Στηρίξτε μας

Αθήνα: Δεν συνελήφθη συνταξιούχος εισαγγελέας αν και κακοποιεί τον σκύλο του (βίντεο)

8 Μαΐου 2020 09:00 | Καταγγελίες
Αθήνα: Δεν συνελήφθη συνταξιούχος εισαγγελέας αν και κακοποιεί τον σκύλο του (βίντεο)

Της Ελένης Ηλιοπούλου

Σ’ ένα μικρό πάρκο μεταξύ των οδών Μαρκορά, Λάντσα και Προβελεγγίου στα Άνω Πατήσια της Αθήνας ζει εδώ και χρόνια και κακές συνθήκες έγκλειστος ένας σκύλος τον οποίο φροντίζει εθελοντικά μια γυναίκα.

 

 

Παρά τις καταγγελίες το ζώο παρέμενε και δυστυχώς παραμένει στο κλουβί στον δημόσιο χώρο του πάρκου καθώς όπως αποδείχτηκε ο ιδιοκτήτης του, συνταξιούχος εισαγγελέας ετών 81, είχε άκρες. Έτσι άλλη μια προσπάθεια για τη διάσωσης του ζώου, που έγινε από το Τμήμα Αστικής Πανίδας του Δήμου Αθηναίων χθες έπεσε στο κενό.

«Δεν σας πήρε ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας;»

Γι’ αυτό και ο Δήμος Αθηναίων και για να γίνει εφικτή η διάσωση του ζώου αλλά και για να καταγγελθεί η προνομιακή μεταχείριση του 81χρονου από τις αρχές αναμένεται να προσφύγει άμεσα στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου.

Η Μαρία Μορφέτα, που είναι προϊσταμένη του Τμήματος Αστικής Πανίδας του Δήμου Αθηναίων, και μίλησε στο www.zoosos.gr μας εξήγησε μετά από καταγγελία που δέχτηκαν πήγαν για επιτόπιο έλεγχο στις 6 Μαΐου. Εκεί διαπίστωσαν ότι το σκυλί - που είναι εξαιρετικά φιλικό - είναι γεμάτο όγκους, χωρίς τροφή, αφού βρήκαν στο κλουβί του μόνο πεταμένα ψωμιά και το νερό του, αφού δεν υπάρχει υδροδότηση εκεί, μεταφέρεται με βρώμικα δοχεία.

Η κα Μορφέτα μας εξήγησε ότι οι εργαζόμενοι στην Αστική Πανίδα βρήκαν τα στοιχεία του ιδιοκτήτη του σκύλου στο περιλαίμιο του ζώου μαζί με τα τηλέφωνα του. Τον κάλεσαν, πήγε επί τόπου και τους αντιμετώπισε με τεράστιο χλευασμό λέγοντας ότι πολλοί έχουν προσπαθήσει πριν από αυτούς και δεν τον κουνάει κανείς από εκεί.

Την επόμενη μέρα στις 7 Μαΐου οι εργαζόμενοι πήγαν και πάλι επί τόπου και κτηνίατρο και αστυνομικό και διαπιστώθηκε ότι το ζώο, που όπως προείπαμε έχει όγκους, ζει διαρκώς έγκλειστο σ’ ένα κλουβί στον δημόσιο χώρο της πλατείας που ο συνταξιούχος εισαγγελέας χαρακτήρισε ενώπιον των υπαλλήλων ως «οικόπεδο» δίνοντας σε όλους την αίσθηση ότι η πολυετής χρήση του ζώου κατά αυτόν τον τρόπο γίνεται ώστε ο ηλικιωμένος να αποκτήσει δικαιώματα χρησικτησίας στον δημόσιο χώρο μέσω της καταπάτησης του. Μάλιστα ενώπιον όλων ο ηλικιωμένος άνδρας ρώτησε «Δεν σας πήρε ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας;» αποδεικνύοντας ότι είχε κινητοποιηθεί εγκαίρως ώστε να λάβει βοήθεια από τους συναδέλφους του και να μη διωχθεί…

Διακριτική μεταχείριση…

Η κα Μορφέτα μας εξήγησε παρά την κακοποίηση του ζώου ο 81χρονος δεν κρατήθηκε στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας κατ’ εντολή του προϊστάμενου της Ποινικής Δίωξης όπως τους είπαν οι αστυνομικοί καθώς δεν τον συνέλαβαν λόγω του κορονοϊού και εξαιτίας του προχωρημένου ηλικίας του.

