Στηρίξτε μας

Ανάβρα Καρδίτσας: Σκότωσαν τους νεοσσούς και κατέστρεψαν την φωλιά των πελαργών

4 Ιουνίου 2015 15:00 | Καταγγελίες
Ανάβρα Καρδίτσας: Σκότωσαν τους νεοσσούς και κατέστρεψαν την φωλιά των πελαργών

Στην Ανάβρα Καρδίτσας οι εργαζόμενοι στην εταιρία που ανέλαβε την αντικατάσταση της κολώνας της Δ.Ε.Η. χθες το πρωί δεν δίστασαν να καταστρέψουν την φωλιά, την οποία είχε χτίσει εκεί ένα ζευγάρι πελαργών σκοτώνοντας τους νεοσσούς ενώ κατά την πτώση έσπασαν και τα αυγά που δεν είχαν εκκολαφθεί.

AnavraKarditsas (5)Ούτε ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας δεν κάλεσε την Αστυνομία για να σταματήσει το έγκλημα.

Κάτοικοι της περιοχής – που ήθελαν να εμπλακούν και δεν κάλεσαν την Αστυνομία – ενημέρωσαν τον Φιλοζωικό Όμιλο Καρδίτσας (Φ.Ο.Κ.). Και η αντιπρόεδρος του Κατερίνα Γκανάτσιου, που μίλησε στο www.zoosos.gr, μας εξήγησε ότι ζήτησε από τον Γιώργο Γκένα πρόεδρο της τοπικής κοινότητας η οποία ανήκει στον Δήμο Σοφάδων να τραβήξει τις φωτογραφίες από τον τόπο του εγκλήματος. Ο κ. Γκένας εξήγησε στην κα Γκανάτσιου ότι είχε τονίσει στους εργαζόμενους πως πρέπει να προσέξουν την φωλιά, η οποία βρισκόταν στο ίδιο σημείο επί 20 χρόνια, αλλά εκείνοι αδιαφόρησαν.

AnavraKarditsas (1)Κανείς από τους αυτόπτες μάρτυρες δεν θέλει να εμπλακεί γι' αυτό αρχικά κάλεσαν τα μέλη του Φιλοζωικού Ομίλου Καρδίτσας.

Η κα Γκανάτσιου μας εξήγησε ότι απευθύνθηκε στην ΑΝΙΜΑ καθώς δεν γνώριζε πώς να κινηθεί νομικά γι’ αυτή την υπόθεση. Καταγγελία εις βάρος της εταιρίας, οι εργαζόμενοι της οποίας σκότωσαν τους νεοσσούς και κατέστρεψαν την φωλιά, δεν έχει κατατεθεί ακόμα αλλά οι φωτογραφίες, που δείχνουν και τον αριθμό κυκλοφορίας του γερανοφόρου οχήματος είναι αδιάψευστος μάρτυρας του τι συνέβη εκεί χθες.

AnavraKarditsas (4)Φιλόζωοι με ανάθεση ευθύνης σε άλλους!

Και θα πρέπει να επισημάνουμε ότι η καταστροφή της φωλιάς και η δολοφονία των πτηνών που είναι είδη υπό προστασία, είναι πράξεις παράνομες γι’ αυτό και διώκονται ποινικά. Ο αριθμός κυκλοφορίας του οχήματος είναι στη διάθεση των αρχών αν κάποιος κάνει τον κόπο και καταγγείλει το γεγονός.

AnavraKarditsas (3)Η σιωπή είναι μόνο συνενοχή.

Διαβάστε επίσης:

Κατέθεσαν καταγγελία στην Αστυνομία για την θανάτωση του πελαργού και την καταστροφή της φωλιάς από την Δ.Ε.Η.

Νέα Άμπλιανη Λαμίας: Μετακόμισαν τη φωλιά των πελαργών με τη βοήθεια της Δ.Ε.Η.

Ο θηλυκός πελαργός επέζησε και από τις Φέρες του Έβρου έφτασε στην Αφρική

Tagged: , , , , , , , , , , , , , , ,

Βοηθήστε μας να συνεχίσουμε να σας ενημερώνουμε για όσα συμβαίνουν στα ζώα στην Ελλάδα ενισχύοντας το www.zoosos.gr

3 Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μοιραστείτε

και βοηθήστε κι εσείς!

error: Απαγορεύεται η αντιγραφή περιεχομένου.