Στηρίξτε μας

200 δωρεάν στειρώσεις αδέσποτων γατιών στην Αθήνα

27 Μαρτίου 2014 10:42 | Χρηστικά
200 δωρεάν στειρώσεις αδέσποτων γατιών στην Αθήνα

Η ANIMAL ACTION ξεκινάει νέο πρόγραμμα δωρεάν στειρώσεων αδέσποτων γατιών στην Αθήνα μετά τα χιλιάδες αιτήματα που έλαβε από φιλόζωους κατοίκους της πρωτεύουσας, οι οποίοι ζητούσαν βοήθεια ώστε να φροντίσουν στειρώνοντας τα γατιά που ζουν υπό την αιγίδα τους, καθώς ο Δήμος Αθηναίων, του πολύ «φιλόζωου» προεκλογικά Γιώργου Καμίνη, αν και απολύτως αρμόδιος βάσει του νόμου 4039/2012 δεν το κάνει.

Η ANIMAL ACTION ανακοίνωσε ότι κατάφερε να αποσπάσει χορηγία από το Ίδρυμα Μπριζίτ Μπαρντό (Brigitte Bardot Fondation BBF) που δημιούργησε η διάσημη Γαλλίδα σταρ του σινεμά - και πολύ γνωστή για τις ρατσιστικές φασιστικές απόψεις της - με στόχο την στείρωση 200 αδέσποτων γατιών.

Η ANIMAL ACTION τονίζει ότι σε αυτές επαχθείς οικονομικές συνθήκες που βιώνουμε ως χώρα η εύρεση πόρων για φιλοζωικές δράσεις αποτελεί άθλο. Η ANIMAL ACTION εξηγεί ότι δεν επιδοτείται από το κράτος και στηρίζεται αποκλειστικά από συνδρομές μελών της σε Ελλάδα και Ευρώπη.

Τα βήματα συμμετοχής είναι απλά:

- Φωτογραφήστε την αδέσποτη γατούλα και στείλτε την φωτογραφία της μαζί με τα στοιχεία σας (όνομα, τηλέφωνο, ταχυδρομική και ηλεκτρονική διεύθυνση) στο [email protected]

- Η ANIMAL ACTION θα σας ενημερώσει για τον κτηνίατρο που θα αναλάβει να στειρώσει την γατούλα.

- Οι στειρώσεις θα πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί το αργότερο σ' ένα μήνα.

Στο πρόγραμμα προηγούνται τα μέλη της ANIMAL ACTION, θα τηρηθεί αυστηρή σειρά προτεραιότητας και ο μέγιστος αριθμός στειρώσεων ανά εθελοντή είναι 2 γάτες.

BBFΡατσιστής αλλά φιλόζωος;

Αναγνώστης του www.zoosos.gr σχολίασε γιατί δεν αναφέρουμε κάτι για την ακροδεξιά Μπριζίτ Μπαρντό και τις ρατσιστικές απόψεις και την χορηγία που κάνει προς στην ANIMAL ACTION, ενώ έχουμε ασκήσει κριτική σκληρή στον ΑΡΚΤΟΥΡΟ και στα χρήματα που πήρε αρχικά από την Χρυσή Αυγή, τα οποία στη συνέχεια τα επέστρεψε μετά την κατακραυγή.

Ο αναγνώστης μας έχει δίκιο και ήταν παράλειψη μας που δεν το σκεφτήκαμε εξ αρχής. Άλλωστε ρατσιστής και φιλόζωος είναι ασύμβατες έννοιες.

Αντιλαμβανόμαστε πλήρως το οικονομικό αδιέξοδο στο οποίο έχουν φτάσει τα σωματεία, οι Μ.Κ.Ο., οι σύλλογοι και οι οργανισμοί που ασχολούνται ενεργά με την φροντίδα των ζώων στη χώρα μας.

Όμως ο σκοπός δεν αγιάζει τα μέσα και αυτό τον προβληματισμό μας τον θέσαμε και υπ’ όψιν των υπευθύνων της ANIMAL ACTION ώστε να αναθεωρήσουν τις συνεργασίες τους.

Διαβάστε επίσης:

ΑΡΚΤΟΥΡΕ, ο σκοπός αγιάζει τα μέσα;

Ο ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ επιστρέφει στη Χρυσή Αυγή τα χρήματα που του δώρισε!

