Στηρίξτε μας

Βέροια: 2 χρόνια φυλακή και 5.000 ευρώ πρόστιμο για τα δύο κουτάβια που σκότωσε (βίντεο)

31 Ιουλίου 2013 11:53 | Τα καλά νέα
Βέροια: 2 χρόνια φυλακή και 5.000 ευρώ πρόστιμο για τα δύο κουτάβια που σκότωσε (βίντεο)

Τι είπε στην κάμερα του www.zoosos.gr o δικηγόρος του δράστη

Με ποινή φυλάκισης δύο ετών με αναστολή και χρηματικό πρόστιμο 5.000 ευρώ καταδίκασε το Τριμελές Πλημμελειοδικείο της Βέροιας τον 65χρονο Τάσο Π. που θανάτωσε στις 23/7 δύο κουτάβια στη Βέροια Ημαθίας, επειδή έκλαιγαν και τον ενοχλούσαν! Η βασική μάρτυρας της υπόθεσης, η γυναίκα που εκείνο το ξημέρωμα κάλεσε την Αστυνομία και οδήγησε στην επʼ αυτοφώρω σύλληψη του δράστη, ο οποίος συνελήφθη στην περιοχή μεταξύ Βίλας Βικέλα και Φέρωνα κατά την διαδικασία, μεταξύ άλλων, κατέθεσε τα εξής:

«Ήταν 03:30 προς 04:00 τα ξημερώματα. Ξύπνησα γιατί άκουσα κλάματα από σκυλάκια. Την ίδια στιγμή άκουσα κάτι που έμοιαζε με ένα περίεργο χτύπημα. Πήγα στο παράθυρο, κοίταξα προς το μέρος που πριν μερικές ημέρες είχε γεννήσει μία σκύλα που ζει στην γειτονιά μας. Είδα τον κύριο Π. να χτυπάει ένα κουτάβι που είχε μπει κάτω από μία παλέτα. Αφού το χτύπησε πολλές φορές το πέταξε δίπλα. Κρατούσε έναν φακό. Βρήκε ακόμη δύο και τα χτύπησε και αυτά. Με τον φακός το χέρι έψαχνε όλη την αυλή από άκρη σε άκρη.

VeroiaKoutaviaNekra (1)Το ένα από τα θύματα.

Βρήκε δύο ακόμη σκυλιά, τα κράτησε στα χέρια του και τα χτύπησε μεταξύ τους με βαρβαρότητα πολλές φορές. Στη συνέχεια τον έχασα από το οπτικό μου πεδίο. Κάλεσα την Αστυνομία και τους ανέφερα το περιστατικό. Μου απάντησαν ότι θα έρχονταν αμέσως. Πράγματι  την στιγμή που τον είδα να επιστρέφει, τον πλησίασαν οι άνδρες της αστυνομίας και τον συνέλαβαν».

Σύμφωνα με τον δημοσιογράφο Αντώνη Μπιδέρη - που είναι συνεργάτης του www.zoosos.gr και παρακολούθησε τη δίκη - ο γιος του κατηγορούμενου, ο οποίος κλήθηκε ως μάρτυρας υπεράσπισης, ανέφερε: «Απʼ ότι μου είπε ο πατέρας μου, γάβγιζαν για αρκετή ώρα και τον ενοχλούσαν. Κατέβηκε προκειμένου να τα πάρει με τα χέρια του και να τα μεταφέρει σε άλλο σημείο. Εκείνα μόλις τον είδαν κρύφτηκαν κάτω από την παλέτα. Τότε εκείνος προσπάθησε με ένα ξύλο να τα αναγκάσει να βγουν από εκεί που είχαν κρυφτεί ώστε να τα πάει σε άλλο σημείο. Δεν πιστεύω ότι τα σκότωσε. Έχει και ο ίδιος σκυλί στο σπίτι και το φροντίζει.  Στο παρελθόν μάλιστα είχε ειδοποιήσει τις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου προκειμένου να τα απομακρύνουν από την γειτονιά.  Ήταν η κακιά η ώρα. Μία άτυχη στιγμή».

