Στηρίξτε μας

Σητεία: Τουρίστας πέταξε γάτα σε πισίνα ξενοδοχείου και δεν συνελήφθη!

16 Οκτωβρίου 2014 19:05 | Καταγγελίες
Σητεία: Τουρίστας πέταξε γάτα σε πισίνα ξενοδοχείου και δεν συνελήφθη!

Το πρωί της Τρίτης 14 Οκτωβρίου ένας τουρίστας που διέμενε στο «Sitia Beach Resort and Spa» άρπαξε μια γάτα που είχε μπει στο χώρο του εστιατορίου την ώρα που πρωινού γεύματος και την πέταξε ενοχλημένος στην κεντρική πισίνα του ξενοδοχείου. Ο Μάριος Ζακυνθινός, που βρισκόταν στο εστιατόριο εκείνη την ώρα, είδε ανυποψίαστος αρχικά τον άνδρα να πιάνει ψύχραιμος το ζώο και να κατευθύνεται εκτός του κτιρίου. Στο σημείο που βρισκόταν είδε μόνο το χέρι του ξανθού άντρα να πετάει κάτι και το νερό της πισίνας να ταράζεται. Μια υπάλληλος του ξενοδοχείου, που είχε βάρδια εκείνη την ώρα η Ι.Α. κατευθύνθηκε προς την πισίνα και του μίλησε με έντονο ύφος.

SitiaBeachResortSpaΗ πισίνα στην οποία ο τουρίστας εκσφενδόνισε τη γάτα.

Ο κ. Ζακυνθινός ρώτησε αμέσως την Ι.Α. τι είχε συμβεί και εκείνη του εξήγησε ότι ο συγκεκριμένος πελάτης είχε πετάξει το ζώο στην πισίνα και πως είναι Γερμανός πελάτης του και διαμένει στο ξενοδοχείο. Την στιγμή ο κ. Ζακυνθινός μετέβη στη ρεσεψιόν εξήγησε τι είχε γίνει και τους ζήτησε να καλέσουν την Αστυνομία.

Η διευθύντρια του ξενοδοχείου Άννα Καραγιάννη δήλωσε ότι είχε ενημερωθεί από την συγκεκριμένη υπάλληλο και εξέφρασε την δυσαρέσκεια την κακοποίηση του ζώου χαρακτηρίζοντας το συμβάν ατυχές. Όμως εξήγησε ότι δεν ξέρει το όνομα του Γερμανού τουρίστα που έκανε αυτή την πράξη. Τότε ο κ. Ζακυνθινός κάλεσε στο Α.Τ. Σητείας και ενημέρωσε τον αξιωματικό υπηρεσίας. Περιπολικό πήγε μάλιστα στο «Sitia Beach Resort and Spa» μερικές ώρες αργότερα.

Στην Αστυνομία η διεύθυνση του ξενοδοχείου δήλωσε ακριβώς το ίδιο ότι δεν γνωρίζει τον δράστη. Έτσι ο κ. Ζακυνθινός μετέβη το απόγευμα της ίδιας ημέρας στο Αστυνομικό Τμήμα για να δώσει και γραπτή κατάθεση.

Την επόμενη μέρα το πρωί κλήθηκαν να καταθέσουν στο Αστυνομικό Τμήμα Σητείας τόσο η υπάλληλος του ξενοδοχείου που είδε τι είχε συμβεί και είχε μιλήσει με τον δράστη όσο και η διευθύντρια κ. Καραγιάννη.

Στην κατάθεση της η υπάλληλος Ι.Α. δήλωσε ότι δεν γνωρίζει το όνομα του άνδρα που πέταξε την γάτα στην πισίνα. Ενώ και η διευθύντρια του ξενοδοχείου δήλωσε ότι και εκείνη αγνοεί την ταυτότητα του δράστη. Ο κ. Ζακυνθινός, που έκανε ό,τι ήταν δυνατό για να καταγγείλει το συμβάν, μιλώντας στο www.zoosos.gr διερωτήθηκε τι θα έκαναν οι αρμόδιοι αν στις εγκαταστάσεις τους είχε διαπραχθεί ένας βιασμός ή ένας φόνος.

Μάλιστα ο κ. Ζακυνθινός σημείωσε πως το πρωί της Τετάρτης ο συνέταιρος του – και λίγα λεπτά πριν ο ίδιος κατέβει στην είσοδο – είδε τον δράστη, αλλά δεν υπήρχε κανείς στη ρεσεψιόν εκείνη τη στιγμή για να τον σταματήσει και να τον ρωτήσει τα στοιχεία του.

Σε περισσότερα πολυτελή ξενοδοχεία συνηθίζεται καθημερινά καταγράφονται οι αριθμοί των δωματίων των πελατών που κατεβαίνουν για να πάρουν πρωινό, όμως όπως εξήγησε η κα Καραγιάννη  στο www.zoosos.gr στο «Sitia Beach Resort and Spa» δεν γίνεται τέτοια καταγραφή.

Όταν την ρωτήσαμε πόσοι εκ των ενοίκων του ξενοδοχείου είναι Γερμανοί μας απάντησε ότι αυτές τις μέρες είναι περίπου 25 άτομα και προφανώς από αυτούς λιγότεροι είναι οι άνδρες.

