Στηρίξτε μας

Τι απαντά η διεύθυνση του εκπτωτικού χωριού McArthurGlen για τα αδέσποτα

16 Ιουλίου 2012 16:48 | Επικαιρότητα
Τι απαντά η διεύθυνση του εκπτωτικού χωριού McArthurGlen για τα αδέσποτα

Με αφορμή την καταγγελία, που δημοσιεύσαμε στο www.zoosos.gr χθες, στην οποία εξηγήσαμε, ότι υπάλληλος της ασφάλειας του χώρου, απαγόρευσε το περασμένο Σάββατο σε πελάτη, που προσέφερε νερό στα αδέσποτα, να το κάνει, επειδή η διεύθυνση - όπως είπε - έχει δώσει οδηγίες να διώχνουν τα ζώα από το εκπτωτικό χωριό McArthurGlen στα Σπάτα, για να μην ενοχλούνται, όσοι ψωνίζουν εκεί, επικοινωνήσαμε με τους αρμόδιους του εμπορικού κέντρου.

Σήμερα στο email, που μας έστειλαν, αναφέρουν, ότι «μεταφέρθηκαν λανθασμένα μηνύματα από την εταιρεία security». Σημειώνουν πως στον χώρο υπάρχουν ποτίστρες και πως είναι ήδη σ’ επαφή με φιλοζωικά σωματεία για τη στείρωση και τον εμβολιασμό των ζώων. Χρήσιμο θα ήταν εκ μέρους της διεύθυνσης του McArthurGlen, να μας στείλουν φωτογραφίες με τις ποτίστρες και φυσικά να μας εξηγήσουν, αν μπορούν, να επιβαρυνθούν με το κόστος της φροντίδας των ζώων, αφού και τα φιλοζωικά σωματεία βρίσκονται σε δεινή οικονομική κατάσταση αφού δεν είναι ούτε κερδοφόρα αλλά ούτε επιχειρήσεις.

Ο Δήμος Σπάτων, που έχει και την ευθύνη και την αρμοδιότητα, όπως μας πληροφόρησαν εκ μέρους της διεύθυνσης του McArthurGlen, αδιαφορεί, αφού δεν ανταποκρίνεται. Όμως ακόμα και αν η δημοτική αρχή αδιαφορεί, δεν επιτρέπεται πολυεθνικές τέτοιου μεγέθους, να μην αναλαμβάνουν το κόστος φροντίδας (πότισμα, τάισμα, περίθαλψη) των αδέσποτων, που ζουν στις εγκαταστάσεις τους.

Θέλουμε να πιστεύουμε, ότι θα υπάρξει μέριμνα και οι υπεύθυνοι στο εκπτωτικό χωριό McArthurGlen δεν θα μείνουν μόνο στα ωραία λόγια αλλά και θα μας ενημερώνουν για την εξέλιξη του προγράμματος, όπως δεσμεύτηκαν, ότι θα κάνουν!

McArthurGlen Designer Outlet Athens: Υπάρχουν ποτίστρες, αδιαφορεί ο Δήμος Σπάτων!

«Λυπούμαστε ειλικρινά αν μεταφέρθηκαν λανθασμένα μηνύματα από την εταιρεία security σχετικά με τις κατευθύνσεις της διοίκησης του εκπτωτικού χωριού McArthurGlen.

Θεωρούμε ότι τα ζώα δικαιούνται τη φροντίδα όλων μας και για αυτό με ευαισθησία έχουμε λάβει την πρωτοβουλία να τους την προσφέρουμε από την αρχή λειτουργίας του κέντρου μας.

Περιμετρικά του χώρου μας υπάρχουν συγκεκριμένα σημεία με ποτίστρες για τα ζώα, έτσι ώστε να δροσίζονται όλους τους μήνες του έτους.

Όσον αφορά στη διαχείριση των ζώων, έχουμε έρθει σε επαφή με φιλοζωικές οργανώσεις και άλλα αρμόδια σωματεία & συλλόγους, τα οποία μας ενημέρωσαν ότι, βάσει νόμου, ο εκάστοτε Δήμος είναι υπεύθυνος για τη φροντίδα των αδέσποτων ζώων.

Από την πλευρά μας, έχουμε επικοινωνήσει επανειλημμένα με το Δήμο Σπάτων και γραπτά και προφορικά, ωστόσο δεν έχουμε βρει ανταπόκριση.

Παράλληλα, είμαστε σε επικοινωνία με φιλοζωικές οργανώσεις για τον εμβολιασμό και στείρωση των αδέσποτων ζώων που φιλοξενούνται στο χώρο μας, με κύριο μέλημά μας τόσο τη φροντίδα των ζώων όσο και την ασφάλεια των επισκεπτών μας.

Θα σας κρατάμε ενήμερους για την εξέλιξη του προγράμματος.

