Στηρίξτε μας

Απογοήτευση και ερωτηματικά για τις δηλώσεις Λαφαζάνη σχετικά με το κυνήγι και εντός ΣΥ.ΡΙΖ.Α.

19 Απριλίου 2015 07:59 | Επικαιρότητα
Απογοήτευση και ερωτηματικά για τις δηλώσεις Λαφαζάνη σχετικά με το κυνήγι και εντός ΣΥ.ΡΙΖ.Α.

Σκληρή κριτική στον Παναγιώτη Λαφαζάνη υπουργό Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας για όσα είπε σχετικά με το κυνήγι ασκεί ο Θέμης Δημητρακόπουλος συντονιστής της Ομάδας για τα Δικαιώματα/Προστασία των Ζώων - Τμήμα Οικολογίας - Περιβάλλοντος - Χωρικού Σχεδιασμού ΣΥ.ΡΙΖ.Α. καθώς από τον επικεφαλής του Υ.Π.Α.Π.ΕΝ. αυτή η επιζήμια το περιβάλλον και τα ζώα δραστηριότητα χαρακτηρίστηκε ψυχαγωγία, κοινωνική συναναστροφή και ένα από τα ωραιότερα σπορ!

Ο κ. Δημητρακόπουλος εξηγεί στον κ. Λαφαζάνη ότι παραβλέπει την αλήθεια-που-βγάζει-μάτια, ότι δηλαδή επαφή με τη φύση, κοινωνική συναναστροφή και αναψυχή είναι όροι αμοιβαία αποκλειόμενοι με την εν ψυχρώ δολοφονία νοημόνων όντων, όπως τα ανυποψίαστα και ανυπεράσπιστα θηράματα των κυνηγών.

Ολόκληρη η ανακοίνωση

«Διόλου δεν ευχαρίστησε την πολύ μεγάλη και συνεχώς αυξανόμενη κοινότητα των υπερασπιστών των Δικαιωμάτων των Ζώων (δεν λέω ''φιλόζωοι'', γιατί πρόκειται για μια ακόμη φθαρμένη λέξη, ανάμεσα σε άλλες που έχουν χάσει την ουσιαστική τους σημασία και χρησιμοποιούνται κατά βούληση και αλά καρτ, όπως πχ. ''δημοκρατία'' και ''αριστερά'') η παρουσία, και προπάντων οι δηλώσεις, του υπουργού ΠΑΠΕΝ στα εγκαίνια της κυνηγητικής έκθεσης Outdoor 2015.

Ο υπουργός μάλλον έχει μπερδέψει τις έννοιες αειφόρος ανάπτυξη και ποιότητα ζωής με τα κατάλοιπα της βαρβαρότητας στη σύγχρονη εποχή – όπως π.χ. οι ταυρομαχίες, το κυνήγι και κάθε δραστηριότητα που, μέσω της θανάτωσης, της ταπείνωσης και του βασανισμού νοημόνων και συναισθανόμενων πλασμάτων, συνεισφέρει στην αναπλήρωση των προσωπικών ελλειμμάτων καθώς και στην τόνωση των πλέον κατώτερων ενστίκτων του καθ' ημάς Homo sapiens.

Λέγοντας, ο υπουργός, πως "..Ο πραγματικός κυνηγός είναι αυτός που διαφυλάττει το φυσικό περιβάλλον και δεν πηγαίνει απλά για να θηρεύσει, αλλά κυρίως για τον περίπατο, την επαφή με τη φύση, την αναψυχή και την κοινωνική συναναστροφή..." παραβλέπει την αλήθεια-που-βγάζει-μάτια, ότι δηλαδή επαφή με τη φύση, κοινωνική συναναστροφή και αναψυχή είναι όροι αμοιβαία αποκλειόμενοι με την εν ψυχρώ δολοφονία νοημόνων όντων, όπως τα ανυποψίαστα και ανυπεράσπιστα θηράματα των κυνηγών.

Το κυνήγι, ό,τι κι αν λένε οι υπουργοί, παραμένει μια άλογη, αχρείαστη και βάρβαρη, στην εποχή μας, δραστηριότητα. Αυτό που χρειάζεται είναι περαιτέρω ρύθμιση, έλεγχος και περιορισμός – ώσπου η κοινωνία, ελληνική και παγκόσμια, να συνειδητοποιήσει την αλήθεια και να το καταργήσει ως ''αναψυχή'', ως ''σπορ'' – γιατί το κυνήγι, μόνο ως πράξη προσπορισμού των αναγκαίων για την επιβίωση μπορεί να γίνεται σήμερα κατανοητό και ανεκτό.

