Στηρίξτε μας

Πάτρα: Στις 28/4 θα δικαστεί ο 77χρονος που έσερνε την σκυλίτσα με το μηχανάκι στα Ροΐτικα Αχαΐας

17 Φεβρουαρίου 2015 16:24 | Καταγγελίες
Πάτρα: Στις 28/4 θα δικαστεί ο 77χρονος που έσερνε την σκυλίτσα με το μηχανάκι στα Ροΐτικα Αχαΐας

Στις 28 Απριλίου 2015 θα εκδικαστεί από το Τριμελές Εφετείο Πατρών ο 77χρονος άνδρας, που πρωτόδικα είχε καταδικαστεί με ποινή φυλάκισης δύο ετών με αναστολή και χρηματικό πρόστιμο 4.000 ευρώ, επειδή είχε δέσει από το μηχανάκι του και έσερνε στην άσφαλτο στα Ροΐτικα Αχαΐας την σκυλίτσα που βλέπετε στις φωτογραφίες.

Ο δράστης είχε συλληφθεί στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας στις 23 Μαρτίου 2013 και είχε δικαστεί και καταδικαστεί στις 27 του ίδιου μήνα. Μάλιστα το Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Πατρών απαγόρευσε στον δράστη – και αυτό συνέβη τότε για πρώτη φορά – να αποκτήσει ξανά ζώο εφ’ όρου ζωής και φυσικά του αφαιρέθηκε και η σκυλίτσα, που έσερνε και το κουτάβι της, το οποίο έτρεχε ξοπίσω της.

Σύμφωνα με τους αυτόπτες μάρτυρες που κάλεσαν την Αστυνομία το ζώο πανικοβλημένο προσπαθούσε μάταια να αντισταθεί. Η θηλιά στο λαιμό του το έπνιγε και  έβγαζε αφρούς από το στόμα ενώ η κοιλίτσα του και τα ποδαράκια του σέρνονταν στην άσφαλτο.

Πίσω από την σκυλίτσα και μέσα στη μέση του δρόμου δεν έτρεχε μόνο το κουτάβι της και άλλο ένα αδέσποτο της περιοχής, πού όταν σταμάτησαν τον δράστη έγλυφε τις πληγές του ζώου. Ο οδηγός της μηχανής αναγκάστηκε να σταματήσει όταν διερχόμενο όχημα του έκοψε την πορεία και ο οδηγός με τον συνεπιβάτη του Ι.Χ. έσπευσαν να ελευθερώσουν την σκυλίτσα.

Ο δράστης οδηγήθηκε στην Ασφάλεια Πατρών και εκεί έγινε και η καταγγελία. Όταν τον ρώτησαν γιατί το έκανε αυτό απάντησε ότι απλά ήθελε να την μεταφέρει! Η δίκη στο Εφετείο δεν πραγματοποιήθηκε στις 17 Φεβρουαρίου γιατί δεν εμφανίστηκε το δικαστήριο ο δικηγόρος του δράστη παρά το γεγονός πως τον περίμεναν για περίπου 90 λεπτά.

Μάλιστα σύμφωνα με την Κατερίνα Λαμπροπούλου ο πρόεδρος του Τριμελούς Εφετείου απευθυνόμενος στον δράστη είπε: «...προσέξτε κύριε μέχρι τότε μην πιάσετε και κανένα άλλο σκυλάκι κι έχουμε τα ίδια!».

Οι φιλόζωοι της Αχαΐας ανανεώνουν το ραντεβού στο δικαστικό μέγαρο στις 28 Απριλίου 2015. Ευτυχώς η Σατιρέ – έτσι ονομάστηκε η σκυλίτσα – μαζί με το κουτάβι της υιοθετήθηκε και ζει φυσιολογική σκυλίσια ζωή.

Διαβάστε επίσης:

Πάτρα: Του μείωσαν την ποινή αν και έσερνε τον σκύλο στην άσφαλτο στα Ροΐτικα Αχαΐας

 

Tagged: , , ,

Βοηθήστε μας να συνεχίσουμε να σας ενημερώνουμε για όσα συμβαίνουν στα ζώα στην Ελλάδα ενισχύοντας το www.zoosos.gr

2 Σχόλια

  1. MARIA VLACHOU

    Οι πράξεις μας,τα λένε όλα.
    Όσο αφορά την απάντηση που έδωσε το απάνθρωπο δίποδο ,
    δείχνει μόνο για πόσο ηλίθιος είναι.
    Αλληλεγγύη συναντάει κανείς μόνο σ'αυτά τα πλάσματα,
    που πραγματικά νιώθουν.
    Το βλέμμα τους τα λέει όλα.
    Αυτά μπορούν & δίνουν μαθήματα ζωής.-σε όποιον έχει μυαλό & καρδιά ανοιχτά.

  2. Vasilis

    Τα μάτια αυτής της ψυχούλας τα λένε όλα. Εύχομαι να είναι πάντα καλά κι αυτή και το παιδάκι της στην καινούρια τους ζωή. Θα ήθελα να είχε σωθεί και το αδεσποτάκι που προσπάθησε να την βοηθήσει.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μοιραστείτε

και βοηθήστε κι εσείς!

error: Απαγορεύεται η αντιγραφή περιεχομένου.