GAWF και BBF στείρωσαν αδέσποτα στη Σίφνο

Δωρεάν στειρώσεις αδέσποτων γατιών από την ANIMAL ACTION

Οι φίλοι της Animal Action στειρώνουν τ’ αδέσποτα με έκπτωση

Η ANIMAL ACTION καλύπτει τα έξοδα των στειρώσεων στο Λουτράκι

Στειρώσεις αδέσποτων στην Ιερισσό που ο Πάχτας ρημάζει αφήνοντας την «Ελληνικός Χρυσός» ανεξέλεγκτη

Όταν οι φασίστες χρησιμοποιούν τα σκυλιά ως φονικά «εργαλεία»

Το παίζουν φιλόζωοι ενώ είναι μόνο ΦΑΣΙΣΤΕΣ - ΝΕΟΝΑΖΙ - ΑΚΡΟΔΕΞΙΟΙ

Όταν η τεμπελιά του «δημοσιογράφου» συναντάει το φασισμό με αφορμή τη φιλοζωία

Γιατί εναντιωνόμαστε στη Χ.Α.

Προσχηματική η φιλοζωία των νεοναζί

Ο Αλβανός, η Χρυσή Αυγή και το φριχτό έγκλημα εις βάρος των ζώων

Είναι παράλογο να είσαι και φιλόζωος και ρατσιστής!

Tagged: , , , , , ,

Βοηθήστε μας να συνεχίσουμε να σας ενημερώνουμε για όσα συμβαίνουν στα ζώα στην Ελλάδα ενισχύοντας το www.zoosos.gr

14 Σχόλια

  1. alex

    Πηγα κι εγω να βρω πληροφοριες για το πως η Bardot ειναι ρατσιστρια και ακροδεξια και διαβασα Wikipedia, διαβασα νεα απο διαφορες σελιδες και οι πληροφοριες που βρηκα ειναι πως δεν θελει οι μουσουλμανοι να μπορουν να κανουν τελετουργικη σφαγη σε προβατα και αγελαδες, λεγοντας πως "επιβαλουν τη νοοτροπια τους στη χωρα μας". Αυτος λοιπον ειναι ο φοβερος ρατσισμος? Τοτε συμφωνω απολυτα, αν ενας λαος θελει να φιλοξενειται σε μια χωρα που εχει αλλη αντιμετωπιση ως προς το τι συνιστα βασανισμος ενος ζωου και που μαλιστα μπορει να αποφευχθει, θα πρεπει να σεβεται την διαφορετικη κουλτουρα της χωρας αντι να εξακολουθει να τηρει θρησκευτικα εθιμα (ακρως επικυνδυνος συνδιασμος, κατα τη γνωμη μου). Σε αλλη Ευρωπαικη χωρα διαβασα, οτι προσφατα απογορευτικε η τελετουργικη σφαγη καθως "τα δικαιωματα των ζωων εχουν προτεραιοτητα απο τη θρησκεια". Εγω απο αυτο καταλαβαινω οτι θα πρεπει καποιος να μπορει να τηρει τη θρησκεια του οπως επιθυμει, εφ'οσων δεν καταπατα τα δικαιωματα των ανθρωπων και των ζωων. Εσεις τι πιστευετε σχετικα με αυτο?

    1. Kristie

      Συμφωνώ!

      "θα πρεπει καποιος να μπορει να τηρει τη θρησκεια του οπως επιθυμει, εφ'οσων δεν καταπατα τα δικαιωματα των ανθρωπων και των ζωων"

      Το θεωρώ αυτονόητο αλλά δυστυχώς δεν είναι!

  2. ΠΕΤΡΟΣ

    Η φιλοζωϊα δεν έχει πολιτικό χρώμα. Μόνο απεριόριστη αγάπη γιά τα ζώα. Και η Β.Β το έχει αποδείξει. Βγάλτε τα γυαλιά

  3. καρολος

    Μπραβο και παλι μπραβο στην Μπριζιτ! Η γυναικα εχει κοτσια.Τι να πει κανεις για τους επικριτες της ομως? Μαλλον ειναι ικανοι μονο για να ντυνουν κανενα δεντρο με πουλοβερ,για να μη κρυωνει τον Χειμωνα......

