Στηρίξτε μας

Αθήνα: Πέθανε η Μαυρούλα ένα από τα πιο γνωστά αδέσποτα σκυλιά του Πεδίου του Άρεως (βίντεο)

14 Φεβρουαρίου 2023 10:45 | Επικαιρότητα
Αθήνα: Πέθανε η Μαυρούλα ένα από τα πιο γνωστά αδέσποτα σκυλιά του Πεδίου του Άρεως (βίντεο)

Της Ελένης Ηλιοπούλου

Μετά από πολυήμερη νοσηλεία στην Κτηνιατρική Κλινική Γέρακα η Μαυρούλα, η σκυλίτσα - ακόλουθος της άστεγης Μαρία, η πιο γνωστή μασκότ του πάρκου της Αθήνας «Πεδίον του Άρεως» πέθανε σήμερα, όπως έκανε γνωστό η Ευλαμπία Τουρουρού μέσω της ομάδας «Αδέσποτα Εξάρχεια».

Η Μαυρούλα και η κα Μαρία τον Μάιο του 2020...

 

Για την κάλυψη των εξόδων περίθαλψης του ζώου, που τραυματίστηκε σοβαρά στο στήθος όταν ένας άλλος σκύλος τον δάγκωσε στις 29 Δεκεμβρίου 2022, κινητοποιήθηκαν φιλόζωοι της περιοχής καθώς η Μαύρουλα τρομοκρατημένη από την επίθεση εξαφανίστηκε. Την εντόπισαν και μεταφέρθηκε στην κλινική με εξαιρετικά χαμηλό αιματοκρίτη, από την οποία δεν βγήκε ποτέ.

 

Δυστυχώς το ζώο παρά τη νοσηλεία, τις εξετάσεις δεν ανέκαμψε και κατέληξε σήμερα από ανακοπή καρδιάς.

Η κα Μαρία κατάφερε μια φορά - το διάστημα που το ζώο ήταν στην κλινική - να δει τη Μαυρούλα μέσω βιντεοκλήσης που έκανε η Χριστίνα Πάτρου η οποία θέλησε να φέρει κοντά την άστεγη γυναίκα με το άστεγο ζώο.

Δυστυχώς η κα Μαρία κατηγορεί εκείνους που ανέλαβαν να βοηθήσουν το ζώο κινητοποιώντας την τοπική κοινωνία. Η Μαυρούλα της ήταν αφοσιωμένη και ζούσε κοντά της εδώ και μια δεκαετία εντούτοις διέτρεχε καθημερινά σοβαρό κίνδυνο καθώς συνήθιζε να ξαπλώνει και κάτω από το πεζοδρόμιο επί της λ. Αλεξάνδρας περιμένοντας την άστεγη. Οι ρόδες τον οχημάτων ήταν μερικά εκατοστά από το ζώο...

Η σκυλίτσα την περίμενε κάθε πρωί ανεξαρτήτως καιρικών συνθηκών...

MavrosSkylosPedionAreos16 2 2021Το ζώο παρά τον χιονιά περίμενε στωικά την κα Μαρία στις 16 Φεβρουαρίου 2021.

 

Καθημερινά περίμενε εκεί την κα Μαρία... Η φωτογραφία από το 2017.

MavrosSkylosPedionAreos21 5 2020 0Τις ηλιόλουστες ημέρες απολάμβανε τη ζεστασιά, Μάιος 2020.

 

MavrosSkylosPedionAreos21 5 2020 1Mάιος του 2020: Η κα Μαρία πρώτα φρόντιζε να έχει ο σκύλος τροφή και νερό... 

 

MavrosSkylosPedionAreos21 5 2020 2Ήταν πάντα μαζί στο πάρκο...

 

MavrosSkylosPedionAreosAfisa5 2018Ο σκύλος που έγινε αφίσα...

Τι δήλωσε στο zoosos.gr γυναίκα που προσπάθησε να σώσει τη Μαυρούλα όταν το ζώο δέχτηκε την επίθεση

