Στηρίξτε μας

Εισαγγελία Λάρισας: Άφησε την σκυλίτσα στα χέρια του 53χρονου που σκότωσε τα 8 κουτάβια της!

29 Αυγούστου 2013 10:17 | Καταγγελίες
Εισαγγελία Λάρισας: Άφησε την σκυλίτσα στα χέρια του 53χρονου που σκότωσε τα 8 κουτάβια της!

Η Εισαγγελία Πρωτοδικών Λάρισας δεν έδωσε χτες εντολή, ώστε να απομακρυνθεί από το σπίτι του 53χρονου άνδρα, ο οποίος σκότωσε με τσάπα οχτώ κουτάβια στις 27 Αυγούστου η σκυλίτσα, που τα γέννησε, και τα δύο μικρά της καθώς και ο αρσενικός σκύλος ο οποίος ζούσε στην ίδια αυλή μέσα σε κλουβί.

KoutaviaTsapaLarisa (10)

Θυμίζουμε ότι το έγκλημα που διέπραξε ο Γιώργος Κ. κάτοικος Αγίας Μαρίνας αποκαλύφθηκε και καταγγέλθηκε από την γειτόνισσα του και η Αστυνομία μετά από πίεση χθες συνέλαβε το δράστη, αφού προηγουμένως εντόπισε μέσα σε πλαστική σακούλα τα 9 μωρά 8 εκ των οποίων ήταν νεκρά.

Ο Γιάννης Γκούθας, που μετέβη χθες στην Εισαγγελία εκ μέρους του Συλλόγου Προστασίας Κακοποιημένων Ζώων Λάρισας «Ελεύθερος» επικοινώνησε με το www.zoosos.gr και μας εξήγησε το σκεπτικό του εισαγγελέα, ο οποίος έκρινε ότι ο δράστης «δεν είναι περαιτέρω επικίνδυνος». Ο εισαγγελέας είπε ότι τα ζώα μπορούν να απομακρυνθούν μόνο με τη συναίνεση του δράστη!

Διαβάστε επίσης:

270.000 € διοικ. πρόστιμο για τη θανάτωση κουταβιών με τσάπα τον Αύγουστο του 2013

Λάρισα: Σκότωσε με τσάπα 8 κουτάβια αλλά συνελήφθη

5.000 ευρώ πρόστιμο και 18 μήνες φυλακή με αναστολή για τα 8 σκοτωμένα κουτάβια στη Λάρισα

Λάρισα: Σκυλίτσα σερνόταν ανάπηρη – μετά από πυροβολισμό – επί 2 εβδομάδες και όλοι την έδιωχναν

Χειμάδι Λάρισας: Δηλητηρίασε την σκυλίτσα και τα κουτάβια θήλαζαν το πτώμα της

Άλλο ένα εγκαταλελειμμένο άλογο γνωστού επιχειρηματία της Λάρισας αργοπεθαίνει αβοήθητο

Λάρισα: Έκκληση για τη φιλοξενία του σκελετωμένου και άρρωστου σκύλου που βρήκαν δεμένο σε χωράφι

Βρήκαν τον σκελετωμένο σκύλο αλυσοδεμένο πάνω στις γραμμές του τρένου στη Λάρισα

Λάρισα: Πέταξαν στον δρόμο τον σκύλο και τη γάτα τους ενώ η Πρόνοια τους πήρε το παιδί

Επικήρυξαν με 1.000 € τον δράστη που κακοποίησε και σεξουαλικά την σκυλίτσα στη Λάρισα

Ελασσόνα: Βρήκε 20 κουτάβια ζωντανά σε τσουβάλι πεταμένα σε ρέμα

Ελασσόνα: Δηλητηρίασαν με φόλες 26 ποιμενικούς σκύλους

Tagged: , , , , ,

Βοηθήστε μας να συνεχίσουμε να σας ενημερώνουμε για όσα συμβαίνουν στα ζώα στην Ελλάδα ενισχύοντας το www.zoosos.gr

19 Σχόλια

  1. ΓΑΤΟΣΚΥΛΟ

    Λοιπόν,"Τι εστί δικαστής την σήμερον ημέρα?" κυρία τάδε(που συστήνατε ψυχραιμία στους ζωόφιλους)...Κρίμα κι άδικο η δικαιοσύνη να έχει τέτοιους υπηρέτες.

