Στηρίξτε μας

Π.Κ.Σ.: Άμεση καταχώρηση μικροτσίπ ζώου που ταξιδεύει στο εξωτερικό

16 Φεβρουαρίου 2015 12:46 | Χρηστικά
Π.Κ.Σ.: Άμεση καταχώρηση μικροτσίπ ζώου που ταξιδεύει στο εξωτερικό

Οδηγίες για άμεση καταχώρηση των μικροτσίπ των ζώων, που ταξιδεύουν στο εξωτερικό, δίνει ο Πανελλήνιος Κτηνιατρικός Σύλλογος (Π.Κ.Σ.) εξαιτίας των ελέγχων στα αεροδρόμια και των προβλημάτων τα οποία δημιουργούνται σε ιδιοκτήτες ζώων – αν και οι ίδιοι δεν φταίνε – λόγω της μη έγκαιρης καταχώρισης τους.

Ο Π.Κ.Σ. επισημαίνει ότι τις τελευταίες εβδομάδες οι δημόσιοι κτηνίατροι από τα αεροδρόμια της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης επικοινωνούν συνεχώς με τον Πανελλήνιο Κτηνιατρικό Σύλλογο προκειμένου να διασταυρώνουν αν τα μικροτσίπ είναι καταχωρημένα, γι’ αυτό και οι κτηνίατροι καλούνται:

- να στέλνουν αυθημερόν τα πιστοποιητικά ταυτοποίησης μαζί με το συνοδευτικό παράβολο είτε με fax είτε με e-mail (σκαναρισμένα), ώστε να καταχωρούνται άμεσα.

- επάνω στο παράβολο να αναγράφεται ευκρινώς ο Αριθμός Μητρώου του κτηνιάτρου και ο αριθμός Microchip του ζώου.

- στα πρωτότυπα έντυπα που θα σταλούν στην συνέχεια ταχυδρομικά, παρακαλούμε, να υπάρχει πάνω στο τριπλότυπο η υπόδειξη "ΚΑΤΑΧΩΡΗΘΗΚΕ" σε όσα ήδη απεστάλησαν με fax και έχουν ήδη καταχωρηθεί.

Ο Π.Σ.Κ. τονίζει ότι «από τις αρχές Μαρτίου ο σύλλογος θα έχει τη δυνατότητα να δίνει κωδικούς σε όσους κτηνιάτρους ενδιαφέρονται να καταχωρούν μόνοι τους (αν θέλουν) τα microchips που τοποθετούν σε ζώα συντροφιάς, πληρώνοντας ένα μικρότερο (ηλεκτρονικό) παράβολο».

Γιατί ο Π.Σ.Κ. δεν παραδίδει ως οφείλει τη βάση δεδομένων στο ΥΠ.Α.Α.Τ.;

Θυμίζουμε ότι και η νομοθεσία ορίζει πως η βάση δεδομένων όπου είναι καταχωρημένα τα μικροτσίπ πρέπει να περάσει στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων. Αυτό θα έπρεπε να έχει γίνει από τον Μάρτιου του 2012.

Ο νόμος 4039/2012 ψηφίστηκε και τέθηκε σε ισχύ τον Φλεβάρη του ίδιου έτους, εντούτοις παρανομώντας ο Π.Κ.Σ. – για να μην χάσει τα έσοδα αφού ένα ποσό από το κόστος τοποθέτησης του τσιπ πάει στο ταμείο του – δεν παραδίδει τα στοιχεία στο αρμόδιο υπουργείο ως οφείλει!

Θυμίζουμε ότι σύμφωνα με τον 4039/2012 είναι υποχρεωτικό το κατοικίδιο μας σκύλος ή γάτα να φέρει τσιπ και μάλιστα η μη ηλεκτρονική σήμανση τιμωρείται με διοικητικό πρόστιμο 300 ευρώ.

Διαβάστε επίσης:

Αποστολή γραπτών μηνυμάτων στους ιδιοκτήτες κατοικίδιων από τον Πανελλήνιο Κτηνιατρικό Σύλλογο

Η Π.Φ.Π.Ο. μηνύει το ΥΠ.Α.Α.Τ. για παράβαση καθήκοντος εξαιτίας της διαπόμπευσης φιλόζωων

Καταρρίπτεται – Εξαρθρώθηκε μεγάλο κύκλωμα διακίνησης αδέσποτων σκύλων, που τα μετέφεραν στη Γερμανία για κτηνοβασίες

Ψευδείς οι κατηγορίες περί κτηνοβασιών σε ζώα που υιοθετούνται στο εξωτερικό

Π.Φ.Π.Ο.: Σενάρια τα περί «παράνομου κυκλώματος εμπορίας αδέσποτων ζώων»

Tagged: , , , , , ,

Βοηθήστε μας να συνεχίσουμε να σας ενημερώνουμε για όσα συμβαίνουν στα ζώα στην Ελλάδα ενισχύοντας το www.zoosos.gr

0 Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μοιραστείτε

και βοηθήστε κι εσείς!

error: Απαγορεύεται η αντιγραφή περιεχομένου.