Στηρίξτε μας

Έσωσαν την άρρωστη τυφλή σκυλίτσα που κακοποιούσε η ιδιοκτήτρια της στην Πετρούπολη

13 Ιανουαρίου 2015 12:41 | Καταγγελίες
Έσωσαν την άρρωστη τυφλή σκυλίτσα που κακοποιούσε η ιδιοκτήτρια της στην Πετρούπολη

Η Σίβα είναι μια σκυλίτσα Χάσκυ που επί χρόνια ζούσε σε μια ταράτσα στην Πετρούπολη Αττικής χωρίς καμιά ιατρική φροντίδα και χωρίς ποτέ να βλέπει εκείνους στους οποίους ανήκε. «Περιμένει τον θάνατο επειδή έχει γεράσει» είπε τηλεφωνικά η άπονη ιδιοκτήτρια της στην Κατερίνα Κούνουπα πρόεδρο του συλλόγου «Φιλόζωοι Χαϊδαρίου».

SivaKtiniatreioElefsinas

Μια ομάδα φιλόζωων το μεσημέρι της περασμένης Κυριακής πήγαν στην οδό Κονίτσης στην Πετρούπολη και ρωτώντας έμαθαν και σε ποιον ανήκει το ζώο και το τηλέφωνο της ιδιοκτήτριας, μάλιστα στη συνέχεια την επισκέφθηκαν και στο κατάστημα της ζητώντας να τους παραχωρήσει το σκυλί για να το σώσουν. Αρχικά αρνήθηκε να τους το δώσει λέγοντας ότι φοβάται πως αν τους το παραχωρήσει θα το πάνε για ευθανασία!

Μετά τα «κροκοδείλια» δάκρυα της ιδιοκτήτριας της σκυλίτσας που επικαλέστηκε για να δικαιολογήσει την κακοποίηση του ζώου – η οποία είναι τυφλή, έχει έναν όγκο στο κεφάλι και άλλον ένα στην κοιλιά – την οικονομική της κατάσταση αλλά και ότι έχει η ίδια ζάχαρο (!) τελικά δέχτηκε να παραχωρήσει τον σκύλο της και υπέγραψε και σχετική βεβαίωση.

Όπως εξήγησε η κα Κουνούπα αρχικά η ιδιοκτήτρια του ζώου ήταν πολύ επιθετική μαζί τους αλλά χάρη στην παρέμβαση του αδερφού της, που όπως έμαθαν είναι αστυνομικός, η παραχώρηση έγινε ομαλά χωρίς άλλες εντάσεις.

Η σκυλίτσα το ίδιο βράδυ, που λόγω γήρατος έχει χάσει και την όραση της, μεταφέρθηκε στο κτηνιατρείο του Θεόδωρου Καναβού στην Πετρούπολη. Ο γιατρός υπολογίζει ότι το σκυλί είναι άνω των 10 ετών και όπως είδε ο καρκινικός όγκος στην κοιλιά δεν του δημιουργεί πόνο αλλά απέκλεισε το ενδεχόμενο αφαίρεσης του χειρουργικά λόγω της ηλικίας του.

Ο κ. Καναβός εντόπισε και έναν μικρότερο όγκο στο κεφάλι του ζώου. Η σκυλίτσα δεν ήταν αφυδατωμένη και το βάρος της δείχνει ότι τουλάχιστον στη Σίβα κάτι έδιναν να φάει.

Όταν οι φιλόζωοι ρώτησαν την ιδιοκτήτρια της αν σκοπεύει να βελτιώσει τις συνθήκες διαβίωσης του ζώου εκείνη δήλωσε ότι δεν μπορεί να το έχει μέσα στο σπίτι γιατί λείπει πολλές ώρες!

Στην ταράτσα, όπως διαπίστωσαν οι φιλόζωοι, το ζώο ήταν διαρκώς εκτεθειμένο στις καιρικές συνθήκες γιατί αν και υπήρχε ένα μικρό σκυλόσπιτο που μετά βίας η Σίβα χωρούσε εκεί το σκυλί δεν μπορούσε να το εντοπίσει λόγω της απώλειας της όρασης της.

Η Σίβα βρίσκεται ακόμα στο κτηνιατρείο καθώς υποβλήθηκε σε μια σειρά εξετάσεων όμως χρειάζεται επειγόντως ένας χώρος φιλοξενίας γι’ αυτό το ζώο που έχει ταλαιπωρηθεί τόσο. Χρειάζεται ένα σπιτικό για να ζήσει για όσο αντέξει. Αν μπορείτε να βοηθήσετε καλέστε στο τηλέφωνο: 6974004811.

