Στηρίξτε μας

Ιερέας Ρογδιάς Ηρακλείου Κρήτης προς τους φιλόζωους: «Ξεφτιλίσατε ένα ολόκληρο χωριό»

11 Μαρτίου 2013 19:35 | Επικαιρότητα
Ιερέας Ρογδιάς Ηρακλείου Κρήτης προς τους φιλόζωους: «Ξεφτιλίσατε ένα ολόκληρο χωριό»

Ο ιερέας υπερασπίζεται τον δολοφόνο των σκύλων;

Στον παπά του χωριού Ρογδιά στον νομό Ηρακλείου Κρήτης απευθύνθηκαν τα μέλη του Φιλοζωικού Σωματείου Ζωόφιλη Δράση προκειμένου χθες μετά το τέλος της λειτουργίας και αφού είχε τελειώσει το κήρυγμα του – την ώρα που μοίραζε το αντίδωρο στους πιστούς – να πει δυο λόγια στο ποίμνιο σχετικά με τα δικαιώματα των ζώων και φυσικά να καταδικάσει το απεχθές έγκλημα, δηλαδή τη δολοφονία των δύο ανυπεράσπιστων ζώων από κάτοικο του χωριού στις 4 Μαρτίου.

RogdiaAfisa

Ο ιερέας, ενώ του ζητήθηκε με πολύ ευγενικό τρόπο αυτή η παρέμβαση, όχι μόνο δεν θέλησε να βοηθήσει, αλλά απευθυνόμενος στην πρόεδρο του σωματείου Γεωργία Στεφανάκη κατηγόρησε τους φιλόζωους για την διαπόμπευση του χωριού του. Μάλιστα και ενώ ήταν ανοιχτό το μικρόφωνο της είπε: «Ξεφτιλίσατε ένα ολόκληρο χωριό».

Θυμίζουμε ότι τα μέλη της Ζωόφιλης Δράσης πήγαν χθες στη Ρογδιά - όχι γιατί δεν είχαν κάτι καλύτερο να κάνουν - αλλά για να κολλήσουν αφίσες σχετικά με την επικήρυξη του δράστη και για να έρθουν σε επαφή με τους κατοίκους, ώστε να τους ευαισθητοποιήσουν, για να πάψουν να συγκαλύπτουν έναν τέτοιο εγκληματία. Προφανώς ο συγκεκριμένος ιερέας δεν θεωρεί ότι τα δημιουργήματα του θεού στον οποίο πιστεύει έχουν δικαιώματα.

AfisaRogdia

Προφανώς πιστεύει ότι δεν είναι και τόσο μεγάλη ασέβεια να τα εκτελείς, να τα πνίγεις, να τα κακοποιείς, να τα αφήνεις χωρίς τροφή και νερό να τα εκμεταλλεύεσαι ποικιλοτρόπως. Προφανώς νομίζει ότι είναι ιερότερη η συγκάλυψη ενός εγκληματία συγχωριανού του, αν και ο δράστης αυτού του ειδεχθούς εγκλήματος η αιτία που και ένα ολόκληρο χωριό ξεφτιλίζεται, που και η Κρήτη αλλά κατά συνέπεια και η Ελλάδα εκτίθενται ανεπανόρθωτα!

Διαβάστε επίσης:

Ηράκλειο Κρήτης: Θα διαμαρτυρηθούν στη Ρογδιά για το διπλό φονικό των σκυλιών

Ηράκλειο Κρήτης: Εκτέλεσε εν ψυχρώ δύο σκυλιά στην Ρογδιά

Ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος συμπαρίσταται στους φιλόζωους

Αρχ. Ιερώνυμος: «Τα ζώα υπήρξαν και πριν από εμάς και έχουν τη δύναμη να υπάρξουν και χωρίς εμάς»

Φιλευσπλαχνία προς όλα τα δημιουργήματα του θεού

Λέσβος: Ποιος παπάς ήθελε να διώξει τ’ αδέσποτα από τη μονή;

Ζητούν την παρέμβαση της Ιεράς Συνόδου για τον περιορισμό των εγκλημάτων κατά των ζώων

H Εκκλησία ξαναευλογεί τα όπλα

Διαμαρτυρία έξω από την Αρχιεπισκοπή Αθηνών για να τιμωρηθεί ο εκτελεστής - μοναχός (βίντεο)

Πάτρα: Μοναχός σκότωσε με καραμπίνα σκύλο για να μη φάει τις κότες (βίντεο)

Tagged: , , , , , , , ,

Βοηθήστε μας να συνεχίσουμε να σας ενημερώνουμε για όσα συμβαίνουν στα ζώα στην Ελλάδα ενισχύοντας το www.zoosos.gr

11 Σχόλια

  1. Jim

    Για τους παπάδες ακούγονται πολλά και δεν μπορεί όλα να ειναι παραμύθια.αλλο η θρησκεία μας και αλλο οι παπάδες .μην τα μπερδεύετε .οσο γι αυτούς που υπερασπίζονται τον παπά ας δουν τις πράξεις τους καθημερινά ποσό ενδιαφέρονται για τους συνανθρώπους τους και μετά να μιλάνε.τελος ο Πάπας αν οχι εκείνη τη στιγμή αλλα έστω και αργότερα θα έπρεπε να καταδικάσει αυτή την πράξη του άψυχου χωριάτη.

