Στηρίξτε μας

Ασύδοτοι κυνηγοί σκοτώνουν ό,τι πετάει σε Αμβρακικό, Λούρο και άλλες περιοχές της Άρτας και της Πρέβεζας

12 Ιανουαρίου 2020 23:11 | Καταγγελίες
Ασύδοτοι κυνηγοί σκοτώνουν ό,τι πετάει σε Αμβρακικό, Λούρο και άλλες περιοχές της Άρτας και της Πρέβεζας

Στις 12 Ιανουαρίου ο Γιώργος Λούπας δημοσίευσε στην ομάδα του facebook «Άγρια Φύση στην Ελλάδα» τα όσα είδε εκείνη τη μέρα στον Λούρο και περιέγραψε τι συμβαίνει στη λιμνοθάλασσα του Αμβρακικού ακόμα και σε περιοχές που το κυνήγι απαγορεύεται…

LourosKinigoi12 1 2020 1

Ο κ. Λούπας για όσα κάνουν οι κυνηγοί και όσα δεν κάνει το κράτος – καθώς η δράση της θυροφυλακής είναι αστεία αφού δεν διαθέτουν πλωτά μέσα και ας μην ξεχνάμε είναι φορέας των κυνηγών – επισημαίνει τα εξής: «Λούρος ποταμός και σήμερα όπως και κάθε φορά.

Κυριλέ στα 5 μετρά απ το δρόμο. Τόσο θράσος. Ειδοποιήθηκαν όλοι. Και?

Θέλοντας να διευκρινίσω το "και?" δεν είναι ότι οι αρμόδιοι είναι  αδιάφοροι.  Η αστυνομία θα πάρει τηλέφωνο τη θηροφυλακή. Η θηροφυλακή  είναι δύο άτομα με ένα όχημα για όλον τον αμβρακικό, για όσους ξέρουν  την έκτασή του. Ο Φορέας διαχείρισης δουλεψε εχθες στις ΜΕΚΥΠ, οπότε  σήμερα δεν είναι καν στο Πεδίο, *έτσι κι αλλιώς δεν έχει καμία  αρμοδιότητα.

Αυτά είναι παιδικά πράγματα και τα γνωρίζουν οι  λαθροθήρες εκ των προτέρων.

Επίσης υπάρχουν πρακτικές που μπορείς με  ένα τηλεφώνημα που θα πεις ανώνυμα ότι στην ταδε περιοχή κυνηγάνε, έτσι η  θηροφυλακή είναι υποχρεωμένη αφού υπάρχει καταγγελία να πάει.

Όταν  λοιπόν παίρνεις και στέλνεις τον θυροφυλακα δύο ώρες μακριά από το  σημείο που βρίσκεσαι, μπορείς για αυτές τις ώρες να δράσεις ανενόχλητος.

Η θηροφυλακή δε, δεν έχει πλωτά μέσα,  οπότε απλά κοιτάει τον λαθροθήρα  να απομακρύνεται με τη βάρκα.

Όσον αφορά το Λούρο τώρα, οι  περισσότεροι από αυτούς εκεί είναι από τα γύρω χωριά. Άλλοι είναι  τσιλιαδόροι και βγάζουμε μεροκάματο.

Άλλοι έχουν μαγαζιά και τα παπιά  τους τα διανείμουν εντός, άλλοι τα πουλάνε και άλλοι καυχιούνται για τους πληθυσμούς του θήρευσαν εντός των δρυμών.

Σήμερα έκανα με τον πεντάχρονο γιο μου, 220 km για να φωτογραφίσω τα  πουλιά που αρέσκομαι και ο μικρός με τα κιάλια του, να δει τα αγαπημένα  του φλαμίνγκο.

Το πρόβλημα πάντα το ίδιο. Εγώ εννοείται ότι τσακώθηκα  και ακούστηκα μέχρι την Άρτα. Και η διάθεση μου χάλασε και του παιδιού  μου, που για πρώτη του φορά έβλεπε τον πατέρα του να ορίετε, απένατι σε  2 ένοπλους καραμπινιέρος μασκοφόρους εν δράση.