Όμως το παράλογο, όπως μας εξήγησε η κα Μορφέτα, είναι ότι δεν κατασχέθηκε με εντολή της εισαγγελέως Ζώων ούτε ο άρρωστος σκύλος που είναι και ηλικιωμένος – σύμφωνα με τον ιδιοκτήτη του – αν και ο 81χρονος δεν προσκόμισε ούτε το βιβλιάριο του ζώου αν και το είχαν ζητήσει από την προηγούμενη μέρα να το έχει μαζί του.

Ισχυρίστηκε απλώς ότι το έχει στο σπίτι, ότι το σκυλί του είναι κυνηγόσκυλο και έτσι πρέπει να ζει μάλιστα φεύγοντας από το Αστυνομικό Τμήμα, αφού το σκυλί δεν κατασχέθηκε αντί να πάρει το πολυχρησιμοποιημένο λουρί του ζώου, άρπαξε το καινούργιο που είχαν μαζί τους οι υπάλληλοι του δήμου…

Σύμφωνα με την κα Μορφέτα οι αστυνομικοί βεβαίωσαν στον συνταξιούχο εισαγγελέα διοικητικά πρόστιμα για παραβάσεις σχετικά με την παραβίαση κανόνων ευζωίας του σκύλου εντούτοις με τους ρυθμούς που κινείται η δικαιοσύνη το άρρωστο ζώο μάλλον δεν θα προλάβουν να το σώσουν.

Η Μάρθα Πουλτίδου, πρόεδρος της ένωσης «Πανελλήνια Ομάδα κατά της Κακοποίησης των Ζώων»,  που είχε παλιότερα κάνει καταγγελία για την κακοποίηση του σκύλου, η οποία όπως μας εξήγησε μπήκε στο αρχείο με ανάρτηση της στο facebook για τη διακριτική μεταχείριση του συνταξιούχου εισαγγελέα επισήμανε τα εξής: «Κυνηγόσκυλα!

Τι βασανιστήρια περνάνε αυτά τα άμοιρα πλάσματα, στα χέρια των κυνηγών!

Εργαλεία πολυχρησιμοποιημένα.

Άχρηστα μετά από κάποια ηλικία!

Τι γίνεται όμως όταν ο κυνηγός είναι συνταξιούχος εισαγγελέας??

Κι όταν το κυνηγόσκυλο είναι πεταμένο σ' ενα κλουβί σε ένα πάρκο??

Να σας πω εγώ.

Τίποτα απολύτως!

Σήμερα κατατέθηκε από την Αστική Πανίδα του Δήμου Αθηναίων, μήνυση εναντίον του συνταξιούχου εισαγγελέα Μ.Δ. στο Α.Τ. Πατησίων.

Κατά την μετάβαση τους στο Α.Τ., ο κατηγορούμενος ρωτούσε τους αστυνομικούς αν τους πήρε τηλέφωνο ο προϊστάμενος Εισαγγελέας ποινικής δίωξης και πριν καν αρχίσει η κατάθεση της μήνυσης ο Εισαγγελέας Ποινικής Δίωξης, που ήταν υπηρεσία σήμερα,(προφανώς μετά από τηλεφώνημα του συνταξιούχου εισαγγελέα) τηλεφώνησε στο τμήμα και διέταξε να αφεθεί ελεύθερος ο κατηγορούμενος.

Η δε Εισαγγελέας προστασίας ζώων, αρνήθηκε την απομάκρυνση του ζώου, παρ' ολο που είναι γεμάτο όγκους!

Θα μου πείτε, κόρακας κοράκου μάτι βγάζει?

Δεν βγάζει!

Η υπόθεση δεν τελειώνει εδώ.

Θα προχωρήσει στον Εισαγγελέα του Αρείου πάγου για να μπει κάθε κατεργάρης στον πάγκο του!

Υ.Γ. Ο σκύλος καταδικάστηκε να ζει εκεί από τρεις ανθρώπους.

