Στηρίξτε μας

Η πρώτη καταδίκη για υπαίθρια πώληση πουλερικών στην Αγία Μαρίνα Κορωπίου

22 Μαΐου 2013 10:18 | Τα καλά νέα
Η πρώτη καταδίκη για υπαίθρια πώληση πουλερικών στην Αγία Μαρίνα Κορωπίου

5.000 ευρώ και 1 έτος φυλακή η ποινή

Στις 11 Μαΐου τα μέλη της Πανελλαδικής Φιλοζωικής και Περιβαλλοντικής Ομοσπονδίας (Π.Φ.Π.Ο.) η Τίνα Κασιδόκωστα και η Μάρθα Πουλτίδου εντόπισαν στην Αγία Μαρίνα στο Κορωπί δύο φορτηγά με πουλερικά, τα οποία τσιγγάνοι πουλούσαν υπαίθρια κατά παράβαση του νόμου.

PoulerikaKoropi4

Τα ζώα ήταν πάνω στην καυτή άσφαλτο σε άθλια κατάσταση, κάτω από τον καυτό ήλιο χωρίς νερό άλλα άρρωστα άλλα ξαπλωμένα αποκαμωμένα από το μαρτύριο. Οι δύο γυναίκες κάλεσαν την Αστυνομία, αφού το αδίκημα είναι αυτεπάγγελτο και η σύλληψη γίνεται στο πλαίσιο του αυτοφώρου και περίμεναν να έρθει το περιπολικό.

PoulerikaKoropi5

Τότε οι άνδρες ιδιοκτήτες των οχημάτων και των ζώων για να αποφύγουν τη σύλληψη έφυγαν και άφησαν πίσω ο ένας τη σύζυγο του με τα τρία ανήλικα παιδιά τους. Έτσι η μόνη που οδηγήθηκε στο τμήμα ήταν η έγκυος γυναίκα.

Σήμερα δικάστηκε στο Β’ Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών η συγκεκριμένη γυναίκα εξαιτίας των παρανομιών αυτών για την υπαίθρια πώληση 20 πουλερικών, που κατασχέθηκαν από την Αστυνομία επί τόπου και δόθηκαν στον Δήμο Κορωπίου.

PoulerikaKoropi1

Η πρόεδρος του δικαστηρίου βλέποντας το φωτογραφικό υλικό που είχε καταθέσει η Τίνα Κασιδόκωστα με το οποίο αποδεικνυόταν το σημείο που ήταν τα φορτηγά, οι αστυνομικοί οι οποίοι έφτασαν εκεί, η άθλια κατάσταση των άρρωστων πτηνών κάτω από τον ήλιο, μέσα σε κλουβιά πάνω στον δρόμο αποφάσισε βάσει του νόμου 4039/2012 την καταδίκη της με έναν χρόνο ποινή φυλάκισης, 5.000 ευρώ χρηματικό πρόστιμο και επιβεβαίωση της κατάσχεση των πουλερικών που έγινε εκείνη τη μέρα.

PoulerikaKoropi2

Είναι μάλιστα η πρώτη φορά που βάσει του νόμου 4039/2012 βγαίνει τέτοια απόφαση για πουλερικά. Οι κότες, οι κόκορες και οι γαλοπούλες που κατασχέθηκαν τότε δόθηκαν από τον Δήμο Κορωπίου στην Π.Φ.Π.Ο. και αυτή τη στιγμή περνούν ζωή χαρισάμενη σ’ ένα κτήμα.

Διαβάστε επίσης:

Υπαίθριο εμπόριο ζώων: Πότε είναι παράνομο;

Βρήκε τον σκύλο δεμένο σε ελιά εγκαταλελειμμένο σε χωράφι στο Κορωπί Αττικής

Κορωπί: Χτυπάει το Ροτβάιλερ μπροστά στο παιδί κατ’ εντολή εκπαιδευτή και ανεβάζει το βίντεο στο διαδίκτυο

Αλυσοδεμένη αλεπού στο Κορωπί

Σκελετωμένο σκυλί στο Κορωπί

Σκελετωμένος αδέσποτος σκύλος στο Κορωπί

Tagged: , , , , , , , , , ,

Βοηθήστε μας να συνεχίσουμε να σας ενημερώνουμε για όσα συμβαίνουν στα ζώα στην Ελλάδα ενισχύοντας το www.zoosos.gr