Η κα Κουνούπα εξήγησε στο www.zoosos.gr ότι σκοπεύει να καταθέσει καταγγελία στην Αστυνομία εις βάρος της ιδιοκτήτριας της Σίβα μόλις πάρει στα χέρια της τα σχετικά έγγραφα από τον κτηνίατρο.

Διαβάστε επίσης:

Ένα νεαρό ζευγάρι υιοθέτησε τη γέρικη και άρρωστη Σίβα που κακοποιούσε η ιδιοκτήτρια της στην Πετρούπολη

Έκκληση βοήθειας για τον σκύλο που κακοποιείται στην Πετρούπολη

Δεκάδες ζώα (σκυλιά και αλεπούδες) νεκρά από φόλες στο Ποικίλο Όρος της Αττικής

Δεκάδες άγρια και κατοικίδια ζώα νεκρά από φόλες στο Ποικίλο Όρος της Αττικής

Εξόντωση αλεπούδων με φόλες στο Ποικίλο Όρος

Tagged: , , , , , , , , ,

Βοηθήστε μας να συνεχίσουμε να σας ενημερώνουμε για όσα συμβαίνουν στα ζώα στην Ελλάδα ενισχύοντας το www.zoosos.gr

15 Σχόλια

  1. marialena

    πολύ θα ήθελα να διαρρεύσει το όνομα της άπονης πρώην ιδιοκτήτριας ώστε να μη ξαναπατήσει κανείς στο μαγαζί της, όπως έγινε και στην εύβοια...

  2. maria protopapa

    Κανενα ζωο ξανα με εισαγγελικη εντολη σε ανθρωπους υπανθρωπους που τα πετανε στον δρομο ηλικιωμενα η τα κακοποιουν !!!Εμεις υιοθετησαμε κανισουλα ηλικιωμενη που την πεταξαν στον δρομο.Δεν πρεπει ποτε τετοιοι υπανθρωποι να εχουν ζωα τα οποια τα κακοποιουν .

  3. maria protopapa

    Κυρια Κουνουπα γεια σας,.Καποιος ερανος για το χειρουργειο της σκυλιτσας??Η δικη μας εκανε επιτυχως χειρουργειο στον γερακα στην κλινικη και 10 ετω ν και με καρδιακα προβληματα και ολα πηγαν μια χαρα με καρδιογραφο και τρεις κτηνιατροι πανω απο το κεφαλι του και η Κατερινα Βοσσσου καταπληκτικη κτηνιατρος σκεφτειτε το

  4. maria protopapa

    Θελω να αναφερω οτι εμεις χειρουργησαμε σκυλιτσα κανισουλα 10 χρονων με απολυτη επιτυχια και με καρδιακα προβληματα στην υπεροχη κτηναιτρο Βοσσου στον Γερακα και μια χαρα το ζωο με πυομητριτιδα και προβληματα καρδιας.Δεν θα μπορουσε και αυτη η σκυλιτσα να χειρουργηθει εκει ας ειναι πανω απο 10 ετων ποσο πολυ πιο πανω ειναι απο 10 ???Να συνεισφερουν ολοι και να απαλλαγει το ζωο απο τους δυο ογκους????Αν δεν εχει προβληματα καρδιας ειναι σε πολυ καλυτερη κατασταση απο την δικη μας την κανισουλα που χειρουργηθηκε επιτυχως ακομα και με προβληματα καρδιας.Ειχαν πανω απο το κεφαλι της καρδιογραφο σε ολη την διαρκεια της επεμβασης και τρεις κτηνιατροι απο πανω της .Θα μπορουσε με ολα τα μεσα να γινει μια χειρουργειο με επιτυχια.

  5. Βασίλης

    Αν γνωρίζει κάποιος ας μας γράψει ποιο μαγαζί έχει η κωλόγρια στην Πετρούπολη για να μην ξαναπατήσουμε!!!!

    Όσο για τον αδερφό της τον μπάτσο, είναι αδιανόητο να μην γίνει καταγγελία και εις βάρος του από τη στιγμή που όργανο της τάξης γνώριζε την παρανομία και αδιαφορούσε. Πρέπει να ενημερωθεί η εισαγγελέας κατά τη γνώμη μου.

    1. Χρήστος

      Έχω την εντύπωση ότι η ιστοσελίδα zoosos.gr υάρχει επισήμως επί 3 χρόνια!