      1. Theydon Bois

        ΕΙΣΑΙ ΛΙΓΟ ΧΑΖΟΣ?ΤΙ ΑΣΚΗΣΕΙΣ ΧΑΛΑΡΩΣΗΣ ΚΑΙ ΠΡΑΣΙΝΑ ΑΛΟΓΑ? ΑΝ ΕΧΕΙΣ ΝΑ ΠΕΙΣ ΚΑΤΙ ΕΠΙ ΤΟΥ ΘΕΜΑΤΟΣ ΛΕΓΕ ΤΟ. ΑΡΚΕΤΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΙΡΩΝΕΣ ΤΟΥ ΚΑΝΑΠΕ.

        1. Φλόκ

          "Οριστική αφαίρεση και των 4 σκυλιών του

          Σήμερα μετά την ολοκλήρωση της δίκης εκδόθηκε τελικά και η εισαγγελική εντολή για την οριστική αφαίρεση των τεσσάρων ζώων (της σκυλίτσας και των δύο κουταβιών της καθώς και ενός ακόμα αρσενικού σκύλου) που έχει υπό την κατοχή του 53χρονος."

          Ασκήσεις χαλάρωσης λοιπόν για να έχουμε υπομονή .

          Δεν έχετε βαρεθεί τα ίδια συνεχώς ;

          "Καταδίκασαν τον δολοφόνο της γάτας με τον παλιό νόμο!"
          αλλά τελικά
          "Η Εισαγγελία Πρωτοδικών Πρέβεζας διέψευσε το γεγονός ότι η υπόθεση θανάτωσης μιας γάτας στο χωριό Μιχαλίτσι, που συνέβη το βράδυ της 12ης Αυγούστου, εκδικάστηκε βάσει του παλιότερου νόμου, όπως είχαμε γράψει στο http://www.zoosos.gr και όχι με τον νόμο 4039/2012. Σύμφωνα με την αντιεισαγγελέα της έδρας ο δράστης δικάστηκε και καταδικάστηκε βάσει του νόμου 4039/2012 αφού του επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 7μηνών με αναστολή."

          Θα μας εξηγήσετε για ποια κοινωνία αγωνίζεστε ;
          Η δικαιοσύνη,οι νόμοι , οι δικαστές , οι αστυνόμοι είναι ακατάλληλοι .
          Πως θα θέλατε να είναι τα πράγματα ;

  2. ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ ΗΡ. ΚΑΛΕΝΤΖΗΣ

    ΘΕΡΜΗ ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ προς τους γνωρίζοντες να δημοσιοποιήσουν το ονοματεπώνυμο του επίορκου δικαστή!

    Είναι καιρός οι άθλιοι να αντιληφθούν ότι η αθλιότητα δεν συγκαλύπτεται!

    Αριστοτέλης Ηρ. Καλέντζης
    [email protected]
    τ. 6977764737

  3. ΛΙΑΚΟΣ

    να πα να γαμηθεί ο εισαγγελέας και όλο του το σόι ! καλά ρε υπάνθρωποι δε ντρέπεστε λίγο ; σεβαστείτε ρε καθάρματα τα ζωάκια , τι σας φταίνε.

    Υ.Γ. αν ο εισαγγελέας είναι άσχετος και μη φιλόζωος, χωρίς γνώσεις επί του θέματος , δε νοείτε να αναλάβει τέτοιες υποθέσεις.

