Στηρίξτε μας

Βέροια: Αυτά τα κουτάβια σκότωσε χτυπώντας τα με καδρόνι

27 Ιουλίου 2013 10:44 | Καταγγελίες
Βέροια: Αυτά τα κουτάβια σκότωσε χτυπώντας τα με καδρόνι

Ο Σύλλογος Ζωόφιλων Ημαθίας με αφορμή το έγκλημα που διαδραματίστηκε χθες τα ξημερώματα στα περίχωρα της πόλης της Βέροιας μας έστειλε τις φωτογραφίες με τα δύο νεκρά κουτάβια, τα οποία εντόπισε ο πατέρας της καταγγέλλουσας. Όπως έχουμε ήδη δημοσιεύσει ο δράστης συνελήφθη και θα δικαστεί στις 31 Ιουλίου.

Στην ανακοίνωση του  ο Σύλλογος Ζωόφιλων Ημαθίας τονίζει «στις 26 Ιουλίου 2013 και περί ώρα 4 τα ξημερώματα, στην περιοχή Βίλας Βικέλα, ο 65χρονος Α.Π. κάτοικος της περιοχής, άρχισε να χτυπάει  άγρια με καδρόνι ένα κουτάβι 2 μηνών που ζούσε έξω από την οικοδομή με την αδέσποτη μητέρα του και τα άλλα μωρά της, σαν να μην του έφτανε αυτό, συνέχισε την αγριότητά του αρπάζοντας το ίδιο κουτάβι  και ένα δεύτερο, τα οποία κρατώντας τα κρεμασμένα από τα χέρια του άρχισε να τα χτυπάει με μανία μεταξύ τους, ενώ στη συνέχεια τα πέταξε σε παρακείμενο σημείο και συνέχισε να ψάχνει τα επόμενα.

VeroiaKoutaviaNekra (2)Το ένα από τα θύματα.

Νεαρή ένοικος της οικοδομής που ξύπνησε από τις σπαρακτικές φωνές των άτυχων ζώων και παρακολούθησε έντρομη όλο το σκηνικό, κάλεσε την αστυνομία, η οποία κατέφθασε άμεσα στο σημείο και έπιασε τον δράστη με το καδρόνι στα χέρια.

Συνελήφθη και οδηγήθηκε να δικαστεί στο αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βέροιας, όπου αναβλήθηκε η δίκη με πρόταση του εισαγγελέα για την Τετάρτη 31 Ιουλίου στις 12 το μεσημέρι, για κρείσσονες αποδείξεις, γιατί εν τω μεταξύ είχαν βρεθεί τα πτώματα των 2 κουταβιών και έπρεπε να αλλάξει η κατηγορία σε θανάτωση ζώων από πρόθεση και να παρουσιαστεί και η έκθεση νεκροψίας.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία η Ελλάδα έχει ντροπιαστική πρωτιά στη λίστα των δέκα χωρών με τις περισσότερες κακοποιήσεις ζώων παγκοσμίως! Μόνο ταπείνωση μπορούμε να αισθανόμαστε ως χώρα που κατακτάμε τέτοια πρωτιά. Καλούμε τους φιλόζωους συμπολίτες μας να δώσουν δυναμικό παρόν και να κατακλείσουν την αίθουσα του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Βέροιας την επόμενη Τετάρτη 31 Ιουλίου στις 12 το μεσημέρι, για να καταδείξουν με τον τρόπο αυτό την αντίθεσή τους στα περιστατικά βίας απέναντι στα ζώα, απαιτώντας την παραδειγματική τιμωρία του δράστη σύμφωνα με τον νόμο».

Τις φωτογραφίες με τα νεκρά κουτάβια τράβηξε η Ευτυχία που είναι αυτόπτης μάρτυρας του εγκλήματος και κατήγγειλε τον δράστη στην Αστυνομία.

Διαβάστε επίσης:

Βέροια: 2 χρόνια φυλακή και 5.000 ευρώ πρόστιμο για τα δύο κουτάβια που σκότωσε

Βέροια: Σκότωσε δύο σκυλιά επειδή τον ενοχλούσε το γαύγισμα τους!

Βέροια: Στις 31/7 η δίκη του εγκληματία που σκότωσε δύο κουτάβια!

Tagged: , , , , , , , , , ,

Βοηθήστε μας να συνεχίσουμε να σας ενημερώνουμε για όσα συμβαίνουν στα ζώα στην Ελλάδα ενισχύοντας το www.zoosos.gr

3 Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μοιραστείτε

και βοηθήστε κι εσείς!

error: Απαγορεύεται η αντιγραφή περιεχομένου.