Το να κολακεύουμε μειοψηφικές ομάδες πληθυσμού ειδικών συμφερόντων, όπως οι κυνηγοί, πως δήθεν συνεισφέρουν στην αειφόρο ανάπτυξη και στην εθνική οικονομία ή –όπως οι ίδιοι, με τόση ανερμάτιστη αφέλεια και κομπορρημοσύνη διακηρύσσουν – πως τάχα μου είναι αυτοί οι πραγματικοί οικολόγοι, οδηγεί σε στρεβλώσεις και παρεξηγήσεις των βασικών εννοιών που συνιστούν τον πυρήνα της σύγχρονης ριζοσπαστικής και βαθύτατα αριστερής πολιτικής οικολογίας.

Θέλει δουλειά πολλή και στη δική μας Αριστερά ώστε, κάποτε, να εμπεδωθούν οι αξίες και οι αλήθειες της ευζωίας και της αρμονικής, ειρηνικής συνύπαρξης στον πλανήτη μας όλων των συναισθανόμενων, νοημόνων όντων.

Να μην ξεχνάμε πως κάθε βήμα, όσο μικρό, προς τη βελτίωση των συνθηκών ζωής και των υπόλοιπων – πλην των ανθρώπινων – ζώων, συνιστά ένα μεγάλο βήμα για την καλύτερευση και του δικού μας είδους: του Homo sapiens, που αγωνίζεται ακόμη να σταθεί, με αξιοπρέπεια και ενσυναίθηση του κόσμου, στα δυο του πόδια.

Θέμης Δημητρακόπουλος

Συγγραφέας, Πολιτικός Επιστήμονας*

[*δεν υπογράφω με την, έτσι κι αλλιώς, γνωστή στους ασχολούμενους με το θέμα πολιτική ιδιότητά μου, μόνο και μόνο για να μην δώσω αφορμή και δικαιώματα για φτηνές αντι-σύριζα σπέκουλες. Είναι επίσης σαφές ότι την αξιακή μου σκευή την υπερασπίζομαι – και θα την υπερασπίζομαι εσαεί – εντός και εκτός κομματικών γραμμών, κόκκινων ή μη]» καταλήγει η ανακοίνωση.

Φωτογραφία: Ανήλικος κυνηγός εκπαιδεύεται στην εξόντωση ζώων

Διαβάστε επίσης:

Δασοφύλακες, Δασολόγοι, Δασονόμοι: Οι λαθροθήρες εκθέτουν το σύνολο της ζακυνθινής κοινωνίας

Παναγιώτη Λαφαζάνη ψυχαγωγία και κοινωνική συναναστροφή το κυνήγι;

Ο δήμαρχος Ζακύνθου καλύπτει τους κυνηγούς που διαπράττουν ένα διαρκές έγκλημα εξοντώνοντας τρυγόνια και την άνοιξη

Επεισόδια στην Ζάκυνθο από κυνηγούς που απειλούν τους θηροφύλακες

Κυνηγοί απ’ την Ζάκυνθο ζητούν από τον υπουργό να κάνει τα στραβά μάτια για να εξοντώνουν πουλιά ανενόχλητοι!

«Δράση για την Άγρια Ζωή»: Μάστιγα η λαθροθηρία

Προπαγάνδα εναντίον του ΣΥ.ΡΙ.Ζ.Α. από τον Κυνηγετικό Σύλλογο Χίου

Ο Τσίπρας διαβεβαίωσε τους κυνηγούς πως δεν θα καταργήσει ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. το κυνήγι

Δυσαρεστημένοι οι κυνηγοί από τις θέσεις του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. μετά τη συνάντηση με Τσίπρα

Οι κυνηγοί στηρίζουν Ν.Δ. για το καλό της αειφορίας, του περιβάλλοντος και της ανάπτυξης!

Ο Σαμαράς συστράτευσε και τους κυνηγούς για να γίνει πρωθυπουργός!

Ή κυνηγός ή πρεζόνι; Άλλη επιλογή δεν υπάρχει;

Ναύπακτος: Κυνηγοί - κτήνη βασανίζουν συστηματικά μωρά αγριογούρουνα (βίντεο) 

Έτσι βασανίζουν οι κυνηγοί τα αγριογούρουνα για να εκπαιδεύσουν τα σκυλιά τους

Tagged: , , , , , ,

Βοηθήστε μας να συνεχίσουμε να σας ενημερώνουμε για όσα συμβαίνουν στα ζώα στην Ελλάδα ενισχύοντας το www.zoosos.gr

3 Σχόλια

  1. Έφη Δ

    Μπράβο, κ. Δημητρακόπουλε! Ακριβώς έτσι σκεφτόμαστε! Και να ξέρει ο κ. Λαφαζάνης πως με αυτά που λέει θα στερήσει από το Κόμμα του όχι μόνο τις δικές μας ψήφους αλλά και όλων των γνωστών και φίλων που πείσαμε πως ο ΣΥΡΙΖΑ θα αλλάξει την κατάσταση για τα ζώα προς το καλύτερο!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μοιραστείτε

και βοηθήστε κι εσείς!

error: Απαγορεύεται η αντιγραφή περιεχομένου.