  4. Anastasia

    ti den apotelei peraitero kindino mori ilithie tis isagelias? enas anthropos pou skotoni me tetoio apanthropo tropo 8 mora skilakia einai me ta kala tou? sigoura arrostos einai. me afto einai san na tou dini kai vravio gia tin praksi tou. Kamia dikaiosini? Kamia timoria?psixologi lene oti anthropi pou kanoun kako se zoa, einai arrostoi kai polles fores einai pithano na kanoun kako kai se antropous. Apax kai o anthropos ferrete san zoo pano se aniperaspista plasmata giati na min einai kai etsi kai stis koinonikes sinanastrofes kai epafes tou me allous anthropous? tora tou dinete to elefthrero na to ksanakani kai isos na proxorisi kai sse xiroteres praksis. Bravo sas kirie eisaggelea.

  5. ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ ΗΡ. ΚΑΛΕΝΤΖΗΣ

    ΥΠΑΙΤΙΟΙ ΤΗΣ ΔΙΚΑΣΤΙΚΗΣ ΑΘΛΙΟΤΗΤΟΣ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΟΙ ΔΙΚΑΣΤΕΣ!

    Σε μία κοινωνία στην οποία το έγκλημα αναπαράγεται δημοκρατικότατα από εκείνους οι οποίοι είναι εντεταλμένοι για την αντιμετώπισή του είναι φυσικό πρώτοι ένοχοι να είναι οι εισαγγελείς και οι δικαστές και η ελλαδική κοινωνία είναι μια τέτοια!

    Σε μία κοινωνία όπου οι ηθικοί αυτουργοί χιλιάδων αυτοκτονούντων Πολιτών (Τσοχατζόπουλοι, Σμπώκοι και λοιποί εθνικοί λωποδύτες) "κανακεύονται" ώστε αντί της αγχόνης να κάνουν δηλώσεις "αντιστασιακού" εν'ωπιον στημένων δικαστικών εδρών, τότε οι δικαστές και οι εισαγγελείς είναι οι πρώτοι αβανταδόροι του (ατιμώρητου) εγκλήματος!

    Είναι δεδομένο ότι, πλέον κανείς, με "ουμανιστικά" μέσα, δε μπορεί να καθάρει τη κόπρο, όπως έχει σωρευθεί στην ελλαδική "δικαιοσύνη"... Είναι βέβεαιο ότι, πλέον, τα τσεκούρια έχουν το λόγο!

    http://www.horsebackarcherygr.blogspot.gr/2013/08/40.html

  6. Sini Sgouraki

    Μηπως ο εισαγγελεας ειναι βλακας ,τι θα πει δεν ειναι επικινδυνος μηπως ο εισαγγελεας μισει τα ζωα και περιμενει να αποτελειωσει και τα αλλα εαν δυνατον ,δεν μπορει να γινει κατι να απομακρυνθουν τα φουκαριαρικα τα ζωα?Ποιος ειναι ο εισαγγελεας που κρινει ποιος ειναι επικινδυνος και ποιος οχι ειναι ψυχιατρος?καντε κατι να σωθουν τα ζωα......

  7. Seva Laskari

    Καλα μήνυση δεν σηκώνει το θέμα??Ο νόμος για κακοποίηση ζώου είναι πλέον αυστηρός, πόσο περισσότερο για θανατωση

  8. Μυρτω

    Κ Εισαγγελέα Ντροπή σας! Μήπως το έχετε κάνει κι εσείς ή οι γονείς σας στο χωριό σας; Η Προϊσταμένη σας κ. Γκουτζιαμάνη (η Εισαγγελέας του ΑΠ) γνωρίζει τη σοφή απόφασή σας; Ώρα να την μάθει με μια ωραιότατη αναφορά, φωτογραφίες από το συμβάν, αντίγραφο της νομοθεσίας για τις παραβάσεις όσον αφορά την σκυλίτσα (ανεμβολίαστη κλπ)και της εγκυκλίου του επίσης Προϊσταμένου σας κ. Παπαδάκη... Να δω τι θα πειτε στην απολογια σας.. Δεν ειναι περαιτερω επικίνδυνος!; ΚΑΛΟ ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΟ!!!!

