Στηρίξτε μας

Αγαπητή Ναταλία είναι η αιχμαλωσία φιλοζωία;

10 Ιανουαρίου 2013 11:32 | Επικαιρότητα
Αγαπητή Ναταλία είναι η αιχμαλωσία φιλοζωία;

Επιλεκτική φιλοζωία για παραπάνω τηλεθέαση!

Οι επαγγελματίες της τηλεόρασης γνωρίζουν καλά, ότι τα μωρά και τα ζώα «πουλάνε». Γι’ αυτό και τα χρησιμοποιούν κατά το δοκούν… Σπάνια αναφέρονται σε εγκλήματα εις βάρος αυτών των συναισθανόμενων πλασμάτων – γιατί αυτές είναι «δυσάρεστες» ειδήσεις – εντούτοις επιδιώκουν να δείχνουν πόσο χαριτωμένα είναι τα ζωάκια για να κεντρίσουν το ενδιαφέρον των αποβλακωμένων τηλεθεατών.

 

Εξαίρεση στον κανόνα δεν αποτέλεσε ούτε η εκπομπή της Ναταλίας Γερμανού «Μες στην καλή χαρά» που προβάλλει το κανάλι Alpha TV τα Σαββατοκύριακα. Αν και η Ναταλία Γερμανού μιλάει συχνά για την αγάπη της για τα ζώα, φωτογραφίζεται με τα σκυλιά και τα γατιά της εντούτοις στην ίδια της την εκπομπή στις 6/1 θεώρησε καλό να προβάλλει πόσο «χαριτωμένα» είναι τα εγκλωβισμένα ζώα στις εγκαταστάσεις του Αττικού Ζωολογικού Πάρκου στα Σπάτα.

GermanouNatalDelfinario

Εκεί που άγρια ζώα ζουν σε κλουβιά, εκεί που δελφίνια ζουν μέσα στις πισίνες του παράνομου – αφού δεν έχει ούτε πολεοδομική άδεια – δελφινάριου του Zαν Ζακ  Λεσουέρ.

Εκεί που ζώα της άγριας πανίδας αναπαράγονται προκειμένου το πάρκο να έχει φρέσκο θέαμα στα κλουβιά του, ώστε εμείς να πηγαίνουμε εκεί βόλτα τα παιδιά μας.

Να τους δείχνουμε δηλαδή πως ο άνθρωπος υποτάσσει τα ζώα, τα καθηλώνει για να ζουν δια βίου αιχμάλωτα, ώστε να του προσφέρουν ευχαρίστηση.

Αλήθεια, αγαπητή Ναταλία, πόσο φιλόζωος είναι εκείνος που αρέσκεται να βλέπει ζώα σε κλουβιά και μάλιστα διαφημίζει εκείνους που το κάνουν για να βγάζουν χρήματα;

Εκπαιδευτική για τα παιδιά η αιχμαλωσία των ζώων;

Γιατί όλοι οι επιχειρηματίες, που ασχολούνται με τη δημιουργία ζωολογικών κήπων βάζουν άραγε τα έγκλειστα άγρια ζώα να ζευγαρώνουν; Γιατί διαιωνίζουν τον εγκλεισμό; Μα φυσικά γιατί βγάζουν λεφτά από τη στυγνή εκμετάλλευση τους.

Κάποια από τα άγρια ζώα – που βρίσκονται σε αντίστοιχα πάρκα – είναι αλήθεια, ότι δε μπορούν να επιστρέψουν στη φύση, γιατί οι άνθρωποι επί της ουσίας τα χαντάκωσαν και τα κατέστησαν ανίκανα να επανενταχθούν πλήρως εκεί που ανήκουν.

Είναι ζώα, που δεν έμαθαν από τους γονείς τους, να κυνηγούν, να επιβιώνουν στο φυσικό τους περιβάλλον, επειδή οι άνθρωποι - εκμεταλλευτές τους, τους σκότωσαν, για το δέρμα, τα νύχια, τα δόντια, ή για άλλους λόγους.

Έτσι αυτά τα μικρά, αν δεν καταλήξουν σε κάποιο τσίρκο, ή σε κάποιο σπίτι κάποιου μεγιστάνα, είναι πολύ πιθανό να φτάσουν στις εγκαταστάσεις ενός ζωολογικού πάρκου.

Όμως οι «φιλόζωοι» και συνήθως πολύ «φιλεύσπλαχνοι» επιχειρηματίες, που υπερτονίζουν τον «εκπαιδευτικό χαρακτήρα» των κλουβιών τους όχι μόνο το επιτρέπουν, αλλά συστηματικά επιδιώκουν να γεννιούνται οι απόγονοι των άγριων ζώων, που υπάρχουν δέσμια στις εγκαταστάσεις τους.

Επιδιώκουν να γεννιούνται μέσα στα κλουβιά νέα αγρίμια, για να έχουν τα κλουβιά τους περιεχόμενο με φρέσκο αίμα. Άλλωστε ένα μωρό πάντα πουλάει! Ζευγαρώνουν τα έγκλειστα όντα σκόπιμα και δεν αρκούνται στην ευκαιριακή φιλοξενία εκείνων των πλασμάτων, που δεν γίνεται να επιστρέψουν στη φύση!

