Στηρίξτε μας

Απελευθέρωση ερπετών από το Ε.Κ.Π.Α.Ζ.

6 Ιουνίου 2013 18:16 | Τα καλά νέα
Απελευθέρωση ερπετών από το Ε.Κ.Π.Α.Ζ.

Τη Δευτέρα 13 Μαΐου 2013 το Ελληνικό Κέντρο Περίθαλψης Αγρίων Ζώων (Ε.Κ.Π.Α.Ζ.) απελευθέρωσε στην περιοχή της Αττικής 39 χερσαίες Χελώνες που ανήκουν στο είδος Κρασπεδοχελώνα (Testudo marginata) και μία Oχιά (Vipera ammodytes) έπειτα από την κατάλληλη φροντίδα. Οι έξι από τις χερσαίες χελώνες προέρχονταν από κατάσχεση από παράνομο Σταθμό Πρώτων Βοηθειών στην περιοχή του Πλαταμώνα Πιερίας και παραδόθηκαν στο Ε.Κ.Π.Α.Ζ. για περίθαλψη και απελευθέρωση από τη Διεύθυνση Δασών Πιερίας στις 27 Απριλίου 2013.

Αφού ελέγχθηκε η κατάσταση της υγείας τους και κρίθηκε από τους κτηνιάτρους ότι τα ζώα είναι απολύτως υγιή και μετά την έγκριση της Διεύθυνσης Δασών Πιερίας έγινε η απελευθέρωσή τους. Οι υπόλοιπες χελώνες προέρχονταν από περίθαλψη στις εγκαταστάσεις του Ε.Κ.Π.Α.Ζ.

Θυμίζουμε ότι η οχιά παραδόθηκε στο Ε.Κ.Π.Α.Ζ. από το Αττικό Ζωολογικό Πάρκο  στις 30 Απριλίου. Το ερπετό είχε βρεθεί την ίδια μέρα μέσα σε πλαστικό δοχείο στην είσοδο του ζωολογικού κήπου. Επρόκειτο για ένα ενήλικο αρσενικό φίδι, το οποίο κρατήθηκε για μικρό διάστημα στις εγκαταστάσεις στην Αίγινα και αφότου κρίθηκε απολύτως υγιές στάλθηκε για απελευθέρωση στην περιοχή της Αττικής από όπου προερχόταν.

Η απελευθέρωση όλων των ερπετών έγινε σε κατάλληλη περιοχή της Αττικής και σε απόσταση ασφαλείας από κατοικημένες περιοχές τόσο για την ασφάλεια των ζώων όσο και των περιοίκων από τον ειδικό συνεργάτη του Ε.Κ.Π.Α.Ζ. Βασίλη Κασμά Βασίλη σε συνεργασία με την εκπρόσωπο Αττικής του Ε.Κ.Π.Α.Ζ. Ματίνα Πάλλη, ενώ την επίβλεψη της όλης διαδικασίας είχε ο εκπρόσωπος του αρμόδιου Δασαρχείου Πεντέλης και ο δασοφύλακας Νίκος Στεργίου.

Διαβάστε επίσης:

Πιερία: Κατάσχεσαν 63 χελώνες από παράνομο κέντρο περίθαλψης άγριων ζώων

Tagged: , , ,

Βοηθήστε μας να συνεχίσουμε να σας ενημερώνουμε για όσα συμβαίνουν στα ζώα στην Ελλάδα ενισχύοντας το www.zoosos.gr

0 Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μοιραστείτε

και βοηθήστε κι εσείς!

error: Απαγορεύεται η αντιγραφή περιεχομένου.