Όταν έκανα χρήση οτι είμαι της Ορθολογικής, ο ένας φόρεσε το fullface και όπως φαίνεται και στη φώτο πήρε τηλέφωνο τον δεύτερο και του είπε πως θα βρούμε μπελά εδω απαγορεύεται. Τάχα ζήτησε συγγνώμη και μου ορκίστηκε ότι τα μάζευαν να φύγουν, ενώ ο δεύτερος ασυγκίνητος συνέχισε να τουφεκάει παπιά.

*Ήτανε απλά άλλη μία μέρα στο Λούρο ποταμό.

------------------------------------------------------------------------------

Τέλος τέλος ποιός φταίει ? Φταίει η παιδεία μας? Στο κάθε κουτσοχώρι ο κάθε αγράμματος εχει μάθει απο παιδί να τουφεκαει θεωρώντας την περιοχη του τσιφλίκι του. Έτσι τον έμαθε ο πατέρας του.

-Φταίει το κρατος?  Όταν λέμε κράτος τι εννοούμε? Μονο η θυροφυλακη ειναι νόμιμη να κάνει ελέγχους και συλλήψεις αν χρειαστεί.

Η θυροφυλακη ποια είναι?

Είναι ενα κοματι της κυνηγητικής ομοσπονδίας που πληρώνετε απ αυτήν και ελέγχετε επίσης. Οι θυροφυλακες πληρώνονται απ τα χρήματα δηλαδή των κυνηγών που αποδίδουν με την αγορά της νόμιμης άδειας θήρας.

-Φταίει η ανοχή?  Ίσως να είναι πρωτόγνωρη η λαθροθηρία στα μεγάλα αστικά κέντρα αλλά στην επαρχία τα τουφέκια στα βουνά και στους βάλτους να είναι κατι πιο συνήθεις και κανείς να μην ασχολείται.

-Φταίει το οτι για να κανεις επώνυμη καταγγελία δεν καταλυπήσετε ανώνυμα?

Εννοείτε, ποιος θελει να παει δικαστήριο ο ίδιος απέναντι σε λαθροθηρες..? Για να αποδειχθεί το οποιο φωτογραφικό υλικό ο εισαγγελέας σε υποχρεώνει να παραστεις. Δεν σε καλύπτει ανώνυμα ουτε η ορθολογική ουτε η αστυνομία ούτε ο θυροφυλακη.

-Φταίει που δεν υπάρχει ανεξάρτητη αρχή?

Εσύ τι λες..?

-Φταίνε οι νόμοι χάιδεμα?

Ασφαλώς. Παρ του το αυτοκίνητο, τη βάρκα, το όπλο και βάλτου ενα χιλιάρικο για το κάθε παπί. Επίσης 2 χρονάκια ανεφ αναστολής και ολα θα στρώσουν.

Μήπως και εκδικάζονται ? Να θυμίζω εδώ στα μέρη μου στο Σκαμνέλι την σφαγή των αργιογιδων. Σε δυο χρονάκια πάει για παραγραφή.

Οκτώ χρόνια παίρνει αναβολή.

Στον Γράμμο δε, μπαίνουν με καλαζνικοφ και θερίζουν από Αλβανια.

Στον Καλαμά και στην Κόνιτσα οι Ιταλοί οργώνουν ακόμα με ξεπουπουλιάστρες και με κιμαδομηχανές on board. Έτσι πάνε απέναντι μόνο κιμά.

Ποιος θα κάνει test DNA στον κιμά?

{Η Λαθροθηρία είναι ένα ανεξέλεγκτο πρόβλημα και σαφώς οι αστείες ζώνες νόμιμου κυνηγιού. Εκεί θα πρέπει να δοθεί άμεσα η βαρύτητα.}

Όταν τρία άτομα σκοτώνουν 200 π.χ. παπιά, όταν νόμιμα επιτρέπετε μέχρι 5/άτομο. *Και αυτό Κάθε μέρα...