Επί της ουσίας ούτε η διεύθυνση του ξενοδοχείου έκανε ό,τι ήταν δυνατό για να εντοπιστεί ο δράστης αλλά ούτε και η ΕΛ.ΑΣ. – η οποία είναι επιφορτισμένη με τον έλεγχο – προχώρησε σε ουσιαστική έρευνα ζητώντας π.χ. τη λίστα των Γερμανών πελατών που διαμένουν σε αυτό.

Η γάτα όπως πληροφορηθήκαμε κολυμπώντας βγήκε από την πισίνα αλλά ο δράστης παραμένει ατιμώρητος και ακόμα και αν εντοπιστεί – αν βρίσκεται στην Κρήτη – δεν θα δικαστεί στο πλαίσιο του αυτοφώρου.

Ο λόγος που ο προβλεπόμενος έλεγχος δεν έγινε μέχρι τώρα από την ΕΛ.ΑΣ. είναι γιατί οι άνθρωποι οι οποίοι έχουν επιφορτιστεί με αυτή τη δουλειά,  δεν θεωρούν σοβαρή μια τέτοια υπόθεση κακοποίησης ζώου. Μπορεί ο Βασίλης Κικίλιας να λέει συχνά ως υπουργός Δήμοσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη πόσο αποφασισμένος είναι να βάλει τέρμα στις κακοποιήσεις των ζώων όμως εμείς καθημερινά φέρνουμε στη δημοσιότητα περιπτώσεις που αποδεικνύουν ότι η Ελληνική Αστυνομία δεν κάνει αυτό που οφείλει.

Διαβάστε επίσης:

Έριξαν φόλες την Πρωτοχρονιά πέριξ του αεροδρομίου Σητείας και σκότωσαν αδέσποτα & μη ζώα

Ιεράπετρα: Βρήκε την αδέσποτη γάτα να υποφέρει καμένη από καυτό λάδι!

Ιεράπετρα: Η Αστυνομία επέβαλε πρόστιμο 30.000 ευρώ στον άνδρα που δηλητηρίασε έναν σκύλο

Εξόντωσαν 4 στειρωμένα και εμβολιασμένα αδέσποτα στο Πάνω Χωριό Λασιθίου

Εκπαιδευμένα σκυλιά βρήκαν τον άνδρα που εξόντωνε ζώα με φόλες, παράνομα δηλητήρια, θηλιές, δόκανα στο Κουρτέσι Λασιθίου

Ιεράπετρα: Δηλητηρίασαν στην αυλή του σπιτιού του την σκυλίτσα με τα κουτάβια της

Έγδαραν το κουτάβι ζωντανό στην Ιεράπετρα της Κρήτης; (βίντεο)

Ιεράπετρα: Έσπασε στο ξύλο το γατάκι επειδή ανέβηκε σε μια καρέκλα

Πέθανε το σκυλί που περιφερόταν σκελετωμένο και πολύ άρρωστο στην Ανατολή Λασιθίου (βίντεο)

Πυροβόλησε τον σκύλο στο κεφάλι στον Μύτρο Λασιθίου

Ιεράπετρα: Δηλητηρίασαν στην αυλή του σπιτιού του την σκυλίτσα με τα κουτάβια της

Τι είδε η τουρίστρια στην Ιεράπετρα;

Λασίθι: Αθώωσαν τον κυνηγό που βασάνιζε ζωντανό τον λαγό (βίντεο)

Συνέλαβαν τρεις κυνηγούς για παράνομη θήρα στο Λασίθι

Λασίθι: Συνέλαβαν τους κυνηγούς που θήρευαν λαγούς νύχτα με μηχανάκι

Tagged: , , , ,

Βοηθήστε μας να συνεχίσουμε να σας ενημερώνουμε για όσα συμβαίνουν στα ζώα στην Ελλάδα ενισχύοντας το www.zoosos.gr

2 Σχόλια

  1. penny damianou

    Μπράβο και στην κυρία διευθύντρια και στην υπάλληλο και στην αστυνομία, που έπραξαν το παν για να μη ξανασυμβεί κάτι ανάλογο σε κάποιο άλλο πλασματάκι. Τι να περιμένει κανείς από την λεβεντογέννα;

  2. MARIA VLACHOU

    Αν στη πισίνα του ξενοδοχείου έριχνε ο ασυνείδήτος τουρίστας ένα παιδί έτσι θα αντιδρούσαν οι υπέυθυνοι?
    Αν το καλοσκεφτούμε αν ένας τουρίστας δεν έχει την ψυχραιμία να απευθυνθεί στους υπέυθυνους του ξενοδόχείου για να αναφέρει τα παράπονα του,που στην τελική μένει εκεί για λίγες μέρες & μετά φεύγει,στους ντόπιους τι επιτρέπουμε να κάνουν?
    Κρίμα για την ιδιοκτήτρια του ξενοδοχείου.
    Τέτοιο ξενοδοχείο θα έπρεπε να διαλέγει την πελατεία του. Άν έκαναν ότι 'επρεπε να κάνουν για να βρούν τον δράστη,αυτό πιστέυω ότι θα διαφήμιζε το ξενοδόχείο & οι πελάτες του θα ένιωθαν πιο ασφαλή σ΄αυτο.
    Τώρα να τα περιμένουν ότι θα τα βρούν αργά ή γρήγορα μπροστά τους αυτά που προσπερνάνε με τέτοια ευκολία τώρα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μοιραστείτε

και βοηθήστε κι εσείς!

error: Απαγορεύεται η αντιγραφή περιεχομένου.