Στηρίξτε μας

Αθήνα: Αθώωσαν κυνηγό πρώην εισαγγελέα που κακοποιεί σκυλιά στα Πατήσια σε μια δίκη - παρωδία (βίντεο)

30 Ιουλίου 2020 22:40 | Καταγγελίες
Αθήνα: Αθώωσαν κυνηγό πρώην εισαγγελέα που κακοποιεί σκυλιά στα Πατήσια σε μια δίκη - παρωδία (βίντεο)

Της Ελένης Ηλιοπούλου

Τα όσα δημοσίευσε στο facebook η Σεραφίνα Αβραμίδου, δημοτική σύμβουλος εντεταλμένη για τα αδέσποτα του Δήμου Αθηναίων, αναφορικά με αυτά που ακούστηκαν χθες στην αίθουσα του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου της Αθήνας για εκείνους που φροντίζουν ζώα, οι οποίοι στα μάτια των συγκεκριμένων δικαστών είναι έως και προβληματικοί, και για τον κυνηγό - πρώην εισαγγελέα που κακοποιεί σκυλιά, τον οποίο και τελικά αθώωσαν λόγω αμφιβολιών, αντιπροσωπεύουν το τι συμβαίνει συχνά στις αίθουσες των δικαστηρίων, τη μάχη δίνεται από τους φιλόζωους για να αποδείξουν ότι τα ζώα έχουν δικαιώματα, όταν μάλιστα δικαστές και εισαγγελείς έχουν περίπου ίδιες απόψεις με τους δράστες, κάνουν ότι δεν βλέπουν και ειδικά όταν έχουν έναν... δικό τους να κάθεται στο σκαμνί του κατηγορούμενου και να πράττει όπως νομίζει…Ο πρώτος σκύλος που ζούσε εκεί για χρόνια...

 

Θυμίζουμε ότι ο 81χρονος συνταξιούχος εισαγγελέας εδώ και χρόνια και κακοποιούσε έναν άρρωστο σκύλο, που επέζησε για τον φρόντιζε η γειτονιά, τον οποίο είχε διαρκώς έγκλειστο σ’ ένα κλουβί που έφτιαξε σε ένα δημόσιο χώρο τον οποίο καταπάτησε, αφού πρόκειται για ένα μικρό δημόσιο πάρκο, μεταξύ των οδών Μαρκορά, Λάντσα και Προβελεγγίου στα Άνω Πατήσια της Αθήνας.

Έτσι ζούσε το πρώτο σκυλί...

 

Υπάλληλοι του Τμήματος Αστικής Πανίδας κατάσχεσαν τον πρώτο σκύλο που βρήκαν εκεί στις 21 Μαΐου 2020 και εξ αρχής η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών δεν τήρησε τις προβλεπόμενες διαδικασίες και χρειάστηκαν δημοσιεύματα και πιέσεις στους αρμόδιους, ώστε τελικά να κάνουν ό,τι ορίζει ο νόμος.

Στο κείμενο που ακολουθεί η κα Αβραμίδου εξηγεί πως αντιμετωπίστηκε και η ίδια από την έδρα όταν δήλωσε την ιδιότητα της καθώς οι δικαστές αναρωτήθηκαν γιατί πήγε στο δικαστήριο εκπρόσωπος του Δήμου Αθηναίων για ένα σκυλί!

Αθώος ο κυνηγός πρώην εισαγγελέας... 

Στις 30 Ιουλίου η κα Σεραφίνα περιέγραψε με τα εξής λόγια όσα είδε και άκουσε στην αίθουσα του δικαστηρίου: «Ζητώ εκ των προτέρων συγγνώμη για το σεντόνι αλλά σήμερα παρακολουθήσα μια δίκη - παρωδία στην οποία δεν μπορώ να μην αναφερθώ... Αξίζει τον κόπο να διαβαστεί μέχρι τέλους!

Ο δεύτερος σκύλος που 81χρονος έβαλε στο κλουβί μετά την κατάσχεση του πρώτου...

Είχαμε την εκδίκαση της υπόθεσης του συνταξιούχου εισαγγελέα ο οποίος κρατούσε ένα θηλυκό πόιντερ κλεισμένο σε ένα παράπηγμα. Μετά από καταγγελίες το ζωάκι είχε αφαιρεθεί προσωρινά από τον ιδιοκτήτη του.

Το δεύτερο σκυλί...

Μπαίνοντας στην αίθουσα ο κατηγορούμενος έκατσε πίσω από την προϊσταμένη και την κτηνίατρο της Πανίδας οι οποίες ήταν οι μάρτυρες από την πλευρά του Δήμου. Χωρίς να τις έχει αναγνωρίσει λέει σε κάποιον που τον συνόδευε: "Αυτή η πουτανα που με κατηγορεί (εννοώντας την προϊσταμένη) δεν είναι εδώ. Λες να μην έρθει και να ζητήσει αναβολή; Εγώ θα ζητήσω να αναγνωστεί η υπόθεση". Γυρναει τότε η προϊσταμένη και του λέει: "Αυτή η πουτανα ειμαι εγώ, οπότε μην ανησυχείτε. Θα γίνει κανονικά η δίκη!".

