Στηρίξτε μας

Λιντσάρισαν τον Έλληνα που θέλησε να λιώσει τον σκύλο του στην άσφαλτο στον Μαραθώνα (βίντεο)

29 Σεπτεμβρίου 2012 09:06 | Επικαιρότητα
Λιντσάρισαν τον Έλληνα που θέλησε να λιώσει τον σκύλο του στην άσφαλτο στον Μαραθώνα (βίντεο)

Εξαγριωμένοι ήταν όλοι εκείνοι που μαζεύτηκαν χθες στα Δικαστήρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων στην Αθήνα αναμένοντας την έκβαση της δίκης του Θωμά Π., ο οποίος παραδέχτηκε την Κυριακή 23 Σεπτεμβρίου ενώπιον μαρτύρων, πως εκείνος έδωσε την εντολή στον αλλοδαπό υπάλληλο του και δράστη του εγκλήματος – ο οποίος διαφεύγει της σύλληψης – να σύρει τον σκύλο του αλυσοδεμένο από το αυτοκίνητο πάνω στην άσφαλτο μέχρι να λιώσει!

Το βίντεο που δημοσιεύουμε εδώ και τράβηξε φιλόζωη, η οποία πήγε στα Δικαστήρια και αποδεικνύει την οργή εκείνων που έφριξαν βλέποντας το έγκλημα ή διαβάζοντας γι’ αυτό. Ο Θωμάς Π. που τη Δευτέρα προφανώς και θα εκπροσωπηθεί από τον δικηγόρο του και δεν θα τολμήσει να πατήσει στο δικαστήριο σύμφωνα με τους αυτόπτες μάρτυρες ήταν προσβλητικός προς τους φιλόζωους, που τον απειλούσαν και τον έβριζαν.

Ο κατηγορούμενος έκανε χυδαίες χειρονομίες και ζήτησε βέβαια και την προστασία της Αστυνομίας για να καταφέρει να φύγει ασφαλής από τον χώρο μετά την αναβολή της δίκης, αφού ο συνήγορος του ζήτησε και πήρε προθεσμία.

Η βία δεν είναι τιμωρία δεν είναι λύση!

Όμως θα πρέπει να τονίσουμε, ότι η βία ως απάντηση στη βία που ασκείται στα ζώα, τα οποία είναι όντως ανυπεράσπιστα στα χέρια ανθρώπων με εγκληματικές προθέσεις και συμπεριφορές, δεν έχει κανένα ουσιαστικό αποτέλεσμα. Οι εκδικητικές πρακτικές διαιωνίζουν τα προβλήματα. Είναι σαν τις βεντέτες που αφήνουν εκατέρωθεν θύματα.

maarr

Η παραδειγματική με νόμιμες διαδικασίες τιμωρία εκείνου που κακοποιεί αποδεδειγμένα ένα ζώο είναι πολύ χρήσιμη και ουσιαστικά εκπαιδευτικός είναι ο ρόλος της. Το χρηματικό πρόστιμο και η ποινή φυλάκισης δεν αφήνουν πολλά περιθώρια για «επανάληψη» της εγκληματικής πρακτικής που εφαρμόζουν φριχτοί άνθρωποι, οι οποίοι αποδεδειγμένα ζουν και κακοποιούν ζώα παντού στην Ελλάδα.

Οι καταδίκες και οι ποινές περνούν το κατάλληλο μήνυμα στην κοινωνία. Στέλνουν προς όλες τις κατευθύνσεις αυτό για το οποίο και εμείς παλεύουμε τονίζοντας ότι και στην Ελλάδα όποιος κακοποιεί τα ζώα τιμωρείται. Και μάλιστα οι ποινές είναι μεγάλες και τα πρόστιμα τσουχτερά.

Αν γίνουμε εξίσου βίαιοι με τους δράστες το έχουμε χάσει το παιχνίδι και φυσικά δεν μπορούμε να αποδείξουμε ότι είμαστε καλύτεροι από αυτούς αφού και εμείς αποκτούμε τελικά την ίδια συμπεριφορά. Υπερασπιζόμαστε τα ζώα με πάθος και μιλάμε και πασχίζουμε εμείς γι’ αυτά τα πλάσματα που έχουν φωνή αλλά όχι μιλιά για να πουν τα όσα υφίστανται.

