Στηρίξτε μας

Νάξος: Κόλλησε στο βούρκο το γαϊδούρι που εγκαταλείφθηκε από τον ιδιοκτήτη του

3 Αυγούστου 2014 19:03 | Καταγγελίες
Νάξος: Κόλλησε στο βούρκο το γαϊδούρι που εγκαταλείφθηκε από τον ιδιοκτήτη του

Το γέρικο γαϊδουράκι, που βλέπετε στις φωτογραφίες, θέλησε να ξεφορτωθεί ο ιδιοκτήτης του και το εγκατέλειψε στην περιοχή του Καλαντού στο νησί της Νάξου. Το ζώο στην προσπάθεια του να βρει νερό κόλλησε σ’ έναν νερόλακκο και έμεινε εκεί μέσα εγκλωβισμένο για κάποιες μέρες. Μια τουρίστρια που το είδε επικοινώνησε την Πέμπτη 31 Ιουλίου με τη Φιλοζωική Νάξου μέλος της οποίας πήγε επί τόπου την επόμενη μέρα συνοδευόμενο από την Λουκία Χατζησταύρου, η οποία είναι εθελόντρια της ΑΛΚΥΟΝΗΣ και μίλησε στο www.zoosos.gr για το συμβάν.

Όταν έφτασαν οι εθελόντριες στην περιοχή την Παρασκευή 30 Αυγούστου είχε ήδη παρέμβει η Πυροσβεστική Υπηρεσία, η οποία είχε ζητήσει από την Φιλοζωική Νάξου να στείλει δικούς της ανθρώπους αφού πέραν της διάσωσης δεν ήξεραν τι αλλά να κάνουν στο ζώο.

Οι πυροσβέστες – που είχαν ενημερωθεί από την τουρίστρια – έδωσαν αρχικά στο γαϊδούρι νερό, το έβγαλαν από τον νερόλακκο και στη συνέχεια το ξέπλυναν με την μάνικα για να φύγουν οι λάσπες από το κορμί του.

Οι εθελόντριες ακολούθησαν τις οδηγίες που τους έδωσε τηλεφωνικά η ιππίατρος της ANIMAL ACTION Ελισάβετ Γκέσκου, που δεν μένει στο νησί. Έτσι του έκαναν μια ένεση κορτιζόνης, του έβαλαν ξανά νερό να πιει και τροφή.

Οι εθελόντριες - όπως εξήγησε στο www.zoosos.gr η κα Χατζησταύρου - έμειναν για πολλές ώρες κοντά στο γαϊδούρι, το οποίο δεν μπορούσε να σταθεί στα πόδια. Του άφησαν τροφή και νερό - αφού είχε όρεξη να τραφεί - και το έδεσαν κάτω από ένα δέντρο για να μην κινδυνέψει αν σηκωθεί να πέσει πάλι στον νερόλακκο.

Το Σάββατο το πρωί οι δύο γυναίκες πήγαν ξανά από τη Χώρα στον Καλαντό έβαλαν ξανά στο ζώο τροφή και νερό και είδαν ότι κόπρισε δείγμα καλής λειτουργία των εντέρων του – όπως τους είχε πει η ιππίατρος – όμως παρέμενε στο έδαφος.

Αφού το μετακίνησαν όσο μπορούσαν σε άλλο σημείο για να στηρίζεται καλύτερα το κεφάλι του, άφησαν στο γαϊδούρι νερό και τροφή και έφυγαν και πάλι μετά από κάποιες ώρες.

Την Κυριακή κάνοντας το ίδιο δρομολόγιο το βρήκαν μερικά μέτρα μακρύτερα από το σημείο που τον είχαν αφήσει και μάλιστα μ’ ένα μώλωπα στο μάτι. Το ζώο προφανώς σηκώθηκε περπάτησε για λίγα μέτρα έπεσε και χτύπησε και πλέον η κατάσταση του χειροτέρευε κάθε στιγμή. Οι δύο εθελόντριες μιλώντας με την ιππίατρο διαπίστωσαν ότι οι παλμοί του είχαν ανέβει επικίνδυνα – πέραν του φυσιολογικού – και πλέον είχε κρεμάσει και η γλώσσα του.

