Στηρίξτε μας

Αυτός είναι ο σκύλος που δάγκωσε τον βουλευτή στην Πάρο

17 Μαΐου 2013 16:20 | Επικαιρότητα
Αυτός είναι ο σκύλος που δάγκωσε τον βουλευτή στην Πάρο

Τι δεν είπε ο Α. Ντινόπουλος σχετικά με το συμβάν

Η μη είδηση ότι ένας σκύλος δάγκωσε τον βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, Αργύρη Ντινόπουλο, στο νησί της Πάρου ενώ έβγαινε από την παραλία του Λωλαντώνη έγινε γνωστή πριν από μερικές ημέρες και ειδικά το διαδίκτυο βούιξε. Κάθε πικραμένος ρεπόρτερ και κάθε μπλόγκερ, που δεν σέβεται ούτε τον εαυτό του, έγραψε ό,τι του κατέβαινε. Άλλωστε τα σκυλιά είναι εύκολα θύματα…

Ringo (2)

Δεν θα δίναμε σημασία στο γεγονός, αν ο κ. Ντινόπουλος δεν είχε ανακατέψει και την Αστυνομία και τον νομοκτηνίατρο του νησιού, Νίκο Τσιγώνια σε αυτή την υπόθεση. Ο βουλευτής αν και γνώριζε πολύ καλά τον ιδιοκτήτη του ζώου και συνομίλησε μαζί του πολλές φορές αμέσως με το συμβάν, αν και ισχυρίστηκε ότι δεν χρειάζεται τίποτα άλλο πέραν της περίθαλψης που του προσφέρθηκε.

Tελικά έστειλε και την Αστυνομία και τον νομοκτηνίατρο για να ελέγξουν το ζώο, ενώ γνώριζε ότι αυτό ήταν εμβολιασμένο, αποπαρασιτωμένο και με τσιπ. Οι αρμόδιες αρχές φυσικά και κινητοποιήθηκαν, άλλωστε την εντολή την έδωσε βουλευτής και δεν μπορούσαν - ούτε και έπρεπε - να κάνουν αλλιώς. Εμείς εδώ στο www.zoosos.gr ελπίζουμε μόνο να δείχνουν την ίδια θέρμη και για τις καταγγελίες που γίνονται σχετικά με την κακοποίηση των ζώων από τους ανθρώπους.

Έστειλε και την Αστυνομία και τον νομοκτηνίατρο να κάνουν έλεγχο

Σύμμαχοι μας σε αυτή την προσπάθεια εξακρίβωσης των στοιχείων σχετικά με το επεισόδιο είναι οι Φιλόζωοι Εθελοντές Πάρου οι οποίοι εξέδωσαν και σχετική ανακοίνωση, αφού και το ίδιο το ζώο, τον Ρίνγκο - που βλέπετε στις φωτογραφίες - γνωρίζουν και τον ιδιοκτήτη του, από τον οποίο πληροφορήθηκαν τα τεκταινόμενα.

Οι Φιλόζωοι Εθελοντές Πάρου, που παλεύουν, και εκείνοι με τα όποια μέσα διαθέτουν για την προστασία των ζώων στην Πάρο, τονίζουν για όσα έγιναν στις 9 Μάη: «Με αφορμή διάφορα δημοσιεύματα σχετικά με το γεγονός ότι σκύλος δάγκωσε τον βουλευτή Αργύρη Ντινόπουλο σε διάφορα blogs και M.M.E., και έχοντας ως δεδομένο ότι και η ΜΙΣΗ αλήθεια είναι ένα ΜΕΓΑΛΟ ΨΕΜΑ, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε γι' αυτό που πραγματικά συνέβη:

"Είδηση δεν είναι αν ένας σκύλος δάγκωσε άνθρωπο αλλά αν ένας άνθρωπος δάγκωσε σκύλο" είχε πει ο αείμνηστος Φρέντυ Γερμανός. Όμως ο πρώην δημοσιογράφος και νυν βουλευτής Αργύρης Ντινόπουλος ξέχασε ή σκοπίμως αγνόησε αυτόν τον "κανόνα" της δημοσιογραφίας και διέρρευσε σε πρώην συναδέλφους του το πάθημα του στην Πάρο. Φθηνοί τρόποι για μια μικρής εμβέλειας δημοσιότητα έστω σε μερικά blogs;

