τζιγούρας απλά διέγραψε την ανάρτηση μου και με μπλόκαρε.

  Μετά την παρέμβασή μου και την διόρθωση στο δημοσίευμα, που από λάθος λέει γράφτηκε το αφιλοκερδώς στο δημοσίευμα, δηλώνει από τότε ο άνεργος υδραυλικός ότι το κάνει με χρηματικό κόστος τα υλικά και τα έξοδα μετακίνησης.

 6. Tasos

  ΘΕΛΩ ΝΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΩ ΜΕ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ,ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΝΑΓΚΗ ΓΙΑ ΒΗΘΕΙΑ ΣΕ ΕΝΑΝ ΣΚΥΛΑΚΟ ΣΧΕΔΟΝ ΠΑΡΑΛΙΤΟ ΣΤΑ ΠΙΣΩ ΠΟΔΙΑ.ΔΕΝ ΕΧΩ FACEBOOK.ΠΩΣ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΩ;

 7. Ελεάνα

  ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ! Και μην ακούς κανέναν. Η κακία και ο φθόνος μερικών ανθρώπων(;) έχει βλαψει ήδη με το παραπάνω και τους άλλους ανθρώπους και τους μη ανθρώπους. Γράψε τους στα παλιά σου τα παπούτσια.
  Συνέχισε ό,τι κάνεις, είναι ΥΠΕΡΟΧΟ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μοιραστείτε

και βοηθήστε κι εσείς!

error: Απαγορεύεται η αντιγραφή περιεχομένου.