Έτσι με παρέμβαση ενός ακόμη μέλους της Φιλοζωική Νάξου ενημερώθηκε ένας αντιδήμαρχος και μάλιστα ο πρόεδρος του Δ.Δ. Φιλωτίου, Βασίλης Κρασάς, έστειλε ένα φορτηγάκι για να μεταφερθεί το ζώο σε κτηνίατρο.

Το ζώο έτσι μεταφέρθηκε στην Κυριακή στο κτηνιατρείο του Στάθη Πιτταρά στη Χώρα της Νάξου και εκεί μετά από εξέταση και εξαιτίας της έλλειψης υποδομών (ειδικών ιμάντων για να το σηκώσουν κ.ο.κ. ώστε να του βάλλουν ορό) και αφού κρίθηκε ότι η κατάσταση της υγείας του είναι πια μη αναστρέψιμη αποφασίστηκε η ευθανασία του.

Το ζώο στο φορτηγάκι μεταφέρθηκε σήμερα στον κτηνίατρο.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι όλοι στην περιοχή του Καλαντού γνώριζαν σε ποιον ανήκει ο γάιδαρος και ένας μόνο υπέδειξε τον ιδιοκτήτη στους πυροσβέστες, που τους ρώτησαν. Ο ιδιοκτήτης του ζώου εντοπίστηκε αλλά στους άνδρες της Π.Υ. αρνήθηκε ότι το γαϊδούρι του ανήκει!

Το γεγονός ότι ο Καλαντός είναι μακριά από τη Χώρα της Νάξου και δεν πήγε εξ αρχής επί τόπου κτηνίατρος ή επειδή κανείς δεν σκέφτηκε ότι πρέπει να μεταφερθεί το ζώο αμέσως σε κτηνίατρο επιδείνωσε δραματικά την ήδη βεβαρημένη κατάσταση του γέρικου και εξαιρετικά ταλαιπωρημένου γαϊδουριού.

Αυτό που πρέπει να γίνει τώρα είναι με πρωτοβουλία της Φιλοζωικής Νάξου να πιεστεί η Πυροσβεστική Υπηρεσία, που έχει καταγράψει το συμβάν, και να καταθέσει τα στοιχεία τα οποία έχει στη διάθεση της ώστε ο ιδιοκτήτης αυτού του ζώου, που τόσο βασανίστηκε στα γεράματα του, να λογοδοτήσει για την αδιαφορία του.

Φυσικά μια τέτοια πρωτοβουλία οφείλουν να πάρουν και οι τοπικοί άρχοντες όπως για παράδειγμα ο Βασίλης Κρασσάς ως πρόεδρος του Φιλωτίου.

Διαβάστε επίσης:

Νάξος: Ανεβάζουν τα γαϊδούρια στις ταράτσες επειδή το επιβάλλει το έθιμο! (Βίντεο)

«Αστικές υστερίες» η αντίδραση μας για τα γαϊδούρια στις ταράτσες της Νάξου!

Τι βλέπει η Γερμανίδα στη Νάξο;

Βασάνισαν αλύπητα Κόλεϊ στη Νάξο

Και οι Ναξιώτες κακοποιούν τα ζώα τους!

Δεσμεύεται ο Δήμος Νάξου ότι θα κυνηγήσει νομικά όσους κακοποιούν ζώα

Νάξος: Δηλητηρίασε τον σκύλο που φρόντιζαν εδώ και 10 μήνες

Νάξος: Τον συνέλαβαν επειδή κακοποιούσε το σκυλί του

Νάξος: Πυροβολούν και τους γλάρους!