Για να τα χορταίνουν τα δικά μας μάτια και τα μάτια των παιδιών μας το «θέαμα» της υποταγμένης φύσης, αφού πρώτα έχουμε πληρώσει στην είσοδο του πάρκου το ανάλογο εισιτήριο!

Θυμηθείτε, ότι κάθε φορά, που πηγαίνετε το πιτσιρίκι σας στον ζωολογικό κήπο και στο δελφινάριο του μαθαίνετε μέσω αυτών των «εκπαιδευτικών επισκέψεων», ότι έτσι πρέπει να ζουν τα ζώα, μέσα στα κλουβιά!

Διαβάστε επίσης:

Life style υπέρ της φιλοζωίας από τη Ναταλία Γερμανού

Εκπαιδευτικό και το σόου με τα δελφίνια υπό το φως της πανσελήνου;

Θα σταματήσει η Εισαγγελία τις κωλοτούμπες των δελφινιών;

Συνεχίζουν παράνομα τις παραστάσεις στο Δελφινάριο του Αττικού Ζωολογικού Πάρκου

Κέρκυρα: «Εκπαιδευτικό» σόου με θαλάσσιους λέοντες!

Εκπαιδευτική για τα παιδιά η αιχμαλωσία άγριων ζώων;

Ζωολογικοί κήποι για ανθρώπους; Φυσικά και υπήρξαν!

Είναι εκπαιδευτική η εκμετάλλευση και η παρανομία;

Τι κρύβεται πίσω από την «εκπαιδευτική» αξία των ζωολογικών κήπων;

Τα άγρια ζώα κινδυνεύουν στους ζωολογικούς κήπους

Κρίτων Αρσένης: Επιζήμια για τα δελφίνια τα δελφινάρια

Τι λέει το Αττικό Ζωολογικό Πάρκο για το Δελφινάριο του!

Τσίρκο τέλος! Τι θα γίνει με το Δελφινάριο του Αττικού Ζωολογικού Πάρκου;

Το Δελφινάριο, ο νόμος και οι «εκπαιδευτικές» κωλοτούμπες

Κάποιοι νόμοι ψηφίζονται! Εφαρμόζονται όμως;

Αναρμόδιο το δικαστήριο για την εκμετάλλευση των δελφινιών και τις πολεοδομικές παραβάσεις!

Συνεχίζουν παράνομα τις παραστάσεις στο Δελφινάριο του Αττικού Ζωολογικού Πάρκου

Ένα δελφινάκι - αντικείμενο διασκέδασης και πλουτισμού γεννήθηκε στο Αττικό Πάρκο

Tagged: , , , , , , , , ,

Βοηθήστε μας να συνεχίσουμε να σας ενημερώνουμε για όσα συμβαίνουν στα ζώα στην Ελλάδα ενισχύοντας το www.zoosos.gr

3 Σχόλια

  1. Dimitra

    Είναι απαράδεκτο αυτό που αντίκρυσα στο αττικό ζωολογικό πάρκο που μου χάλασε κάθε διάθεση να επισκεφτώ ξανά στο μέλλον ζωολογικούς κήπους: ειδικότερα για κάποια από τα ζώα δηλαδή τα φίδια κ τις αράχνες (ταραντούλα) είναι φρικτές οι συνθήκες εγκλεισμού τους. Όλα τα ζώα είτε είναι ερπετά είτε είναι έντομα είτε τετράποδα έχουν ακριβώς τα ίδια δικαιώματα, έχουν επίσης ψυχή και συναισθήματα. Τα άτυχα φίδια που βρίσκονται στην έκθεση του αττικού πάρκου στα Σπάτα βρίσκονται έγκλειστα συνεχώς σε πολύ μικρές για το μεγεθός τους γυάλες που περιορίζουν έτσι την κάθε τους κίνηση ενώ οι δύστυχες οι ταραντούλες βρίσκονται μέσα σε ακόμη μικρότερα κουτάκια σχεδόν ακίνητες καταδικασμένες εκεί για το υπόλοιπο της ζωής τους. Φαντάζομαι ότι αυτές οι γυάλες θα ανοίξουν μόνο όταν τα ζώα αυτά πεθάνουν. Δεν μπορώ να φανταστώ πως κάτι τέτοιο επιτρέπεται από τη πολιτεία και τη νομοθεσία. Είναι δυνατόν να μην υπάρχει κάποιος αρμόδιος ελεγκτικός μηχανισμός σε αυτή τη χώρα που να πραγματοποιεί ελέγχους σε τέτοιου είδους πάρκα;;; Πρέπει επιτέλους εμείς οι φιλόζωοι να ενδιαφερθούμε μαζικά, να δοθεί δημοσιότητα στο θέμα και να κινηθούμε δικαστικά. Κάποια ζώα του αττικού ζωολογικού πάρκου εκπέμπουν SOS.

  2. Θάνος

    Κυρία Γερμανού μην διαφημίζετε τις φυλακές και τα κλουβιά, μην προβάλλετε τα αιχμάλωτα και φυλακισμένα ζώα ως θέαμα για ψυχαγωγία.

    Δεν είναι πάρκο ούτε κήπος. Είναι φυλακή.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μοιραστείτε

και βοηθήστε κι εσείς!

error: Απαγορεύεται η αντιγραφή περιεχομένου.