Κατά την έναρξη η εισαγγελέας ζήτησε να μιλήσουν 2 μάρτυρες από κάθε πλευρά. Ξεκίνησε η προϊσταμένη και ο κατηγορούμενος, ο οποίος υπερασπιζόταν τον εαυτό του, την διέκοπτε συνεχώς. Όταν εκείνη είπε ότι αν δεχθεί άλλη παρέμβαση θα σταματήσει, ο κατηγορούμενος εξανεστη, για να του απαντήσει η Εισαγγελέας: "Αφού την διακόπτετε συνέχεια!". Ο Πρόεδρος αναρωτήθηκε αν είναι κακό που το ζώο μένει εκεί μόνο του ενώ ο κατηγορούμενος δεν αναγνώριζε την έννοια της παθητικής κακοποίησης!

Η δίκη συνεχίστηκε με την κατάθεση της κτηνιάτρου του Δήμου. Ο κατηγορούμενος αμφισβήτησε τις γνώσεις της, προφανώς επειδή είναι νέα, ρωτώντας την από που πήρε το πτυχίο της! Η κτηνίατρος ανέφερε την γνωμάτευσή της σύμφωνα με την οποία η σκυλίτσα ήταν σε άσχημη θρεπτική κατάσταση, με όγκους, χωρίς σωστό φαγητό και κατάλυμα. Ανάλογη γνωμάτευση υπάρχει και από έτερο κτηνίατρο συμβεβλημένο με το Δήμο, η οποία περιλαμβάνονταν στη δικογραφία.

Αυτοί ήταν οι 2 δικοί μας μάρτυρες.

Στη συνέχεια ο κατηγορούμενος έφερε 4 φίλους του να επιβεβαιώσουν πόσο καλός άνθρωπος είναι και πόσο αγαπάει το ζώο του. Ήρθε επίσης και ένας ιδιώτης κτηνίατρος ο οποίος, υποτίθεται ότι, παρακολουθεί την σκυλίτσα από μικρή για να πει και αυτός τα καλύτερα. Όταν ρωτήθηκε αν κάνει να τρώει ο σκύλος ψωμί απάντησε πως δεν πειράζει αν του το δίνει μαζί με το φαγητό. Να σημειωθεί ότι ποτέ δεν μας παραδόθηκε βιβλιάριο του σκύλου ενώ στο δικαστήριο έδειξαν μια φωτοτυπία βιβλιαρίου με τα εμβόλια του 2019, χωρίς να αναγράφεται το microchip ή προηγούμενα εμβόλια. Στη συνέχεια ο κατηγορούμενος άρχισε να καταθέτει ασταμάτητα, κατηγορώντας τον Δήμο και κυρίως την προϊσταμένη που του πήρε τον σκύλο από κακία. Μας είπε πόσο πολύ αγαπούν οι κυνηγοί τα ζώα τους και τα έχουν σαν παιδιά τους (στην δευτερολογία του είπε πως μόνο εκείνος το προσέχει ενώ οι περισσότεροι κυνηγοί τα έχουν αλυσοδεμένα ή παρατημένα σε ταράτσες), πως το σκυλάκι το βγάζει βόλτα δύο φορές την ημέρα και το αφήνει να τρέχει, πως πάνε κυνήγι και του φοράει μεγάλο κουδούνι (αγελάδας) για να το ακούει καθώς έχει πρόβλημα ακοής. Τόνιζε συνεχώς πως το ταΐζει Purina και όταν ρώτησε ο Πρόεδρος "τι είναι αυτό το Purina που μας λέτε συνέχεια" απάντησε ότι είναι η ακριβότερη και καλύτερη τροφή! (Σημείωση: Ένας από τους μάρτυρες υπεράσπισης είχε καταθέσει ότι ο σκύλος έτρωγε μια πολύ καλή ξηρά τροφή με κόκκινες, πράσινες και καφέ κροκέτες! Όλοι ξέρουμε τι ποιοτική τροφή είναι αυτή... Και σίγουρα όχι Purina! Ο ίδιος είπε ότι επικοινωνεί πολύ συχνά με τον κατηγορούμενο για να σιγουρεύεται ότι είναι καλά καθώς έχει πολύ εύθραυστη υγεία).

Συνέχισε να παραληρεί για σχεδόν μια ωρα χωρίς να τον σταματά ο Πρόεδρος, λέγοντας άσχετα με την υπόθεση θέματα. Αυτό μαζί με το γεγονός ότι επέτρεψε 5 μάρτυρες υπεράσπισης έναντι των 2 που είπε η Εισαγγελέας, οι οποίοι δεν ήταν καν καταγεγραμμένοι μας έδωσε μια πρώτη γεύση του τι θα επακολούθουσε...