Σε καμιά περίπτωση όμως δεν πρέπει να καταφεύγουμε στη χειροδικία και στο λιντσάρισμα. Δεν έχει νόημα να βρίζουμε, να απειλούμε, να πετάμε μπουκάλια. Ας επιτρέψουμε στην Δικαιοσύνη να λειτουργήσει, αφού το αυστηρό νομοθετικό πλαίσιο από τον περασμένο Φεβρουάριο υπάρχει. Η δίκη που αναβλήθηκε χθες θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 1/10 στο κτίριο 7 στις 12:00.

Ο σκυλάκος που τον ονόμασαν Φορτουνάτο, νοσηλεύεται από την Κυριακή στο κτηνιατρείο του Μιχάλη Φλαράκου στη Ν. Ερυθραία φέροντας τραύματα κυρίως στα πόδια, αφού η σάρκα του έλιωσε στην άσφαλτο! Είναι ένας κούκλος, μεγαλόσωμος κούταβος σαν αρκουδίτσα ημίαιμος Καυκάσιος περίπου 9 μηνών που γρήγορα θα γίνει καλά!

Σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες ο δράστης του εγκλήματος, που εξαφανίστηκε στα χωράφια, αφού η Αστυνομία αν και είχε ενημερωθεί εγκαίρως για το έγκλημα δεν εμφανίστηκε να τον συλλάβει, κατάγεται από την Ινδία και όχι από το Πακιστάν.

Διαβάστε επίσης:

Μαραθώνας Αττικής: Έσερνε τον αλυσοδεμένο σκύλο τρέχοντας με το αυτοκίνητο για να τον τιμωρήσει!

Τη Δευτέρα η δίκη του Έλληνα που έδωσε εντολή να «λιώσει» στην άσφαλτο ο σκύλος του στον Μαραθώνα

Ο Έλληνας έδωσε εντολή στον ξένο να λιώσει τον σκύλο στον Μαραθώνα!

Από φόλα στον Μαραθώνα πέθανε τελικά η Ντάιμοντ ο εκπαιδευμένος σκύλος – οδηγός τυφλού ατόμου της Σχολής «Λάρα»

Βρήκε τον σκύλο του πυροβολημένο με αεροβόλο στο κεφάλι στο Μάτι της Νέας Μάκρης

Πυροβόλησε στο κεφάλι με αεροβόλο & σκότωσε αδέσποτο σκύλο στο Μάτι της Νέας Μάκρης

Πέθανε το σκυλί που βρέθηκε εξαθλιωμένο σε ορεινή περιοχή της Νέας Μάκρης

Μαραθώνας: Κατάφεραν να πιάσουν για να μεταφέρουν σε κτηνιατρείο το εξαιρετικά σκελετωμένο σκυλί

Επιχείρηση απομάκρυνσης των σκυλιών που εντοπίστηκαν γεμάτα τσιμπούρια σε εγκαταλελειμμένο σπίτι στον Μαραθώνα

Φιλόζωοι και πυροσβέστες έσωσαν το κουτάβι που είχε εγκλωβιστεί σε φρεάτιο στον Μαραθώνα (βίντεο)

Βρήκε τη γάτα της σεξουαλικά κακοποιημένη στον Μαραθώνα Αττικής

Στειρώσεις αδέσποτων θηλυκών και αρσενικών σκύλων στον Δήμο Μαραθώνα

Μαραθώνας Αττικής: Ο γάντζος στο πόδι του σκύλου ήταν σαν τσιγκέλι σε σφάγιο

Το σχοινί σάπιζε στον λαιμό του σκύλου στον Μαραθώνα Αττικής

Tagged: , , , , , , ,

Βοηθήστε μας να συνεχίσουμε να σας ενημερώνουμε για όσα συμβαίνουν στα ζώα στην Ελλάδα ενισχύοντας το www.zoosos.gr

12 Σχόλια

  1. Μαριαννα

    Τετοια καθαρματα αμα τα δειρεις θα πονεσουν λιγο,ενω αμα πληρωσουν ενα μεγαλο ποσο και φανε και καταδικη,εστω και με αναστολη,θα το σκεφτουν να το ξανακανουν.

