Στηρίξτε μας

Πιπιλή: Σε επαγρύπνηση για να μην περάσουν τροπολογίες εις βάρος των ζώων

30 Ιουλίου 2013 17:31 | Επικαιρότητα

Στα συρτάρια εκείνων που την έγραψαν έμεινε η τροπολογία για τη νομιμοποίηση του ακρωτηριασμού των σκυλιών. Μετά και από την ακαριαία αντίδραση των εκπροσώπων των φιλοζωικών σωματείων – που πληροφορήθηκαν τι ετοιμαζόταν την τελευταία στιγμή – αλλά και τις αντιδράσεις κάποιων βουλευτών έγινε γνωστό ότι ο υπουργός Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, Κωστής Χατζηδάκης, είχε ήδη απορρίψει αυτές τις αλλαγές και έτσι οι τροπολογίες του νόμου 4039/2012  δεν έφτασαν ποτέ στη Βουλή.

Οι αλλαγές που προωθούνται στο νόμο 4039/2012 από εκείνους που βλέπουν κυρίως τα σκυλιά ως εργαλεία για το κυνήγι, για τη φύλαξη των κοπαδιών τους, για τον πλουτισμός τους μέσω της νόμιμης και παράνομης εκτροφής ή ως είδη πολυτελείας ήταν προς το χειρότερο. Το γιατί το λέμε αυτό μπορείτε να το καταλάβετε διαβάζοντας το τι θέλησαν να αλλάξουν.

Σύμφωνα με τον Μάνθο Αρμπελιά εκ μέρους της Πανελλαδικής Φιλοζωικής και Περιβαλλοντικής Ομοσπονδίας (Π.Φ.Π.Ο.) βάσει των εγγράφων που εστάλησαν από το Υπουργείο Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας (και όχι από το ΥΠ.Α.Α.Τ.) οι αλλαγές προς το χειρότερο – που δεν πέρασαν – ήταν οι ακόλουθες:

1)Προσέθεσαν ερασιτεχνική άδεια εκτροφής για ανθρώπους που θέλουν να εκτρέφουν ένα μόνο θηλυκό ζώο, ενώ από τα δύο θηλυκά και πάνω υποχρεώνει τους πάντες να έχουν εγκαταστάσεις επαγγελματιών εκτροφέων. Αυτό αυτόματα θα έδινε την χαριστική βολή στην ερασιτεχνική εκτροφή, ενώ όσοι ήθελαν να συνεχίσουν, απλά δεν θα κατέγραφαν τις γέννες τους, με αποτέλεσμα τελικά την ανεξέλεγκτη εκτροφή.

2)Υποχρεώνουν μέσω νόμου (κανείς δεν ξέρει πως είναι δυνατό αυτό να γίνει) να εγγράφεται ο κάθε πολίτης αυτής της χώρας σε πρωτοβάθμιο σωματείο αναγνωρισμένο από Διεθνή Ομοσπονδία (Φωτογραφική διάταξη Κ.Ο.Ε.) - για να εγγράψει την κάθε γέννα του.

3)Με την ίδια διάταξη, υποχρεώνουν ΜΟΝΟ τους ερασιτέχνες εκτροφείς και όχι τους επαγγελματίες να εγγράφονται στο πρωτοβάθμιο σωματείο. Διότι είναι γνωστό ότι όταν οι νόμοι γίνονται στο πόδι, «συντακτικά» λάθη συμβαίνουν....

4)Επέτρεψαν να έρχονται σε εκθέσεις ακρωτηριασμένα ζώα από τρίτες χώρες.

5)Επέτρεψαν την κοπή ουράς σε κυνηγετικούς σκύλους πριν την 5η ημέρα της ζωής τους, εφόσον αυτό γίνεται από κτηνίατρο, αν και με αυτό διαφώνησε ρητά τόσο η πρόεδρος του Πανελληνίου Κτηνιατρικού Συλλόγου, Αθηνά Τραχήλη, όσο και καθηγητές κτηνιατρικής που το θεώρησαν επιζήμιο για την υγεία τους.