Μετά από 2 ώρες συνολικής δίκης η Εισαγγελέας επιφυλάχθηκε και ενημερώθηκαμε ότι η απόφαση θα βγει μετά την διακοπή. Ο κατηγορούμενος είπε ότι δεν μπορούσε να περιμένει γιατί έχει πρόβλημα στους πνεύμονες και είναι με οξυγόνο (παρόλα αυτά πάει συνεχώς για κυνήγι στα βουνά).

Όντως, όταν επανήλθαμε η Εισαγγελέας ανέφερε ότι ακούστηκαν δύο εκ διαμέτρου αντίθετες απόψεις αλλά βασισμένη στις αποδείξεις έκρινε τον κατηγορούμενο ένοχο. Μετά την εισήγησή της αναγκαστηκαμε να υποστούμε άλλο ένα παραλήρημα του κατηγορούμενο (έχω την εντύπωση ότι κανονικά αυτό δεν επιτρέπεται) στο οποίο αφού επανέλαβε όλα τα ανυπόστατα που είχε πει εξαρχής, άρχισε να κατηγορεί την προϊσταμένη για εμπάθεια και κακία, λέγοντας ότι τα έκανε όλα αυτά για προσωπική προβολή (επειδή είχε δώσει μια συνέντευξη στο zougla.gr) και ότι όλα υποκινούνται από κάποιον με μεγαλη δυναμη, καταλήγοντας ότι σε κανένα μέρος του κόσμου δεν γίνονται αυτά. Ακούγοντας όλα αυτά ζήτησα τον λόγο από τον Πρόεδρο, δίνοντας την ταυτότητά μου και δηλώνοντας ότι είμαι η αρμόδια αντιδήμαρχος. Είπα ότι δεν μπορώ να επιτρέψω να συκοφαντούνται και να υβριζονται με αυτόν τον τρόπο οι υπάλληλοί μου. Ο Πρόεδρος δεν μου έδωσε σημασία, έβγαλε απόφαση "αθώος λόγω αμφιβολιών" και αφού επέμενα μου είπε ότι υπάρχουν διαδικασίες, ότι δεν ήξερε το όνομά μου και όταν ξαναδηλωσα την ιδιότητά μου η απάντησή του ήταν "Και ήρθατε για αυτόν τον σκύλο εδώ;". Του είπα πως σήμερα ήμουν εδώ για αυτόν τον σκύλο, αύριο θα ήμουν σε άλλη αίθουσα αν υπήρχε δικαστήριο για άλλο σκύλο για να εισπράξω το απίστευτο "Καλά, εσείς στο Δήμο δεν έχετε άλλη δουλειά να κάνετε και ασχολείστε με σκύλους;"!!! Του υπενθύμισα για άλλη μια φορά ότι είμαι υπεύθυνη για τα ζώα στο Δήμο και έφυγα έξαλλη λέγοντας του πως αθώωσε τον κατηγορούμενο και καταδίκασε τον σκύλο.

Τα σχόλια δικά σας...

ΥΓ Σίγουρα έχω ξεχάσει αρκετά από όλα τα ανεκδιήγητα που ακούστηκαν. Θα κάνω νέα posts όταν τα θυμάμαι.».

Θα πρέπει να επιστρέψουν τον σκύλο που κατασχέθηκε...

Η Μαρία Μορφέτα, που είναι προϊσταμένη του Τμήματος Αστικής Πανίδας, εξήγησε στο www.zoosos.gr ότι πλέον είναι αναγκασμένοι να επιστρέψουν τον σκύλο που έχει κατασχεθεί καθώς το δεύτερο ζώο ο πρώην εισαγγελέας το εξαφάνισε από το κλουβί και δεν το βρήκαν ποτέ, αλλά και γι’ αυτήν την υπόθεση εκκρεμεί δικογραφία.

Διαβάστε επίσης:

Αθήνα: Ο συνταξιούχος εισαγγελέας έκλεισε νέο σκύλο σε κλουβί που έχει στήσει σε δημόσιο πάρκο (βίντεο)

Αθήνα: Κατασχέθηκε σκύλος που πρώην εισαγγελέας κακοποιούσε για χρόνια μέσα σε κλουβί (βίντεο)

Αθήνα: Δεν συνελήφθη συνταξιούχος εισαγγελέας αν και κακοποιεί τον σκύλο του (βίντεο)

Tagged: , , , ,

Βοηθήστε μας να συνεχίσουμε να σας ενημερώνουμε για όσα συμβαίνουν στα ζώα στην Ελλάδα ενισχύοντας το www.zoosos.gr

1 Σχόλιο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μοιραστείτε

και βοηθήστε κι εσείς!

error: Απαγορεύεται η αντιγραφή περιεχομένου.