Στηρίξτε μας

Κατέθεσαν καταγγελία στην Αστυνομία για την θανάτωση του πελαργού & καταστροφή της φωλιάς του από την Δ.Ε.Η. στην Ανάβρα Καρδίτσας

6 Ιουνίου 2015 12:11 | Καταγγελίες
Κατέθεσαν καταγγελία στην Αστυνομία για την θανάτωση του πελαργού & καταστροφή της φωλιάς του από την Δ.Ε.Η. στην Ανάβρα Καρδίτσας

Καταγγελία στο Α.Τ. Καρδίτσας και στο αρμόδιο Δασαρχείο κατέθεσε την Παρασκευή 5 Ιουνίου ο Φιλοζωικός Όμιλος Καρδίτσας (Φ.Ο.Κ.) σχετικά με την θανάτωση νεοσσών πελαργών και την καταστροφή της φωλιάς τους από συνεργείο που συνεργάζεται με την Δ.Ε.Η. στο χωριό Ανάβρα στις 3 Ιουνίου.

AnavraKarditsas (12)Ένας νεοσσός νεκρός και αυγά που δεν είχαν εκκολαφτεί έσπασαν κατά την πτώση της φωλιάς.

Η Ερμιόνη Γιαννακού εξήγησε στο www.zoosos.gr ότι κάτοικοι της περιοχής που είδαν τη συνέβη δεν ήθελαν να εμπλακούν στην υπόθεση γι’ αυτό και δεν κάλεσαν την Αστυνομία! Μια γυναίκα μόνο κάλεσε αρχικά την κα Γιαννακού για να την ενημερώσει και στην συνέχεια επικοινώνησε με την Κατερίνα Γκανάτσιου αντιπρόεδρο του Φ.Ο.Κ. εξηγώντας της τι συμβαίνει.

Η κα Γκανάτσιου με τη σειρά της επικοινώνησε με τον Γιώργο Γκένα πρόεδρο της τοπικής κοινότητας ο οποίος της εξήγησε ότι είχε ενημερώσει στους εργαζόμενους ότι θα πρέπει να προσέξουν τη φωλιά  και παρ’ όλα αυτά εκείνοι αδιαφόρησαν.

AnavraKarditsas (15)Η φωλιά ήταν στο ίδιο σημείο επί 20 χρόνια.

Η κα Γκανάτσιου ζήτησε από τον κ. Γκένα να βγάλει φωτογραφίες ώστε να υπάρχουν στοιχεία για τον νεκρό νεοσσό, τα σπασμένα αυγά και την κατεστραμμένη φωλιά των πελαργών που βρισκόταν στο ίδιο σημείο εδώ και 20 χρόνια.

Το γεγονός ότι εκείνοι, που είδαν το έγκλημα να συμβαίνει μπροστά τους και δεν κάλεσαν την Αστυνομία, αποδεικνύει ότι εκτός από τους δράστες συνένοχοι σε τέτοιες πράξεις είναι όσοι σιωπούν λέγοντας δικαιολογίες όπως «δεν θέλω να χάσω τη δουλειά μου», «για να λέμε μια καλημέρα με τον γείτονα», «είναι συγγενής μου», «δεν έχω καμιά δουλειά να ανακατευτώ» κ.ο.κ.

DEHpelargoiΣτη γραμμή η Δ.Ε.Η. για το περιβάλλον;

Η φωλιά αρχικά είχε κατασκευαστεί από τους πελαργούς πάνω στην σκεπή της εκκλησίας και πριν από 20 χρόνια μεταφέρθηκε στην ειδική θέση που κατασκευάστηκε από την Δ.Ε.Η. πάνω στην κολώνα.

Για το θέμα έχουμε καταθέσει σχετικό ερώτημα στην Δ.Ε.Η. και περιμένουμε την απάντηση της Δημόσιας Επιχείρησης Ηλεκτρισμού.

Διαβάστε επίσης:

Ανάβρα Καρδίτσας: Σκότωσαν τους νεοσσούς και κατέστρεψαν την φωλιά των πελαργών

Νέα Άμπλιανη Λαμίας: Μετακόμισαν τη φωλιά των πελαργών με τη βοήθεια της Δ.Ε.Η.

Ο θηλυκός πελαργός επέζησε και από τις Φέρες του Έβρου έφτασε στην Αφρική

Tagged: , , , , , , , , , , , ,

Βοηθήστε μας να συνεχίσουμε να σας ενημερώνουμε για όσα συμβαίνουν στα ζώα στην Ελλάδα ενισχύοντας το www.zoosos.gr

2 Σχόλια

  1. νικος

    Επίσης και σε δημόσιες υπηρεσίες βάζουν κάγκελα για τα περιστέρια. Κάποτε θυμάμαι είχαν ρίξει δηλητηριασμένο φαγητό για να εξοντώσουν περιστέρια στην πλατεία Δημαρχείου στην Αθήνα. Τα κατάφεραν γιατί την επομένη ήταν σαν χαλί στρωμένο τα άτυχα πουλιά. Δεν εξακριβώθηκε ποτέ ποιος το έκανε. Ο ιδιοκτήτες καφετεριών και συναφών καταστημάτων υποδείκνυαν τους οδοκαθαριστές του Δήμου ότι τα σκότωσαν για να μην σκουπίζουν κουτσουλιές και οι τελευταίοι ελεγαν ότι το έκαναν οι ιδιοκτήτες καταστημάτων για να μη λερώνονται τα μαιαζιά τους.

    Εν τω μεταξύ δείτε κι ένα βίντεο με άτυχα σκυλάκια:
    http://www.newsone.gr/kosmos/3109-kina-10-000-skylia-mageireytekan-ste-soybla-se-phestibal

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μοιραστείτε

και βοηθήστε κι εσείς!

error: Απαγορεύεται η αντιγραφή περιεχομένου.