Σύμφωνα με την βουλευτή της Ν.Δ. Φωτεινή Πιπιλή: «Κάποιοι επιμένουν για εμπορικούς λόγους να εισάγουν διατάξεις στο Άρθρο 16 - Κακοποίηση των ζώων του Ν.4039/2012 όπου επιτρέπει ακρωτηριασμούς ζώων κτλ. Ακαριαία ήταν η αντίδρασή μου όταν πληροφορήθηκα την προσπάθεια να φτάσει στην Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου αυτή η τροπολογία. Άμεση ήταν η αντίδραση του υπουργού Ανάπτυξης Κωστή Χατζηδάκη. Έτσι, η τροπολογία έμεινε στα συρτάρια αυτών που την έγραψαν».

Η κα Πιπιλή απευθυνόμενη στην Π.Φ.Π.Ο. η οποία ως ομοσπονδία έκανε και όλες τις απαραίτητες κινήσεις για να διαπιστώσει τι σχεδιάζεται και εξέδωσε και δελτίο Τύπου αποκαλύπτοντας ποιοι και γιατί θέλουν αυτές τις αλλαγές τονίζει:  «Τέλος καλό, όλα καλά. Η τροπολογία για ακρωτηριασμούς των ζώων δεν πέρασε στο νομοσχέδιο "Κανόνες ρύθμισης της αγοράς προϊόντων και της παροχής υπηρεσιών". 

Ευχαριστώ πολύ για τα καλά σας λόγια για μένα αλλά και τον υπουργό Κωστή Χατζηδάκη. Οφείλω όμως για την ενημέρωσή σας ως μέλος της Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου ότι ΟΥΔΕΠΟΤΕ ΗΡΘΕ ΑΥΤΗ Η ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ ΣΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΉ, άρα, ούτε και στην Ολομέλεια της Βουλής.

Η τροπολογία μπορεί να γράφτηκε ή να προτάθηκε από κάποιους υπηρεσιακούς παράγοντες όμως, επαναλαμβάνω, "κόπηκε" ακαριαία πριν καν συζητηθεί. Για να μην χάνετε χρόνο, επειδή πιθανόν να επιχειρηθεί να επανέλθει σε άλλο νομοσχέδιο, ενημερώστε με γιατί οι Βουλευτές βλέπουμε από πριν τη συζήτηση στην Επιτροπή τι ακριβώς γράφεται σε κάθε νομοσχέδιο. Να έχετε και το νου σας καλοκαιριάτικα μην σας ξεφύγει κάτι και θα ξαναδράσουμε ακαριαία. Δίνω έμφαση στο θέμα μέσω twitter και facebook». 

Εμείς ως www.zoosos.gr οφείλουμε να τονίσουμε ότι αναγνωρίζουμε στη βουλευτή Φωτεινή Πιπιλή ότι διαθέτει φιλοζωικές ευαισθησίες, όμως δεν γίνεται να παραγνωρίσουμε ότι εις βάρος των ζωών των ανθρώπων ψηφίζει μια χαρά τις τροπολογίες... Αυτή την επιλεκτική ευαισθησία δεν την καταλαβαίνουμε είτε υπάρχει υπέρ των ζώων και κατά των ανθρώπων ή ακόμα και όταν γίνεται το αντίθετο.

Διαβάστε επίσης:

Επιχείρησαν να νομιμοποιήσουν εγκληματικές πρακτικές εις βάρος των ζώων

Τι πρέπει να αλλάξει στον νόμο 4039/2012;

Η Πιπιλή συγχαίρει την Ράικου για την εισαγγελέα υπέρ των ζώων

Γιατί κα Πιπιλή;

Φωτεινή Πιπιλή: Επιτέλους σκληρές ποινές για όσους κακοποιούν τα ζώα!

Πιπιλή: Τι έκαναν τόσα χρόνια και οι κτηνίατροι για τις κακοποιήσεις των ζώων;

Tagged: ,

Βοηθήστε μας να συνεχίσουμε να σας ενημερώνουμε για όσα συμβαίνουν στα ζώα στην Ελλάδα ενισχύοντας το www.zoosos.gr

1 Σχόλιο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μοιραστείτε

και βοηθήστε κι εσείς!

error: Απαγορεύεται η αντιγραφή περιεχομένου.