Ο συνήγορος του κατηγορουμένου, Δημήτρης Μπατζιάκας, κατά την αγόρευσή του ανέφερε χαρακτηριστικά ότι ο μοναδικός λόγος της φυσικής απουσίας του πελάτη του από την αίθουσα του δικαστηρίου, ήταν «το ότι ντρέπεται να παρουσιαστεί».  Ο Μπατζιάκας δήλωσε στην κάμερα του www.zoosos.gr:

«Σύμφωνα με τον νόμο 4039/2012 υποχρεωμένοι να μεριμνούν για την περισυλλογή των αδέσποτων ζώων είναι οι εκάστοτε Δήμοι. Δυστυχώς η έλλειψη αρμόδιου φορέα δημιουργεί σοβαρά προβλήματα στην διαβίωση των πολιτών και των ζώων. Σε μία κοινωνία που υποκρίνεται στην καθημερινότητα της την “φιλεύσπλαχνη”, νομίζω  ότι περισσεύει και η ανθρώπινη αγάπη, αλλά και η ανθρώπινη αγανάκτηση. Δεν νομιμοποιούμε την οποιαδήποτε βία, αλλά υπερασπιζόμαστε τα ελαφρυντικά της κάθε περίπτωσης».

Η Βάσω Τάκη, πρόεδρος του Φιλοζωικού Συλλόγου Βέροιας, μίλησε και εκείνη στο www.zoosos.gr γι' αυτή την υπόθεση.

Τη δίκη παρακολουθήσαν αρκετοί φιλόζωοι και εκπρόσωποι συλλόγων του νομού. Είναι σημαντικό να αναφέρουμε ότι η νεκροψία που έγινε στα πτώματα των δύο κουταβιών έδειξε ότι αυτά πέθαναν από εσωτερική αιμορραγία, η κοιλιά τους ήταν γεμάτη αίματα και το συκώτι του ενός ήταν σχεδόν πολτοποιημένο! Αυτό αποδεικνύει και τον βίαιο θάνατο που είχαν.

Τις φωτογραφίες με τα νεκρά κουτάβια τράβηξε η Ευτυχία που είναι αυτόπτης μάρτυρας του εγκλήματος και κατήγγειλε τον δράστη στην Αστυνομία.

Διαβάστε επίσης:

Σύλλογος Ζωόφιλων Ημαθίας: Συγχαίρουμε τη μάρτυρα που κατήγγειλε τον ζωοκτόνο

Βέροια: Σκότωσε δύο σκυλιά επειδή τον ενοχλούσε το γαύγισμα τους!

Βέροια: Αυτά τα κουτάβια σκότωσε χτυπώντας τα με καδρόνι

Βέροια: Στις 31/7 η δίκη του εγκληματία που σκότωσε δύο κουτάβια!

Βέροια: Πέταξε από τον τέταρτο όροφο και σκότωσε το σκυλί της συγκατοίκου της (βίντεο)

Βέροια: Έκκληση για την υιοθεσία του κουταβιού που κάποιος έδεσε και εγκατέλειψε σε δύσβατο σημείο

Βέροια: Με λαστιχάκι προσπάθησε να ακρωτηριάσει την ουρά της σκυλίτσας

Καταδικάστηκε ο 82χρονος που έσπασε στο ξύλο κουτάβι στον Τριπόταμο Βέροιας

Βέροια: 82χρονος κοπάνισε με καδρόνι το κουτάβι και του έσπασε το πόδι

Βέροια: Μαθητές βρήκαν τα νεογέννητα γατάκια πεταμένα ζωντανά στα σκουπίδια

Βέροια: Μικρές ποινές για τους κυνηγούς που εξόντωσαν 60 αγριόπαπιες σε προστατευόμενη περιοχή

Βέροια: Τον καταδίκασαν επειδή δηλητηρίασε με φόλα ένα σκυλί

Βέροια: Παράτησε το ετοιμοθάνατο σκυλί του στα σκουπίδια

Tagged: , , , , ,

Βοηθήστε μας να συνεχίσουμε να σας ενημερώνουμε για όσα συμβαίνουν στα ζώα στην Ελλάδα ενισχύοντας το www.zoosos.gr

2 Σχόλια

  1. xara

    Ακριβως τα ιδια πρεπει να περασει ο σκατογερος και αυτος και ο γιος του αυτο ειναι δικαιοσυνη ουστ παλιοπραματα της κοινωνιας......

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μοιραστείτε

και βοηθήστε κι εσείς!

error: Απαγορεύεται η αντιγραφή περιεχομένου.