Στις 29 Δεκεμβρίου 2022 μια γυναίκα που έτυχε να είναι στο σημείο όπου η Μαυρούλα δέχτηκε την  επίθεση από άλλο σκύλο μας έγραψε τα εξής: «Σήμερα στις 10.30 το βραδυ, περνώντας με το αυτοκινητο και την οικογένειά μου έξω απο το παρκο γιναμε μάρτυρες ενός απίστευτου σκηνικού.  Μια κοπέλα να τραβάει το σκυλο της ή μάλλον να τον σέρνει... ο οποίος είχε γραπωσει το μαύρο σκυλάκι και δεν το άφηνε από τα δόντια του. Η κοπέλα φώναζε βοηθεια, το μαύρο σκυλάκι εκλαιγε και ο άλλος σκυλος ήταν σε mode να το σκοτώσει. Ο σύζυγος μου κατάφερε με μεγάλη δυσκολια να ελευθερώσει από τα σαγόνια του άλλου σκύλου το μαυρακι, το οποίο είχε εμφανή τραύματα και ήταν σοκαρισμενο και σαφώς φοβισμένο. είχε μαζευτεί κόσμος πολλής. νομίζω κάποιος κάλεσε και την αστυνομία.  Προσπαθησαν καποιοι που είδαν το σκηνικό να το πιάσουν το μαυρακι αλλά ήταν αδύνατον. το σκυλάκιτο είδαμε  χρειάζεται ιατρική περίθαλψη. εγώ είχα τα παιδιά μου μαζί τα οποία σοκαρίστηκανμ εκλεγαν κι αναγκάστηκα να φύγω. Δε ξέρω αν οι υπόλοιποι κατάφεραν να το πιάσουν. αν όμως η κα Μαρια που γράφετε μπορεί να το πιάσει, έχω τη διάθεση και να το μεταφέρουμε κάπου και να βοηθήσω. απευθύνομαι σε εσάς διαβάζοντας το άρθρο, μήπως και μπορείτε να βοηθήσετε. σας ευχαριστώ

Η κοπέλα που είχε το άγριο σκυλί είπε ότι το φιλοξενεί και ότι προέρχεται από κακοποιημενο περιβάλλον.

τελικά η αστυνομία κατέφθασε... ? δεν έμαθα... τα παιδιά μου ήταν σε άσχημη κατάσταση - μετά από ότι είδαν - και έπρεπε να τα απομακρύνω. είδα ότι κάποιοι προσπαθούσαν να πιάσουν το μαυρακι. ενώ άλλοι απαγόρευσαν στην κοπέλα να φύγει μέχρι να έρθει αστυνομία. εγώ με το συζυγο μου μείναμε μέχρι που καταφέραμε να  ελευθερώσουμε το μαυρακι.».

Η Μαυρούλα στον παράδεισο των σκυλιών

Στο facebook και τη σελίδα «Πεδίον του Άρεως ΤΟ ΠΑΡΚΟ ΜΑΣ» κάτοικοι της περιοχής αποχαιρετούν την σκυλίτσα με τα εξής λόγια:

«H Mαυρούλα στον παράδεισο των σκυλιών

Η αγαπημένη μας Μαυρούλα, η σύντροφος της κυρίας Μαρίας και χαρακτηριστική ζωούλα του Πεδίου του Άρεως, δεν βρίσκεται πια στη ζωή. Όπως ενημέρωσε η ομάδα «Αδέσποτα Εξάρχεια», έφυγε σήμερα το πρωί από ανακοπή καρδιάς σε κτηνιατρική κλινική του Γέρακα όπου νοσηλευόταν τον τελευταίο περίπου 1,5 μήνα.

Σύμφωνα πάντα με την ομάδα που είχε αναλάβει τη νοσηλεία της, η Μαυρούλα μέχρι τις 11 Φεβρουαρίου πήγαινε καλά και σχεδιαζόταν το εξιτήριο και η φιλοξενία της σε σπίτι αλλά ξαφνικά κατέπεσε με υποθερμία και αιματοκρίτη στο 27.

Δεν είναι ίσως η ώρα για περισσότερα «πώς» και «γιατί».

Να μείνουμε μόνο σε μερικές σκέψεις για αυτό το αδέσποτο σκυλάκι που έζησε μια ζωή χωρίς λουριά, απαγορεύσεις και συμβιβασμούς.

Έζησε μια ζωή επικίνδυνη στο πεζοδρόμιο της Λεωφόρου Αλεξάνδρας και στο Πάρκο μας και συνδέθηκε με μια άλλη ζωή, αυτή της κυρίας Μαρίας, επίσης εκτός «πετατημένης» - ίσως και λογικής - όπως την αντιλαμβανόμαστε οι περισσότερες και περισσότεροι.

Μια ελεύθερη ψυχούλα ταξίδεψε μακριά μας.

Θα μας λείψει πολύ.

ΠΡΟΤΑΣΗ: το πρώτο Πάρκο Σκύλων που θα λειτουργήσει στο Πάρκο μας να πάρει το όνομα "Μαυρούλα". Εκεί θα παίζουν και θα χαίρονται τα σκυλάκια ελεύθερα αλλά και χωρίς κινδύνους.»

Διαβάστε επίσης:

Αθήνα: Έκκληση για τη σωτηρία του σκύλου που στέκεται στη λ. Αλεξάνδρας

Ο αδέσποτος σκύλος στο Πεδίον του Άρεως περιμένει μέσα στα χιόνια την άστεγη γυναίκα (βίντεο)

Tagged: , , ,

Βοηθήστε μας να συνεχίσουμε να σας ενημερώνουμε για όσα συμβαίνουν στα ζώα στην Ελλάδα ενισχύοντας το www.zoosos.gr

0 Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μοιραστείτε

και βοηθήστε κι εσείς!

error: Απαγορεύεται η αντιγραφή περιεχομένου.