  2. agnostos

    έμεινα άναυδος από την αντιμετώπιση του συγκεκριμένου σωματείου στο συγκεκριμένο θέμα..
    προτού καν βρεθεί ο ένοχος το εγκλήματος αυτός και χωρίς να εξηγεί στον κόσμο όλα τα γεγονότα κατηγορεί τον ιερέα του χωριού για υπόθαλψη εγκληματία…
    ας τα πάρουμε όμως όλα από την αρχή…
    1. το έγκλημα έγινε αρκετά μακριά από το χωριό σε σημείο που διέρχεται κόσμος άσχετος με το χωρίο, υπάρχει δηλαδή και μια μεγάλη πιθανότητα ο εγκληματίας να μη είναι κάτοικος του χωριού, καθώς υπάρχουν και 3 οικισμοί (μετόχια) που δεν έχουν καμία σχέση με τους κατοίκους του χωρίου, ο σύλλογος βέβαια έχει βγάλει ήδη το συμπέρασμα του
    2. Την συγκεκριμένη Κυριακή από την ελάχιστη πληροφόρηση που έχω στην εκκλησία υπείχαν και μνημόσυνα, ο ιερέας, τουλάχιστον στα χωριά, δεν κάνει ότι θέλει, έπρεπε για ένα τέτοιο θέμα να πάρει και την άδεια τον συγγενών των εκλιπόντων, πείρε κάποιος τηλέφωνο τον ιερέα να τον ενημερώσει για τις πρόθεση τους συλλόγου ώστε με την σειρά του να ενημερώσει τους συγγενείς και να πάρει την άδεια τους?…
    3. Όσο για το ποιόν του συγκεκριμένου ιερέως όλοι σπάσατε να τον κρίνετε, αν ρωτήσετε τους κατοίκους του χωρίου σας που όλοι ότι ο εν λόγο ιερέας είναι φιλόζωος και με το παραπάνω μάλιστα , για παράδειγμα προς το παρών έχει πάρει υπό την προστασίας του έναν σκύλο ο οποίος εκτός από ψωρίαση πάσχει και από σοβαρό αλλεργικό πρόβλημα στο κρέας με αποτέλεσμα να χρειάζεται ιδική φρόντιζα και προσοχή. Θα ήθελα να ήξερα όλοι εσείς που τόσο βιαστικά των κρίνατε χωρίς να τον ξέρετε τι θα κάνατε στην περίπτωση αυτή
    Και πολλά αλλά
    Τέλος ζητάω από τον εν λόγο site να κατεβάσει αυτό το post και να ζητήσει συγγνώμη από τον ιερέα

  3. αστερι

    καλο θα ηταν να μην κριθει ολοκληρη η χριστιανοσυνη απο κλασσικους βλακες φιλοζωους αλλα ΜΟΝΟ ο συγκεκριμενος παπας.....

  4. matina

    plaka kanete...simfona me tn eliniki nomothesia alla k m tn apli logiki milame gia enan egklimatia.. o idios iereas tha kalipte etsi eukola k enan biasti i apla theori pos o sigkekrimenos anthropos dn einai epikindinos giati ekdilonei tn sadistiki tou simperifora sta zoa!!! kata tn gnomi m fisika t kanei sta zoa apla epidi oi sinepies an t ekane s anthropous tha itan telios diaforetikes...mia fora o anthropos pou einai se thesi n prokalesei toso pono xoris kapoio prosopiko ofelos einai einai apla epikindinos!

  5. Vasos

    Συγχαρητήρια για την ενέργειά σας κα Στεφανάκη, και απλά αγνοείστε ακόμη ένα μισόζωο. Ο παπάς, όχι μόνο δεν ασχολήθηκε με δική του πρωτοβουλία με το θέμα, πράγμα που θα μπορούσε να αναμένει κανείς από έναν ιερέα, όχι μόνο δεν ανταποκρίθηκε όταν του το πρότειναν, πράγμα που ΟΦΕΙΛΕ να κάνει, αλλά έβγαλε και γλώσσα κατά το κοινώς λεγόμενο! Μικρό θρασύ ανθρωπάκι, ξεφτιλίζει τον εαυτό του και την εκκλησία που εκπροσωπεί.

  6. Trupokarudos

    Κάποιος να ενημερώσει τον συγκεκριμένο ιερέα, πως με βάση το Χριστιανισμό τα ζώα πάνε στον Παράδεισο...
    Στο παρακάτω έχουμε συγκεντρώσει πολλά αποσπάσματα που το αποδεικνύουν...
    http://trupokarudos.com/?p=8489

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μοιραστείτε

και βοηθήστε κι εσείς!

error: Απαγορεύεται η αντιγραφή περιεχομένου.