Στηρίξτε μας

Πάτρα: Του μείωσαν την ποινή αν και έσερνε τον σκύλο στην άσφαλτο στα Ροΐτικα Αχαΐας

4 Μαΐου 2015 15:26 | Καταγγελίες
Πάτρα: Του μείωσαν την ποινή αν και έσερνε τον σκύλο στην άσφαλτο στα Ροΐτικα Αχαΐας

Τον ισχυρισμό του δικηγόρου του 77χρονου άνδρα ότι ο δράστης έχει διανοητική υστέρηση δέχτηκε το Εφετείο Πατρών και μείωσε την ποινή, που πρωτόδικα είχε επιβληθεί στον ηλικιωμένο, ο οποίος συνελήφθη στα Ροΐτικα Αχαΐας στις 23 Μαρτίου του 2013 καθώς έσερνε στην άσφαλτο μια σκυλίτσα με το μηχανάκι του.

Αν και ο εισαγγελίας κατά την διάρκεια εκδίκασης της υπόθεση σε δεύτερο βαθμό πού πραγματοποιήθηκε σήμερα ήταν κατηγορηματικός για τις ευθύνες του δράστη εντούτοις μείωσε την ποινή φυλάκισης σε έξι μήνες με αναστολή. Θυμίζουμε ότι σε πρώτο βαθμό ο δράστης είχε καταδικαστεί με ποινή φυλάκισης δύο ετών με αναστολή και χρηματικό πρόστιμο 4.000 ευρώ.

Όταν διερχόμενοι, που είδαν τον δράστη να σέρνει το ζώο, τον σταμάτησαν κλείνοντας του τον δρόμο εκείνος για να δικαιολογήσει τις πράξεις του είπε ότι τα ζώα είναι δικά του και ό,τι θέλει τα κάνει. Η σκυλίτσα καθώς πνιγόταν από το σχοινί έβγαζε αφρούς, ήταν γδαρμένη στις πατούσες και την κοιλιά της ενώ από πίσω της έτρεχε η κουταβίτσα της.

Ο 77χρονος στο δικαστήριο είχε πει αρχικά πως ήθελε να μόνο να μεταφέρει το ζώο και δεν αντιλήφθηκε όταν αυτό έπεσε από το μηχανάκι αν και από πίσω έτρεχε γαυγίζοντας το κουταβάκι της.

Οι φιλόζωοι που παραβρέθηκαν στο δικαστήριο αγανακτισμένοι άκουσαν τους όποιους ισχυρισμούς του δράστη και του δικηγόρου που έλεγε μάλιστα ότι ο πελάτης του είναι φιλόζωος (!) καθώς της είχε κάνει και αντιλυσσικό εμβόλιο και ότι την είχε σε πολύ καλή κατάσταση (!)

Ο λόγος του εισαγγελέα να ήταν καταγγελτικός - μάλιστα ζήτησε την ενοχή του κατηγορούμενου - αλλά ουσιαστικά αναποτελεσματικός. Γιατί ενώ δήλωσε ότι δεν ανέχεται να φτάνουν στο δικαστήριο τέτοια περιστατικά. Ενώ είπε πως είναι τουλάχιστον ντροπή κάποιος να ισχυρίζεται ότι λόγω χηρείας μπορεί να κάνει τέτοιες πράξεις, ενώ επισήμανε πως αυτή η συμπεριφορά είναι ξεκάθαρος βασανισμός και όλα τα άλλα είναι παραμύθια εντούτοις δέχτηκε την μείωση της ποινής κάτι που είναι βέβαιο ότι δεν οδηγεί στον τερματισμό τέτοιων εγκληματικών συμπεριφορών.

Δικαίως οι φιλόζωοι διερωτώνται πως σ’ έναν άνθρωπο με πνευματική υστέρηση, Αλτσχάιμερ ή ό,τι άλλο επιτρέπεται να οδηγεί αφού είναι κίνδυνος – θάνατος για ανθρώπους και ζώα. Ή αυτό δεν συμβαίνει και τελικά βρέθηκε άλλος ένας δικολαβίστικος τρόπος για να μείνει ουσιαστικά ατιμώρητος ο βασανιστής του ζώου;

Η Σαριτέ γλύτωσε επειδή κάποιοι νοιάστηκαν

Ο εισαγγελέας ενδιαφέρθηκε για την τύχη του ζώου και ρώτησε που βρίσκεται αυτό τώρα. Το ζώο το υιοθέτησε η Αλεξάνδρα Δημοπούλου εθελόντρια του συλλόγου «Μέριμνας Ζώων Πανεπιστημίου Πατρών» η οποία έχει περιγράψει με δραματικό τρόπο την κατάσταση της σκυλίτσας που ακόμα αντιμετωπίζει κινητικά προβλήματα εξαιτίας του βασανισμού που υπέστη.

Η κα Δημοπούλου με τα δύο σκυλάκια.

Η κα Δημοπούλου εξηγεί: «Η Σαριτέ πνιγόταν έβγαζε αφρούς από το στόμα, λιπόθυμη. Τη λύσανε, της έριξαν πάνω της νερό κι αμέσως μεταφέρθηκε σε κτηνιατρείο. Οι πατούσες της είχαν ξεκολλήσει και η κοιλιά της ήταν σκισμένη και γδαρμένη παντού. Τον πρώτο καιρό ήταν βεβαίως αντικοινωνική και δεν πλησιαζόταν από άνθρωπο.

Όταν την έφερα σπίτι από το κτηνιατρείο έμεινε για πολλές ώρες ακίνητη στην είσοδο. Θυμάμαι ότι είχα βάλει κλασσική μουσική για να ηρεμήσει κι έπειτα της έβαλα κοντά την κουταβίτσα της. Πέρασε πολύ καιρός για να μ’ εμπιστευτεί κι ακόμα περισσότερος για να εμπιστευτεί οποιονδήποτε τρίτο. Τώρα η Σαριτέ ζει μαζί μου, η κόρης Ροζέτα υιοθετήθηκε από μια υπέροχη οικογένεια στη Γερμανία».

Διαβάστε επίσης:

Πάτρα: Στις 28/4 θα δικαστεί ο 77χρονος που έσερνε την σκυλίτσα με το μηχανάκι

Πάτρα: 2ετής φυλάκιση με αναστολή & 4.000 ευρώ επειδή έσερνε τη σκυλίτσα με μηχανάκι

Αχαΐα: Έσερνε τον σκύλο του με το μηχανάκι στην άσφαλτο

Πάτρα: Αναβλήθηκε η δίκη του δράστη που έσερνε με μηχανάκι την σκυλίτσα του

 

Tagged: , , , , , , , , , ,

Βοηθήστε μας να συνεχίσουμε να σας ενημερώνουμε για όσα συμβαίνουν στα ζώα στην Ελλάδα ενισχύοντας το www.zoosos.gr

1 Σχόλιο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μοιραστείτε

και βοηθήστε κι εσείς!

error: Απαγορεύεται η αντιγραφή περιεχομένου.