Ringo (1)

Δεν είναι μόνο ότι δεν αποτελεί είδηση το γεγονός ότι ένας σκύλος δάγκωσε τον κ. Ντινόπουλο αλλά αναγκαζόμαστε να παρέμβουμε για να αποκαταστήσουμε την αλήθεια την οποία εντέχνως και σκοπίμως παραλείφθηκε από τον βουλευτή σχετικά με το γεγονός.

Επειδή το δικό μας ρεπορτάζ είναι καλύτερο και είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε τα γεγονότα όπως έγιναν και όχι όπως διέρρευσαν έχουμε να πούμε τα εξής.

Ο κ. Ντινόπουλος δεν δαγκώθηκε σε κάποιο σοκάκι της Πάρου, ούτε ο σκύλος ήταν αδέσποτος, όπως γράφτηκε. O βουλευτής γνώριζε πολύ καλά σε ποιόν ανήκει το ζώο. Ο κ. Ντινόπουλος κολυμπούσε σε παραλία κοντά στο εξοχικό που νοικιάζει στην Πάρο και ο σκύλος βρισκόταν στην αμμουδιά. Προφανώς ο φόβος και οι άστοχοι ελιγμοί του βουλευτή στην προσπάθεια του να αποφύγει τον σκύλο κατέληξαν στο δάγκωμα.

Ο συγκεκριμένος σκύλος είναι δεσποζόμενος, εμβολιασμένος, στειρωμένος και με microchip. Φοράει αντιπαρασιτικό κολάρο και περιλαίμιο με ταμπελίτσα με τα στοιχεία του ιδιοκτήτη. Έχει δηλαδή όλα όσα ορίζει ο νόμος τυπικά και ουσιαστικά. Επιπλέον είναι απόλυτα υγιής, φιλικός και παίζει με μικρά παιδιά. Το σημαντικότερο όμως είναι ότι ο κ. Ντινόπουλος γνώριζε ότι ο σκύλος ανήκει στον μέχρι τώρα (!) φίλο του και γείτονά του.

Ο κηδεμόνας του σκύλου ενημερώθηκε αμέσως από τον ίδιο το Ντινόπουλο για το συμβάν και ενδιαφέρθηκε ένθερμα και έμπρακτα για την υγεία του (έως προχθές) φίλου του. Ο "αβρότατος" βουλευτής αρχικά είπε στον ιδιοκτήτη του σκύλου ότι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα και πως δεν χρειάζεται τίποτα.

Παρ' όλα αυτά μόλις ο κ. βουλευτής μόλις μπήκε στο καράβι για Πειραιά και από θέση ισχύος που κατέχει (και της ασφαλούς αποστάσεως) έστειλε την Αστυνομία μαζί με το νομοκτηνίατρο στο σπίτι του κηδεμόνα του σκύλου να κάνουν συστάσεις και να εξετάσουν το σκύλο...

Εκεί διαπιστώθηκε ότι και ο σκύλος δεν είναι επιθετικός μια και παίζει με παιδιά και ανθρώπους αλλά και ο κηδεμόνας του τον έχει ακριβώς όπως αναφέρει και ο Νόμος. Και έτσι το θέμα τελείωσε εκεί.

Το λιγότερο, που έχουμε να σχολιάσουμε, είναι ότι παρόμοιες τακτικές είναι υποκριτικές. Οι ψήφοι έρχονται όταν οι ψηφοφόροι βλέπουν το έργο του βουλευτή. και όχι όταν αυτός παρουσιάζεται ως θύμα και των σκύλων.

Ευτυχώς ο σκύλος μετά το δάγκωμα είναι πολύ καλά στην υγεία του».