  2. Leves

    Δε συμφωνω με το αρθρο, σ'αυτη τη χωρα η βια ειναι πολυ αποτελεσματικη. Αν ετρωγε ο καραγκιοζης ενα καλο χερι ξυλο να δουμε αν το ξανακανε!

    1. Μαρινα

      Έτσι ακριβώς!!! Η βία θέλει βία ρε για να σταματήσει! Αν κάθε σκουπίδι από δαύτα έτρωγε ξύλο μέχρι θανάτου κανένα ανθρώπινο κουφάρι δεν θα τολμούσε να πράξει έτσι! Μας έφαγε η καλοσύνη και η ανθρωπιά! Την δικαιοσύνη την βαφτίσαμε "βία" γι αυτο και καλπάζουν τα καρκινώματα παντού στον άθλιο κόσμο μας! Μας έφαγε ο "πολιτιςμος" γι αυτο γεμίσαμε με απολίτιστους! Καμία ελπίδα δυστυχώς.... Περιττά τα λόγια για το άθλιο διεστραμμένο ανθρώπινο είδος...

  3. Ελένη

    Συμφωνώ με την ΌΛΓΑ λΕΒΕΝΤΆΚΟΥ, πολιτισμένα συμπεριφερόμαστε και αντιμετωπίζουμε τους πολιτισμένους.Με τέτοια άτομα πρέπει να μιλήσουμε στη γλώσσα τους για να καταλάβουν.Γινόμαστε γραφικοί όταν ζητάμε πολιτισμένη συμπεριφορά σε τέτοια άτομα και σε μια χώρα που η δικαιοσύνη είναι ανύπαρκτη....

  4. danai theo

    Τη μαπα του γιατι δεν τη δειχνετε??Για να μην δουμε τον "αντρακλα" τον "ελληναρα" τησ συμφορας??Τα ιδια ακριβως να του κανουν του αχρηστου!!

  5. Μαρίνα

    Βρε σα δε ντρέπεται το pig!!!!!Γιατί κρατάνε το πρόσωπο του κρυμμένο;Μου λέτε;Κυκλοφοράνε τέτοια κτήνη και τους κρύβουνε και τα πρόσωπα;Δως το στη δημοσιότητα....

  6. Ολγα Λεβεντακη

    Μα για ποια δικαιωσυνη μου μιλατε αφου ακομα και η φυλακιση ειναι εξαγορασιμη και πολυ φοβαμε οτι τετοια υποκειμενα δεν αλλαζουν χαρακτηρα ασε που γινονται πιο υπουλοι και πιο εκδηκιτικοι οποτε για μενα ναι η βια που και που πρεπει να εφαρμοζεται και η βεντετα το ιδιο "ο φοβος λενε φυλαει τα ερμαια" για να τον δενανε απο τα ποδια σε ενα αμαξι και να το σερνανε για 500 μετρα οχι παραπανω να μεινουν σημαδια πανω του για το υπολοιπο της ελεεινης ζωης του. Μερικα τετοια περιστατικα χρειαζονται με την οργη πολλων να πεσει πανω στα ρεμαλια της κοινωνιας μας και θα το σκεφτοντουσαν διπλα και αυτο οχι μονο σε κακοποιησεις ζωων αλλα ακομα και σε βιαστες και παιδεραστες το ιδιο αλλιος η αρρωστημενη κοινωνια μας δεν προκειτε να διορθωθει.

  7. Natalie

    Μισό λεπτό για να καταλάβουμε: κακοποιείς ένα ζωντανό ον και μετά επικαλείσαι ψυχολογική αστάθεια....του τύπου τι? Διαστροφή ας πούμε? Καταπιεσμένη οργή προς πάντες? Ωραία, ας γίνουμε όλοι ασύδοτοι, ας εγκληματήσουμε όποτε μας καπνίσει, και ας γίνουμε μια κοινωνία τρελλών με ελαφρυντικά...ΟΧΙ ΚΥΡΙΕ, ΔΕΝ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΤΗΝ ΑΝΩΜΑΛΙΑ ΣΟΥ, ΠΑΡΑ ΜΟΝΟ ΕΣΥ !

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μοιραστείτε

και βοηθήστε κι εσείς!

error: Απαγορεύεται η αντιγραφή περιεχομένου.