Στηρίξτε μας

Ζητούν από την Εισαγγελία Θεσσαλονίκης να καταθέσει έφεση για την αθώωση του 78χρονου

5 Μαρτίου 2015 18:03 | Καταγγελίες
Ζητούν από την Εισαγγελία Θεσσαλονίκης να καταθέσει έφεση για την αθώωση του 78χρονου

Αίτηση στην Εισαγγελία Θεσσαλονίκης ώστε να ασκήσει έφεση κατά της απόφασης που αθώωσε τον 78χρονο άνδρα, ο οποίος διαχειρίζεται τα αδέσποτα σκυλιά, που ζουν έγκλειστα στο πρώην στρατόπεδο του Κόδρα στην Καλαμαριά κατέθεσε η Πανελλαδική Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία.

Για την υπόθεση και την κακοποίηση δεκάδων ζώων 27 εκ των οποίων πέθαναν αφού δέχτηκαν επίθεση από τα υπόλοιπα της αγέλης μπορείτε να διαβάσετε εδώ: Θεσσαλονίκη: Τον αθώωσαν αν και εξαιτίας του 27 σκυλιά αλληλοσπαράχθηκαν στο παράνομο κυνοκομείο (βίντεο).

Η Π.Φ.Π.Ο. στη σχετική ανακοίνωση επισημαίνει ότι: «Αθωώθηκε από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης ο 78χρονος  διαχειριστής του παράνομου κυνοκομείου στο στρατόπεδο Κόδρα στην Καλαμαριά Θεσσαλονίκης, παρά την εισαγγελική πρόταση για την ενοχή του.

Στον περιφραγμένο χώρο, όπου ο ΣΥΠΠΑΖΑΘ μάντρωνε τα ανεπιθύμητα στην Καλαμαριά σκυλιά, 27 ζώα  βρήκαν τραγικό θάνατο την διετία 2012 – 2013, επειδή ο αυτοχρισθείς, με τις ευλογίες του ΣΥΠΠΑΖΑΘ, «υπεύθυνος» του χώρου, αδιαφορώντας για τις εκκλήσεις των φιλόζωων, κρατούσε – σύμφωνα και με το κατηγορητήριο – μόνιμα ανοιχτές τις εσωτερικές περιφράξεις με τις οποίες διαχωρίζονταν τα ζώα, με αποτέλεσμα αυτά να επιτίθενται και να αλληλοσπαράσσονται μεταξύ τους.

Όλα αυτό το διάστημα οι αρμόδιες αρχές (ΣΥΠΠΑΖΘ, Δήμος, αστυνομία), αν και πλήρως γνώστες του «κολαστηρίου» του Κόδρα, αδιαφορούσαν, ζώα ήταν άλλωστε, δεν είχε κάποια αξία η ζωή τους.

Οι εισαγγελικές αρχές, μετά από μηνύσεις της Ομοσπονδίας μας, έπραξαν το καθήκον τους, άσκησαν δύο ποινικές διώξεις κατά του διαταραγμένου αυτού ατόμου και έβγαλαν εναντίον του μία εισαγγελική εντολή.

Δυστυχώς, οι δικάσαντες δικαστές, παρά το ότι αποδείχθηκαν πλήρως τα πραγματικά περιστατικά μέσα από τις εικόνες της φρίκης και του κανιβαλισμού αποτυπωμένες σε πλήθος φωτογραφιών, σε βίντεο και σε περιγραφές μαρτύρων, τον αθώωσαν, καθόσον έκριναν ότι «δεν υπήρξε πρόθεση, ούτε καν ενδεχόμενος δόλος από τον κατηγορούμενο!», προκαλώντας την οργή του φιλοζωικού και όχι μόνο κόσμου!

Μοναδικός μάρτυρας υπεράσπισης ο αντιδήμαρχος καθαριότητας του Δήμου Καλαμαριάς και Πρόεδρος του ΣΥΠΠΑΖΑΘ κ. Ζαμπέτογλου, αυτός που έχει και την ευθύνη των αδέσποτων των Δήμων της ανατολικής Θεσσαλονίκης.