Νάξος: Άλλη μια χελώνα καρέττα νεκρή από ανθρώπινο χέρι

Νάξος: Πήγε στην Εισαγγελία να καταγγείλει τις εκτελέσεις και τις κακοποιήσεις ζώων

Νάξος: Που πήγε τα βαρελόσκυλα μετά τη διαμαρτυρία της Γερμανίδας;

Νάξος: Εκτέλεσε σκυλίτσα μέσα στο καταφύγιο ζώων

Tagged: , , , , , , , , , , , , ,

Βοηθήστε μας να συνεχίσουμε να σας ενημερώνουμε για όσα συμβαίνουν στα ζώα στην Ελλάδα ενισχύοντας το www.zoosos.gr

7 Σχόλια

  1. Μαρία Αναγνωστοπουλου

    Αυτό ειναι δυστυχώς το επίπεδο μας ειδικά των ηλικιωμένων που "εκπαιδεύουν" και τα παιδιά τους
    και τα εγγόνια τους στην ίδια λογική και όλα αυτά με την ανοχή των τοπικών αρχόντων που ειναι
    δέσμιοι των ψηφοφόρων τους.
    Ζω 40 χλμ βόρεια της Αθήνας και έχω προσωπική άποψη.
    Οι τουρίστες που επισκέπτονται την χώρα μας δεν μπορούν να πιστέψουν και απορούν με την συμπεριφορά μας στα κατοικίδια αλλά και στα ζώα εργασίας όπως αυτό το δυστυχισμένο γαϊδουράκι.
    Στην Σιφνο όταν δεν μπορούν να δουλέψουν άλλο τα πετάνε σε ενα χώρο απο όπου δεν μπορούν
    διαφύγουν και πεθαίνουν με αργό μαρτυρικό θάνατο.
    Αυτήν την πληροφορία μου την είχε δώσει ένας νέος απο την Σιφνο που ντρεποτανε για τους συμπατριώτες
    του.

  2. Αλέξανδρος

    Πρέπει να καταλάβουμε πια ότι τα δικαστικά (ειδικά στην Ελλάδα) δεν λειτουργούν για δικαίωση ζώων.
    Οπότε σαπίστε τον στο ξύλο εφόσον ξέρετε σίγουρα ότι είναι αυτός και αν τολμάει ας το ξανακάνει. Άντε γιατί πολύ τους χαϊδεύουμε τα αφτιά.

  3. ΑΓΓΕΛΙΚΗ

    ΓΙΑΤΙ ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ ΠΟΥ ΒΛΕΠΩ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΜΕ ΖΩΑ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΕΧΟΥΝ ΚΑΚΟΠΟΙΗΘΕΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΠΟΤΕ ΝΑ ΠΥΣΤΕΨΩ ΠΩΣ ΕΧΟΥΝ ΓΙΝΕΙ ΣΤΗΝ ΠΡΑΓ ΑΤΙΚΟΤΗΤΑ;ΠΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΥΤΟ;

  4. Αλέξα Θήρελη

    βοήθεια στα ζώα ρε γαμώτοοοοοοοοοοοοοο!!τί απανθρωπια είναι αυτή;;;έλεοςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςς

  5. Kate Rina

    Σας πληροφορώ ότι θα το καλύψουν...Κόρακας κοράκου μάτι δεν βγάζει στις κλειστές κοινωνίες..Λυπάμαι ειλικρινά και ντρέπομαι που κατάγομαι από την Νάξο γιατί δεν είναι η πρώτη φορά που διαβάζω και ακούω για το πως κακομεταχειρίζονται τα ζώα τους...κανονικά θα επρεπε να πουν ποιος είναι αυτός ο αλήτης που το εκανε και να τον πετάξουν μέσα σ'έναν βούρκο για να γίνει παράδειγμα προς μίμηση....ΑΙΣΧΟΣ!!!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μοιραστείτε

και βοηθήστε κι εσείς!

error: Απαγορεύεται η αντιγραφή περιεχομένου.