Στηρίξτε μας

Τα ορφανά αρκουδάκια θα επιστρέψουν σταδιακά στο φυσικό τους περιβάλλον

19 Ιουλίου 2011 13:05 | Τα καλά νέα
Τα ορφανά αρκουδάκια θα επιστρέψουν σταδιακά στο φυσικό τους περιβάλλον

Ο Little John και ο Νικήτας διανύουν πλέον τον τρίτο μήνα τους, φιλοξενούμενοι στις εγκαταστάσεις του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ και είναι έτοιμοι πια για το επόμενο βήμα. Στα μέσα του Ιουλίου, τα δύο πανέμορφα αρκουδάκια, θα απελευθερωθούν στον μεγάλο, περιφραγμένο χώρο, έκτασης περίπου 10 στρεμμάτων, όπου θα παρακολουθούνται με κάμερες, και δεν θα έχουν πια επαφή με κανέναν άνθρωπο. Εκεί, θα παραμείνουν μέχρι και τις αρχές του χειμώνα.

Είναι πολύ δραστήριοι αρκούδοι και η συμπεριφορά τους αρχίζει να θυμίζει πλέον, αυτή των άγριων, ελεύθερων αρκούδων. Παίζουν μεταξύ τους, παλεύουν, σκαρφαλώνουν στους κορμούς, και παίζουν με το νερό της πισίνας τους, πολύ συχνά.

Έχουν αποκτήσει το επιθυμητό βάρος για την ηλικία τους, και η τροφή τους αποτελείται πλέον, εκτός από το γάλα - που θα έπιναν από τη μαμά τους μέχρι και την ηλικία των 9 μηνών - από διάφορα φρούτα και δημητριακά, όπως μήλα, ροδάκινα, κεράσια, άγρια μούρα, βρώμη, σιτάρι, αλλά και πολλά ραδίκια, που τους αρέσουν πολύ.

Διαβάστε επίσης:

Τα αρκουδάκια επέστρεψαν στη φύση. Εσείς μπορείτε να τα παρατηρείτε μέσω Facebook καθημερινά!

Ξύπνησαν και ο Μικρός Τζον και ο Νικήτας!

Tagged: , , , , , ,

Βοηθήστε μας να συνεχίσουμε να σας ενημερώνουμε για όσα συμβαίνουν στα ζώα στην Ελλάδα ενισχύοντας το www.zoosos.gr

0 Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μοιραστείτε

και βοηθήστε κι εσείς!

error: Απαγορεύεται η αντιγραφή περιεχομένου.