Η Ομοσπονδία μας κατέθεσε άμεσα αίτηση στην εισαγγελία ζητώντας την άσκηση έφεσης κατά της πρωτοφανούς απόφασης. Η αθωωτική αυτή απόφαση αποτελεί μνημείο πλήρους έλλειψης φιλοζωικής κουλτούρας, άλλωστε και οι Δικαστές εκφράζουν την αντίληψη του μέσου Έλληνα. Δεν βαριέσαι, ζώα είναι, μόνο ο άνθρωπος πάνω από όλα» καταλήγει η ανακοίνωση της Π.Φ.Π.Ο.

Διαβάστε επίσης:

Θεσσαλονίκη: Τον αθώωσαν αν και εξαιτίας του 27 σκυλιά αλληλοσπαράχθηκαν στο παράνομο κυνοκομείο (βίντεο) 

Θεσσαλονίκη: Καταδικάστηκε ο 78χρονος για τις συνθήκες που επικρατούν στο παράνομο κυνοκομείo (βίντεο)

Δήμαρχος Καλαμαριάς: Να εφαρμοστεί ο νόμος για τ’ αδέσποτα στου Κόρδα (βίντεο)

Έρευνα από την Εισαγγελία Θεσσαλονίκης για τ’ αδέσποτα στο πρώην Στρατόπεδο Κόδρα στην Καλαμαριά

Κακή η διαχείριση των αδέσποτων από τον ΣΥ.Π.Π.Α.Ζ.Α.Θ.

Σώθηκαν τα τρία σκυλιά του ΣΥ.Π.Π.Α.Ζ.Α.Θ. που οι «αρμόδιοι» είχαν «καταδικάσει» σε θάνατο!

Δημοτικά Κυνοκομεία: Φριχτές συνθήκες διαβίωση για τα ζώα και οικονομικές ατασθαλίες

«Φιλοζωικό έργο» η εξόντωση αδέσποτων εδώ και 25 χρόνια στην Περαία Θεσσαλονίκης;

Tagged: , , , , ,

Βοηθήστε μας να συνεχίσουμε να σας ενημερώνουμε για όσα συμβαίνουν στα ζώα στην Ελλάδα ενισχύοντας το www.zoosos.gr

1 Σχόλιο

  1. eva

    aparadekto na zoun eleytheroi egklhmaties .ayto syntelei sthn eksaplwsh ths egklhmatikothtas. opoios mporei na epiferei thn dikaiwsunh kai den to kanei einai synenoxos sthn adikia... to aisthhma tou dikaiou einai mia ap tis upertates aretes twn pragmatikwn anthrwpwn einai tlibero kai sunama adiko na yparxoun kathhmerines apodeikseis oti oi pragmatikoi anthrwpoi einai ligostoi.einai prosbolh ths dikaiwsunhs h adiaforia g thn idia thn dikaiwsunh . ta zwa san athwa mikra paidia aprostateuta einai tosw adiko na einai apodektes ths kakias tou kosmou na einai mona ektethhmena stis kairikes synthhkes dipsane peinane gia meres bdomades mhnes ektws ap tis kakouxies exoun na atimetwpisoun thn kakia tou kosmou .ametrhtes pluges gia mia athwa pruxh pou to mono pou zhtaei einai agaph .otan eisai filos kai se antimetwpizoun san exthro h bathhterh plhgh einai eswterikh. opoios epitepei adiaforwntas g ayta thn pragmatwsh kathe morfhs kakopoihshs tous prosbalei ton idio to theo pou einai o dhmiourgos toys.epomenws den pistevei pragmatika ston theo .

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μοιραστείτε

και βοηθήστε κι εσείς!

error: Απαγορεύεται η αντιγραφή περιεχομένου.