  4. Poppy Mangou

    Den Dino Frago, Ean I Xrysi Avgi Einai Ratsistiki I Oxi.. To Idio Ean I Brigitte Bardot Einai Akrodexia... Afta Einai Themata Poy Prepei Na Sizitithoun Opote Xreiazetai Na Sizitithoun... Tora Sizitame Gia Tis Anages Ton Adespoton ,Ke Se Polles Periptoseis Despozomenon Zoon... Xreiazontai polla Lefta ,Gia Fagita, Giatrous, Steiroseis KLP KLP.. Ta Zoa Den Endiaferontai Gia Politika... Xreiazontai Trofes..Loipon Ean I Xrisi Avgi Edose Afta Ta Lefta Ston Arktouro, Megali I Vlakeia Toys Na Ta Epistrepsoun... EDO DEN MILAME POLITIKA.. EINAI THEMA EPIVIOSIS TOSON PSIXON.. To Ti Pistevei O Kathenas Einai Apokleistiko Thema Diko Toys.. Den Tha Toys Krinoume Emeis Stin Parousa Peristasi...

    1. gatoni

      Συμφωνώ απολύτως... Κοιτάζουμε το δέντρο και δεν βλέπουμε το δάσος! Το γεγονός ότι η Brigitte Bardot είναι "ακροδεξιά" δεν αναιρεί το εξαίρετο φιλοζωικό της έργο. Είναι αποκλειστικά δικό της θέμα οι πολιτικές της πεποιθήσεις. Για να μην πω οτι οι "αντιρατσιστές" κινδυνεύουν να γίνουν αντιδημοκράτες αφού δεν σέβονται την διαφορετικότητα των απόψεων και πεποιθήσεων. Με αυτή την συλλογιστική ο ακροδεξιός δεν είναι φιλόζωος ενώ ο ακροαριστερός είναι! Κάκιστοι συνειρμοί σε χαλεπούς καιρούς όταν τα χρήματα δεν τα βλέπουμε ούτε με το κυάλι!

      1. georgia

        gatoni συμφωνώ απόλυτα μαζί σου. Aκροδεξιά λέγανε και τη Φαλάτσι επειδή τόλμησε να καταγγείλει τους λαθρομετανάστες που βρωμίζουν τους περίβολους των ναών -και αλλα πολιτιστικά αξιοθέατα- με την ανάγκη τους. Τη σχέση έχει η Μπαρντό με τη Χ.Α;.. Ότι σχέση έχει και η λογική με αυτήν τη στείρα 'αντιρατσιστική' θεώρηση του θέματος.

    1. eleni

      Δεν διεκδικήσαμε ποτέ το αλάθητο από κανέναν, ούτε παρουσιαζόμαστε ως φωτεινοί παντογνώστες! Πρόκειται για παράλειψη την οποία αμέσως - μετά το σχόλιο - προσθέσαμε. Και αν κάνετε τον κόπο να διαβάσετε το δημοσίευμα θα δείτε ότι έγινε αμέσως αναφορά στο πολιτικό προφίλ της Μπριζίτ Μπαρντό.

      Ελένη Ηλιοπούλου

  5. λολιος

    Οσο για τον κο καμινη, μαλλον εσκεμενα δεν εχετε ποτε αναφερει τις δωρεαν στειρωσεις και επεμβασεις που εγιναν τα τελευταια χρονια...

    1. eleni

      Δεν έχουμε κανέναν λόγο να μην αναφέρουμε το έργο του Δήμου Αθηναίων όταν το κάνει. Ο μεγαλύτερος δήμος της χώρας κάνει στειρώσεις αδεσποτων σκυλιών αλλά όχι γατιών!

      Για το http://www.zoosos.gr

      Ελένη Ηλιοπούλου

  6. λολιος

    Η μπριζιτ μπαρντο ξερουμε ολοι οτι ειναι ακροδεξια. Κα ηλιοπουλου, γιατι εδω δεν θετετε παρομοιο θεμα με τη δωρεα της χ.α. στον αρκτουρο; η κατασταση αυτη ειναι ιδια, ισως και λιγοτερο δικαιολογημενη απ αυτην του αρκτουρου...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μοιραστείτε

και βοηθήστε κι εσείς!

error: Απαγορεύεται η αντιγραφή περιεχομένου.