Στηρίξτε μας

Γιατί κα Πιπιλή;

1 Αυγούστου 2012 06:28 | Επικαιρότητα
Γιατί κα Πιπιλή;

Το προξενιό ενός αστυνομικού σκύλου, που «υπηρετεί» στη Βουλή προωθεί στο facebook η βουλευτής της Ν.Δ., Φωτεινή Πιπιλή. Δεν θα είχαμε κανένα λόγο να προχωρήσουμε σε αυτό το δημοσίευμα, αν οι δρόμοι της χώρας μας δεν ήταν γεμάτοι αδέσποτα, αν τα καταφύγια και τα κυνοκομεία αυτού του τόπου δεν ήταν ασφυχτικά γεμάτα από ζώα ημίαιμα και καθαρόαιμα, που πραγματικά δυστυχούν. Δεν θα κάναμε καν τον κόπο να αναφερθούμε στο θέμα αυτό, αν το «προξενιό» και την αναζήτηση «νύφης» για τον αστυνομικό σκύλο το έκανε άλλος βουλευτής.

Η κα Πιπιλή τον περασμένο Ιανουάριο έδειξε με τις τοποθετήσεις της και στην αρμόδια επιτροπή και από το βήμα της Βουλής, ότι πραγματικά έχει απολύτως αντιληφθεί το τεράστιο πρόβλημα με τ’ αδέσποτα, γι’ αυτό και στήριξε με πάθος τις απόψεις και των φιλοζωικών σωματείων, ώστε το σχέδιο νόμου, που ήταν τότε σε επεξεργασία, και τελικά ψηφίστηκε ως ο νόμος 4039/2012, να καλύπτει τις ανάγκες των προβλημάτων, που προκύπτουν.

Η κα Πιπιλή τότε έπεισε όλους εμάς, ότι είχε κατανοήσει, τι συμβαίνει, και πως πρέπει, να κινηθούν οι φορείς, (υπουργείο, δήμοι, φιλοζωικά σωματεία, κτηνίατροι, εκτροφείς κ.ά.), ώστε να υπάρξει αποτέλεσμα, για να φροντίζονται σωστά τα ζώα, να τιμωρούνται όσοι τα κακοποιούν και φυσικά να μην αυξάνεται ο πληθυσμός τους.

Προφανώς η κα Πιπιλή δεν έδωσε την δέουσα σημασία, όταν προχώρησε σε αυτή την ανάρτηση: «Fotini Pipili: ΖΗΤΕΙΤΑΙ "AMORE" δηλαδή σύζυγος. Ο εικονιζόμενος Amor ετών 3,5, αυθεντικός γερμανικός ποιμενικός, επάγγελμα αστυνομικός, είναι η μασκότ της Βουλής. Την επισκέπτεται συχνά για επαγγελματικούς λόγους. Θέλει νύφη φυσικά ίδιας ράτσας. Αν διαθέτετε νύφη, ενημερώστε με».

Pipili Facebook

Γνωρίζουμε, ότι συνήθως οι αστυνομικοί σκύλοι για λόγους λειτουργικούς στειρώνονται, ώστε την ώρα του καθήκοντος να μην παρατήσουν τις έρευνες αναζητώντας το ταίρι τους, που είναι σε οίστρο…

Προτείνουμε στην κα Πιπιλή να ενημερώσει τους αρμοδίους, ότι ο σκύλος είναι καλύτερα να στειρωθεί, γιατί αυτή είναι η μόνη πολιτισμένη μέθοδος για τον περιορισμό του τεράστιου πληθυσμού των ζώων συντροφιάς.

Αν κάποιος θέλει να αποκτήσει σκύλο, μπορεί να βρει πολύ εύκολα και να τον γλιτώσει από την μαρτυρική ζωή του.

Υπάρχουν καθαρόαιμοι Γερμανικοί Ποιμενικοί, που θα μπορούσαν κάλλιστα μετά από εκπαίδευση να χρησιμοποιηθούν για τον ίδιο σκοπό και δεν είναι καθόλου δύσκολο να τους εντοπίσει κάποιος, αρκεί να έχει θέληση!

Η Ελληνική Αστυνομία έχει και τα μέσα και τον τρόπο να βρει καθαρόαιμα κουτάβια. Άλλωστε συνεργάζεται και με τις φιλοζωικές ομοσπονδίες τις οποίες μπορεί να συμβουλευτεί επί του θέματος.

Και οι εκτροφείς παράνομοι και νόμιμοι έχουν πλέον «περίσσευμα» καθώς λόγω κρίσης ελάχιστοι αντέχουν, να δώσουν χρήματα, για να αγοράσουν πανάκριβα κουτάβια αλλά και τα φιλοζωικά σωματεία ανά την Ελλάδα δημοσιεύουν διαρκώς αγγελίες με τέτοιας ράτσας ζώα, τα οποία χαρίζονται.