Με εκτίμηση

H Διεύθυνση του Εκπτωτικού Χωριού McArthurGlen

Info Desk
McArthurGlen Designer Outlet Athens
T: +30 210 6630840
F: +30 210 6630850
Address: Building Block E71
P.O. Box 6000
Yalou, 19004 Spata, Athens – Greece
[email protected]».

Διαβάστε επίσης:

Σπάτα: Διώχνουν τα αδέσποτα απ'το MacArthur Glenn για να μην ενοχλούν

Tagged: , , , , , , , , , ,

Βοηθήστε μας να συνεχίσουμε να σας ενημερώνουμε για όσα συμβαίνουν στα ζώα στην Ελλάδα ενισχύοντας το www.zoosos.gr

8 Σχόλια

  1. dina

    Πρίν από ένα χρόνο ρώτησα κάποιον κύριο που εργαζόταν στο εργοτάξιο,ποιός φροντίζει όλα αυτά τα ζώα. Μου απάντησε οτι η κατασκευστική εταιρία που έχει αναλαβει το έργο τους δίνει τροφές. Του είπα οτι τα σκυλιά πρέπει να στειρωθούν (υπήρχαν ήδη 2 γέννες 17 κουτάβια κάτω απ τα κοντέηνερ),γιατι όπως του είπα σε ενα χρόνο θα γίνουν 200 και δέν θα έχουνε καλή τύχη.Ούτε να ακούσει για στείρωση. Ακουσα τα γνωστά για εναντίωση στην φύση κ.τ.λ. Προσπάθησα να τον πείσω και του άφησα και το τηλέφωνο μου για να βοηθήσουμε κάποια σωματεία,και η κατασκευαστική αν ήθελε να ξεκινήσουμε στειρώσεις.Δεν με πήρε κανένας ποτέ!

  2. κωστας

    ψεματα λενε ! τι συμφωνια να εχει αραγε ο δημος με τη πολυεθνικη ? ποσα να τσεπωνει ? η μηπως τιποτα ? γιατι η αληθεια ειναι πως η χοχτιφ εχει να αποδωσει δημοτικα τελη απ το πρωτο χρονο κτισιματος του αεροδρομιου ( εξαλλου και για το κτισιμο εβαλε μονο 5% αυτη και 95% το ελλ δημοσιο ) με το ετσι θελω και με κατι νομικιστικα παραθυρακια ! αυτες οι πολυεθνικες εχουν αποθρασυνθει , οχι μονο τωρα με τα μνημονια αλλα απ τη προ-προηγουμενη που αρχιζαν να εφαρμοζονται οι 4 ελευθεριες της συνθηκης του μααστριχτ . τωρα με τα μνημονεια εχουν περασει σ ανωτερο σταδιο . νταβατζιλικι , ψεματα , συνθηκες κατεργου για τους εργαζομενους . ο σεκιουριτας εχει ηδη χασει τη δουλεια του . δεν υπαρχει περιπτωση !

  3. Angela

    Η φροντιδα των αδεσποτων ζωων του Μακαρθουρ δεν ειναι μονο μελημα ενος ανθρωπου. Η εθελοντρια Μαριαννα Θανασουρα πασχισε και μοχθησε πολυ για να υπερασπιστει αυτες τις αθωες ψυχουλες και να βρει σπιτακια στα κουταβακια που σωθηκαν. Δυστυχως δεν καταφεραμε να τα σωσουμε ολα. Οσο για την επαφη της επιχειρησης με φιλοζωικες οργανωσεις για τις στειρωσεις αυτο δεν ισχυει εκτος αν απευθυνθηκαν σε φιλοζωικα σωματεια αλλων περιοχων τα οποια ενδεχομενως να μην εχουν δικαιοδοσια στην περιοχη. Σαν εθελοντες επικοινωνησαμε πολλες φορες με το τοπικο φιλοζωικο σωματειο, δεν λαβαμε ομως ποτε απαντηση.
    Αν η επιχειρηση σκοπευει να στειρωσει, φροντισει, προστατευσει και εμβολιασει τα ζωα ειμαστε στο πλευρο της. Μεχρι στιγμης ομως, εχουμε κρατησει ολες τις γραπτες επικοινωνιες που δειχνουν καθαρα οτι δεν υπαρχει διαθεση να γινει τιποτα τετοιο απο πλευρας τους. Τα ζωα δεν εχουν σταλα νερο και αν δεν ταιστουν και ποτιστουν απο τους εθελοντες θα πεθανουν. Επισης υπαρχουν ζωα χτυπημενα και τραυματισμενα που χρειαζονται πιασιμο και περιθαλψη. Τι σκοπευει να κανει γι' αυτο η Διεύθυνση του Μακαρθουρ ?

