Στηρίξτε μας

Οι Ερωτόγατες πρωταγωνίστριες ενός φιλμ που προωθεί τη στείρωση (βίντεο)

15 Οκτωβρίου 2013 10:52 | Επικαιρότητα
Οι Ερωτόγατες πρωταγωνίστριες ενός φιλμ που προωθεί τη στείρωση (βίντεο)

Ο Πηδηχτούλης είναι ο πρωταγωνιστής ενός βίντεο που δημιούργησε η ANIMAL ACTION προκειμένου να προωθήσει την ενημερωτική της καμπάνια σχετικά με τα οφέλη της στείρωσης των κατοικίδιων ζώων. Ο Πηδηχτούλης, που μπορείτε να τον δείτε εδώ εν δράσει, δεν έλαβε βέβαια πέρυσι την έγκριση του σεμνότυφου Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης (Ε.Σ.Ρ.) αν και το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων το είχε εγκρίνει, αφού εναρμονίζεται πλήρως και με τη νομοθεσία.

Είναι φυσικά αστείο να θεωρείται ακατάλληλο αυτό το βιντεάκι τη στιγμή που η ελληνική τηλεόραση κατακλύζεται από ταινίες που δείχνουν σκηνές ωμής βίας και πορνό καθ’ όλη τη διάρκεια του 24ωρού.

Η ΑΝΙΜΑL ACTION όμως, που δεν το βάζει κάτω, φέτος δημιούργησε τις Ερωτόγατες για να προωθήσει τον σκοπό της. Το βίντεο δεν είναι ακόμα έτοιμο όμως σύντομα θα μπορέσουμε να σας το παρουσιάσουμε!

Τα οφέλη της στείρωσης

Έχετε ποτέ αναρωτηθεί από πού προκύπτουν όλα τα αδέσποτα; Η εμπειρία της ANIMAL ACTION που δρα στην Ελλάδα από το 1959, επιβεβαιώνει ότι ένα μεγάλο ποσοστό προκύπτει από τα αστείρωτα, ιδιόκτητα ζώα.

Η ιστορία είναι πάνω - κάτω γνωστή: η σκυλίτσα μένει έγκυος, γεννιούνται πανέμορφα, υγιέστατα κουταβάκια, που όμως κανείς δεν επιθυμεί να τα υιοθετήσει. Ο ιδιοκτήτης αδυνατώντας να τα συντηρήσει, τα εγκαταλείπει στο δρόμο στην τύχη τους…

Στόχος της ANIMAL ACTION είναι να ενημερώσει τους ιδιοκτήτες κατοικίδιων ζώων ότι η στείρωση δεν είναι μόνο επιλογή αλλά και υποχρέωση!

Η νέα νομοθεσία (4039/2012 αρ.5 παρ. 1.ζ.) υποχρεώνει τον ιδιοκτήτη να μεριμνά για τη στείρωση του κατοικίδιου του.

Η στείρωση έχει μόνο πλεονεκτήματα για το ίδιο το ζώο συγκεκριμένα:

·         προστατεύει από ασθένειες των γεννητικών οργάνων όπως πυομήτρα και καρκίνο, αυξάνοντας έτσι τη διάρκεια ζωής τους.

·         επιφέρει ορμονική ισορροπία καθιστώντας το ζώο λιγότερο επιθετικό, μειώνοντας τις τάσεις φυγής και τους γάτο ή σκυλοκαβγάδες.

·         μειώνει το ανεπιθύμητο “καβαλίκευμα” κατά 70% που όλοι ξέρουμε ότι μπορεί να μας φέρει σε αμηχανία …

Τέλος, στειρώνοντας το ζώο μας συνεισφέρουμε στο κοινωνικό σύνολο διότι αποφεύγονται έτσι ανεπιθύμητες γεννήσεις που προσθέτουν στον ήδη αυξημένο αδέσποτο πληθυσμό.

Η κινητή ομάδα κτηνιάτρων της ANIMAL ACTION δρα «πυροσβεστικά» με μαζικά προγράμματα στειρώσεων αδέσποτων εκεί που σημειώνεται ραγδαία αύξηση του πληθυσμού τους κυρίως σε περιοχές εκτός Αθηνών.

Δεν θα βαρεθούμε να το λέμε και να το γράφουμε πως η στείρωση είναι η μόνη πολιτισμένη και επιστημονικά αποδεδειγμένη μέθοδος διαχείρισης του πληθυσμού των αδέσποτων.

Αρκεί κανείς να σκεφτεί ότι από ένα αστείρωτο, αδέσποτο ζώο μπορούν να προκύψουν πάνω από 5.000 νέα αδέσποτα σε 5 χρόνια!

Διαβάστε επίσης:

S.C.A.R.S.: Απολύτως αναγκαία η στείρωση και στις αρσενικές αδέσποτες γάτες (βίντεο)

Στείρωση: Μύθοι και Αλήθειες! (Βίντεο)

Ενέκρινε το Ε.Σ.Ρ. τα σποτ της Π.Φ.Π.Ο. για το πότισμα και τη στείρωση των αδέσποτων (βίντεο)

Στείρωσε το ζώο σου! Βοήθησε στη μείωση του αδέσποτου πληθυσμού! (Βίντεο)

Ο Πηδηχτούλης θα σας μάθει γιατί πρέπει να στειρώσετε το ζωάκι σας! (Βίντεο)

Πότε «λήγει» το γατάκι σου;

Όταν δεν έχεις επιχειρήματα σε ενοχλούν οι στειρώσεις…

Οι στειρώσεις είναι η μόνη λύση για τα «αναλώσιμα» γατάκια…

Η «στείρωση για τα ζώα είναι κάτι κακό» λέει ο δήμαρχος Στυλίδας Απ. Γκλέτσος αποδεικνύοντας την εγκληματική ασχετοσύνη του

Βασική αιτία αύξησης των αδέσποτων είναι η μη στείρωση των ζώων

O καλύτερος τρόπος για να βοηθήσετε τις αδέσποτες γάτες είναι η στείρωση! (Βίντεο)

Tagged: , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Βοηθήστε μας να συνεχίσουμε να σας ενημερώνουμε για όσα συμβαίνουν στα ζώα στην Ελλάδα ενισχύοντας το www.zoosos.gr

0 Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μοιραστείτε

και βοηθήστε κι εσείς!

error: Απαγορεύεται η αντιγραφή περιεχομένου.