Δυστυχώς όμως επειδή όλα αναφέρω μοιάζουν και ίσως να είναι ακατόρθωτα να υλοποιηθούν, η μόνη λύση φαντάζει το "Ναί στην καθολική απαγόρευση του κυνηγιού".

Στην Αλβανία όταν έγινε, δεν είχε μείνει ήδη ούτε πούπουλο. Οι πληθυσμοί των πουλιών σχεδόν εκμηδενίστηκαν και έτσι δεν υπήρξαν ακραίες αντιδράσεις. Εδώ σκεφτείτε ποσά μαγαζιά και έμποροι - οικογένειες ζούνε γύρω από αυτό. Army ρουχισμός όπλα, φυσίγγια, σκυλιά, τροφές, βενζίνες, ξενοδοχεία κτλ.

Τηρούνται οι ζώνες νόμιμου κυνηγιού? Αστείο.

Τις οποίες τις αποφασίζει ποιος? Η ίδια η κυνηγετική ομοσπονδία? Γνωστό το ότι όταν ενας τόπος δεν έχει να δώσει.. γίνετε απαγορευμένος" και ασκούνται πιέσεις να δοθεί ο απέναντι. Τυρακι.. δώσε κατι να πάρεις κατι.

Απ τον ποταμό Λούρο και προς το δρόμο Αρτας -Πρεβεζας 50 μέτρα δουλειά δηλαδή ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ  ΤΟ ΚΥΝΗΓΙ ΣΕ ΜΙΑ ΤΟΣΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΡΙΑ ΠΑΝΙΔΑ ΠΕΡΙΟΧΗ. Απο τον ποταμό και προς τον Αμβρακικό ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ...

***Πρόκειται για τον μεγαλύτερο καλαμιώνα σε έκταση στην Ελλάδα.

Δεν είναι ιδιαίτερο οτι έχει δοθεί κομμάτι σε κυνηγούς εκεί? Τι περιμένεις να κάνουν ? Να μην περάσουν απέναντι το νερό?

-Τέλος τέλος ίσως φταίμε εγώ και εσύ. Όλοι μας κάπου κάπως κάποτε, θα μπορούσαμε και μπορούμε να κάνουμε κάτι αλλά απλά το προσπερνάμε.

ΥΓ. Χίλια συγνώμη εαν κούρασα αλλά επεξεργάστηκα το αρχικό κείμενο μου και προσθεσα ολοκληρωμένη τη σκέψη μου και τους προσωπικούς μου προβληματισμούς.» καταλήγει Γιώργος Λούπας.

Διαβάστε επίσης:

Κυνηγός σκότωσε 18 πάπιες (και είδη υπό προστασία) σε απαγορευμένη για το κυνήγι περιοχή στον Αμβρακικό Κόλπο

Συνέλαβαν 3 κυνηγούς που σκότωσαν δεκάδες φαλαρίδες σε απαγορευμένη για το κυνήγι περιοχή στον Αμβρακικό

Εντόπισαν κυνηγούς στον Αμβρακικό να έχουν σκοτώσει είδος υπό προστασία & πολλές πάπιες πάνω από το όριο θήρευσης ανά άτομο

Συνέλαβαν κυνηγό που είχε σκοτώσει εκτός κυνηγετικής περιόδου 23 πάπιες στον βάλτο Στρογγυλής του Αμβρακικού

Πυροβόλησε και ακρωτηρίασε τα πόδια του Φλαμίνγκο στον Αμβρακικό

Επιτρέπουν το κυνήγι στο παγκόσμιας σημασίας Εθνικό Πάρκο Αμβρακικού

Tagged: , , , , , , ,

Βοηθήστε μας να συνεχίσουμε να σας ενημερώνουμε για όσα συμβαίνουν στα ζώα στην Ελλάδα ενισχύοντας το www.zoosos.gr

0 Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μοιραστείτε

και βοηθήστε κι εσείς!

error: Απαγορεύεται η αντιγραφή περιεχομένου.