Στηρίξτε μας

Δήμαρχος Καλαμαριάς: Να εφαρμοστεί ο νόμος για τ’ αδέσποτα στου Κόρδα (βίντεο)

12 Αυγούστου 2013 10:21 | Επικαιρότητα
Δήμαρχος Καλαμαριάς: Να εφαρμοστεί ο νόμος για τ’ αδέσποτα στου Κόρδα (βίντεο)

Ανακοίνωση σχετικά με τα όσα συμβαίνουν στα σκυλιά που φιλοξενούνται στο πρώην Στρατόπεδρο Κόδρα στην Καλαμαριά εξέδωσε ο δήμαρχος, Θεοδόσης Μπακογλίδης, ο οποίος ζητάει να εφαρμοστεί ο νόμος και τα όσα ορίζει η Εισαγγελία, αφού υπόθεση έχει φτάσει και εκεί. Μάλιστα ζητάει από τους δημότες να επικοινωνούν μαζί του αν αντιληφθούν ότι η κατάσταση δεν έχει βελτιωθεί.Εμείς από την πλευρά μας αναρωτιόμαστε πως ένας δήμος και μια εισαγγελία επί της  ουσίας μόνο που δεν παρακαλάνε αυτόν τον ηλικιωμένο άνθρωπο, ο οποίος δεν φροντίζει τα ζώα, όπως πρέπει, με αποτέλεσμα αυτά να αλληλοσπαράσσονται. Ο Δήμος Καλαμαριάς γιατί δεν μας εξηγεί αν υπάρχει σχέση έμμισθη με τον συγκεκριμένο άνθρωπο και γιατί τελικά δεν τον αντικαθιστά (είτε εργάζεται εθελοντικά είτε όχι) αφού αποδεικνύεται ακατάλληλος και ούτε την νομοθεσία τηρεί και τα σκυλιά φροντίζει με αποτέλεσμα να υποφέρουν.

Δείτε εδώ το σχετικό βίντεο με την αγέλη να κατασπαράσσει σκύλο στις 13 Ιουλίου, το οποίο μας έστειλε ο Αντώνης Χατζηιωαννίδης.

Ολόκληρη η ανακοίνωση του δημάρχου Καλαμαριάς

«Μετά από τις επανειλημμένες καταγγελίες των κατοίκων και των φιλοζωικών οργανώσεων για την κατάσταση των αδέσποτων ζώων στο πρώην στρατόπεδο Κόδρα, ο Δήμος Καλαμαριάς, ο οποίος συμμετέχει ως ένας εταίρος στον ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗΣ ΑΔΕΣΠΟΤΩΝ ΖΩΩΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΣΥ.Π.Π.Α.Ζ.Α.Θ., έδωσε τις απαιτούμενες εντολές για να γίνουν οι ενέργειες προς όφελος των ζωών αλλά και των περιοίκων.

Το ΣΥ.Π.Π.Α.Ζ.Α.Θ. είναι μια οργανωμένη μονάδα φιλοξενίας αδέσποτων ζωών της ανατολικής Θεσσαλονίκης, που προσπαθεί να προστατεύει με εμβολιασμούς, στειρώσεις, τροφή και νερό τα ζώα που διαβιούν χωρίς προστασία στα αστικά του όρια.

Μετά από καταγγελία προς τον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης της Ομοσπονδίας Φιλοζωικών Οργανώσεων, επισκέφτηκε το χώρο ομάδα κτηνιάτρων για να διαπιστώσει την υπάρχουσα κατάσταση. Το πόρισμα της εισαγγελίας σας το παραθέτουμε αυτούσιο και σας δηλώνουμε ότι θα εφαρμοστεί σε όλες του τις παραμέτρους.

ΔΙΑΤΑΣΣΟΥΜΕ τον Χαράλαμπο Παρασαλίδη, κάτοικο πρώην Στρατοπέδου Κόδρα στην Καλαμαριά, να διατηρεί τα ευρισκόμενα ζώα στον περιφραγμένο χώρο του πρώην στρατοπέδου Κόδρα στην Καλαμαριά χωρισμένα κατά ομάδες στις εσωτερικές αυλές, ανάλογα με την ιδιαιτερότητα τους και τις ανάγκες τους (μικρόσωμα και μεγαλόσωμα, κουτάβια και ανήλικα), και να μην ενοποιεί τα ζώα που διαβιούν σε ξεχωριστές πτέρυγες, ώστε να αποφεύγονται οι συρράξεις μεταξύ των σκύλων και να μην παραβιάζονται οι κανόνες ευζωίας τους.

Ο Δήμος Καλαμαριάς επιθυμεί και διεκδικεί το πρώην Στρατοπέδο Κόδρα να είναι ένας πνεύμονας ζωής και πρασίνου, ήρεμου περίπατου, πλούσιος στην τεράστια έκταση του από πολιτιστικές εκδηλώσεις, που θα τον χαίρονται οι κάτοικοι της Καλαμαριάς και όχι μόνο.

Για το λόγο αυτό δίνει μάχη να αποδοθεί από το κράτος στο Δήμο το Στρατόπεδο, αφού αποπληρωθούν τα οικόπεδα των ιδιωτών από την Τράπεζα γης. Τέτοιου είδους περιστατικά όχι μόνο αμαυρώνουν την εικόνα των προσπαθειών μας για την διεκδίκηση του Στρ. Κόδρα, αλλά ταλαιπωρούν τους περιοίκους και θίγουν τις αποδεδειγμένες φιλοζωικές μας ευαισθησίες.

Παρακαλώ σε όποιον Κάτοικο, Μέλος Φιλοζωικής, Εθελοντή και κάθε ενδιαφερόμενο, αντιληφθεί ότι δεν έχει βελτιωθεί η κατάσταση στο Στρ. Κόδρα, να επικοινωνήσει άμεσα μαζί μου.

Ο Δήμαρχος Καλαμαριάς

Θεοδόσης Μπακογλίδης».

Διαβάστε επίσης:

Θεσσαλονίκη: Τον αθώωσαν αν και εξαιτίας του 27 σκυλιά αλληλοσπαράχθηκαν στο παράνομο κυνοκομείο (βίντεο)

Θεσσαλονίκη: Στα χέρια ψυχοπαθούς τ’ αδέσποτα της Καλαμαριάς που αλληλοσπαράσσονται (βίντεο)

Έρευνα από την Εισαγγελία Θεσσαλονίκης για τ’ αδέσποτα στο πρώην Στρατόπεδο Κόδρα στην Καλαμαριά

Κακή η διαχείριση των αδέσποτων από τον ΣΥ.Π.Π.Α.Ζ.Α.Θ.

Σώθηκαν τα τρία σκυλιά του ΣΥ.Π.Π.Α.Ζ.Α.Θ. που οι «αρμόδιοι» είχαν «καταδικάσει» σε θάνατο!

Δημοτικά Κυνοκομεία: Φριχτές συνθήκες διαβίωση για τα ζώα και οικονομικές ατασθαλίες
Tagged: , , , , , , , , , , ,

Βοηθήστε μας να συνεχίσουμε να σας ενημερώνουμε για όσα συμβαίνουν στα ζώα στην Ελλάδα ενισχύοντας το www.zoosos.gr

0 Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μοιραστείτε

και βοηθήστε κι εσείς!

error: Απαγορεύεται η αντιγραφή περιεχομένου.