      Ίσως θα έπρεπε να κάνει τις δέουσες διασταυρώσεις των καταγγειών (έτσι κι αλλιώς είναι πυοχρεωμένη να το κάνει για να μη βρεθεί εκτεθειμένη σε κατηγορία διασποράς ψευδών ειδήσεων) και εν συνεχεία να τις προωθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα της περιοχής που καταγγέλεται το εκάστοτε περιστατικό!

      Το να δημοσιεύεται το κάθε περιστατικό και ν' αναζητείται επειγόντως ένας εθελοντής που θα προσφέρει στέγη ή υποστήριξη για το καθε ζώωο που υποφέρει, είναι λίγο δύσκολο να εξευρίσκεται λύση σύντομα, γιατί ο κόσμος αντιμετωπίζει τρομακτικά προβλήματα επιβίωσης! Οι "φραγκάτοι" σπανίως δείχνουν ενδιαφέρον να περισωθούν ταλαίπωρα ζώα που είτε είναι εγκατελειμένα, είτε έχουν πέσει σε λάθος χέρια (όπως οι συλλέκτες αδεσπότων κλπ άλλων ζώων)!

      Στην περίπτωση που σχολιάζουμε, αυτός που έχει την τερατώδη ευθύνη είναι ο τεράποδος μπάτσος κι όχι τόσο η ιδιοκτήτρια του ζώου -που φαίνεται μάλλον να μην έχει ιδέα για το επίπεδο των ευθυνών της να συντηρεί ένα ζώο-!

      Ο κύριος "μπάτσος" όφειλε εκ των ευθυνών του ρόλου του, να έχει νουθετήσει την αδελφή του επαρκώς και εγκαίρως! Αλλά -ως συνήθως-, σιγά που ένας κοτζάμ μπάτσος, θ' ασχολούνταν με την αξία της ζωής ενός ζώου!

      Παρακαλώ λοιπόν θερμά τη Κυρία που αντιλήφθηκε το περιστατικό κι έσωσε το ζωάκι, απλώς να κάνει άλλον έναν κόπο και να προωθήσει όλα τα τα στοιχεία στον αρμόδιο Εισαγγελέα και να ζητήσει έναν αριθμό πρωτοκόλλου της κατάθεσης για να μη πάει στ' αζήτητα!!!

      Καλή συνέχεια στο έργο σας και συγχαρητήρια!!!

  6. φενια

    μου αρεσει που εχει και αδερφο αστυνομικο,αυτος δεν την ενημερωσε για τις επιπτωσεις για την βια σε ανηπερασπιστα πλασματα???
    ντροπη της...η καταγγελια κυρια Κουνουπα ειναι πολυ λιγο,τα χηροτερα της ευχομαι της κυριας <<φιλοζωης>>

  7. ολυμπια

    να βρεθει καποιος να φροντιση να μεινει η ιδιοκτητρια στην ταρατσα για το υπολοιπο της ζωης της...να στραβωθει..να γερασει και να εχει αργο θανατο...σα δε ντρεπεται...σα δε ντρεπεται η αθλια...

  8. ολυμπια

    να βρεθει καποιος να φροντιση να μεινει η ιδιοκτητρια στην ταρατσα για το υπολοιπο της ζωης της...να στραβωθει..να γερασει και να εχει αργο θανατο...σα δε ντρεπεται...σα δε ντρεπεται η αθλια...

  9. nikos

    επιεικως ΑΘΛΙΑ!!!
    δεν φροντισε κανενας η εστω η ζωη να σε μαθει οτι τα ζωα δεν ειναι αντικειμενα;
    δεν τα χρησιμοποιουμε και οταν μας εχουν αναγκη λογω γηρατος κ.λ.π. τα πεταμε.
    η λεξη ντροπη μαλλον σου ειναι αγνωστη.
    ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΟΥΣ ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΔΟΥΛΕΙΑ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΝ.

  10. penny damianou

    Ναι κυρία Κούνουπα, πολύ καλά σκέφτεστε να κάνετε καταγγελία στην ιδιοκτήτρια της άμοιρης Σίβα, διότι αυτή είναι επικίνδυνη και για τη Σίβα και για οποιοδήποτε ζωάκι της προκύψει, οπότε δεν θα πρέπει να της ξαναδοθεί κανένα σκυλάκι αφού το έχει μόνο για χρήση και μετά πάει στα αζήτητα. Εντελώς απαράδεκτη κατάσταση.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μοιραστείτε

και βοηθήστε κι εσείς!

error: Απαγορεύεται η αντιγραφή περιεχομένου.