Στηρίξτε μας

Σύλλογος Ζωόφιλων Ημαθίας: Συγχαίρουμε τη μάρτυρα που κατήγγειλε τον ζωοκτόνο

31 Ιουλίου 2013 15:30 | Επικαιρότητα
Σύλλογος Ζωόφιλων Ημαθίας: Συγχαίρουμε τη μάρτυρα που κατήγγειλε τον ζωοκτόνο

Μικρή η ποινή σε σχέση με το έγκλημα

Ο Σύλλογος Ζωόφιλων Ημαθίας με ανακοίνωση του συγχαίρει την νεαρή μάρτυρα που κατήγγειλε το γείτονα της οποίος σκότωσε δύο κουτάβια στη Βέροια επειδή τον ενοχλούσαν. Χάρη στο ενδιαφέρον, που έδειξε αυτό το κορίτσι, ο δράστης όχι μόνο συνελήφθη αλλά και καταδικάστηκε.

Το www.zoosos.gr παρακολούθησε εξ αρχής και στενά την υπόθεση και σχετικά δημοσιεύματα μπορείτε να δείτε εδώ:

Βέροια: 2 χρόνια φυλακή και 5.000 ευρώ πρόστιμο για τα δύο κουτάβια που σκότωσε

Βέροια: Σκότωσε δύο σκυλιά επειδή τον ενοχλούσε το γαύγισμα τους!

Βέροια: Αυτά τα κουτάβια σκότωσε χτυπώντας τα με καδρόνι

Βέροια: Στις 31/7 η δίκη του εγκληματία που σκότωσε δύο κουτάβια!

Ο σύλλογος ΖΩ.Η. στην ανακοίνωση του τονίζει: «Σε ποινή φυλάκισης 2 ετών και χρηματικό πρόστιμο 5.000 ευρώ καταδικάστηκε από το αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βέροιας ο 64χρονος Αναστάσιος Π., συνταξιούχος ναυτικός, ο οποίος στις 26/07/2013 σκότωσε με ιδιαίτερη βαρβαρότητα χτυπώντας με καδρόνι δύο αδέσποτα κουτάβια.

VeroiaKoutaviaNekra (1)Ένα από τα θύματα.

Διά μέσου του συνηγόρου του ομολόγησε την πράξη του και ζήτησε την επιείκεια του Δικαστηρίου, το οποίο όμως δεν δέχθηκε κανένα ελαφρυντικό και του επέβαλε την παραπάνω ποινή.

VeroiaFilozoesDikastiriaΦιλόζωες έξω από τα δικαστήρια.

Μετά την αλλαγή και αυστηροποίηση του νόμου για τις κακοποιήσεις ζώων, οι οποίες χαρακτηρίζονται πλέον ως βαριά πλημμελήματα, τα ελληνικά Δικαστήρια άρχισαν να επιβάλλουν σχετικά υψηλές ποινές, περιμένουμε όμως να οδηγούνται οι δράστες τέτοιων ειδεχθών εγκλημάτων και στις φυλακές και όχι να αφήνονται ελεύθεροι.

Στον δράστη, σύμφωνα με τον νόμο, θα πρέπει να επιβληθεί και υψηλό διοικητικό πρόστιμο 30.000 ευρώ για κάθε ζώο που σκότωσε. Ιδιαίτερη μνεία θα θέλαμε να κάνουμε για την γενναιότητα της νεαρής μάρτυρος που είχε το θάρρος να καταγγείλει το έγκλημα, και δεν κρύφτηκε πίσω από την συνήθη νοοτροπία του “μην ανακατεύεσαι, πες πως δεν είδες τίποτα και σώπα”. Η σιωπή είναι συνενοχή και καλούμε τους συμπολίτες μας να μην διστάζουν να καταγγέλλουν πράξεις κακοποίησης ζώων στις αρμόδιες αρχές».

Τις φωτογραφίες με τα νεκρά κουτάβια τράβηξε η Ευτυχία που είναι αυτόπτης μάρτυρας του εγκλήματος και κατήγγειλε τον δράστη στην Αστυνομία.

Διαβάστε επίσης:

Μαρίνα Ημαθίας: Νεκρά 6 κουτάβια καθώς κάποιος έφραξε την τρύπα που η σκυλίτσα τα γέννησε σε προαύλιο εκκλησίας

Σκελετωμένος σκύλος από την ασιτία στη Μαρίνα Ημαθίας (βίντεο)

Ακόμα ένας σκύλος νεκρός από φόλα στη Μαρίνα Ημαθίας

Tagged: , , ,

Βοηθήστε μας να συνεχίσουμε να σας ενημερώνουμε για όσα συμβαίνουν στα ζώα στην Ελλάδα ενισχύοντας το www.zoosos.gr

8 Σχόλια

  1. kostis

    Μπραβο στη κοπελλα και επιτελους ας ευαισθητοποιηθουμε ολοι !!! Παντως δεν θα επρεπε τουλαχιστον ενα μερος αυτων των προστιμων να πηγαινει στα φιλοζωικα σωματεια ?? Υπαρχει τετοιο θεμα ?? Διοτι πολυ μεγαλη ετοιμοτητα και ευαισθησια διακρινω και απο την αστυνομια και απο τα δικαστηρια !!! Λεω εγω με το κουτο μου μυαλο !!! Στη τελικη ειναι ενας φορος αιματος που καταβαλεται για αυτα τα δυστυχα τα ζωντανα ... δεν θα επρεπε να αποδιδεται κατι και προς αυτα ?? και οχι και αυτα τα χρηματα στον κορβανα του Στουρναρα και του Σαμαρα ?? Λεω εγω τωρα ...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μοιραστείτε

και βοηθήστε κι εσείς!

error: Απαγορεύεται η αντιγραφή περιεχομένου.