Στηρίξτε μας

GAWF και BBF στείρωσαν αδέσποτα στη Σίφνο

30 Νοεμβρίου 2011 22:04 | Τα καλά νέα
GAWF και BBF στείρωσαν αδέσποτα στη Σίφνο

Η Ronit Meirovitz, που έχει εξοχικό σπίτι στη Σίφνο, επικοινώνησε με το φιλοζωικό ίδρυμα που έχει ιδρύσει η διάσημη Γαλλίδα ηθοποιός, Μπριζίτ Μπαρντό, (Fondation Brigitte Bardot - BBF) για να δει αν υπήρχε πιθανότητα χρηματοδότησης ενός προγράμματος στειρώσεων αδέσποτων ζώων στο νησί.

Πράγματι αυτή η δυνατότητα υπήρχε και τότε το Ελληνικό Ταμείο Μέριμνας Ζώων (GAWF) έκανε αίτηση στο BBF και αμέσως δόθηκε η επιχορήγηση των 1.400 ευρώ για το πρόγραμμα.

Η επίσκεψη διοργανώθηκε για τα τέλη Σεπτεμβρίου και η ομάδα αποτελούνταν από την κτηνίατρο, Αμαλία Κουντούρη, και την κτηνιατρική νοσοκόμα, Κάρολ Μακμπέθ. Η Κάρολ έφτασε στη Σίφνο στις 29 Σεπτεμβρίου 2011 και δούλεψε μαζί με την Αμαλία επί τρεις ημέρες φροντίζοντας 71 αδέσποτα ζώα.

Στείρωσαν 4 σκύλους και 41 γάτες. Εμβολίασαν 6 σκυλιά και 13 γατιά και έκαναν και 7 γενικές θεραπείες και εξετάσεις. Πέρυσι, η Αμαλία και η Κάρολ, έσωσαν από βέβαιο θάνατο ένα πυροβολημένο σκυλάκι τον Ρόκυ και φέτος χάρηκαν πολύ που τον ξαναείδαν, μια και του έκαναν τα ετήσια εμβόλιά του. Φέτος όμως μεταξύ όλων των άλλων φρόντισαν και ένα ακόμη ζώο, το οποίο θα είχε πεθάνει, αν δεν ήταν εκείνες εκεί για να του προσφέρουν την κατάλληλη βοήθεια.

Η Ειρηνούλα, είναι ένα γατάκι 4 μηνών. Όταν την έφεραν είχε μια τεράστια πληγή καλυμμένη από σκουλήκια. Αμέσως αναισθητοποιήθηκε και καθαρίστηκε η κακοφορμισμένη πληγή. Την επόμενη ημέρα, που ήρθε για επανεξέταση, το γατάκι φαινόταν πολύ καλύτερα παρ’ όλο που υπήρχαν πάλι λίγα σκουλήκια, τα οποία καθαρίστηκαν. Δόθηκαν οδηγίες στον ιδιοκτήτη για το τι θεραπεία πρέπει να ακολουθήσει και είμαστε σίγουροι ότι θα έχει πια θεραπευτεί πλήρως.

Οι άνθρωποι του GAWF αναφέρουν χαρακτηριστικά πως χάρηκαν πολύ βλέποντας δυο νεαρά κορίτσια να φέρνουν ένα γατάκι που είχαν βρει για να εξεταστεί. Το γατάκι είχε τη γρίπη της γάτας και δόθηκε η κατάλληλη θεραπεία για τη συγκεκριμένη περίπτωση. Την τελευταία ημέρα του προγράμματος μια τουρίστρια από τον Καναδά επισκέφθηκε την ομάδα φροντίδας των αδέσποτων.

Είχε βρει έξι πολύ μικρά γατάκια που δυστυχώς, παρ’ όλες τις προσπάθειές της να τα βοηθήσει, μέσα στις επόμενες ημέρες πέθαναν τα τρία από αυτά. Η μητέρα της Αμαλίας στη συνέχεια πήρε τα τρία που είχαν απομείνει, κράτησε το ένα για να το μεγαλώσει και έδωσε τα άλλα δυο σε μια φιλόξενη οικογένεια, που όμως είχαν την ίδια δυσάρεστη κατάληξη, ίσως επειδή ήταν πολύ μικρά…

Αυτό, που κράτησε η μητέρα της Αμαλίας, επιβίωσε και έχει μεταφερθεί στην Αθήνα, αφού είναι πια το νέο μέλος της οικογένειας. Ένα άλλο θετικό αποτέλεσμα του προγράμματος είναι ότι όλες οι γάτες κοντά στο λιμάνι στειρώθηκαν.

Το GAWF ευχαριστεί το Fondation Brigitte Bardot για τη γενναιόδωρη επιχορήγησή του στο συγκεκριμένο πρόγραμμα καθώς και τους γονείς της Αμαλίας για όλη τη βοήθεια και φιλοξενία τους.

Διαβάστε επίσης:

200 δωρεάν στειρώσεις αδέσποτων γατιών στην Αθήνα

Tagged: , , , , ,

Βοηθήστε μας να συνεχίσουμε να σας ενημερώνουμε για όσα συμβαίνουν στα ζώα στην Ελλάδα ενισχύοντας το www.zoosos.gr

1 Σχόλιο

  1. μαρια

    πραβω σας παιδια. μακαρι να σστειρωναν και τα γατια στο αγιο ορος που ειναι πολλα μερχει και τα τσοφλια τρωνε. και απεναντη στην αμουλιανη εχει πολες γατες ομως της δηλητηριαζουν κατι πρεπει να γεινη και εκει .να μηλισεται και στου νησιοτες οτι αυτο δεν ειναι σωστο. οσα επιβειωνουν εκει ψωφανε στην πεινα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μοιραστείτε

και βοηθήστε κι εσείς!

error: Απαγορεύεται η αντιγραφή περιεχομένου.