Διαβάστε επίσης:

Τι λέει ο Αργύρης Ντινόπουλος για τον σκύλο που τον δάγκωσε

Tagged: , ,

Βοηθήστε μας να συνεχίσουμε να σας ενημερώνουμε για όσα συμβαίνουν στα ζώα στην Ελλάδα ενισχύοντας το www.zoosos.gr

9 Σχόλια

 1. vasilis

  ΤΕΛΙΚΑ ΤΑ ΣΚΥΛΙΑ ΕΧΟΥΝ ΚΑΙ ΕΝΣΤΙΚΤΟ ΚΑΙ ΤΟΛΜΗ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΟ ΣΚΥΛΟ ΚΑΙ ΝΑ ΕΡΘΕΙ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΔΩΝΗ

 2. Ελενα Μ.

  Κύριε Ντινόπουλε,
  Ντρέπομαι σαν ψηφοφόρος σας..Μόλις χάσατε την υποστήριξη όλης μου της οικογένειεας αλλά ταυτόχρονα και όλου μου του γνωστού φιλικού μου κύκλου....Γιατί ξέρετε κάτι?? Εκτός από ψηφοφόροι σας, είμαστε και φιλόζωοι...και κάποια πράγματα, δεν χωρούν συμβιβασμούς.
  Ντοπή , ντροπή , ντροπή....

 3. Όλγα Λιάρα

  τα ζώα έχουν ένστικτο, οι άνθρωποι δυστυχώς δεν έχουν και επιλέγουν άτομα σαν αυτούς που είναι μέσα στη βουλή να τους εξουσιάζουν!!!

 4. Μαρί

  Ένα μεγάλο μπράβο στο σκύλο!Το ζώο αγανάκτησε εμείς να δούμε πότε.
  Μέχρι και τα σκυλιά τον πήραν χαμπάρι ε;

 5. George

  Εχουν ένστικτο τα ζώα...!!!
  Ξέρουν ποιοί είναι αυτοί που τους χρειάζεται ένα καλό μάθημα.!!
  Ο συμπαθέστατος σκυλάκος έκανε κάτι που πολύ θα θέλαμε να κάνουμε, αλλά δεν έχουμε την δυνατότητα. Να "δαγκώσουμε" όλους αυτούς τους χαραμοφάηδες, τους τηλεοπτικούς μαϊντανούς-βουλευτές , που περιφέρονται από κανάλι σε κανάλι, έχουν γνώμη και γνώση για το οτιδήποτε, το παίζουν φιλώζωοι, φιλεύσπλαχνοι,συμπονετικοί, αλλά κρύβονται πίσω από την ασυλία τους, την προστασία που τους παρέχει ο νόμος, και την αστυνομία, σαν κοριτσάκια που κρύβονται πίσω από την φουστίτσα της μαμάς κλαίγοντας γιατί κάποιο παιδάκι τους πείραξε την κουκλίτσα....
  Μπράβο σας κ. Βουλευτά...είναι πολύ αντρίκιο και αξιοπρεπές να το παίζετε άνετος και μόλις σβύσουν τα φώτα της δημοσιότητας και δεν τσαλακωθεί το βουλευτικό image σας, να στέλνετε την Αστυνομία...
  ΡΕ ΜΑΥΡΟ στον Μαυρογιαλούρο ρε...ΜΑΥΡΟ......

 6. Μιχαλης Μουζουκης

  Να κανετε γρηγορα εμβολιο στο σκυλο μηπως κολλησει τιποτε απο τον Βουλευτη! Επειγοντως!

 7. Θάνος

  Να αποζημιωθεί ο σκύλος από τον βολευτή. Γιατί τον ανάγκασε να δαγκώσει τόσο κακής ποιότητας κρέας, για ψυχική οδύνη, και για συκοφαντία.

  Το εξοχικό που νοικιάζει στην παραλία το έλεγξε μήπως είναι αυθαίρετο; Ή είναι ασήμαντο θέμα αυτό…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μοιραστείτε

και βοηθήστε κι εσείς!

error: Απαγορεύεται η αντιγραφή περιεχομένου.