  9. Dora G

    Μηπως θα μπορουσε ο εκπροσωπος της τοπικης Φιλοζωικης να απευθυνθει
    στους ανωτερους της συγκεκριμενης Εισαγγελεα αν και θα προτιμουσα εναν διαφορετικο χαρακτηρισμο.

    Θυμαμαι οτι ειχε ανακοινωθει προσφατα μια αποφαση του Αρειου Παγου αναφορικα με το συγκεκριμενο θεμα των αδεσποτων και τις υποχρεωσεις των εκπροσωπων της Ελληνικης Πολιτειας, υποτιθεται οτι οι αποφασεις τους Αρειου Παγου οφειλουν να γινονται σεβαστες απ'όλους και απο τους υφισταμενους δικαστικους ή μηπως δεν εχει ισχυ για την συγκεκριμενη Εισαγγελεα μια τετοια αποφαση γιατι ως γνωστο εκπροσωποι του Κρατους φημιζονται οτι εχουν δικη τους Βαρωνια, νομους και κανονες ?

  10. βασιλης

    Ας κάνουμε (petition) διαμαρτυρία στην Ευρωπαική Ένωση και στα δικαστήρια της Ευρωπαικής Ένωσης. Για να δούνε το παραδικαστικό σύστημα δικαιοσύνης που υπάρχει στην Ελλάδα .

  11. καρολος

    «δεν είναι περαιτέρω επικίνδυνος» ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ.... «Στ'αρχιδια μας,κουταβια ηταν,οχι ανθρωποι....συνεχιστε παιδια να σκοτωνετε αφοβα,ειστε μια χαρα ανθρωποι και μην ανησυχειτε.....» Ανατριχιλα αισθανομαι οτι αυτα τα λογια προερχονται απο δικαστικο! Τελικα ειμαστε η Κινα της Ευρωπης οσον αφορα τα ζωα.Τελια και παυλα!

  12. EUGENIA

    ΠΟΥΛΗΜΕΝΟΙ!!!!!!!!!!!!!!!!!!ΜΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΚΕΠΤΙΚΟ,ΤΟΥ ΛΕΕΙ ΤΟΥ ΦΟΝΙΑ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΚΙ ΑΛΛΟΥΣ ΦΟΝΟΥΣ!!!!!ΔΕΝ ΤΗΝ ΕΧΕΙ ΣΤΕΙΡΩΣΕΙ ΤΗ ΣΚΥΛΙΤΣΑ ΚΑΙ ΘΑ ΞΑΝΑΓΕΝΝΗΣΕΙ!!!!ΕΤΣΙ ΘΑ ΤΑ ΣΚΟΤΩΣΕΙ ΚΑΙ ΤΑ ΑΛΛΑ ΜΩΡΑΚΙΑ!!!!ΚΑΙ ΓΙΑ ΑΛΛΟΥΣ ΦΟΝΟΥΣ ΕΔΩΣΕ ΕΝΤΟΛΗ Η ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΑ ΠΡΩΤΟΔΙΚΩΝ ΛΑΡΙΣΑΣ!!!!!ΜΑ ΟΛΟΙ ΕΚΕΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΨΥΧΗ???ΔΕΝ ΝΟΙΑΖΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΛΛΕΣ ΖΩΟΥΛΕΣ?????ΑΙΣΧΟΣ........ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ..............ΠΟΥΛΗΜΕΝΟΙ !!!!!!!!!!!!!!!!!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μοιραστείτε

και βοηθήστε κι εσείς!

error: Απαγορεύεται η αντιγραφή περιεχομένου.