Στηρίξτε μας

Η Πιπιλή συγχαίρει την Ράικου για την εισαγγελέα υπέρ των ζώων

15 Μαρτίου 2012 13:27 | Επικαιρότητα
Η Πιπιλή συγχαίρει την Ράικου για την εισαγγελέα υπέρ των ζώων

Σε σχετικό δελτίο Τύπου η βουλευτής της Ν.Δ., Φωτεινή Πιπιλή, χαιρετίζει την απόφαση της προϊσταμένης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, να ορίσει εισαγγελέα αρμόδιο για τα εγκλήματα εις βάρος των ζώων. Συγκεκριμένα η κα Πιπιλή τονίζει «Να και μια ευχάριστη είδηση, εισαγγελέας για την προστασία των ζώων! Μπράβο στην Προϊσταμένη της Εισαγγελίας Αθηνών κα Ελένη Ράικου.

Μπράβο για την ευαισθησία της να τοποθετήσει για πρώτη φορά στα δικαστικά χρονικά, αρμόδια για την Προστασία των ζώων, Εισαγγελέα! Την κα Κωνσταντίνα Αγγελοπούλου. Είναι η πρώτη φορά στα δικαστικά χρονικά που ορίζεται Εισαγγελέας για την προστασία των ζώων για την εφαρμογή του νόμου 4039/2012 που ψηφίστηκε προσφάτως από τη Βουλή.

Η αρμόδια Εισαγγελέας θα ερευνά τις καταγγελίες των πολιτών για μαζικές δηλητηριάσεις ζώων δεσποζόμενων και αδέσποτων, βασανισμούς και κακοποιήσεις, αλλά και άλλες παραβάσεις της σχετικής νομοθεσίας, όπως το παράνομο εμπόριο ζώων και η παράνομη αναπαραγωγή τους (παράνομα εκτροφεία κατοικίδιων). Οι καταγγελίες πρέπει να είναι επώνυμες και για να μην τρέχετε στην Εισαγγελία, αρκεί να τις καταθέτετε στο οικείο αστυνομικό τμήμα. Ως φιλόζωος επικροτώ, αλλά και αναμένω τις δικές σας δράσεις».

Διαβάστε επίσης:

Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών: Απολύτως αρμόδια η ΕΛ.ΑΣ. για τις κακοποιήσεις των ζώων

Η νέα διαταγή της ΕΛ.ΑΣ. για την κακοποίηση και κακομεταχείριση των ζώων συντροφιάς

Ζητούν παρέμβαση Παπουτσή ώστε η ΕΛ.ΑΣ. να παραμείνει αρμόδια για τις κακοποιήσεις

Οδηγίες αντιμετώπισης περιστατικών κακοποίησης κάθε μορφής (για ιδιώτες και σωματεία)

Θυμίζουμε συνοπτικά τι ισχύει για τις συνθήκες διαβίωσης των ζώων

Tagged: , , , ,

Βοηθήστε μας να συνεχίσουμε να σας ενημερώνουμε για όσα συμβαίνουν στα ζώα στην Ελλάδα ενισχύοντας το www.zoosos.gr

4 Σχόλια

  1. Δαφνη Πετερ

    ΕΤΣΙ ΚΑΙ ΑΛΛΙΩΣ ΟΣΟ ΑΝΑΦΟΡΑ ΤΟ ΔΡΑΜΑ ΠΟΥ ΖΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ. ΟΣΑ ΝΑΙ ΚΑΙ ΟΧΙ ΚΑΙ ΝΑ ΛΕΝΕ ΣΕ ΟΛΑ Η ΣΤΑ ΜΙΣΑ ΑΝ ΔΕΝ ΣΤΑΜΑΤΙΣΕΙ Η ΣΑΠΙΛΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΑΝΕ ΚΑΙ ΜΕΡΙΚΟΙ ΜΕΣΑ ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΘΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΕΜΑΣ ΠΟΥ ΠΑΛΕΥΟΥΜΕ ΧΡΟΝΙΑ, ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΑΦΙΕΡΩΣΕΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΩΡΕΣ, ΧΡΗΜΑΤΑ , ΔΑΚΡΥΑ ΚΤΛ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΒΗΜΑ ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΣΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΡΟΧΑΛΙΖΟΥΝ ΚΑΙ ΕΚΕΙ..... ΚΑΙ ΜΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΖΩΟΥΣ ΑΝ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΟ ΠΟΥ ΓΙΝΟΤΑΝ ΑΠΟ ΑΔΕΣΠΟΤΟ ΥΠΟΧΡ. ΤΟΝ ΔΙΜΟΣ ΣΑΣ ΝΑ ΣΑΣ ΟΔΗΓΗΣΕΙ ΣΤΟ ΚΑΤΑΦΥΓΙΟ ΤΟΥ (ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΦΥΣΙΚΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ). ΚΑΙ ΛΕΓΑΤΕ ΔΕΝ ΠΕΙΡΑΖΕΙ ΕΓΩ ΘΑ ΤΟ ΠΑΩ ΣΕ ΚΕΝΕΛ ΚΑΙ ΘΑ ΧΡΕΩΣΩ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΚΑΙ ΘΑ ΤΟΥ ΚΑΝΩ ΚΑΙ ΜΙΑ ΜΗΝΥΣΗ ΤΟΤΕ ΟΛΑ ΘΑ ΑΡΧΙΣΑΝΕ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝΕ ΚΑΛΥΤΕΡΑ...
    ΜΠΡΑΒΟ ΛΟΙΠΟΝ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΠΟΥ ΓΙΝΕΤΕ.....

  2. κωστας

    για να μη ξεχνιομαστε ομως ΝΑΙ ΣΕ ΟΛΑ ! οταν θα κρυωνετε χωρις πετρελαιο , οταν θα ψαχνετε απελπισμενα τη χρυση ευκαιρια για δουλεια , οταν θα σβηνετε απ τα βασικα της λιστας για το σουπερ , οταν θα κοβετε απ τα παιδια σας τα αγγλικα , οταν θα σκυβετε το κεφαλι για 586 ευρω να μη ξεχνατε πως η φιλοζωη κυρια πιπιλη ψηφισε ΝΑΙ ΣΕ ΟΛΑ !

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μοιραστείτε

και βοηθήστε κι εσείς!

error: Απαγορεύεται η αντιγραφή περιεχομένου.