Στηρίξτε μας

Στυλίδα: Αδέσποτο γαϊδούρι πάνω στην εθνική οδό!

24 Ιουνίου 2014 17:29 | Επικαιρότητα
Στυλίδα: Αδέσποτο γαϊδούρι πάνω στην εθνική οδό!

Παρά τρίχα γλύτωσαν το τροχαίο!

Το χάρο με τα μάτια τους είδαν στην κυριολεξία σήμερα το μεσημέρι δύο συνεργάτες του www.zoosos.gr που ενώ ταξίδευαν στην Εθνική Οδό Αθηνών – Θεσσαλονίκης ήρθαν αντιμέτωποι με ένα αδέσποτο γαϊδούρι, το οποίο στεκόταν στην αριστερή λωρίδα του κλειστού κατά τα άλλα αυτοκινητόδρομου πάνω στην στροφή λίγο πριν την Στυλίδα!

Οι συνεργάτες μας επέστρεφαν με το Ι.Χ. τους από τη Θεσσαλονίκη και βρήκαν το ζώο μετά τα διόδια της Πελασγίας στο ρεύμα προς Αθήνα. Η ταμπέλα που υπάρχει εκεί έδειχνε ότι βρίσκονταν στον 242ο χιλιόμετρο στο σημείο της εθνικής οδού που έχει παραχωρηθεί προς εκμετάλλευση στην εταιρία Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου Α.Ε.

GaidouriEthnikiStylida (3)Παρά τρίχα απεφεύγχθη το τροχαίο!

Η οδηγός και ο συνοδηγός αφού απέφυγαν το γαϊδούρι, το οποίο είχε μπει στον δρόμο ταχείας κυκλοφορίας – από μια είσοδο του  – και στεκότανε αριστερά πάνω σε μια στροφή στην οποία οι οδηγοί δεν είχαν ορατότητα, ακινητοποίησαν το όχημα τους και κορνάροντας τρόμαξαν το ζώο για να το κάνουν να φύγει από εκεί. Το γαϊδούρι αρχικά μετακινήθηκε προς στο δεξί ρεύμα και στη συνέχεια ξαναβγήκε από την εθνική οδό από ίδια την είσοδο από την οποία προφανώς μπήκε πηγαίνοντας πάντα αντίθετα με τα οχήματα.

GaidouriEthnikiStylida (4)

Όμως σχεδόν αμέσως επέστρεψε στο ίδιο σημείο και ξανακατευθύνθηκε στο αριστερό ρεύμα κυκλοφορίας. Οι συνεργάτες μας προσπάθησαν ανεπιτυχώς να το προσεγγίσουν για να το πιάσουν και να το δέσουν με το σχοινί, που κρεμόταν από τα χαλινάρια, ενώ παράλληλα έκαναν νοήματα στους διερχόμενους οδηγούς για να σταματήσουν.

Όμως το ζώο ήταν πολύ τρομαγμένο και έφυγε ξανά τρέχοντας από το ίδιο σημείο του δρόμου απ’ όπου μπήκε. Οι φιλόζωοι κάλεσαν τελικά το 100 για το ενημερώσουν αλλά πήραν και στο τηλέφωνο έκτακτης ανάγκης 1075 της εταιρίας που εκμεταλλεύεται αυτό το τμήμα της Π.Α.Θ.Ε. Μαλιακός - Κλειδί. Όπως μας ενημέρωσαν από την εταιρία Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου Α.Ε. τελικά το γαϊδούρι εντοπίστηκε και απομακρύνθηκε ασφαλώς από το οδόστρωμα χωρίς να υποστεί κάτι ούτε το ίδιο ούτε οι διερχόμενοι οδηγοί.

GaidouriEthnikiStylida (5)Στιγμιότυπο απ' όσα καθημερινά συμβαίνουν στους δρόμους της Ελλάδας.

Το περιστατικό αυτό δεν είναι ασυνήθιστο στους ελληνικούς δρόμους ταχείας κυκλοφορίας. Όμως το ερώτημα που θέτουμε χρήζει απάντησης. Πως είναι δυνατόν να πληρώνεις διόδια (π.χ. αυτά της Πελασγίας που το αντίτιμο φτάνει τα 3,50 ευρώ) και να κινδυνεύεις να σκοτωθείς σε τροχαίο επειδή κανείς δεν ελέγχει τι δείχνουν οι κάμερες ασφαλείας αν τελικά υπάρχουν τέτοιες!

GaidouriEthnikiStylida (1)Το ζώο μπαινόβγαινε στον δρόμο ταχείας κυκλοφορίας!

Η εταιρία Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου Α.Ε. – που της έχει παραχωρηθεί η εκμετάλλευση της ενός τμήματος της Εθνικής Οδού Αθηνών – Θεσσαλονίκης – δεν έχει φροντίσει να βάλει κάμερες ασφαλείας ώστε να ελέγχει τι συμβαίνει στο οδόστρωμα; Ή διαθέτει τέτοιες κάμερες αλλά κανείς δεν κοιτάει αυτό που δείχνουν;

GaidouriEthnikiStylida (6)

Σήμερα η τύχη βοήθησε όλους ώστε να μην συμβεί τίποτα κακό. Όμως τα ζητήματα οδικής ασφάλειας δεν γίνεται να τα αφήνουμε στην τύχη τους ειδικά μάλιστα όταν πληρώνουμε αδρά μέσω των διοδίων ώστε να υπάρχουν και τέτοιες υπηρεσίες.

Διαβάστε επίσης:

Κατερίνη: Που θα καταλήξει το άλογο αν ο οδηγός πατήσει απότομα φρένο;

Κορινθία: Ταξίδευε στην Εθνική Οδό με τον σκύλο δεμένο πάνω στην οροφή του βαν

Βρήκαν τον σκύλο στην Εγνατία Οδό και δε νοιάστηκαν να ψάξουν σε ποιον ανήκει

Εγνατία Οδός: Καρμανιόλα για τις αρκούδες

Περιφερειακή Οδός Αιγάλεω: Καρμανιόλα για τα ζώα

Ζαρκάδι νεκρό σε τροχαίο στην Εγνατία Οδό

Tagged: , , , , , , ,

Βοηθήστε μας να συνεχίσουμε να σας ενημερώνουμε για όσα συμβαίνουν στα ζώα στην Ελλάδα ενισχύοντας το www.zoosos.gr

3 Σχόλια

  1. δημητρης

    Μη ζητάτε ευθύνες από τον αυτ/μο Αιγαίου, αυτοί μόνο διόδια εισπράττουν εν τελει. Ήταν τυχερό το γαϊδουράκι που βρεθήκατε στο δρόμο του.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μοιραστείτε

και βοηθήστε κι εσείς!

error: Απαγορεύεται η αντιγραφή περιεχομένου.