Στηρίξτε μας

Ορεστιάδα: Πολύ καλύτερα η σκυλίτσα που βρέθηκε άγρια ξυλοκοπημένη σε κάδο στον Κάμπο Σαγήνης (βίντεο)

9 Ιανουαρίου 2014 09:27 | Τα καλά νέα
Ορεστιάδα: Πολύ καλύτερα η σκυλίτσα που βρέθηκε άγρια ξυλοκοπημένη σε κάδο στον Κάμπο Σαγήνης (βίντεο)

Σε πολύ καλύτερη κατάσταση είναι η σκυλίτσα, η οποία εντοπίστηκε στις 21 Δεκεμβρίου 2013, μέσα στα αίματα άγρια ξυλοκοπημένη και κλεισμένη σ’ ένα τσουβάλι, πεταμένη σε κάδο σκουπιδιών στην περιοχή του Κάμπου Σαγήνης Ορεστιάδας. Στις 7 Ιανουαρίου η σκυλίτσα – που την ονομάτισαν Ιουλία – μεταφέρθηκε για άλλη μια φορά στον κτηνίατρο ο οποίος έκανε αλλαγές στις πληγές της. Το ζώο συνεχίζει την φαρμακευτική αγωγή και παρά τα κατάγματα καταφέρνει πλέον να τρέχει.

OrestiadaIoulia (2)

Ο κτηνίατρος Βασίλης Δελησταμάτης, που έχει αναλάβει την θεραπεία της, όπως εξηγεί το Φιλοζωικό Σωματείο Ορεστιάδας «Η ΑΛΚΥΟΝΗ ΚΑΙ Ο ΛΕΩΝ» δεν δέχεται χρήματα για την περίθαλψη της Ιουλίας.

OrestiadaIoulia (3)

Σύμφωνα με το Φιλοζωικό Σωματείο Ορεστιάδας «Η ΑΛΚΥΟΝΗ ΚΑΙ Ο ΛΕΩΝ»και γι' αυτό το έγκλημα έχει γίνει καταγγελία στο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής.

Πως βρέθηκε η σκυλίτσα

Εκείνο τo βράδυ του Σαββάτου 21 Δεκεμβρίου ο Νίκος Μαρκίδης εντόπισε μέσα σ’ ένα κάδο σκουπιδιών στην περιοχή του κάμπου Σαγήνης Ορεστιάδας μια σκυλίτσα μέσα στα αίματα με σπασμένα τα πόδια κλεισμένη σ’ ένα τσουβάλι με τα άκρα της δεμένα!

OrestiadaSaginiSkylitsa (3)

Το ζώο βογκούσε σε αυτή την κατάσταση κλεισμένο μέσα στο τσουβάλι από το λίπασμα αλλά ο Νίκος άκουσε τον πόνο του και τα βογκητά του και το αναζήτησε. Το βρήκε παραμερίζοντας τις σακούλες των σκουπιδιών μέσα από τον μεταλλικό κάδο, που υπάρχει δίπλα σ’ ένα γεφύρι της Παλαιάς Μαριτσάς, όπως αναφέρει.

Στο βίντεο - ντοκουμέντο που μπορείτε να δείτε εδώ θα αντιληφθείτε τι πέρασε αυτό το πλάσμα και τι είδαν τα μάτια του Νίκου. Θα καταλάβετε ακούγοντας τα λόγια του Νίκου και βλέποντας το ζώο, που κλαίει, το μαρτύριο του αλλά και τι συμβαίνει εις βάρος των ζώων παντού στην Ελλάδα.

OrestiadaSaginiSkylitsa (5)

Η σκυλίτσα, που μεταφέρθηκε στον κτηνίατρο - όπως έδειξαν οι ακτινογραφίες - έχει κατάγματα στα δύο πόδια τα οποία θα θεραπευτούν, αλλά ευτυχώς δεν έχει κάποια βλάβη στα οστά, στην σπονδυλική στήλη ή στη λεκάνη. Εντούτοις είναι παράλυτη στο πίσω μέρος του σώματος της και ως εκ τούτου έχει και ακράτεια.

Το αν η κατάσταση της είναι αναστρέψιμη θα φανεί τις επόμενες μέρες. Την Ιουλία – έτσι την ονομάτισε ο σωτήρας της – που είναι μόλις ενάμιση έτους κάποιος την έσπασε στο ξύλο στην κυριολεξία και στη συνέχεια αφού τις έδεσε τα πόδια την έχωσε σ’ ένα τσουβάλι το οποίο έδεσε ερμητικά. Στην συνέχεια πέταξε το ζώο ζωντανό στα σκουπίδια.

Διαβάστε επίσης:

Κάμπος Σαγήνης Ορεστιάδας: Έσπασε στο ξύλο σκύλο τον έχωσε σε τσουβάλι & τον πέταξε ζωντανό στα σκουπίδια! (Βίντεο)

Ορεστιάδα: Βρήκε πυροβολημένα τα 5 από τα 6 σκυλιά του

Συνελήφθη 76χρονος που πυροβόλησε και τραυμάτισε τον σκύλο του γείτονα του στη Μ. Δοξιπάρα

Ορεστιάδα: Δολοφόνησε με αεροβόλο την σκυλίτσα που μόλις είχε στειρωθεί και επανενταχθεί

Ορεστιάδα: Καταγγέλλουν τη συστηματική δηλητηρίαση σκυλιών και γατιών

Ορεστιάδα: Πυροβόλησε και σκότωσε τον σκύλο

Ορεστιάδα: Λαγουδάκι ζωντανό δόλωμα για την εκπαίδευση κυνηγόσκυλου

Σκότωσε τον σκύλο του σέρνοντας τον με το Ι.Χ. στην Μαΐστρο Αλεξανδρούπολης αλλά συνελήφθη

Με συρμάτινη θηλιά βασάνισε τον σκύλο στην Μαΐστρο Έβρου

40.000 ευρώ πρόστιμο και ποινή για την κακοποίηση σκύλου στον Απαλό Αλεξανδρούπολης

Κίρκη Αλεξανδρούπολης: Εκτέλεσε το σκυλί μπροστά στο παιδί του και οι μάρτυρες δεν τον καταγγέλλουν!

Tagged: , , , , , , , , , , ,

Βοηθήστε μας να συνεχίσουμε να σας ενημερώνουμε για όσα συμβαίνουν στα ζώα στην Ελλάδα ενισχύοντας το www.zoosos.gr

1 Σχόλιο

  1. ΜΑΡΙΑ ΕΥΟΣΜΟΣ

    ΕΙΧΑ ΔΕΙ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΤΟΤΕ ΚΑΙ ΕΙΧΑ ΔΙΑΒΑΣΕΙ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ,ΧΑΙΡΟΜΑΙ ΠΟΥ ΟΛΑ ΠΗΓΑΝ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΕΥΧΟΜΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΠΡΙΓΚΙΠΙΣΣΑ ΜΑΣ!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μοιραστείτε

και βοηθήστε κι εσείς!

error: Απαγορεύεται η αντιγραφή περιεχομένου.