4 Σχόλια

  1. Θεοδώρα Καράμπελα

    Το κακό στη ρίζα του να χτυπηθεί Πρώτα οι ΟΡΝΙΘΟΤΡΟΦΟΙ ΠΟΥ ΒΛΑΣΦΗΜΟΥΝ ΤΗ ΖΩΗ με στυγερό τρόπο!Εχω καταγγείλει πολλά άτομα στη γενέτειρά μου, για κάθε ειδους κακοποίηση και δηλητηριασμό αλλά η Προκαταρκτική αργεί και αυτοί απείλησαν ότι θα με εξοντώσουν και ξανά η Αμεσος ΔΡΆΣΗ !εμπροσθέν!! μου που δεν σημείωνε τίποτα και πρότεινε να πάω στα 45 χιλιόμετρα να το δηλώσω!αλλά δεν πτοούμαι !Υπαγόρευσα απο τηλεφώνου και στον υπεύθυνό τους, τι θα αναζητήσω απο τα αρχεία τους στην κατ επανάληψιν απειλή των δίποδων Βρυκολάκων!!!

  2. Φωτεινή

    Εγώ δεν συμφωνώ ακριβώς με την καταδίκη των γύφτων σε αυτήν την περίπτωση. Γιατί δεν φταίνε από την αρχή αυτοί. Από ότι ξέρω τις κότες αυτές τις βρίσκουν πεταμένες στις χωματερές που τις πετάνε διάφορες βιομηχανίες αυγών που δεν τους κάνουν πλέον για την δουλειά τους. Τις είχαν που τις είχαν σε ένα μέτρο κλουβί 30 κότες μέσα καταδικασμένες να μην περπατάνε, να τρώνε και να κάνουν αυγά. Τις πετάνε μετά στις χωματερές. Εκεί οι γύφτοι τις πέρνουν για να τις πουλήσουν. Νομίζω αρχικό πρόβλημα είναι αυτές οι βιομηχανίες που κατα την γνώμη μου πρέπει και να κλείσουν.
    Εγώ με τον πατέρα μου έχουμε πάρει τέτοιες κότες. Τις αφήσαμε στο χωράφι μας. Ποτέ δεν είχαν ξαναπατήση χώμα. Δεν τις πήρε ο πατέρας μου για τα αυγά αφού ξέραμε απο τόσο μεγάλη ταλαιπωρία δεν κάνουν και πολλά αυγά. Μπορούσε να αγοράσει καλύτερες απο κτηνοτρόφο. Αλλά θεωρήσαμε οτι τους άξιζε μια ευκαιρία να περάσουν τα υπόλοιπα 10 χρονια τους ελέυθερες και ευτιχισμένες.

  3. Γιώργος Κ.QFHg

    Κάθε Κυριακή , το ίδιο θέαμα...
    Μπράβο, είναι μια πολύ καλή αρχή , η απόφαση του δικαστηρίου για την υπόθεση αυτή.
    Οποίος όμως περάσει κάθε Κυριακή , από το Σχιστό, απέναντι από το φανάρι του Παλάσκα , σε ένα μικρό παράδρομο σαν πάρκινγκ που κάνει η λεωφόρος Σχιστού, θα δεί ότι κάθε Κυριακή από το πρωί , στήνεται ένα υπαίθριο παζάρι κάθε λογής ζωντανών, από καναρίνια και άλλα σπάνια και μή ωδικά πτηνά, μέχρι κουταβάκια και κατσικάκια.
    Οσον δεν, για τα κοτόπουλα , έχουν την τιμιτική τους, αφού τα φορτηγά, 5-10-κάθε βδομάδα, παρκάρουν επί της λεωφόρου, και βγάζουν τα κλουβιά με τα ζωντανά κοτόπουλα επί του οδοστρώματος,θέτωντας σε κίνδυνο για ατύχημα, ακόμα και τα διερχόμενα αυτοκίνητα.
    Οσον αφορά τα ζωντανά εκθέματα, ψήνονται στην κυριολεξία κάτω από τον καυτό ήλιο μέχρι το μεσημέρι...και όλα αυτά με την ανοχή όλων των αρμόδιων φορέων αφού και περιπολικό της δημοτικής αστυνομίας υπάρχει εκεί από το πρωί , και περιπολικό της δημοτικής αστυνομίας.
    Αλλά δεν βαρίεσαι, ζώα είναι....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μοιραστείτε

και βοηθήστε κι εσείς!

error: Απαγορεύεται η αντιγραφή περιεχομένου.