    Ειμαι δημοτης Σπατων και ειμαι στην διαθεση εθελοντων, φιλοζωικων σωματειων, αλλα και του Δήμου και του Μακαρθουρ για να βοηθησω οσο μπορω με την σωστη διαχειριση των αδεσποτων ζωων της περιοχης μας. Ειμαι διαθεσιμη οποτε χρειαστειτε για να αξιολογησουμε την κατασταση και να συντονισουμε τις δρασεις μας....

  4. Antriana

    Δεν πιστευω τιποτα απο οσα λενε για ποτιστρες και δηθεν φιλοζωια.Μια εταιρεια securityαποτελειται απο καποιους που παιρνουν εντολες εκ των ανωθεν.Μεροκαματιαρηδες ειναι που δεν θα ρισκαραν τη δουλεια τους με το να αποφασιζουν αυθαιρετα.Επειδη ξερω πολυ καλα τι γινεται με το δημο Σπατων και ποσο απεχουν απο ολα αυτα σας λεω οτι αυτα τα ζωα αυτη τη στιγμη επιβιωνουν χαρη στην Αντζελα Αραβαντινου,μια γυναικα που τρεχει ολη τη μερα γι"αυτα τα ζωα και για δεκαδες αλλα καθε μερα αφηνωντας πισω αλλες υποχρεωσεις μιας και ειναι μητερα συζυγος και εργαζομενη.Αυτο το εργο με τα αδεσποτα ειναι υποχρεωση του καθε δημου.Οσο για τη συγκεκριμενη πολυεθνικη ας μας αποδειξει τη φιλοζωια της με εργα οχι με λογια και αν πραγματικα ο εν λογω υπαλληλος απειλησε την ζωη των ζωων απαγορευοντας στους πολιτες να τους βαλουν νερο ιδιαιτερα σε περιοδους καυσωνα θελουμε να μαθουμε οτι τον στειλανε σπιτι του.Βεβαια ολα αυτα ειναι "φωνη βοωντος εν τη ερημω"και θα το δειτε.!!!!!!!

  5. Κωστας-Καλλιθεα

    Πιστευω πως θα ηταν καλο παντως να παμε καποιοι να κανουμε μια αυτοψια στον χωρο 2-3 ατομα(και καλα μια παρεα που παει βολτα στο εκπτωτικο χωριο,ωστε να μην δωσουμε στοχο.).Αν δουμε οτι υσχιουν τα περι ποτιστρας κλπ για τα ζωακια εχει καλως.Αν δεν υσχιει ζηταμε να μιλησουμε με καποιον εκ της διευθυνσης.
    Καλο ειναι να εχουμε εκτυπωμενη την απαντηση τους μαζι μας καθως και φωτοτυπια με την νομοθεσια.
    Εγω προσφερομαι.Ποιος αλλος ειναι μεσα?
    Αν συμφωνειτε το μειλ μου το εχει το σαιτ.Ενημερωστε με να παμε.
    Η παρτε με τηλ:694 688 5240

  6. Κωστας-Καλλιθεα

    Το σωματειο που υπαρχει στην περιοχη ειναι απελπιστικα ολιγομελες. Ουσιαστικα ασχολουνται 3-4 ατομα και η περιοχη των Σπατων ειναι τεραστια.
    Μην ξεχναμε οτι με τον Καλλικρατη ενωθηκε και η Αρτεμιδα(Λουτσα)με τα Σπατα η οποια ειναι επισης τεραστια περιοχη:Ξεκιναει απο την Ραφηνα και φτανει σχεδον στο Πορτο-Ραφτη...

    Οπως καταλαβαινετε σε αυτην την τεραστια εκταση που καταλαμβανει ο δημος Σπατων-Αρτεμιδος(πλεον)υπαρχουν εκατονταδες αδεσποτα ζωα....
    Και 3-4 ατομα δεν μπορουν να κανουν τα παντα και η πλειοψηφια των κατοικων δεν ασχολειτε.....Αρβανιτες γαρ....

    Επισης υπαρχουν κατα καιρους καποια περιστατικα δηλητηριασεων που η ειναι μεμωνομενα(μακαρι)η που δεν φτανουν ολα στα αυτια μας.

    Εχω σπιτι στην Αρτεμιδα,οποτε εχω λιγη γνωση των περιοχων.....

    Την ιδια απαντηση ελαβα και εγω στο μειλ μου απο την διευθυνση του εκπτωτικου χωριου.

  7. Θάνος

    Πολύ ωραία και καλά!!!! Δεν μένει παρά να υπάρχει ομάδα ή σωματείο στην περιοχή για να ελέγχει και να διαπιστώνει όλα αυτά. Και στον δήμο συνεχής πίεση.
    Το άτομο που έκανε την καταγγελία μπορεί να ασχοληθεί;

    Προτείνω να εκτυπωθεί η απάντηση και να χρησιμοποιηθεί με τον καλύτερο τρόπο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μοιραστείτε

και βοηθήστε κι εσείς!

error: Απαγορεύεται η αντιγραφή περιεχομένου.