Pipili Facebook 1

Διαβάστε επίσης:

Βασική αιτία αύξησης των αδέσποτων είναι η μη στείρωση των ζώων

Μύθοι και αλήθειες για τη λεϊσμανίωση και το καλααζάρ

Τοξόπλασμα και κατοικίδια: Μύθοι και Πραγματικότητα

Οι γυναίκες που εγκυμονούν ΔΕΝ κινδυνεύουν από τις γάτες

Ο ύπνος με κατοικίδια στη βρεφική ηλικία μειώνει τον κίνδυνο άσθματος

Μύθοι και αλήθειες σχετικά με την τοξοπλάσμωση

Πιπιλή: Τι έκαναν τόσα χρόνια και οι κτηνίατροι για τις κακοποιήσεις των ζώων;

Η Πιπιλή συγχαίρει την Ράικου για την εισαγγελέα υπέρ των ζώων

Για να έχουν οι συντεχνίες δουλειά θυσιάζουν τα δικαιώματα των ζώων

Απαράδεκτο μόρφωμα εις βάρος κάθε φιλοζωικής δράσης το νομοσχέδιο που προωθείται

Σύγκρουση συμφερόντων στο υπό διαμόρφωση νομοσχέδιο που τελικά ζημιώνει μόνο τα αδέσποτα ζώα

Η φωτογραφία του άστεγου με τον σκύλο που ΔΕΝ τραβήχτηκε στην Αθήνα

Tagged: , , , , , , ,

Βοηθήστε μας να συνεχίσουμε να σας ενημερώνουμε για όσα συμβαίνουν στα ζώα στην Ελλάδα ενισχύοντας το www.zoosos.gr

6 Σχόλια

  1. Θάνος

    Πριν από πολλά χρόνια η Φωτεινή Πιπιλή έκανε εκπομπή στο ραδιόφωνο του ΑΝΤ1, και μια μέρα σχολίαζε έντονα ένα θέμα που ήταν ότι ο Απόστολος Κακλαμάνης αρνήθηκε να κάνει δήλωση που είχε σχέση με λεφτά. Διέκοπτε την μουσική σχολίαζε το γεγονός συνέχιζε η μουσική και ούτω καθεξής. Άκουγα τα σχόλιά της ότι είναι απαράδεκτο να αρνείται κάποιος να δηλώσει τα εισοδήματά του και κυρίως όταν αυτός είναι και πολιτικός, και τότε τι να περιμένουμε από τον απλό πολίτη κλπ κλπ, και αναρωτιόμουν πώς γίνεται αυτό και πώς και γιατί αρνήθηκε να κάνει φορολογική δήλωση και το έχει δηλώσει και δημόσια. Αφού το σχολίαζε για πολύ ώρα, παίρνει κάποια στιγμή τηλέφωνο ο Κακλαμάνης, και έβαλε τα πράγματα στη θέση τους. Αφού σχολίασε ότι παραπλανεί τον κόσμο με όσα λέει, εξήγησε ότι, αυτό που έγινε δεν έχει σχέση με την φορολογική του δήλωση, αλλά με την δήλωση για το πόσα λεφτά ξόδεψε στην προεκλογική του εκστρατεία. Εξήγησε ότι μετά από κάθε προεκλογική εκστρατεία, οι υποψήφιοι πρέπει να δηλώσουν στην βουλή τα ποσά που ξόδεψαν για να διαφημιστούν. (Δεν θυμάμαι για ποιον λόγο) Κι επειδή ο Κακλαμάνης εκτίμησε ότι οι περισσότεροι δήλωσαν ψέματα, και δεν το έψαχνε κανένας, από αντίδραση και για να αναγκαστεί ο μηχανισμός της βουλής να ψάξει για τα πραγματικά ποσά, δήλωσε ότι αρνείται να δηλώσει πόσα ξόδεψε για την δική του διαφήμιση. Μετά από αυτό η Πιπιλή μαράθηκε, προσπάθησε να σχολιάσει ξεψυχισμένα ότι παρόλα αυτά είναι απαράδεκτο ένα πολιτικός να αρνείται να κάνει δήλωση, και δεν ξαναμίλησε για το θέμα. Αυτά τα θυμήθηκα και τα λέω γιατί είδα το σχόλιό της κάτω από το σχόλιο της Maria Houstoulaki https://www.facebook.com/fotini.pipili?sk=wall και που το θεωρώ τελείως ασόβαρο.

    1. κωστας

      νομιζω πως για τη κυρια σοφια που οπως αναφερει την τιμα χρονια , δηλαδη ψηφιζει ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ , της αξιζει οχι μονο ο μισθος που της κοβει η κυρια πιπιλη , οχι μονο τα χαρατσια που της επιβαλλει , οχι μονο το μελλον σκλαβου που φτιαχνει για τα παιδια της αλλα και η απαξιωτικη " αλλα λογια ν αγαπιομαστε" απαντηση που της δινει . τελικα αυτοι οι ψηφοφοροι του πασοκ και της νδ πρεπει να ειναι οι μεγαλυτεροι μαζοχιστες της ιστοριας του ανθρωπίνου ειδους . κριμα που δε ζει ο φρουντ . θα ειχε ειδικο φτιαξει για δαυτους .

  2. Κατερίνα

    Αγαπητέ Θάνο, το βρίσκω ενδιαφέρον αυτό που λες:
    Δηλ. τα σκυλιά των Σωμάτων Ασφαλείας (Αεροπορία, Αστυνομία, κλπ.) ΠΡΕΠΕΙ να στειρώνονται, βάσει κανονισμού που υπάρχει;
    Απαγορεύεται η αναπαραγωγή τους; έστω και μεταξύ τους; δηλ. ένα αρσενικό στρατιωτικό με ενα θηλυκό στρατιωτικό σκυλί, απαγορεύεται να ζευγαρώσουν;

  3. Θάνος

    «Γνωρίζουμε, ότι συνήθως οι αστυνομικοί σκύλοι για λόγους λειτουργικούς στειρώνονται,»

    Του στρατού οι σκύλοι πάντως δεν στειρώνονται ακριβώς για λόγους λειτουργικούς. Μου το έχει πει στρατιωτικός. Υπάρχει κανονισμός για τα στρατιωτικά σκυλιά.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μοιραστείτε

και βοηθήστε κι εσείς!

error: Απαγορεύεται η αντιγραφή περιεχομένου.