Από τον συνταξιούχο Εισαγγελέα που τον χρησιμοποιεί για να καταπατήσει δημόσια περιουσία κι από τους δύο άνωθεν αναφερόμενους εισαγγελικούς λειτουργούς, που θυσιάζουν την ζωή του ζώου καταπατώντας κάθε νομιμότητα και ηθική.

Ελληνική δικαιοσύνη, καληνύχτα!!!».

Στο βίντεο που μπορείτε να δείτε εδώ θα διαπιστώσετε ότι αυτό αναρτήθηκε από την Κέλλυ Βασιλειάδου τον Φεβρουάριο του 2018 και αυτό αποδεικνύει πόσο καιρό ζει έτσι αυτό το πλάσμα.

Η καταγγελία που έκανε στο zoosos.gr κάτοικος της περιοχής το 2015

Τον Απρίλιο του 2015 μια γυναίκα κάτοικος της περιοχής μας είχε καταγγείλει τα εξής για τον συνταξιούχο εισαγγελέα και τις συνθήκες διαβίωσης των σκυλιών που κατά καιρού κρατούσε έγκλειστα στο κλουβί: «Πηρα πληροφοριες για τον ιδιοκτητη.. αυτος ειναι οντως παλιος εισαγγελεας με πολλες ακρες που καποτε το παρκακι του ανηκε ως οικοπεδο. Μετα του το πηρε ο δημος κ κρατησε ενα κομματι για τα σκυλια. παλιοτερα ειχε τρια αλλα μαλλον τα εκπαιδευει και τα δινει γιατι ειναι κυνηγοσκυλα. την συγκεκριμενη την εχει ζευγαρωσει 2 φορες και ενδεχεται να ειναι παλι εγκυος (εκτος αν εχει μαστιτιδα). την παιρνει απο το κλουβακι (το οποιο ειναι μεσα στην βρωμια και πολλες φορες δεν εχει νερο και βοηθουν οι περαστικοι με νερο και φαγητο) την παει πιθανον για εκπαιδευση για κανενα διωρο και την επιστρεφει εκει. εχει βαλει και 2 παλικαρια να επιθεωρουν ποιος την ταιζει. το προβλημα ειναι οτι μαλλον δεν μπορει καποιος να τον αγγιξει γιατι ενω ολοι οι γειτονες και θαμωνες του παρκου γνωριζουν την κατασταση μονο μια κυρια εκανε καταγγελια και απλα εγινε καταγραφη του συμβαντος. οτι αλλο μαθω η θυμηθω θα σας ενημερωσω με επομενο mail η τηλεφωνο και αναμενω νεα σας. ευχαριστω πολυ για την βοηθεια εκ των προτερων.

Υγ: παρακληση μου μεγαλη να μην φανει το ονομα μου στο αρθρο σας καθοτι ειμαι χρονια στην γειτονια... και παλι ευχαριστω!».

Διαβάστε επίσης:

Αθήνα: Κατασχέθηκε σκύλος που πρώην εισαγγελέας κακοποιούσε για χρόνια μέσα σε κλουβί (βίντεο)

Tagged: , , , , ,

Βοηθήστε μας να συνεχίσουμε να σας ενημερώνουμε για όσα συμβαίνουν στα ζώα στην Ελλάδα ενισχύοντας το www.zoosos.gr

1 Σχόλιο

  1. Κωνσταντίνος Γλυνός

    Αμέσως πρέπει να κινητοποιηθούν οι αρχές της χώρας για την ελευθέρωση αυτών των ζώων, και να τιμωρηθούν παραδειγματικώς όσοι εμπλέκονται σ’αυτήν την φοβερή υπόθεση κακοποίησης των ζώων,όποιοι και να είναι αυτοί, όποιοι και να έχουν πίσω τους ανθρώπους που κάθε άλλο σπό άνθρωποι είναι, όποιο και να ήταν και είναι το επάγγελμά τους. Δεν έχουν κανένα δικαίωμα να επικαλούνται « διάφορα μέσα « Που καταστρατηγούν Νόμους και Συντάγματα.!!!!!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μοιραστείτε

και βοηθήστε κι εσείς!

error: Απαγορεύεται η αντιγραφή περιεχομένου.